OTTENDE FORELÆSNING


Bigu-faste

Nogle har taget spørgsmålet om Bigu-faste op. Fænomenet Bigu eksisterer ikke kun i kultiveringskredse, men også blandt temmelig mange mennesker i hele samfundet. En del hverken spiser eller drikker i flere år eller årtier, men de lever godt alligevel. Der er nogen der taler om Bigu, som en manifestation af et vist niveau; andre tager det som et tegn på at kroppen renses; der er også nogle der påstår, at det er en kultiveringsproces på højt niveau.

I virkeligheden er det ikke nogen af ovennævnte. Hvad er det da? Bigu er faktisk en særlig kultiveringsmetode vi bruger i bestemte omgivelser. Under hvilke omstændigheder benyttes den? I det gamle Kina, særligt før religionerne blev grundlagt, benyttede mange kultiveringsudøvere hemmelige kultiveringsformer eller kultiverede alene i fjerne bjerge eller i huler langt borte fra mennesker. Når de havde valgt at kultivere på denne måde, fik de et problem med forsyningen af mad. Hvis de ikke brugte Bigu-metoden kunne de ikke øve kultivering og ville dø af sult og tørst. Jeg rejste fra Chongqing til Wuhan for at undervise Fa og jeg tog en båd, der gik mod øst på Yangtze-floden. Jeg så at der var nogle huler på begge sider af de tre slugter i midten af bjergene. Mange kendte bjerge har også sådanne huler. Efter at være klatret ind i en hule ved hjælp af et reb, ville kultiveringsudøveren før i tiden skære rebet over og øve kultivering i hulen. Hvis denne person ikke lykkedes med kultiveringsudøvelsen, ville han dø derinde. Det var under disse helt særlige omstændigheder, uden mad og vand, at han brugte denne særlige kultiveringsmetode.

Mange kultiveringsmetoder er gået i arv fra generation til generation og omfatter derfor Bigu. Mange kultiveringsmetoder omfatter ikke Bigu. Størstedelen af de kultiveringsmetoder der i dag udbredes i samfundet, omfatter ikke Bigu. Vi har sagt at du må være ensrettet i udøvelsen, du kan ikke bare følge dine ønsker og gøre som du vil. Du tænker måske at Bigu er godt og stræber efter det. Hvad vil du gøre det for? Nogle tror at det er godt og bliver nysgerrige eller de tænker måske at de har så store færdigheder, at de vil prale og vise sig. Der er mennesker med alle slags holdninger. Selvom denne metode bliver brugt i kultiveringsudøvelse, vil den tære på ens egen energi der behøves for at vedligeholde ens krop. Det du får kompenserer ikke for det du taber. Alle ved at man, særligt efter at religionerne var grundlagt, blev forsynet med mad og te mens man sad i meditation eller kultiverede alene i et tempel. Derfor var dette problem ikke aktuelt. Særligt vi, der øver kultivering i det almindelige menneskelige samfund - du behøver slet ikke at bruge denne metode og hvis den ikke indgår i din kultiveringsskole, kan du ikke ansvarsløst føje den til. Men hvis du virkelig vil udøve Bigu, værsgo. Så vidt jeg kender til, kan dette fænomen forekomme når en mester underviser en højniveau-metode og genuint vejleder en discipel og kultiveringsskolen omfatter Bigu. Alligevel kan han ikke sprede dette offentligt og han tager sædvanligvis disciplen med sig, for at øve alene og i hemmelighed.

Nu for tiden er der også Qigong-mestre der lærer folk Bigu. Har de virkelig klaret det? Når alt kommer til alt har de ikke. Hvem er lykkedes med det? Jeg har set at mange er indlagt på hospitalet og manges liv har været i fare. Hvorfor er denne situation så opstået? Eksisterer fænomenet Bigu ikke? Jo, det gør. Men det er bare det at ingen tilfældigt kan undergrave tilstanden i almindelige menneskers samfund. Dette tillades ikke. Tænk hvor mange i hele landet der ikke ville behøve at spise eller drikke, når de øvede metoden. Jeg vil sige at det ville have været meget enklere, hvis folk i Changchun-området hverken spiste eller drak. Vi behøvede ikke bekymre os om at lave mad. Bønderne arbejder så hårdt i marken og nu skulle ingen behøve at spise. Det ville virkelig gøre alt meget lettere, kun arbejde uden at spise. Hvordan kan det være tilladt? Ville det være et menneskeligt samfund? Det er afgjort forbudt. Forstyrrelser af det almindelige menneskelige samfund i så stor skala, er ikke tilladt.

Når visse Qigong-mestre underviser Bigu kommer mange i fare. Nogle er bundet til at stræbe efter Bigu. Denne binding er ikke let at give slip på, ligesom mange andre almindelige menneskelige bindinger heller ikke er lette at give slip på. En sådan persons mund vil løbe i vand, når han ser lækker mad. Når dette begær kommer, kan han ikke beherske sig og er ivrig efter at spise. Når appetitten øges, må han spise ellers føler han sig sulten. Imidlertid vil han kaste op, hvis han spiser. Fordi han ikke kan spise, vil han blive meget nervøs og meget bange. Mange er blevet indlagt på hospitalet og faktisk er mange menneskers liv i fare. Der er også de der ser efter mig og beder mig om at tage mig af disse kaotiske sager, men jeg er ikke villig til at gøre det. Nogle Qigong-mestre er ganske enkelt uansvarlige. Ingen er villige til at rydde op i denne uorden for dem.

Endvidere kommer det da ikke fra din egen stræben, hvis du får problemer med Bigu? Vi har sagt at disse fænomener eksisterer, men det er ikke en såkaldt “tilstand på højt niveau” eller et såkaldt “særligt udtryk.” Det er kun en metode brugt under særlige omstændigheder, så den kan ikke spredes vidt omkring. En del stræber efter Bigu og klassificerer det som såkaldt Bigu eller semi-Bigu og rangerer det i forskellige niveauer. Nogle påstår at de kun behøver at drikke vand, mens andre påstår at de kun behøver at spise frugt. Alt dette er falsk Bigu og efterhånden som tiden går er de dømt til at mislykkes. En ægte kultiveringsudøver ville slå sig ned i en hule, uden at spise eller drikke, og det er ægte Bigu.

At stjæle Qi

Når der tales om at stjæle Qi er der nogen der bliver ligblege, som om man havde nævnt en tiger og de bliver alt for bange til at øve Qigong. På grund af sladder i kultiveringskredse om fænomener som kultiveringsvanvid, at stjæle Qi etc. er mange bange for at øve Qigong eller nærme sig Qigong. Havde det ikke været for denne snak, ville flere måske have øvet Qigong. Der er en del Qigong-mestre med dårlig Xinxing, der har specialiseret sig i at sprede disse ting. Det skaber ganske meget kaos i kultiveringskredse. Faktisk er det ikke så skræmmende, som de har forklaret. Vi siger at Qi bare er Qi, selvom du kalder det “sammensat oprindelig Qi” og det ene Qi eller det andet Qi. Så længe en persons krop har Qi, er han på niveauet at fjerne sygdomme og styrke helbredet og han er endnu ikke en udøver. Så længe han har Qi betyder det at hans krop endnu ikke har nået en høj grad af renhed og han har fortsat sygdoms-Qi, det er helt sikkert. Personen der stjæler Qi er også på niveauet for Qi. Hvem blandt vore udøvere vil have uren Qi? En ikke-udøvers krop har meget uren Qi, selvom det kan blive lysere ved Qigong-øvelse. Det syge område vil udvise en sort substans med stor tæthed. Hvis man fortsætter med at øve og virkelig lykkes med at fjerne sygdomme og styrke helbredet, bliver ens Qi gradvis gullig. Hvis man fortsætter med at øve videre, vil sygdommene virkelig blive fjernet og ens Qi vil også forsvinde. Man vil træde ind i tilstanden af den Mælkehvide Krop.

Det vil sige at når man har Qi, så har man sygdom. Vi er udøvere, hvad behøver vi Qi til i udøvelsen? Vore kroppe behøver at blive renset - hvad skal vi fortsat med uren Qi? Vi behøver det afgjort ikke. En person der vil have Qi er på niveauet for Qi. På niveauet for Qi kan han ikke skelne god Qi fra dårlig Qi, fordi han ikke har denne evne. Den ægte Qi i din krops Dantian kan han ikke røre. Denne oprindelige Qi er det kun dem med evner på højt niveau, der kan røre. Hvad den urene Qi i din krop angår, lad ham bare stjæle det, det har ingen stor betydning. Hvis jeg vil fylde mig selv med Qi når jeg øver, vil min mave blive fuld af Qi på kort tid, bare jeg tænker på det.

Dao-læren underviser den stående øvelse Tianzi Zhuang, mens Buddha-læren underviser at fylde Qi ind fra toppen af hovedet. Der er en masse Qi i universet som du kan fylde dig op med hver dag. Med Laogong-punktet og Baihui-punktet åbent kan du fylde dig med Qi gennem hænderne, mens du fokuserer på Dantian. Du vil blive fuld af Qi efter et stykke tid. Uanset hvor fuld du er af Qi, hvad er nytten af at fylde sig og være fuld af Qi? For nogen der har øvet Qi meget, svulmer fingrene og kroppen op. Når andre kommer i nærheden af sådan en person, føler de et felt omkring ham: “Åh, du har virkelig øvet godt.” Jeg siger at det ikke er noget - hvor er din Gong? Du forædler fortsat Qi og uanset hvor meget Qi du end har, kan det ikke erstatte Gong. Hensigten med at øve Qi er at erstatte Qi i kroppen med god Qi udefra, for at rense kroppen. Så hvad vil du oplagre Qi for? På dette niveau er der ikke sket nogen grundlæggende forandringer og Qi er fortsat ikke Gong. Uanset hvor meget Qi du stjæler er du fortsat intet andet end en stor sæk Qi - hvilken nytte har du af det? Der er endnu ikke sket nogen omdannelse til højenergi-materie. Så hvad skulle du være bange for? Lad han stjæle Qi hvis han virkelig vil det.

Tænk på det alle sammen; så længe din krop har Qi, har den sygdom. Når han stjæler din Qi, stjæler han da ikke også din syge Qi? Han kan slet ikke skelne mellem dette, fordi nogen der vil have Qi også er på niveauet for Qi og ingen evner har. En person der har Gong vil ikke have Qi, det er sikkert. Hvis du ikke tror det kan vi lave et eksperiment. Hvis en person virkelig vil stjæle din Qi, kan du stå der og lad ham stjæle det. Du kan fokusere dine tanker på at fylde din krop med Qi fra universet, mens han stjæler din Qi bagved dig. Du vil se hvor godt det er, fordi det vil fremskynde kroppens renselse og spare dig for at fylde Qi op og drive Qi ud af din krop. Fordi hans hensigt er dårlig, at han ønsker at stjæle noget fra andre, også selvom det han har stjålet ikke er godt, har han alligevel begået en dårlig gerning og mister dyd. Derfor vil han give dig dyd. Det opstår et kredsløb. Mens han tager din Qi her, giver han dig dyd der. Personen der stjæler Qi ved ikke dette. Hvis han vidste det ville han ikke vove at gøre det!

Alle de der stjæler Qi har en blålig farve i ansigtet - de er alle sådan. Mange af dem der øver Qigong i parken har alle slags sygdomme og stræber efter at blive fri for dem. Når man helbreder en sygdom, må man forsøge at frigøre den syge Qi. Men personen der stjæler Qi, frigør ikke Qi. I stedet fylder han sin krop med al slags sygelig Qi, så til og med indersiden af hans krop bliver helt sort. Han mister al tiden dyd og han er også sort udvendig. Med et stort karmafelt og et stort tab af dyd bliver han sort fra inderst til yderst. Hvis personen der stjæler Qi kendte til sådanne forandringer og at han giver dyd til andre ved at gøre noget så dumt, ville han slet ikke vove at gøre det.

Nogle mennesker taler om Qi, så det lyder mystisk: “Hvis du er i Amerika, kan du modtage den Qi jeg afgiver” “Du kan vente på den anden siden af væggen og du vil modtage den Qi, jeg sender ud.” Nogle mennesker er meget følsomme og kan føle når Qi sendes af sted. Men Qi bevæger sig ikke i denne dimension. Den bevæger sig i en anden dimension, hvor der ikke er en sådan væg. Hvorfor kan du ikke føle noget, når en Qigong-mester afgiver Qi på et åbent område? Der er en skillevæg i den anden dimension. Derfor har Qi ikke så gennemtrængende en kraft, som mange har forklaret.

Det der virkelig virker, er Gong. Når en udøver kan udsende Gong, har han ikke længere nogen Qi og kan afgive en type højenergi-materie, der kan ses i form af lys med det Himmelske Øje. Når det når frem til andre, giver det en følelse af varme og det kan styre et almindeligt menneske. Alligevel kan det ikke fuldstændig opnå formålet at helbrede sygdomme, for det har kun en hæmmende effekt. For virkeligt at kurere sygdomme, behøves der supernormale evner. Der er en særlig supernormal evne for hver sygdom. I det yderst mikrokosmiske antager hver lille partikel af Gong dit eget billede. Den kan genkende mennesker og har intelligens, fordi den er højenergi-materie. Hvis nogle stjæler den, hvordan kan den forblive der? Den vil ikke forblive der og kan ikke anbringes der, fordi den ikke er den anden persons ejendom. Efter at Gong er kommet frem bliver alle disse ægte udøvere taget hånd om af deres mestre. Din mester ser hvad du gør hvis du forsøger at tage noget fra andre og de andres mestre tillader heller ikke at du gør det.

At samle Qi

Når vi underviser en metode på højt niveau, er det at stjæle Qi eller samle Qi ikke problemer vi må løse for jer. Men eftersom jeg også har til hensigt at genoprette kultiveringsudøvelses ry og gøre nogle gode ting, vil jeg tale ud om disse dårlige fænomener ingen tidligere har nævnt. Jeg vil have at vi alle skal kende til dem. Da undgår nogle at begå gentagne dårlige gerninger og de der ikke har kendt sandheden om Qigong, behøver ikke at være bange for at tale om det.

Der er mere end nok Qi i universet. Nogle taler om den himmelske Yang-Qi og den jordiske Yin-Qi. Eftersom du også er en del af universet, kan du bare gå i gang og samle Qi. Men nogle samler ikke universets Qi. De har specialiseret sig i at lære andre at samle Qi fra planter. De har til og med sammenfattet deres erfaringer: Qi fra et poppeltræ erhvid, Qi fra et nåletræ er gul og om hvordan og når man kan samle Qi. Nogen påstår også at: “Der var et træ foran vores hus. Det døde fordi jeg samlede dets Qi.” Hvilken slags evne er det? Er det ikke en dårlig gerning? I ved alle at når vi virkelig øver kultivering, taler vi om positive budskaber og at assimilere sig til universets egenart. Skulle du ikke lægge vægt på Shan? For at assimilere sig til universets egenart Zhen-Shan-Ren, må man lægge vægt på Shan. Hvis du stadig begår dårlige gerninger, hvordan kan du højne Gong? Hvordan kan din sygdom blive helbredt? Er dette ikke det stik modsatte af hvad vore kultiveringsudøvere burde gøre? Det er også at dræbe og begå dårlige gerninger! Der er også nogle der siger: “Desto mere du taler, desto mere ufatteligt er det - at dræbe et dyr er at tage liv og at dræbe en plante også er at tage liv.” Faktisk er det sådan. Buddhismen taler om samsara og at du måske bliver reinkarneret som en plante i løbet af samsara. Sådan siges det i buddhismen. Her taler vi ikke om det på den måde, men vi fortæller alle at træer også har liv. Ikke bare har de liv, men de har også meget høj tankeaktivitet.

Der er for eksempel en person i Amerika, der er specialist i elektronik og som lærer andre hvordan man bruger løgnedetektorer. En dag fik han pludselig en ide. Han satte begge elektroderne fra en løgnedetektor til en dracaena-plante og hældte vand på dens rødder. Han fandt da at løgnedetektorens elektroniske pen hurtigt havde tegnet en kurve. Denne kurve var identisk med den kurve, der tegnes når den menneskelige hjerne har et kort sekund af opstemthed eller glæde. Han blev chokeret - hvordan kunne en plante have følelser? Han ville næsten råbe det ud på gaden: “Planter har følelser!” Efter at han havde fået øjnene op for dette, fortsatte han med at forske i dette område og lavede mange eksperimenter.

En gang tog han to planter og bad en af sine elever om at trampe den ene plante til døde foran den anden plante. Han tog så den anden plante ind i et lokale og koblede den til en løgnedetektor. Han bad fem af sine elever om at komme ind i lokalet efter tur. Planten havde ingen reaktioner, da de første fire elever kom ind i rummet. Da den femte studerende, den der havde trampet på planten, kom ind i rummet, tegnede den elektroniske pen hurtigt en kurve, før den studerende nåede hen til planten. Denne kurve var den samme, som når et menneske er bange. Han blev virkelig chokeret! Denne sag giver tydeligt svar på et meget stort spørgsmål: Vi har altid troet at et menneske er et liv på højt niveau - det har sansefunktioner der kan skelne ting og sager fra hinanden og en hjerne der kan analysere. Hvordan kan planter skelne mellem ting? Viser dette ikke at de også har sanseorganer? Hvis nogen før i tiden havde sagt at planter havde sanseorganer, tankeaktivitet, følelser og kunne genkende mennesker, ville de blive stemplet som overtroiske. Desuden ser det ud til at planter i visse henseender overgår dagens mennesker.

En dag koblede han løgnedetektoren til en plante og funderede: “Hvad slags eksperiment skal jeg lave? Lad mig brænde bladene med ild og se hvordan den reagerer.” Med denne tanke, til og med før han gjorde det, tegnede den elektroniske pen hurtigt en kurve der svarer til den der tegnes, når nogen er i livsfare og råber om hjælp. Denne oversanselige evne blev før i tiden kaldt tankelæsning og det er en latent og medfødt menneskelig evne. Men menneskeheden i dag degenerer. For at få evnerne tilbage må du øve kultivering fra begyndelsen, vende tilbage til ophavet og genforenes med sandheden, vende tilbage til din oprindelige natur. Men planten har denne evne og den ved hvad du tænker. Det lyder ganske ufatteligt, men det var et virkelig videnskabeligt eksperiment. Han har udført mange forskellige eksperimenter, indbefattet evnen til at kontrollere på lang afstand. Da hans artikler blev offentliggjort skabte de stor sensation verden over.

Botanikere i mange lande, også i vores land, har påbegyndt forskning på dette område og det bliver ikke længere anset som noget overtroisk. Forleden dag sagde jeg at det vor menneskehed i dag har erfaret, opfundet og opdaget er tilstrækkeligt til at ændre dagens lærebøger. På grund af indflydelsen fra traditionelle tænkemåder, er mennesker imidlertid ikke villige til at erkende dette. Der er heller ingen der systematisk sammenfatter disse ting.

I en park i det nordøstlige Kina lagde jeg mærke til at en gruppe nåletræer var døde. Ingen ved hvilken slags Qigong der blev praktiseret der. De rullede rundt på jorden og derefter samlede de Qi fra træerne med fødderne på én måde og med hænderne på en anden måde. Kort tid efter blev alle nåletræerne gule og døde. Var det du gjorde en god eller en dårlig gerning? Fra vore udøveres synspunkt var det at dræbe. Som udøver må du være et godt menneske, gradvist assimilere dig til universets egenart og afholde dig fra sådanne dårlige sager. Selv fra et almindelig menneskes synspunkt var det ingen god gerning - det var misbrug af offentlig ejendom, det ødelagde den grønne plantevækst og ligevægten i det økologiske system. Det var ingen god gerning ud fra noget synspunkt. Der er nok Qi i universet og du kan samle den lige så meget du vil. Efter at have øvet til et vist niveau, har nogle megen energi. Ved bare et vink med hånden kan de samle planters Qi fra et stort område. Det er fortsat ikke andet end Qi. Uanset hvor meget der samles, til hvilken nytte er det? Nogle gør ikke andet når de er i parken for at øve og de siger: “Jeg behøver ikke at øve nogen metode - det er tilstrækkelig at samle Qi mens jeg går rundt og min træning er da forbi. Det er tilstrækkeligt bare at få Qi.” De tror at Qi er Gong. Når nogen går hen til denne person kan de føle at hans krop er kølig. Er Qi fra planter ikke af Yin-natur? En udøver lægger vægt på balancen mellem Yin og Yang. Selvom hans krop lugter som nåletræsolie er han alligevel tilfreds med sin træning.

Hvem der forædler Gong, vil få Gong

Spørgsmålet om hvem der forædler Gong og hvem der får Gong er et meget centralt spørgsmål. Når jeg bliver spurgt om fordelene med Falun Dafa, siger jeg at Falun Dafa kan sætte Gong i stand til at forædle udøvere og således nedsætte tiden for øvelse. Det løser problemet med at man ikke har tid til at øve, men alligevel hele tiden forædles af Gong. Samtidig er vor metode en genuin kultiveringsmetode for dobbeltkultivering af Natur og Liv. Vores fysiske krop vil gennemgå store forandringer. Falun Dafa har endnu en fordel; den største, som jeg ikke har nævnt tidligere. Først i dag kan jeg afsløre det. Fordi det involverer et vigtig spørgsmål med dybe historiske rødder og har en temmelig stor indvirkning på kultiveringskredse, har ingen i historien vovet at afsløre det og ingen har heller haft tilladelse til at afsløre det. Alligevel har jeg intet andet valg end at gøre det kendt.

Nogle disciple har sagt: “Hver sætning Mester Li Hongzhi har sagt er en himmelsk hemmelighed og en afsløring af de himmelske hemmeligheder.” Vi vejleder virkelig mennesker mod høje niveauer og det er at frelse mennesker. Vi er ansvarlige over for alle, dette er et ansvar vi er i stand til at påtage os og derfor er det ikke at afsløre himmelske hemmeligheder. Hvis man talte uansvarligt om det ville det være at afsløre himmelske hemmeligheder. I dag vil vi offentliggøre dette spørgsmål om hvem der forædler Gong og hvem der får Gong. Som jeg ser det har alle kultiveringsmetoder i dag, indbefattet kultiveringsmetoderne i Buddha-læren, Dao-læren og Qimen Skole, gennem historien kultiveret menneskets Assistenturånd (Assistentbevidsthed), og det har været ens Assistenturånd der har fået Gong. Hovedurånden som vi nævner her, henviser til vor egen tankegang - man bør være bevidst om, hvad man tænker på og hvad man gør. Det er dit sande jeg. Men du ved slet ikke hvad din Assistenturånd gør. Selvom den er født samtidig med dig, med samme navn, samme udseende, kan beherske den samme krop og vokser i samme takt med dig, er den strengt taget ikke dig.

Der er et princip i universet at den der taber, vil vinde og den der øver kultivering, vil få Gong. Gennem historien har alle kultiveringsmetoderne lært mennesker at komme i en tilstand af trance når de øver og at man ikke skal tænke på noget. Derefter skulle man gå ind i dyb Ding, indtil man til slut ikke længere var bevidst om noget. Nogen sidder i meditation i tre timer, som om kun et lille sekund er gået. Andre beundrer til og med deres Ding-styrke. Øvede de virkelig? Det ved de slet ikke. Især Dao-lærens kultiveringsmetoder underviser at Shishen dør og Urånden fødes. “Shishen” de henviser til, kalder vi “Hovedurånden” og “Urånden” de henviser til, kalder vi “Assistenturånden.” Hvis din Shishen virkelig dør, da vil du sandelig dø og Hovedurånden vil virkelig være forsvundet. Nogen fra en anden kultiveringsmetode fortalte mig: “Lærer, når jeg øver er jeg ikke i stand til at genkende nogen derhjemme.” En anden fortalte: “Jeg øver ikke som andre, tidligt om morgenen og sent på natten. Efter at jeg er kommet hjem lægger jeg mig på sofaen og går ud af mig selv for at øve. Mens jeg ligger der, ser jeg mig selv øve.” Jeg syntes det var meget trist, men samtidig var det ikke trist!

Hvorfor skulle folk frelse Assistenturånden? Lu Dongbin sagde engang: “Jeg frelser hellere et dyr end et menneske.” Det er virkelig alt for vanskeligt for mennesker at blive oplyst, fordi almindelige mennesker er forblændet af almindelige menneskers samfund. Med praktiske fordele foran sig kan de ikke give slip på deres bindinger. Hvis du ikke tror det kan du efter forelæsningen se at nogle af dem der går ud, vil være almindelige mennesker igen - hvis nogen fornærmer ham eller skubber til ham, vil han ikke finde sig i det. Efter en tid vil han slet ikke se på sig selv som udøver. Mange af dem der kultiverede Dao gennem historien så dette punkt - at det er meget vanskeligt at frelse mennesker, for deres Hovedurånd er alt for forvirret. Nogle mennesker har god oplysningsevne og vil umiddelbart forstå hvis de får et vink. Andre vil ikke tro det uanset hvad du siger. Han tror at du overdriver og fortæller historier. Vi taler meget til ham om at kultivere Xinxing, men alligevel opfører han sig som han gjorde tidligere, når han er blandt almindelige mennesker. Han tror at den lille vinding der er inden for rækkevidde blandt almindelige mennesker, er både virkelig og gavnlig og at han må have den. Lærerens Fa lyder også fornuftig, men han kan ikke følge den. Den menneskelige Hovedurånd er vanskeligst at frelse, mens Assistenturånden kan se scener i andre dimensioner. De tænker derfor: “Hvorfor skulle jeg frelse din Hovedurånd - Assistenturånden er også dig, er det ikke det samme hvis jeg frelser den? Det er alt sammen dig, så uanset hvem der får det, vil det være det samme som at du får det.”

Lad mig specifikt beskrive deres kultiveringsmetoder. Hvis nogen har den supernormale evne Klarsyn, vil de sandsynligvis se denne scene: Når du sætter dig ned i meditation og så snart du er i Ding, vil du se at nogen med samme udseende som dit, pludselig forlader din krop. Hvor er dit eget jeg, kan du skelne? Du sidder netop her. Efter at du har set ham forlade din krop, vil mesteren tage ham med sig for at øve kultivering i en dimension forvandlet af mesteren. Det kan være i form af et antikt samfund, dagens samfund eller et samfund i en anden dimension. Personen vil lære en metode og gennemgå mange lidelser én til to timer dagligt. Når han vender tilbage fra øvelsen, vil du også komme ud af Ding. Dette er hvad du kan se.

Det er endnu mere sørgeligt, hvis man ikke kan se noget. Man vil ikke ane noget og vågne fortumlet op efter at have siddet i Ding i to timer. Nogle folk sover, de sover i to eller tre timer og kalder det øvelse - de overgiver sig selv fuldstændig til andre. Dette gøres med mellemrum med den siddende meditation en vis tid dagligt. Der er også metoder, hvor alt gennemføres på én gang. Alle har formodentlig hørt om Boddhidharma, der sad foran en væg i ni år. Før i tiden var der mange munke der sad i årtier. Det længste der er registreret gennem historien er over halvfems år. Der findes til og med nogle der har siddet længere end dette. Selv med et tykt lag støv på øjelågene og græs voksende på kroppen, fortsatte de med at sidde der. I Dao-læren undervises også i dette og særligt i nogle kultiveringsmetoder i Qimen Skole, skal man sove i flere årtier uden at komme ud af Ding eller vågne op. Men hvem har øvet? Hans Assistenturånd er gået ud for at øve. Hvis han kan se, vil han se at mesteren tager hans Assistenturånd med for at øve. Assistenturånden skylder også meget karma, og mesteren har ikke evnen til at fjerne al hans karma. Derfor vil mesteren fortælle ham: “Du må øve flittigt her. Jeg tager af sted og kommer tilbage om lidt. Vent på mig.”

Mesteren ved nøjagtigt hvad der vil ske, men må fortsat gøre det på denne måde. En dæmon vil komme for at skræmme personen eller forvandle sig til en skønhed for at forføre ham - alt muligt kan forekomme. Dæmonen vil se at hans sind virkelig forbliver uberørt. Dette er fordi det er forholdsvis enklere for Assistenturånden at kultivere, fordi den kan vide denne sandhed. Dæmonen bliver desperat og forsøger at dræbe ham for at få sin hævn og dræber ham virkelig. På denne måde betales al hans gæld tilbage. Efter han er blevet dræbt vil Assistenturånden komme ud og drive rundt som en røgsky. Han genfødes så i en meget fattig familie. Han vil begynde at lide fra tidlig alder. Når han vokser op og kan forstå ting, vil mesteren komme. Selvfølgelig kan han ikke genkende mesteren, men ved at bruge supernormale evner, vil mesteren åbne hans lagrede hukommelse. Han vil på en gang huske alt. Er dette ikke min mester? Mesteren vil fortælle ham: “Nu er det på tide at begynde at øve.” Således vil mesteren efter mange år, føre lærdommen videre til ham.

Efter instruktionen vil mesteren igen sige: “Du har mange bindinger at give slip på. Du må gå ud i verden og vandre omkring. At vandre omkring i samfundet er temmelig pinefuldt. Han må tigge om mad og møder alle slags mennesker der vil skælde ham ud, fornærme eller tage fordel af ham. Han vil støde på alt muligt. Han behandler sig selv som udøver, balancerer sine relationer med andre, vogter Xinxing, højner Xinxing ustandseligt og forbliver uberørt i mødet med alle typer fordele og vinding blandt almindelige mennesker. Efter mange år vil han vende tilbage fra sin vandring. Mesteren vil sige: “Du har allerede opnået Dao og har fuldendt. Hvis du ikke har noget at gøre, kan du pakke og gøre dig klar til at tage af sted. Hvis der fortsat er noget at gøre, kan du gå og afslutte dine anliggender blandt almindelige mennesker.” Efter mange år kommer Assistenturånden tilbage. Efter at Assistenturånden er kommet tilbage, kommer Hovedurånden også ud af Ding, Hovedbevidstheden vågner op.

Men han har egentlig ikke øvet kultivering. Hans Assistenturånd har øvet kultivering og derfor vil Assistenturånden få Gong. Men Hovedurånden har også haft lidelse. Når alt kommer til alt har han viet hele sin ungdom til at sidde der og hans levetid som et almindeligt menneske er forbi. Hvad vil der så ske? Efter han er kommet ud af Ding, vil han føle at han har udviklet Gong gennem sin øvelse og har fået supernormale evner. Hvis han vil behandle en patient eller gøre noget, vil han være i stand til det, Assistenturånden vil forsøge at tilfredsstille ham. Han er trods alt Hovedurånden og det er Hovedurånden der behersker kroppen og træffer afgørelserne. Desuden har han brugt så mange år på at sidde her at hans levetid er forbi. Når han dør vil Assistenturånden tage af sted og hver og én vil gå deres egne veje. Ifølge buddhismen må han fortsat gå igennem samsara. Fordi en Stor Oplyst er blevet kultiveret i hans krop, har han alligevel samlet stor dyd. Så hvad vil der ske? Han bliver måske en højtstående embedsmand eller tjener en stor formue i sit næste liv. Det kan kun blive på denne måde - endte hans kultivering ikke forgæves?

Det har kostet meget at få tilladelse til at fortælle dette. Jeg har afsløret det evige mysterium, der var hemmelighedernes hemmelighed og som absolut ikke kunne afsløres. Jeg har afsløret roden til alle forskellige kultiveringsmetoder gennem historien. Sagde jeg ikke at det inddrog dybe historiske rødder? Dette er årsagerne. Tænk på det: Hvilken metode eller skole kultiverer ikke på denne måde? Du kultiverer frem og tilbage, men får alligevel ingen Gong. Er du ikke ked af det? Så hvem har skylden? Mennesker er virkelig fortabt i illusionen og bliver ikke oplyst, uanset hvilke vink de får. Hvis noget forklares fra et højt synspunkt, finder de det ufatteligt. Hvis noget forklares fra et lavere synspunkt, kan de ikke oplyses til det som er højere. Til og med når jeg forklarer det på denne måde, er der nogen der fortsat vil have at jeg skal helbrede deres sygdomme. Jeg ved virkelig ikke hvad jeg skal sige til dem. Vi underviser kultiveringsudøvelse og vi kan kun tage os af dem, der virkelig øver kultivering mod høje niveauer.

I vor kultiveringsskole er det Hovedbevidstheden der får Gong. Skulle da Hovedbevidstheden få Gong, bare fordi du siger at den skal få det? Hvem giver tilladelse? Det fungerer ikke således; der må være en forudsætning. I ved alle at i vor kultiveringsskole undgår vi ikke almindelige menneskers samfund for at øve kultivering og heller ikke undgår vi eller flygter bort fra konflikter. I disse indviklede omgivelser blandt almindelige mennesker er du klart tænkende og bevidst, når du lider tab med hensyn til egne fordele og når andre tager dine fordele fra dig, skal du ikke kæmpe og slås for det som andre; iblandt alle slags Xinxing-forstyrrelser vil du lide tab; i disse vanskelige omgivelser vil du hærde din vilje og højne din Xinxing og under påvirkning af almindelige menneskers dårlige tanker er det muligt for dig at nå udover og hinsides.

Tænk på det alle sammen, er det ikke dig der bevidst lider? Er det ikke din Hovedurånd der ofrer? Det du taber blandt almindelige mennesker, er det ikke dig der bevidst taber det? Da burde denne Gong tilhøre dig, da den der taber, vinder. Det er derfor vores kultiveringsskole ikke undgår at øve kultivering i dette indviklede miljø blandt almindelige mennesker. Hvorfor øver vi egentlig kultivering blandt almindelige menneskers konflikter? Det er fordi vi selv skal få Gong. I fremtiden vil de professionelle disciple der øver kultivering i templer, skulle vandre omkring blandt almindelige mennesker.

Nogle har spurgt: “Øver andre kultiveringsmetoder nu til dags ikke også blandt almindelige mennesker?” Men disse er kun for at fjerne sygdomme og styrke helbredet for folk. Ingen har virkelig offentligt undervist metoder mod høje niveauer, kun til en enkelt discipel ad gangen. De der genuint modtager disciple, har allerede ført dem bort for at undervise dem privat. Hvem har gennem årene talt offentligt om dette? Ingen har gjort det. I vor kultiveringsskole forklarer vi det på denne måde, fordi det præcist er sådan vi kultiverer og det netop er sådan vi opnår Gong. Samtidig indsættes der i vor skole tusindvis af ting, alle gives til din Hovedurånd for virkelig at gøre dig i stand til selv at opnå Gong. Jeg har sagt at jeg har gjort noget ingen andre tidligere har gjort og åbnet den bredeste dør. Nogle har forstået disse mine ord - det jeg har sagt er ikke mystisk eller ufatteligt. Personlig har jeg for vane kun at sige en centimeter hvis jeg har en meter og I påstår måske alligevel at jeg praler. Faktum er at det der blev sagt, bare er en lille del. På grund af de enorme niveauforskelle kan jeg slet ikke afsløre noget om den højere og dybere Dafa for jer.

Vor kultiveringsskole øver kultivering på denne måde og det gør at du selv virkelig kan opnå Gong. Dette er første gang siden himlen og jorden blev skabt og du kan kontrollere det i historien. Det der er godt er at du selv kan få Gong, men det er også meget vanskeligt. I almindelige menneskers indviklede miljø, i mellemmenneskelige Xinxing-friktioner, kan du højne dig og nå over og hinsides - dette er det vanskeligste. Det vanskelige er bevidst at miste egne fordele og goder blandt almindelige mennesker. I forhold til dine kritiske egeninteresser, bliver dit sind berørt eller ikke? Bliver dit sind berørt af intrigerne mellem mennesker? Når dine venner eller familie lider, bliver dit sind berørt? Hvordan vurderer du dette? Så vanskelig er det at være udøver! Nogen sagde til mig: “Lærer, det er nok at være et godt menneske blandt almindelige mennesker. Hvem kan lykkes med kultivering?” Efter at have hørt det blev jeg virkelig trist! Jeg sagde ikke ét ord til ham. Der er alle slags Xinxing. Man oplyses så højt som man kan; den der oplyses opnår.

Lao Zi sagde: “Dao er en vej der kan følges, men det er ingen almindelig vej.” Den vil alligevel ikke være noget værdifuldt, hvis man kunne samle den op hvor som helst og lykkes med at kultivere den. Vor kultiveringsskole lærer dig at opnå Gong gennem konflikter. Derfor må vi tilpasse os så meget som mulig til almindelige mennesker. Materielt set kræves det egentlig ikke af dig at du skal tabe noget. Men i dette materielle miljø må du højne din Xinxing. Metoden er belejlig på grund af dette. Vor kultiveringsskole er den mest belejlige, fordi man kan øve kultivering blandt almindelige mennesker - man behøver ikke at forlade sit hjem. Det er også vanskeligst på grund af dette, fordi man må øve kultivering i de mest indviklede omgivelser blandt almindelige mennesker. Alligevel er det bedste ved den netop dette, fordi man da bliver i stand til selv at få Gong. Dette er det mest afgørende i vor skole, og i dag har jeg forklaret det for alle her. Når Hovedurånden får Gong, får Assistenturånden naturligvis også Gong. Hvorfor er det således? Når alle budskaber, levende væsner og celler i din krop får Gong, får Assistenturånden også Gong, men hans Gong-niveau vil aldrig nogen sinde være så højt som dit. Du er herren, mens han er vogteren af Fa.

Når vi taler om dette, vil jeg også tilføje at der er mange mennesker i vor kultiveringskreds, som altid har ønsket at øve kultivering mod høje niveauer. De har søgt Fa overalt og brugt en masse penge. De har rejst land og rige rundt for at finde en kendt mester, men de har ikke fundet nogen. At de er kendte betyder ikke nødvendigvis at de virkelig kender ting godt. Resultatet er at de har rejst frem og tilbage og brugte en masse penge og gjort sig mange anstrengelser for ingenting. I dag har vi offentliggjort denne fremragende kultiveringsmetode for jer. Jeg har allerede leveret den ved din dør. Det er op til dig om du kan kultivere eller ej og om du kan klare det eller ej. Hvis du kan klare det vil du fortsætte med at kultivere. Hvis du ikke klarer det, ikke kan kultivere, kan du fra nu af glemme kultivering. Bortset fra dæmonerne der vil narre dig er der ingen andre der vil undervise dig og du vil ikke være i stand til at kultivere i fremtiden. Hvis jeg ikke kan frelse dig, er der ingen der kan frelse dig. Nu for tiden er det at finde en sand mester fra en retskaffen Fa til at undervise dig, faktisk vanskeligere end at klatre til himlen. Der er slet ingen der tager sig af dette. I Fa’s Afslutningsperiode står til og med meget høje niveauer foran ødelæggelse - ingen tager sig af almindelige mennesker. Dette er den mest belejlige kultiveringsskole og den udøves direkte i overensstemmelse med universets egenart. Det er den hurtigste, mest direkte vej og den er rettet direkte mod ens sind.

Det Himmelske Kredsløb

Dao-læren taler om det store og det lille Himmelske Kredsløb. Vi vil forklare hvad det “Himmelske Kredsløb” er. Det Himmelske Kredsløb som vi sædvanligvis taler om, sammenkobler de to energikanaler Ren og Du. Dette Himmelske Kredsløb er et overfladisk kredsløb, der ikke er til andet end at fjerne sygdomme og styrke helbredet, det kaldes det lille Himmelske Kredsløb. Der findes endnu et Himmelsk Kredsløb der hverken kaldes det “lille Himmelske Kredsløb” eller det “store Himmelske Kredsløb, det er en form for Himmelsk Kredsløb ved kultiveringsudøvelse i dyb meditation. Det starter indeni kroppen, går rundt om Niwan og kommer ned indvendigt til Dantian, hvor det går rundt og bevæger sig så opad. Det er en indre cirkulation. Dette er det virkelige Himmelske Kredsløb ved kultiveringsudøvelse i dyb meditation. Efter dette Himmelske Kredsløb er dannet, bliver det en kraftfuld energistrøm og siden åbner en energikanal de hundrede energikanaler - den åbner alle andre energikanaler. Dao-læren underviser det Himmelske Kredsløb, men buddhismen gør det ikke. Hvad underviser buddhismen? Da Sakyamuni udbredte sin Fa, forklarede han ikke øvelsesmetoder og han underviste heller ikke nogen øvelser. Alligevel har hans kultiveringsmetode også sin egen form for omdannelse gennem kultiveringsudøvelse. Hvordan vandrer energikanalen i buddhismen? Den starter ved Baihui-punktet. Efter at det er åbnet, går den i en spiralform nedad, fra toppen af hovedet til den nedre del af kroppen og til slut vil den på denne måde åbne de hundrede energikanaler.

Den centrale energikanal i tantrismen tjener også dette formål. Nogen har sagt: “Der er ingen central energikanal. Så hvordan kan tantrismen udvikle denne centrale energikanal?” Faktum er at når alle kroppens energikanaler tælles sammen, er der ti tusinder af dem. De krydser hverandre vertikalt og horisontalt akkurat som blodårer og de er til og med flere end blodårerne. Der er ingen blodårer mellem de indre organerne, men der er energikanaler. De er koblet sammen vertikalt og horisontalt fra toppen af hovedet til forskellige dele af kroppen. Man kobler dem sammen og måske er de ikke retlinede i begyndelsen; de bliver koblet sammen for at blive åbnet. Derefter udvides de gradvist og danner langsomt en retlinet energikanal. Denne energikanal fungerer som sin egen rotationsakse og driver de horisontalt roterende tænkte hjul med sig. Hensigten er at åbne alle energikanaler i kroppen.

Kultiveringsudøvelse i vor Falun Dafa undgår metoden med at én energikanal åbner de hundrede energikanaler. Helt fra begyndelsen kræver vi at hundredvis af energikanaler åbnes og roterer samtidigt. Vi øver da med det samme på et meget højt niveau og undgår ting på lavt niveau. Hvis du ønsker at åbne alle energikanaler med én energikanal, rækker det måske ikke med hele din levetid. Nogle må kultivere i årtier og det er meget vanskeligt. Inden for mange, mange kultiveringsmetoder siger man at ét liv ikke er nok til at fuldføre kultiveringen. Mange der øver kultivering i høje og dybe store Fa kan forlænge deres liv - taler de ikke om at kultivere Liv? De kan forlænge deres liv for at øve kultivering, og de kan kultivere meget længe.

Det lille Himmelske Kredsløb er hovedsagelig til for at fjerne sygdomme og styrke helbredet, mens det store Himmelske Kredsløb forædler Gong - det er dér man virkelig øver kultivering. Det store Himmelske Kredsløb som Dao-læren henviser til, er ikke lige så kraftfuldt som vores, hvor de hundrede energikanaler åbnes på en gang. De har bevægelse i flere energikanaler på én gang, fra de tre Yin-kanaler og de tre Yang-kanaler i hænderne til sålerne af ens fødder, op ad benene og til håret - det går en runde over hele kroppen. Dette er det store Himmelske Kredsløbs cirkulation. Når det store Himmelske Kredsløb er i bevægelse er det genuin forædling af Gong, så nogle Qigong-mestre underviser ikke det store Himmelske Kredsløb, fordi det de lærer fra sig kun er at fjerne sygdomme og styrke helbredet. Nogle taler også om det store Himmelske Kredsløb, men de installerer ikke noget i din krop og du kan ikke åbne dette på egen hånd. Uden at noget er installeret, ønsker du måske selv at åbne det med tankestyring, men det er lettere sagt end gjort! Det ville være som at træne aerobic, kan det åbnes sådan? Kultivering beror på én selv, mens Gong beror på mesteren. Kun når hele den indre “mekanisme” er indsat i dig, kan denne virkning finde sted.

Gennem historien har Dao-læren anset menneskekroppen som et lille univers. Den anser at det ydre univers er lige så stort som det indre, at det ydre er ligesådan som det indre. Dette virker ufatteligt og er ikke let at forstå. Universet er så stort, hvordan kan det sammenlignes med en menneskekrop? Princippet vi taler om er således: nutidens fysik studerer materiens elementærpartikler, fra molekyler, atomer, elektroner, protoner og kvarker til neutrinoer, men hvilke størrelser findes der endnu længere nede? Et mikroskop kan ikke spore noget længere ned, så hvad vil de yderst små mikropartikler længere nede være for noget? Det er ikke kendt. Det vore fysikere nu forstår er ganske enkelt meget langt fra universets mikropartikler. Når man ikke har den kødelige krop kan ens øjne have en forstørrende funktion og se ting i det mikrokosmiske. Jo højere ens niveau er, desto længere ned i det mikrokosmiske kan man se.

På sit niveau talte Sakyamuni om teorien om de tre tusinde endeløse verdener. Det var for at sige at der i vor Mælkevej også er mennesker med fysiske kroppe som vor menneskehed. Han nævnte også at ét sandkorn indeholder tretusinde endeløse verdener og dette stemmer med forståelsen i vor moderne fysik. Hvad er forskellen mellem elektronernes måde at rotere omkring atomkernen og jordens rotation omkring solen? Derfor sagde Sakyamuni at i det mikrokosmiske indeholder et sandkorn tretusinde endeløse verdener og da er det netop som et univers med liv og materie indeni. Hvis det er sandt, så tænk jer alle sammen: Er der ikke sand i det sandkorns verden og er der ikke tretusinde endeløse verdener i sandet fra det sandkorn? Så er der da ikke sand i de tretusinde endeløse verdener i sandet af sandet? Det er grænseløst og endeløst, hvis man fortsætter med at søge nedad. Derfor sagde Sakyamuni da han havde nået Tathagataens niveau disse ord: “Så stort, uden ydre og så lille, uden indre.” Det er så enormt at han ikke kunne se universets yderste kant og så småt at han ikke kunne se, hvad oprindelsen til den mindste mikrokosmiske partikel var for noget.

Nogle Qigong-mestre har sagt: “Der er byer med tog og biler i en svedpore.” Det lyder ganske ufatteligt, men hvis vi virkelig prøver at forstå det ud fra et videnskabeligt synspunkt, finder vi at dette ikke er så mystisk sagt. Da jeg talte om åbningen af det Himmelske Øje forleden dag, så mange dette da deres Himmelske Øje blev åbnet: de opdagede at de løb udad langs kanalen i panden, men de kunne ikke nå enden af den. Hver dag under øvelsen føles det som om de farer ud langs denne store vej med bjerge og floder på begge sider. Mens de løber, passerer de gennem byer og ser en hel del mennesker. De tænker måske at det er en illusion. Hvad er det for noget? Det der ses er ganske klart og er ingen illusion. Jeg siger at hvis ens krop virkelig er så enorm på det mikrokosmiske niveau, er det ingen illusion. Dao-læren har altid set på menneskekroppen som et univers. Hvis den virkelig er et univers, skulle afstanden fra panden til koglekirtlen være mere end 108 tusinde Li. Du kan løbe udad hvis du vil, men det er meget, meget langt.

Hvis det store Himmelske Kredsløb åbnes helt under kultiveringsprocessen, vil kultiveringsudøveren få en supernormal evne. Hvilken supernormal evne? I ved at det store Himmelske Kredsløb også bliver kaldt “Energikanalernes Himmelske Kredsløb,” “Rotationen af Himmel og Jord” eller “Flodfartøjets Rotation.” På et meget lavt niveau danner det store Himmelske Kredsløbs rotation en energistrøm, der gradvist får en højere og højere tæthed og omdannes mod høje niveauer. Den vil danne et stort energibælte med meget høj tæthed. Dette energibælte vil gå i kredsløb med en roterende bevægelse. I denne kredsløbsproces kan vi med det Himmelske Øje på et lavt niveau se at den kan få Qi til at ændre plads indeni kroppen: Qi fra hjertet flytter sig måske til tarmene, Qi fra leveren flytter sig måske til mavesækken. I det mikrokosmiske kan vi se at det som det bærer med sig er noget meget stort. Hvis dette energibælte frigøres udenfor kroppen, bliver det evnen til teleportation. Én med meget kraftfuld Gong kan flytte noget meget stort og dette er den Store Teleportation. Én med meget svag Gong kan flytte noget meget småt og dette er den Lille Teleportation. Dette er de forskellige former for teleportation og hvordan de opstår.

Det store Himmelske Kredsløb er direkte forædling af Gong og derfor vil det føre til forskellige tilstande og forskellige former for Gong. Det fører også til en meget særlig tilstand. Hvilken tilstand er det? I har måske i gamle bøger som Shenxian Zhuan, Dan Jing, Dao Zang eller Xingming Guizhi stødt på dette udtryk: “At flyve til himmels midt på den lyse dag.” Det betyder at en person kan svæve midt på den lyse dag. Faktisk, lad mig fortælle jer at en person kan svæve i luften, så snart det store Himmelske Kredsløb er åbnet, så simpelt er det. Nogle tænker at der efter mange års øvelse, er mange der har fået det store Himmelske Kredsløbet åbnet. Jeg vil sige at det er ikke usandsynligt at ti tusinde mennesker kommer til at nå dette niveau, fordi det store Himmelske Kredsløb, når alt kommer til alt, kun er det første skridt i kultiveringsudøvelse.

Hvorfor har ingen da set disse mennesker lette fra jorden eller svæve i luften? Tilstanden i det almindelige menneskelige samfund kan ikke undergraves, man kan ikke skødesløst ændre eller forstyrre formen i det almindelige menneskelige samfund. Hvordan kan det tillades at alle skulle flyve omkring i luften? Ville det være et almindeligt menneskeligt samfund? Dette er et af de vigtigste aspekter. Et andet aspekt er at man ikke lever blandt almindelige mennesker for at være menneske, men for at vende tilbage til ophavet og genforenes med sandheden - så spørgsmålet om oplysningsevne berøres også. Hvis han ser at mange virkelig kan svæve, så vil han også begynde at kultivere og da er der ikke længere noget spørgsmål om oplysningsevne. Så hvis du ved kultivering kan svæve i luften, kan du fortsat ikke skødesløst vise det til andre eller demonstrere det for andre, fordi de også behøver at kultivere. Så efter dit Himmelske Kredsløb er åbnet kan du ikke svæve hvis bare en fingerspids, tåspids eller en vis del af din krop er låst.

Når vores store Himmelske Kredsløb er i færd med at åbnes, opstår der ofte en tilstand hvor nogle læner sig forover under meditationen. Fordi cirkulationen er forholdsvis åben i ryggen, føles ryggen meget let, mens kroppens forside føles tung. Nogle læner sig bagover og føler at ryggen er tung, mens forsiden af kroppen føles let. Hvis hele din krop er meget godt åbnet, vil du føle det som om du bliver løftet op, med en følelse som om du forlader jorden. Når du virkelig kan svæve vil du ikke få tilladelse til at svæve, men dette er ikke absolut. De der udvikler supernormale evner er sædvanligvis unge eller gamle. Børn har ingen bindinger og det har de ældre heller ikke, særligt ikke ældre kvinder. De kan let udvikle og bevare supernormale evner. Mænd, særligt unge mænd, kan ikke afstå fra at vise sig, når de har en evne. De kan også bruge det til at konkurrere blandt almindelige mennesker. Derfor tillades den ikke at eksistere og vil blive låst, så snart den er forædlet frem. Hvis en del af kroppen er låst er man ikke i stand til at svæve. Dermed er det ikke sagt at du fuldstændigt bliver nægtet denne tilstand. Du får måske tilladelse til at prøve den og nogle mennesker kan beholde den.

Denne tilstand opstår hver gang jeg giver forelæsninger. Da jeg underviste en klasse i Shangdong, var der udøvere fra Peking og Jinan, der havde oplevet dette. En spurgte: “Lærer, hvad er der sket med mig? Når jeg går, føler jeg det som om jeg svæver op fra jorden. Jeg føler det også som om jeg svæver opad, når jeg sover hjemme. Lagnet letter oven i købet som en ballon.” Da jeg underviste en klasse i Guiyang var der en erfaren udøver; en ældre kvindelig udøver fra Guizhou. Hun havde to senge i sit værelse, den ene seng stod op mod en væg og den anden op mod en anden væg. Da hun sad i meditation på den ene seng, følte hun at hun svævede i luften og da hun åbnede øjnene opdagede hun at hun var svævet over til den anden seng. Hun tænkte ved sig selv: “Jeg burde vende tilbage til min egen seng” og så fløj hun tilbage igen.

Der var en udøver i Qingdao der mediterede på en seng i frokostpausen og der var ingen andre til stede. Mens han sad der, svævede han og bevægede sig lige op og ned, så højt som en meter. Han svævede op og landede igen med et bump og dette fortsatte. Sengetæppet blev oven i købet kastet ned på gulvet. Han blev lidt opstemt og noget bange og hoppede op og ned hele frokostpausen. Til slut ringede kontorklokken og han tænkte ved sig selv: “Jeg burde ikke lade andre se dette. De ville fundere på hvad der sker? Det er bedst at jeg holder op med det samme.” Han holdt op. Dette er hvorfor ældre mennesker kan beherske sig. Hvis dette var sket for en ung person, ville han når kontorklokken ringede tænke: “I burde alle komme og se mig svæve.” Dette er når man vanskeligt kan beherske sit behov for at vise sig: “Se hvor godt jeg har øvet, jeg kan svæve.” Når man viser sig med det vil evnen være borte, fordi den ikke er tilladt at eksistere på denne måde. Der er mange sådanne ting blandt udøvere overalt.

Vi må fra begyndelsen åbne alle energikanaler helt. Op til i dag har firs til halvfems procent af vore udøvere nået den tilstand, hvor deres krop er let og fri for sygdom. Samtidig har vi sagt at du i dette kursus ikke bare bliver skubbet til denne tilstand, hvor din krop er fuldstændig renset, men også at meget andet er blevet installeret i din krop, således at Gong kan udvikles under kurset. Dette er det samme som at jeg løfter dig op og sender dig videre af sted. Under forelæsningerne vil jeg vedblivende undervise Fa og jeres Xinxing vil også vedblivende forandres. For mange vil det, efter at du er gået ud af dette kursuslokale, føles som om du er et andet menneske og dit syn på verden vil garanteret have ændret sig. Du vil vide hvordan du skal opføre dig i fremtiden og du vil ikke længere være så forvirret. Det vil garanteret blive således, så vores Xinxing er allerede fulgt efter og har højnet sig.

Når vi taler om det store Himmelske Kredsløb føler du, selvom du ikke har tilladelse til at svæve, at din krop er let som om du træder på luft. Tidligere blev du træt hvis du bare gik nogle skridt, men nu er det meget let, uanset hvor langt du går. Du føler det som om nogen skubber dig fremad, når du cykler og du bliver ikke udmattet når du går op ad trapper, uanset hvor mange etager der er. Det er garanteret sådan. De der læser denne bog og kultiverer på egen hånd, kan også nå den tilstand de skal have. Jeg er en person der ikke behøver at sige det jeg ikke ønsker at sige, men det jeg siger må være sandt. Særligt under disse omstændigheder, hvis jeg ikke taler sandt når jeg underviser Fa, hvis jeg kommer med overdrevne påstande eller taler uden mål og mening, da ville jeg undervise ond Fa. Det er ikke let for mig at gøre dette her. Hele universet ser på og der må ikke være nogen afvigelse.

Et almindeligt menneske ved kun at der eksisterer et Himmelske Kredsløb. Faktisk er dette ikke nok. For at kroppen så hurtigt som muligt skal blive fuldstændigt erstattet og omdannet af højenergi-materie, må der være et andet Himmelsk Kredsløb der kan sætte alle energikanalerne i ens krop i bevægelse og det kaldes “Maoyou Himmelske Kredsløb.” Dette er der sandsynligvis meget få mennesker der kender til. Dette udtryk er undertiden nævnt i bøger, men ingen har forklaret jer det eller fortalt dig om det. Det er kun blevet diskuteret teoretisk, fordi det hører til hemmelighedernes hemmelighed. Vi vil tale åbent om alt dette for jer her. Maoyou Himmelske Kredsløb starter fra Baihui-punktet (eller også fra Huiyin-punktet) og kommer ud og bevæger sig langs grænselinien mellem Yin og Yang, langs kanten af øret og ned til skulderen. Det går langs siden af hver finger, én for én, videre langs siden af kroppen og ned til fodsålen. Så går det op til indersiden af låret og ned ad indersiden af det andet lår, under den anden fod og op langs den anden side af kroppen. Det går videre langs siden af hver finger og fuldføres på toppen af hovedet. Dette er Maoyou Himmelske Kredsløb. Andre kan skrive en bog om det, men jeg har sammenfattet det med bare nogle få ord. Jeg synes ikke at det bør ses på som nogen himmelsk hemmelighed, men andre synes dette er noget meget værdifuldt og vil ikke tale om det, undtagen når de virkelig underviser deres disciple. Selvom jeg har afsløret dette må ingen bruge tanken til at styre eller kontrollere det i øvelsen. Hvis du gør det er det ikke vor Falun Dafa, du øver. Genuin kultiveringsudøvelse mod høje niveauer er uden intention og er uden tankeaktivitet og tankestyring. Alt er installeret i din krop, færdig til brug. Det dannes automatisk og disse indre mekanismer forædler dig. De vil rotere automatisk, når tiden er inde. En dag under øvelsen kan dit hoved pendulere fra side til side. Hvis dit hoved svinger mod denne side, roterer det den vej. Hvis dit hoved svinger mod den anden side, roterer det den anden vej. Det roterer begge veje.

Når det store eller det lille Himmelske Kredsløb er åbnet, vil du nikke med hovedet under den siddende meditation, og dette er tegn på at energi passerer igennem. Det samme gælder Falun Himmelske Kredsløb som vi øver og vi øver på denne måde. Faktum er at det roterer af sig selv, når du ikke øver. Sædvanligvis vil det rotere i al fremtid. Når du øver, forstærker du mekanismerne. Har vi ikke talt om at Fa forædler udøveren? Normalt vil du opdage at dit Himmelske Kredsløb altid roterer. Selvom du ikke øver vil dette lag af energimekanismer der er installeret udenfor din krop, det vil sige et lag af store ydre energikanaler, drive din krop til at øve. Alt er automatisk. Det kan også rotere den modsatte vej, fordi det roterer begge veje og hele tiden åbner dine energikanaler.

Hvad er så formålet med at åbne det Himmelske Kredsløb? At åbne Det Himmelske Kredsløb er ikke i sig selv hensigten med øvelsen. Selvom dit Himmelske Kredsløb er åbnet, vil jeg sige at det fortsat ikke er noget. Hvis man fortsætter med at kultivere sigter man, gennem denne form af det Himmelske Kredsløbet, på at åbne de hundrede energikanaler via én energikanal og man kan derved åbne alle kroppens energikanaler. Vi er allerede begyndt at gøre dette. Ved fortsat øvelse vil nogle opdage at energikanalerne bliver brede som en finger og ganske rummelige indeni, når det Himmelske Kredsløb er i bevægelse. Fordi energien også er blevet ganske kraftfuld, bliver energistrømmen meget bred og lys efter at den er dannet. Dette er fortsat ingenting. Til hvilket grad må man øve? De hundrede energikanaler må gradvist blive bredere og ens energi må blive stærkere og lysere. Til sidst flyder ti tusindvis af energikanaler sammen og kroppen når en tilstand, hvor den er uden energikanaler eller akupunkturpunkter. Hele kroppen vil kobles sammen til en enhed. Dette er den endelige hensigt med at åbne energikanalerne. Målet er at få menneskekroppen fuldstændig omdannet af højenergi-materie.

Når man har øvet til dette stadium, er kroppen hovedsagelig blevet omdannet til højenergi-materie. Med andre ord har man øvet til det højeste niveau af TrefoldigeVerdens-Fa kultiveringsudøvelse. Den kødelige krop vil være kultiveret til den yderste grænse. Ved dette punkt føres man ind i en anden tilstand. Hvad slags tilstand er det? Hans Gong vil have udviklet sig til at blive meget indholdsrig. Når den almindelig menneskelige krop kultiveres, hvilket gennemføres i Trefoldige-Verdens-Fa kultiveringsudøvelse, vil alle supernormale evner (potentielle evner), alting blive udviklet. Men størstedelen vil være låst under kultivering blandt almindelige mennesker. Desuden vil hans Gong-søjle være vokset og blevet meget høj. Alle former for Gong bliver forstærket af den mægtige Gong og bliver meget kraftfuld. Men de kan kun fungere i denne vores dimension og ikke i andre dimensioner, fordi de er supernormale evner kultiveret fra vores almindelige menneskelige kødelige krop. Alligevel vil de allerede være meget indholdsrige. I hver dimension vil kroppens eksistensformer i forskellige dimensioner have gennemgået mange forandringer. Det som denne krop bærer med sig og det kroppen i hver af dimensionerne bærer med sig, vil være indholdsrigt og se meget skræmmende ud. Nogle vil have øjne over hele kroppen og alle deres svedporer er blevet til øjne. Der kan findes øjne overalt inden for hele denne persons dimensionsfelt. Fordi dette er Gong af Buddha-læren, vil nogle udøvere bære billedet af Bodhisattva eller Buddha over hele kroppen. Alle former for Gong vil allerede have nået et stadium, hvor de er yderst indholdsrige. Desuden vil mange, mange levende væsner åbenbare sig.

Nu vil der opstå en anden tilstand kaldet “Tre Blomster Samles på Toppen.” Det er en håndgribelig tilstand, der også er yderst iøjnefaldende. Man kan til og med se dette på et lavt niveau af det Himmelske Øje. Man vil have tre blomster på issen. Den ene er en lotusblomst, men ikke en lotus i vor materielle dimension. De to andre blomster er også fra andre dimensioner og er usædvanligt smukke. Disse tre blomster roterer oven på ens hoved. De vil rotere med uret og mod uret og hver blomst roterer også selvstændigt. Hver blomst har en stor søjle lige så tyk som blomstens diameter. Disse tre store søjler når hele vej op til toppen af himlen, men de er ikke Gong-søjlen, de er blot i denne form og er usædvanlig pragtfulde. Hvis du ser dem vil det måske skræmme dig. Ved dette stadium af kultivering vil kroppen være hvid og ren, og huden lys og delikat. Her har man nået det højeste niveau af Trefoldige-Verdens-Fa kultiveringsudøvelse. Men dette er fortsat ikke det højeste punkt. Man må stadig fortsætte kultiveringsudøvelsen og bevæge sig fremad.

Ved næste skridt går man ind i overgangsnivauet mellem Trefoldige-Verdens-Fa og Hinsides-Trefoldige-Verdens-Fa kaldet tilstanden den Rene Hvide Krop (også kendt som den “Krystalhvide Krop”). Når kultiveringen af kroppen har nået den højeste form af Trefoldige-Verdens-Fa, er det kun den kødelige krop der er forvandlet til den højeste form. Når hele kroppen virkelig har nået denne form, består den helt og holdent af højenergi-materie. Hvorfor kaldes den for den Rene Hvide Krop? Det er fordi denne krop allerede har nået den absolutte renhed af højeste grad. Når den ses med det Himmelske Øje er hele kroppen gennemsigtig, netop som gennemsigtigt glas. Når du ser på den er der ingenting at se - den vil vise sig i en sådan tilstand. Enkelt forklaret er denne krop allerede blevet en Buddha-krop. Det er fordi denne krop, der består af højenergi-materie, allerede er forskellig fra vore fysiske kroppe. På dette stadium opgives samtidig alle supernormale evner og magiske færdigheder. De bliver placeret i en meget dyb dimension, fordi de fra da af ikke længere er anvendelige og ikke længere vil være til nogen nytte. Når du en dag i fremtiden er lykkedes med kultiveringen og opnår Dao, kan du se tilbage og tage et overblik over din kultiveringsproces og tage dem ud og se på dem. På dette tidspunkt er der kun to ting tilbage, Gong-søjlen består stadig, såvel som Urbarnet der er kultiveret frem og har vokset sig ganske stort. Men begge eksisterer i en dyb dimension, der ikke kan ses af en med det Himmelske Øje på et gennemsnitligt niveau. Alt hvad han kan se er at denne persons krop er gennemsigtig.

Fordi tilstanden den Rene Hvide Krop kun er et overgangsniveau, går man i den videre kultiveringsudøvelse virkelig ind i Hinsides-Trefoldige-Verdens-Fa kultiverings-udøvelse, også kendt som Buddha-krop kultiveringsudøvelse. Hele kroppen vil bestå af Gong. Nu vil ens Xinxing være blevet stabil. Man vil begynde at øve på ny og udvikle supernormale evner helt forfra igen. De skal ikke længere kaldes “supernormale evner.” De skal kaldes “Buddha Fa Guddommelige Kræfter”, fordi de kan fungere i alle dimensioner og deres mægtige kraft er grænseløs. Når du fortsætter med at øve kultivering i fremtiden, vil du forstå ting og sager på højere niveauer, hvordan du skal øve kultivering og kende til de eksisterende former for kultiveringsudøvelse.

Opstemthed

Jeg vil tage et spørgsmål op der hører til bindingen opstemthed. Mange har øvet en metode gennem lang tid. Der er også folk der aldrig har øvet nogen metode, men som har søgt og funderet over sandheden og meningen med det menneskelige liv. Så snart de lærer vor Falun Dafa, forstår de straks mange spørgsmål i deres liv, som de har ønsket at forstå, men ikke har kunnet finde svar på. Formodentlig bliver følgen at deres tanker højnes og forandres og de bliver meget opstemt, dette er sikkert. Jeg ved at en ægte kultiveringsudøver vil forstå betydningen af dette og vil værdsætte det. Men ofte opstår problemet ved, at man på grund af sin glæde, udvikler en unødvendig opstemthed. Det medfører at man opfører sig unormalt i kontakt med andre i samfundet eller i almindelige menneskers sociale miljø. Jeg siger at dette ikke er acceptabelt.

De fleste i vor kultiveringsmetode øver kultivering i det almindelige menneskelige samfund. Du kan ikke distancere dig fra almindelige menneskers samfund og du må øve kultivering med et klart sind. Der skal fortsat være normale relationer med andre, men selvfølgelig er din Xinxing meget høj og dit sind retskaffent, du højner også din Xinxing, hæver dit niveau og gør ingen dårlige gerninger, kun gode gerninger - det er kun sådan det viser sig. Nogle opfører sig som om de er mentalt unormale eller har fået nok af det verdslige og siger ting andre ikke kan forstå. Andre vil sige: “Hvordan kan nogen der lærer Falun Dafa forandre sig og blive sådan?” Det virker som han har mentale problemer. Det er faktisk ikke sådan. Han er ganske simpelt for opstemt og virker derfor irrationel og uden sund fornuft. Tænk på det alle sammen, når du opfører dig sådan er det også forkert og du er gået til den anden yderlighed, som igen er en binding. Du burde give slip på den og gøre som alle andre og leve normalt blandt almindelige mennesker, mens du øver kultivering. Hvis almindelige mennesker anser dig som forstyrret, vil de ikke have noget med dig at gøre og vil holde afstand til dig. Ingen vil give dig nogen mulighed for at forbedre din Xinxing og heller ikke behandle dig som en normal person. Jeg siger at det er uholdbart! Derfor må alle være meget opmærksomme på dette, man må afgjort beherske sig selv godt.

Vor kultiveringsmetode er forskellig fra almindelige kultiveringsmetoder, hvor folk bliver åndsfraværende, går i trance eller bliver opslugt af den. Vor kultiveringsmetode kræver at du kultiverer dig selv ved fuld bevidsthed. Nogle siger altid: “Lærer, min krop svajer altid, når jeg lukker øjnene.” Jeg vil sige at det ikke nødvendigvis behøver at være sådan. Du har udviklet en vane med at give slip på din Hovedbevidsthed. Når du lukker øjnene, sætter du Hovedbevidstheden i hviletilstand og den vil forsvinde. Du har allerede udviklet denne vane. Hvorfor svajer din krop ikke mens du sidder her? Hvis du opretholder den samme tilstand som når dine øjne er åbne, vil din krop da svaje, når øjnene bare er let lukket? Absolut ikke. Du tror at Qigong skal øves på denne måde og du har skabt en sådan forestilling at når du lukker øjnene, vil du forsvinde uden at vide hvor du er. Vi har sagt at din Hovedbevidsthed må være klar, fordi du i denne kultiveringsmetode kultiverer dig selv, du skal højne dig med et bevidst sind. Vi har også en meditationsøvelse. Hvordan øver vi vores meditation? Vi kræver af alle at uanset i hvor dyb Ding I kommer, må I vide at I øver her. Det er absolut forbudt at være i en trancetilstand, hvor du ikke ved noget. Præcis hvilken tilstand vil opstå? Det vil være sådan at når du sidder der, føles det vidunderligt og vældig behageligt som om du sidder i en æggeskal og du er bevidst om at du selv laver øvelsen, men føler at din krop ikke kan bevæge sig. Dette er en tilstand der må opstå i vor metode. Det findes en anden tilstand, hvor man sidder og efter et stykke tid opdager at benene er borte og man kan ikke forstå, hvor de er blevet af. Kroppen er også borte, armene er borte, hænderne er også borte, kun hovedet er tilbage. Med fortsat øvelse opdager man at hovedet også er borte, kun ens eget sind er tilbage med en lille tanke om at man øver her. Det er tilstrækkeligt, hvis man kan nå denne tilstand. Hvorfor? Når man øver i denne tilstand, omdannes kroppen i størst grad, og det er den optimale tilstand. Vi vil derfor have at du skal opnå denne tilstand af stilhed. Imidlertid må du ikke falde i søvn eller miste bevidstheden, for da øves de gode ting måske for nogle andre.

Alle vore udøvere bør være påpasselige og aldrig opføre sig unormalt blandt almindelige mennesker. Hvis du spiller en dårlig rolle blandt almindelige mennesker siger de måske: “Hvorfor opfører alle de der lærer Falun Dafa sig på denne måde? Det er det samme som at skade Falun Dafa’s ry, så vær meget opmærksomme på dette. Også i andre forhold og i kultiveringsforløbet må man passe på at man ikke udvikler opstemthed, for denne binding kan let blive udnyttet af dæmoner.

Kultivering af talen

Kultivering af talen blev også krævet af religioner før i tiden. Den kultivering af talen som religioner henviste til gjaldt imidlertid hovedsagelig for nogle professionelle kultiveringsudøvere - munke og Daoister, der ikke ville åbne deres mund for at tale. Fordi de var professionelle udøvere havde de til hensigt at opgive menneskelige bindinger i et større omfang. De mente at blot man tænkte var det karma. Religioner klassificerer karmasom “god karma” og “syndig karma.” Uanset om det er god karma eller syndig karma bør det ikke forekomme, hverken efter Buddha-lærens tomhed eller Dao-lærens intethed. Derfor sagde de at de ikke ville gøre noget som helst, fordi de ikke kunne se tingenes årsagssammenhænge, det vil sige om denne sag var god eller dårlig eller hvilke årsagssammenhænge der eksisterede i forhold til den. En almindelig kultiveringsudøver der ikke har nået et højt niveau kan ikke se disse ting, så han vil bekymre sig om at selvom noget lader til at være godt på overfladen, kunne det være en dårlig ting, så snart det er gjort. Derfor gør man sit bedste for at være uden hensigt og vil ikke gøre noget, sådan at man kan undgå at fortsætte med at skabe karma. Dette er fordi så snart karma er skabt, må man fjerne den og lide for den. For eksempel for vore kultiveringsudøvere er det allerede forudbestemt på hvilket tidspunkt Gong vil åbnes for dem. Hvis du unødvendigt tilføjer noget halvvejs i forløbet, vil det forårsage vanskeligheder for hele din kultiveringsproces. Derfor taler man om at være uden hensigt.

Når Buddha-læren taler om kultivering af talen, vil det sige at ens tale er styret af ens tanker og ens tanker har hensigt. Hvis ens sind gerne vil tænke lidt, udtrykke noget, gøre noget eller dirigere ens sanseorganer og de fire lemmer, er det måske en binding blandt almindelige mennesker. For eksempel er der konflikter blandt folk - du er god, han er ikke god, du kultiverer godt, han kultiverer ikke godt - disse er i sig selv konflikter. Lad os tale om noget der er almindeligt - jeg vil gøre det her eller det der, eller denne sag burde nu gøres på den her måde eller den der måde - måske vil du utilsigtet skade nogen. Fordi konflikter mellem mennesker alle er meget indviklede, kan man utilsigtet skabe karma. Som følge heraf vil man absolut forsegle ens mund og ikke sige noget. Før i tiden tog religioner altid kultivering af talen meget alvorligt og dette er hvordan det blev undervist i religionerne.

Størstedelen af vore Falun Dafa kultiveringsudøvere (det vil sige bortset fra de professionelle udøvere) øver kultivering blandt almindelige mennesker. De kan derfor ikke undgå at føre et normalt liv i det almindelige menneskelige samfund og have kontakt med samfundet. Alle har et job og må gøre det godt. Nogle folk må udføre deres arbejde ved at tale. Så er det ikke en konflikt? Det er ingen konflikt. Hvorfor er det ingen konflikt? Den kultivering af tale vi henviser til er meget forskellig fra andres. På grund af forskelligheder i kultiveringsmetoderne er kravene også forskellige. Vi bør alle tale ud fra udøveres Xinxing i stedet for at skabe konflikter eller sige noget upassende. Som kultiveringsudøvere må vi måle os selv i forhold til Fa’s standard for at bestemme om vi bør sige visse ting. Det der skal siges vil ikke udgøre et problem, hvis du bruger Fa til at vurdere hvad der er i overensstemmelse med en udøvers Xinxing-standard. Desuden må vi tale om og udbrede Fa, så det er umuligt ikke at tale. Den kultivering af talen vi underviser i henviser til den der inddrager ens anseelse og personlig vinding, som man ikke har klaret at opgive blandt almindelige mennesker, som ikke har noget at gøre med udøvernes egentlige arbejde i samfundet, den snak blandt udøvere i den samme kultiveringsskole som ikke er til nytte, bindinger der bevirker at man viser sig, om at sprede rygter, eller de diskussioner om et eller andet socialt spørgsmål man er ophidset over. Jeg mener at disse alle er almindelige menneskers bindinger. Jeg mener at på disse områder, bør vi tage os i agt og passe på med hvad vi siger - det er den kultivering af talen vi henviser til. Munkene før i tiden tog disse ting meget alvorligt, fordi man ville skabe karma så snart man begyndte at tænke. Derfor talte de om “Krop-Tale-Tanke”. Kultivering af kroppen som de talte om betød at man ikke skulle begå dårlige gerninger; kultivering af talen betød at man ikke skulle sige noget. Kultivering af tanken betød at man ikke engang skulle tænke. Før i tiden var der strenge krav om disse ting i professionel kultivering i templerne. Vi bør stille krav til os selv i henhold til en udøvers Xinxing-standard. Hvis noget må siges eller ikke siges kan du gøre det, bare du behersker dig selv godt.