Lecția 5

Emblema Falun

Simbolul Falun Dafa este Falun-ul. Cei care posedă capacități supranormale pot vedea că Falun-ul se rotește. Același lucru este valabil și pentru micile noastre insigne, Falun-ul rotindu-se de asemenea. Calea noastră de cultivare este călăuzită de caracteristica universului - Zhen - Shan - Ren - și de principiile evoluției cosmice. Așadar, ceea ce cultivăm noi este cu adevărat enorm. Într-un fel, această emblemă Falun este miniatura universului. Școala budistă descrie universul ca pe o lume cu Zece Direcții, având patru fețe și opt laturi. Probabil că unii pot vedea un stâlp vertical de energie deasupra și dedesubtul Falun-ului. Împreună cu vârful și baza sa, Falun-ul alcătuiește astfel lumea celor Zece Direcții și constituie acest univers. Simbolizează sumarul universului, așa cum este el reprezentat în școala budistă.

Acest univers este compus bineînțeles din numeroase galaxii, incluzând Calea noastră Lactee. Întregul univers este în mișcare, asemenea galaxiilor care-l compun. Astfel că simbolurile Taiji și simbolurile wan110 (卍) mici de pe emblemă se rotesc și ele. Întregul Falun se rotește, iar simbolul wan din centru se rotește și el. Într-un fel, simbolizează Calea noastră Lactee. Deoarece suntem de școală budistă, în centru rămâne simbolul școlii budiste. Așa este descris la suprafață. Toate substanțele au propriile lor forme în alte dimensiuni, unde au un proces de evoluție și forme de existență foarte substanțiale și complexe. Această emblemă Falun este miniatura universului și are de asemenea propria sa formă de existență și propriul său proces de evoluție. Astfel că îl denumesc o lume.

Atunci când Falun-ul se rotește în sensul acelor de ceas, poate absorbi automat energie din univers. Când se rotește în sens contrar acelor de ceas, poate emite energie. Rotația în sensul acelor de ceas oferă salvare proprie, iar rotația în sens contrar acelor de ceas oferă salvare celorlalți. Aceasta este o caracteristică a căii noastre de cultivare. Unii oameni au întrebat: "De ce apare un Taiji, din moment ce noi aparținem școlii budiste? Nu ține Taiji-ul de școala taoistă?" Deoarece noi cultivăm ceva foarte imens, este ca și cum am cultiva întregul univers. Atunci, gândiți-vă. Acest univers consistă din două școli mari de cultivare: școala budistă și cea taoistă. Excluzând una, nu va mai alcătui un univers complet și nu mai poate fi numit un univers complet. Drept urmare, am inclus ceva din școala taoistă. Totuși, unii oameni au spus că în plus față de taoism, mai există și alte religii: creștinismul, confucianismul, etc. Vă spun că după ce se cultivă la un nivel foarte înalt, confucianismul aparține școlii taoiste, în timp ce multe religii vestice sunt clasificate ca aparținând școlii budiste, atunci când practicile lor de cultivare ating niveluri superioare. Există numai două mari școli.

Atunci de ce există două simboluri Taiji roșii la vârf și albastre la bază și celelalte două simboluri Taiji roșii la vârf și negre la bază? Ceea ce am înțeles noi în general este că Taiji-ul este alcătuit din cele două substanțe: albă și neagră, de cele două qi: yin și yang. Această percepție vine de la un nivel foarte coborât, deoarece Taiji-ul are manifestări diferite în dimensiuni diferite. La cel mai înalt nivel, culorile sale arată astfel. Tao pe care o înțelegem în mod curent este cea de culoare roșie la vârf și neagră la bază. De exemplu, tianmu-ul unor practicanți de-ai noștri este deschis, ei descoperind că acea culoare roșie pe care o văd cu ochii de carne este verde în dimensiunea adiacentă. Culoarea aurie se vede ca violetă în altă dimensiune. Există o astfel de schimbare. Cu alte cuvinte, culorile se schimbă de la o dimensiune la alta. Taiji-ul de culoare roșie la vârf și albastră la bază aparține Marelui Pre-taoism, care include căi de cultivare neconvenționale. Cele patru simboluri wan mai mici aparțin școlii budiste. Ele sunt asemănătoare celui din mijloc, care este și el al școlii budiste. Falun-ul cu aceste culori este relativ luminos și îl folosim ca simbol al Falun Dafa.

Falun-ul pe care îl vedem noi prin tianmu n-are neapărat aceleași culori, deoarece culoarea sa de fundal se poate schimba, chiar dacă modelul rămâne același. Atunci când Falun-ul pe care vi l-am instalat în regiunea de jos a abdomenului se rotește, tianmu-ul vostru îl poate vedea ca roșu, violet, verde sau poate incolor. Culoarea sa de fundal se schimbă în continuu în ordinea: roșu, oranj, galben, verde, albastru, indigo, violet. Ca urmare, ceea ce vedeți voi poate avea culori diferite, însă simbolurile wan, culorile Taiji-urilor și modelul rămân aceleași. Găsim că această culoare de fundal arată relativ bine, de aceea noi am adoptat-o. Cei cu capacități supranormale pot vedea o mulțime de lucruri dincolo de acest strat al spațiului.

Unii oameni au spus: "Acest simbol wan seamănă cu cel al lui Hitler". Vă spun că acest simbol nu deține nici un concept de clasă. Unii oameni spun: "Dacă va avea colțul îndoit în partea aceasta, este al lui Hitler". Nu este așa, deoarece se rotește în ambele direcții. Societatea noastră umană a început să afle pe scară largă despre acest simbol cu 2.500 de ani în urmă, în timpul lui Sakyamuni. De pe vremea lui Hitler și al celui de-al doilea război mondial au trecut numai câteva decenii. L-a plagiat, dar culoarea pe care a folosit-o era neagră și diferită de a noastră. În plus, simbolul său țintea sus și a fost folosit în poziția în picioare. Am să spun numai atât despre acest Falun, menționându-i numai forma superficială.

Atunci, ce simbolizează wan în școala budistă? Unii oameni spun că reprezintă norocul, ceea ce este interpretarea oamenilor obișnuiți. Vă spun că wan este simbolul nivelului unui Buddha. Există numai la nivelul de Buddha. O Bodhisattva sau un Arhat111 nu îl au. Totuși Bodhisattva senioare, cele patru mari Bodhisattva îl au. Am observat că aceste Bodhisattva senioare au depășit cu mult nivelul de Buddha obișnuiți, fiind chiar mai sus de un Tathagata. Există numeroși Buddha peste nivelul de Tathagata. Un Tathagata are numai un singur simbol wan. Cei care au ajuns mai sus de nivelul de Tathagata vor avea mai multe simboluri wan. Un Buddha al cărui nivel este de două ori mai ridicat decât cel de Tathagata va avea două wan. Cei care sunt și mai sus vor avea trei, patru, sau cinci wan, etc. Unii au atât de multe încât sunt peste tot pe corpurile lor, inclusiv pe cap, pe umeri și genunchi. Când sunt foarte multe, ele vor apare chiar pe palme, pe degetele de la mâini, pe tălpi și pe degetele de la picioare, etc. Cu cât nivelul crește, cu atât vor apare mai multe wan. Astfel că simbolul wan reprezintă statusul unui Buddha. Cu cât statusul unui Buddha este mai înalt, cu atât are mai multe wan.

Școala Qimen112

În afară de școala budistă și cea taoistă, mai există și calea de cultivare neconvențională, care se auto-denumește practica de cultivare Qimen. Din China antică până astăzi există o credință convențională referitoare la chestiunea metodelor de cultivare, anume că oamenii obișnuiți au privit școala budistă și cea taoistă drept căi de cultivare ortodoxe, numindu-le școli de cultivare ortodoxe. Această școală Qimen n-a fost făcută publică niciodată și foarte puțini oameni au aflat de existența sa, auzindu-se de ea numai din operele literare.

Există școala Qimen? Da. În timpul cultivării mele, în special în ultimii ani, am dat peste trei maeștri înalt iluminați aparținând școlii Qimen, care mi-au împărtășit cele mai bune lucruri ale lor, ceva deosebit de special și deosebit de bun. Pur și simplu pentru că această cale de cultivare este foarte deosebită, rezultatul cultivării este foarte straniu și nu poate fi înțeles de către oamenii obișnuiți. În plus, ei susțin că nu sunt nici de școală budistă și nici de școală taoistă. Nu cultivă Buddha sau Tao. Atunci când oamenii aud că nu cultivă nici Buddha și nici Tao, le-au denumit Pangmen Zuodao113. Ei se auto-denumesc școala Qimen. Pangmen Zuodao are un înțeles peiorativ, dar nu negativ, calea de cultivare nefiind acuzată ca malefică. Aceasta în mod sigur. Nici definiția literală nu implică o cale malefică. De-a lungul istoriei, școala budistă și cea taoistă au fost numite căi de cultivare ortodoxe. Atunci când această cale de cultivare nu este înțeleasă de public, este numită Pangmen, sau ușa lăturalnică, nu o ușă care duce spre o cale ortodoxă. Ce înseamnă Zuodao? Zuo, "stânga" înseamnă stângaci, neîndemânatic, cale stângace. "Stânga", ca termen vechi chinezesc de specialitate, înseamna deseori stângaci, neîndemânatic, școli lăturalnice și căi stângace, au acest înțeles.

De ce nu este o practică malefică? Deoarece are și ea cerințe stricte de xinxing. Practica sa de cultivare urmează și ea caracteristica universului. Nu încalcă caracteristica și Legea universului și nici nu se angajează în comiterea de lucruri rele. De aceea, nu poate fi numită o practică malefică. Căile de cultivare budiste și taoiste sunt școli ortodoxe nu deoarece caracteristica universului nostru se conformează practicilor lor, ci pentru că ele se conformează caracteristicii universului nostru. Dacă școala Qimen respectă de asemenea caracteristica acestui univers, nu este o școală malefică, ci una ortodoxă, deoarece criteriul de judecată al binelui și răului și al bunăvoinței și răutății este caracteristica universului. Cultivarea sa urmează caracteristica universului așa că are de asemenea un curs corect, în ciuda faptului că cerințele sunt diferite de cele ale școlii budiste și taoiste. Nu predă discipolilor pe scară largă și este transmisă într-un cerc restrâns. Școala taoistă are mulți discipoli, însă numai unul dintre ei primește învățătură adevărată. Școala budistă crede în salvarea tuturor ființelor. Oricine dorește să urmeze cultivarea o poate face.

Practica școlii Qimen nu poate fi moștenită de două persoane; de-a lungul unei mari perioade istorice de timp numai o singură persoană este aleasă și acesteia îi va fi transmisă. Astfel, de-a lungul istoriei, cultivarea sa n-a fost văzută de oamenii obișnuiți. Bineînțeles că pe timpul când qigong-ul atinsese popularitatea maximă, am observat că unii dintre oamenii acestei căi de cultivare ieșiseră în public pentru a o preda. Totuși, după ce au făcut publice unele învățături au realizat că nu se putea face, deoarece maestrul nu permitea dezvăluirea publică a unora dintre lucruri. Dacă vrei s-o faci publică, nu poți selecta studenții, iar pe de altă parte aceștia pot veni cu tot felul de niveluri de xinxing. Vin cu diverse mentalități și sunt tot felul de oameni. Nu vei putea selecta discipolii. Astfel că școala Qimen nu poate fi larg promovată în public. Pot apare mari pericole, deoarece este ceva extrem de deosebit.

Unii oameni se întreabă: dacă școala budistă țintește la cultivarea Buddha și cea taoistă la cultivarea Tao, ce va ajunge un cultivator al școlii Qimen după terminarea cultivării? Va fi un zeu rătăcitor, fără granițe fixe în univers. Se știe că Tathagata Sakyamuni are Paradisul Saha, Buddha Amithaba are Paradisul Fericirii Absolute și Bhaishajaguru are Paradisul Majolika. Orice Tathagata sau mare Buddha are paradisul său propriu. Orice mare iluminat își construiește propriul său paradis, în care trăiesc mulți dintre discipolii săi. Totuși, cel din școala Qimen n-are granițe desemnate în univers și va fi ca un zeu rătăcitor, sau un nemuritor singuratic.

Practicarea cultivării malefice

Ce este practicarea cultivării malefice? Are mai multe forme. Există oameni specializați în practicarea cultivării malefice, deoarece unii au transmis-o de-a lungul istoriei. De ce a fost transmisă? Pentru că ei umblă după faimă, interes propriu și bani printre oamenii obișnuiți. Sunt interesați de astfel de lucruri. Bineînțeles că nivelul de xinxing al unor astfel de oameni nu este înalt și ei nu pot obține gong. Ce pot obține atunci? Karma. În cazul în care karma cuiva devine enormă, va forma un fel de energie. Totuși el nu va obține nici un nivel de cultivare și nici nu poate fi comparat cu un practicant. Dar comparativ cu oamenii obișnuiți, îi poate controla pe aceștia deoarece karma este de asemenea o reprezentare a energiei și poate juca un rol în fortificarea capacităților supranormale umane, atunci când densitatea sa devine mare. Așadar, este transmisă de-a lungul anilor de unii oameni. O astfel de persoană afirmă: "Îmi pot îmbunătăți gong-ul făcând fapte rele și înjurând." Nu-și îmbunătățește gong-ul. De fapt își crește densitatea substanței sale negre, deoarece comiterea faptelor rele va aduce substanța neagră - karma. Astfel că micile sale capacități supranormale pot fi întărite o dată cu acumularea karmei și poate dezvolta unele mici capacități supranormale, dar care nu pot face nimic semnificativ. Acești oameni cred că făcând fapte rele își pot îmbunătăți gong-ul, așa spun ei.

Unii oameni menționează așa-zisa zicală: "În timp ce Calea se înalță cu un picior, demonul se înalță cu 10 picioare". Aceasta este o afirmație falsă de-a oamenilor obișnuiți. Răul nu va fi niciodată mai înalt decât Calea. De fapt universul pe care-l cunoaștem ca ființe umane este minuscul printre numeroase alte universuri, iar noi îl denumim pe scurt univers. După un lung interval de timp, universul nostru va trece printr-o catastrofă care va distruge totul în univers, incluzând toate planetele și toate viețile. Universul se află într-o mișcare ordonată. Rasa umană nu este singura care a devenit rea în acest univers al nostru. Multe ființe au observat că, în ceea ce privește timpul prezent, marea explozie s-a petrecut cu mult în urmă, în spațiul acestui univers. Astronomii de astăzi n-o pot observa, pentru că ceea ce putem vedea astăzi, folosind cel mai puternic telescop, este ceva de acum 150.000 ani lumină. Pentru a vedea schimbările prezente ale corpului cosmic va trebui să așteptăm încă 150.000 de ani. Aceasta este o epocă destul de îndepărtată.

În prezent universul a trecut prin schimbări mari. Ori de câte ori are loc o astfel de schimbare, viețile din întregul univers vor fi anihilate și vor zace în ruină. Ori de câte ori a avut loc un astfel de eveniment, caracteristica universului precedent precum și toată materia dinăuntru au fost explodate. În mod normal ființele vor muri din cauza exploziei. Totuși, cumva, de fiecare dată nu totul a fost complet distrus. După ce noul univers este reconstruit de înalt iluminații de la niveluri extrem de înalte, mai există încă unele ființe care au scăpat de explozie. Ființele înalt iluminate construiesc universul conform propriilor lor caracteristici și standarde. Astfel că acesta are o altă caracteristică, diferită de cea a universului precedent.

Cei care au scăpat de explozie acționează în acest univers după caracteristica și principiile precedente. Universul nou construit se conduce după noua caracteristică și principiile acestuia. Astfel, cei care au scăpat de explozie vor deveni demoni care vor interfera cu principiile universului. Totuși, nu sunt atât de răi, ci doar țin la caracteristica universului precedent. Sunt ceea ce oamenii numesc Demoni Cerești. Totuși nu prezintă nici un pericol pentru oamenii obișnuiți și nici nu le fac rău acestora. Numai că se conduc după principiile lor atunci când își desfășoară activitățile. În trecut acest lucru nu trebuia știut de oamenii obișnuiți. Am menționat că există numeroși Buddha al căror nivel este mult mai mare de Tathagata. Poate conta acel demon? Comparativ, este foarte, foarte mic. Vârsta, boala și moartea sunt forme ale demonilor. Dar aceștia sunt de asemenea născuți pentru a menține caracteristica universului.

Budismul crede în cele Șase Căi ale Reîncarnării, ceea ce deschide problema cultivării de Asura114. De fapt se referă la ființe existente într-o altă dimensiune, dar care nu au natură umană. Pentru o ființă înalt iluminată, acestea sunt la un nivel extrem de coborât și destul de neputincioase. Însă ele sunt teribile în ochii oamenilor obișnuiți, având o oarecare cantitate de energie. Ele îi privesc pe oamenii obișnuiți ca pe niște animale, plăcându-le să mănânce oameni. În ultimii ani acestea au apărut și ele pentru a preda qigong. Ce fel de lucruri sunt? Cum de pot arăta ca oamenii? Este foarte înfricoșător să le înveți lucrurile, pentru că va trebui să mergi cu ei și să devii unul din specia lor. Dacă în timpul practicii de qigong unii oameni au în minte gânduri greșite care se conformează mentalității acestora, aceștia vor veni să-i învețe. O minte dreaptă învinge o sută de rele. Dacă nu urmărești nimic, nimeni nu va îndrăzni să te deranjeze. Dacă dezvolți vreun gând rău sau umbli după ceva greșit, vor veni să-ți dea o mână de ajutor și vei urma o cale de cultivare demonică. O astfel de problemă poate avea loc.

O altă situație se numește practicarea inconștientă a unei căi malefice. Ce este practicarea inconștientă a unei căi malefice? Apare atunci când cineva practică o cale malefică fără să realizeze. Această problemă este comună și răspândită. După cum am menționat deunăzi, mulți practică qigong-ul având gânduri greșite în minte. Deși stau acolo cu mâinile și picioarele tremurând de oboseală, mintea lor nu se odihnește. Gândesc: "Prețurile cresc. După ce termin exercițiul, trebuie să mă duc la cumpărături, pentru că se măresc prețurile." Altcineva gândește: "La servici se dau apartamente. Voi primi și eu unul? Cel care se ocupă de asta nu se împacă niciodată cu mine." Cu cât se gândește mai mult, cu atât se enervează mai tare. "Bineînțeles că nu-mi va da și mie unul. Cum să mă lupt cu el...." Toate gândurile se ivesc brusc. După cum am spus mai devreme, vor face comentarii, începând de la chestiuni familiale, până la probleme de stat și se vor enerva din ce în ce mai tare atunci când vorbesc despre unele lucruri neplăcute.

Practica qigong-ului cere ca practicantul să prețuiască virtuțile. În timp ce execuți exercițiile, dacă nu te poți gândi la ceva bun, ar trebui să nu te gândești la ceva rău. Cel mai bine este să nu te gândești la nimic, deoarece în practica de nivel coborât se cer așezate unele fundații. Astfel de fundații joacă un rol foarte hotărâtor, iar activitățile minții umane au anumite efecte. Vă rog să vă gândiți. Ce adaugi energiei tale de cultivare? Cum poate fi bun ceea ce practici? Cum poate să nu fie negru? Câți oameni practică qigong fără asemenea idei? De ce nu-ți dispar bolile, cu toate că practici tot timpul? Deși unii oameni pot să nu aibă acele gânduri rele la locurile de practică, practică qigong-ul cu diferite dorințe puternice și atașamente, incluzându-le pe cele pentru capacități supranormale, pentru asta sau cealaltă. De fapt practică deja cultivarea malefică inconștient. Dacă le spui că practică cultivarea malefică, sunt nefericiți și spun: "M-a învățat acel maestru de qigong". Dar maestrul de qigong ți-a spus să prețuiești virtutea. Ai făcut-o? În timp ce practici qigong, amesteci înăuntru mereu unele gânduri rele. Cum poți spune că rezultatul cultivării tale este ceva bun? Există o astfel de problemă. Aceasta este practicarea inconștientă a cultivării malefice și este foarte comună.

Cultivarea dublă a bărbatului și a femeii

În comunitatea cultivatorilor există o practică de cultivare numită cultivarea dublă a bărbatului și a femeii. Poate ați văzut în calea de cultivare a tantrismului tibetan sculpturi sau portrete de Buddha care înfățișează un bărbat ținând în brațe o femeie în practică de cultivare. Figura bărbătească arată câteodată ca un Buddha, ținând în brațe o femeie dezbrăcată. Unele pot fi transformări ale Buddha care apar ca o figură Vajra cu cap de bou și față de cal, ținând în brațe o femeie dezbrăcată. Ce-i cu aceste lucruri? Mai întâi vă vom explica această chestiune. În timpurile străvechi, pe planeta noastră, întreaga noastră rasă umană a avut valori morale similare. Nu numai China a fost influențată de confucianism. De fapt o astfel de cale de cultivare nu vine de pe planeta noastră. Vine de pe altă planetă, dar această metodă poate face într-adevăr cultivarea posibilă. Atunci când această cale a fost introdusă în China la timpul respectiv, n-a putut fi acceptată de oamenii din China chiar din cauza cultivării duble a bărbatului și a femeii, cât și a unor porțiuni ale practicii sale secrete. Astfel că a fost interzisă de împăratul regiunilor Han în timpul perioadei Huichang a dinastiei Tang. A fost atunci numit tantrism Tang și predarea sa a fost interzisă în interiorul Chinei. Însă s-a stabilit în mediul și regiunile deosebite din Tibet. De ce practică ei cultivarea în acest fel? Cultivarea dublă a bărbatului și a femeii are ca scop atingerea echilibrului dintre yin și yang prin colectarea de yin pentru a completa yang și colectarea de yang pentru a completa yin; se completează și se cultivă reciproc. În felul acesta va fi atins echilibrul dintre yin și yang.

După cum se știe, conform ambelor școli, budistă sau taoistă, corpul uman are yin și yang în mod firesc, în special conform teoriei taoiste a yin și yang. Deoarece corpul uman are yin și yang, prin cultivare pot apare o mulțime de capacități supranormale, ființe vii ca: yuanying, yinghai, Fashen, etc. Din cauza existenței yin și yang, se pot cultiva multe ființe vii. Va fi același lucru pentru corpul bărbătesc sau femeiesc, ele crescând din regiunea dantian. O astfel de teorie este foarte rațională. Școala taoistă afirmă de obicei că jumătatea de sus a corpului este yang, iar cea de jos este yin. Unii oameni spun că spatele este yang și partea frontală a corpului este yin. Alții consideră partea stângă yang și pe cea dreaptă yin. În China, există o vorbă: că partea stângă a corpului este masculină și cea dreaptă este feminină, cu motive foarte întemeiate. Deoarece corpul uman deține în mod natural yin și yang, prin interacțiunea lor se poate menține echilibrul dintre ele și se poate astfel da naștere multor ființe.

Aceasta justifică faptul că se poate obține un nivel foarte ridicat în cultivare, fără a se apela la o asemenea metodă. Atunci când cultivarea dublă a bărbatului și a femeii este folosită incorect, va da naștere la interferență demonică și va deveni o practică malefică. Dacă tantrismul de nivel foarte înalt folosește dubla cultivare a bărbatului și a femeii, cere ca acel călugăr sau lama să fi atins un nivel foarte înalt în cultivare. Atunci maestrul său îl va conduce în cultivare într-o astfel de practică. Deoarece nivelul său de xinxing este înalt, se poate comporta bine și nu va urma o cale malefică. Însă această metodă nu trebuie cu nici un chip folosită pentru cineva cu nivel coborât de xinxing. Altfel, dacă o va folosi, este garantat că urmează o cale malefică. Din cauza nivelului său limitat de xinxing, nu și-a abandonat atașamentele umane obișnuite și dorința sexuală și nivelul său de xinxing este numai atât de sus. Așadar, am menționat că dacă se promovează la întâmplare la un nivel coborât, este o practică malefică.

În ultimii ani, destul de mulți maeștri de qigong au predat cultivarea dublă a bărbatului și a femeii. Ce este ciudat? Cultivarea dublă a bărbatului și a femeii a apărut de asemenea și în practici ale școlii taoiste. În plus n-a început în zilele noastre, ci din timpul dinastiei Tang. Cum poate include școala taoistă cultivarea dublă a bărbatului și a femeii? Conform teoriei Taiji-ului a școlii taoiste, corpul uman este un mic univers care are în mod natural yin și yang. Toate marile căi de cultivare au fost transmise din vremuri străvechi. Orice alterare întâmplătoare sau împrumutare întâmplătoare va strica acea cale de cultivare și va face imposibilă obținerea țelului - terminarea practicii cultivării. Așa că dacă o cale de cultivare nu include cultivarea dublă a bărbatului și a femeii, aceasta nu trebuie practicată niciodată în cultivare. Altfel veți devia și veți avea probleme. În particular în școala noastră, Falun Dafa, nu există cultivare dublă a bărbatului și a femeii și nici nu o predăm. Acesta este punctul nostru de vedere asupra acestei chestiuni.

Cultivarea xinxing-ului și a vieții

Chestiunea cultivării xinxing-ului și a vieții v-a fost deja explicată. Cultivarea xinxing-ului și a vieții se referă la faptul că atunci când se cultivă xinxing-ul, corpul este de asemenea cultivat. Cu alte cuvinte, benti este transformat. În timpul procesului de transformare, celulele umane vor fi treptat înlocuite de materia de energie înaltă și îmbătrânirea va fi încetinită. Corpul se va întoarce la tinerețe în mod treptat și se va transforma treptat până când, în final, va fi înlocuit complet de materia de energie înaltă. În acest moment, acest corp uman va fi fost transformat deja într-unul alcătuit din altă materie. Acel corp, după cum am spus mai devreme, va transcende cele Cinci Elemente. Din moment ce nu mai este constrâns de cele Cinci Elemente, corpul său nu va mai degenera.

Cultivarea din temple nu se ocupă decât de cultivarea xinxing-ului. Astfel că nu predă exerciții și nu cultivă viața. Predă nirvana. Metoda pe care a predat-o Sakyamuni cere nirvana. De fapt Sakyamuni a avut propria sa cale mare de cultivare și benti-ul său putea fi complet transformat în materia de energie înaltă, pentru a fi luat împreună cu el. Pentru a lăsa metoda aceasta de cultivare, el a luat calea nirvanei. De ce a predat în felul acesta? Scopul său a fost ca oamenii să abandoneze la maxim atașamentele și orice altceva, inclusiv, în final, corpurile lor. Toate atașamentele trebuie abandonate. Pentru ca oamenii să obțină acest lucru la maximum, el a luat calea nirvanei. Astfel, de-a lungul istoriei, călugării budiști au luat calea nirvanei. Nirvana se referă la faptul că la moartea sa, un călugăr își abandonează corpul, în timp ce yuanshen-ul său se ridică împreună cu gong-ul.

Școala taoistă accentuează cultivarea vieții. Deoarece își selectează discipolii și nu oferă salvare tuturor ființelor, are de a face cu practicanți ieșiți din comun. Astfel că predă unele tehnici și predă cultivarea vieții. Însă în școlile speciale ale sistemului budist și în special în budism nu se predă. Totuși acest lucru nu este valabil pentru toate practicile școlii budiste. Multe dintre căile de cultivare de nivel înalt ale școlii budiste o predau și ele, inclusă fiind și calea noastră de cultivare. Falun Dafa a noastră cere atât benti cât și yuanying, acestea fiind diferite. Yuanying este de asemenea un corp format din materia de energie înaltă, dar care nu poate fi înfățișat întâmplător în această dimensiune a noastră. Pentru a menține aparența benti, combinația moleculelor nu se va schimba, deși celulele vor fi înlocuite de materie de energie înaltă. Astfel, acest corp va arăta asemănător celui al unui om obișnuit. Totuși există o diferență, acest corp poate intra în alte dimensiuni.

O cale de cultivare care cultivă atât xinxing-ul cât și viața va face practicantul să arate foarte tânăr la înfățișare, va arăta destul de diferit de vârsta sa reală. Într-o zi cineva m-a întrebat: "Învățătorule, câți ani credeți că am?" De fapt avea aproape șaptezeci de ani, dar arăta de patruzeci. Fața ei nu avea nici un rid. Avea o față frumoasă, strălucind de sănătate. Nu arăta deloc ca o persoană care se apropie de șaptezeci de ani. Acest lucru se va întâmpla cu practicanții Falun Dafa. Pentru a glumi, fetele tinere merg cu plăcere la cosmetică, dorind ca pielea lor să devină mai frumoasă. Aș spune că dacă practicați cu adevărat cultivarea xinxing-ului și a vieții, veți ajunge la asta în mod natural. Garantat că nu va mai trebui să vă machiați. Nu vom mai da exemple în acest sens. Deoarece în trecut existau mai mulți colegi vârstnici în diferite profesii, eu eram tratat ca un tânăr. În zilele noastre, lucrurile se îmbunătățesc, există relativ mai mulți tineri în orice profesie. De fapt nici eu nu mai sunt tânăr. Am aproape patruzeci și trei de ani și mă îndrept spre cincizeci.

Fashen115

De ce există un câmp pe imaginea care reprezintă un Buddha? Mulți oameni nu pot explica. Unii spun: "Imaginea unui Buddha are un câmp, deoarece călugării i-au citit scripturi." Cu alte cuvinte, câmpul ar veni din cultivarea călugărilor în fața imaginii. Chiar dacă este din cauza cultivării călugărilor sau a altora, o asemenea energie ar trebui să fie radiată uniform, nu direcțională. Câmpul ar trebui să fie la fel peste tot, pe podea, pe tavan și pe zidurile întregului templu. Atunci de ce este câmpul de pe imaginea unui Buddha atât de puternic? În special imaginile Buddha din munții îndepărtați, sau din peșteri, sau pe pietre, au deseori un câmp. De ce există acest câmp? Unii oameni interpretează în felul acesta sau în celălalt, dar nu pot explica clar. De fapt imaginea unui Buddha are un câmp deoarece are Fashen-ul unui înalt iluminat. Are energie din cauză că acolo există Fashen-ul acestei ființe înalt iluminate.

Indiferent dacă erau Sakyamuni sau Bodhisattva Avalokitesvara116, vă rog să vă gândiți, dacă aceștia au existat cu adevărat în istorie, n-au fost și ei practicanți în timpul cultivării lor? Atunci când cineva practică cultivarea la un nivel considerabil deasupra Chu-Shi-Jian-Fa, va naște Fashen. Fashen-ul se naște din regiunea dantian și este alcătuit din Lege și gong și se înfățișează în alte dimensiuni. Fashen are multe dintre capacitățile supranormale ale iluminatului, iar mintea și gândurile sale sunt controlate de persoană. Dar Fashen este o ființă completă, independentă, individuală și reală. Astfel că poate face totul independent. Ceea ce face Fashen este exact același lucru pe care l-ar face conștiința principală a persoanei. Dacă ea face ceva într-un anume fel, Fashen va face în același fel. Acesta este Fashen-ul despre care vorbim. Tot ceea ce vreau eu să fac va fi executat de Fashen-ul meu, ca de exemplu ajustarea corpurilor practicanților adevărați. Deoarece Fashen n-are corpul unei persoane obișnuite, se înfățișează în alte dimensiuni. Corpul său nu este fix, ci se poate face mare sau mic. Uneori devine foarte mare, atât de mare încât nu i se poate vedea întregul cap. Alteori devine foarte mic, mai mic decât o celulă.

Kaiguang117

Imaginile de Buddha confecționate de o fabrică sunt numai ceva artistic. Kaiguang se face pentru a invita Fashen-ul unui Buddha pe imagine, care, după aceasta, va putea fi venerată ca un corp tangibil al Buddha printre oamenii obișnuiți. Dacă un practicant are o astfel de inimă respectuoasă în practicarea cultivării, Fashen-ul de pe imaginea acelui Buddha va păzi Legea pentru el, îl va păzi și îl va proteja. Acesta este scopul real al Kaiguang. Numai cu un gând drept exprimat la ceremonia oficială de Kaiguang, un înalt iluminat, sau un practicant care are o asemenea capacitate și care practică la un nivel foarte înalt pot face Kaiguang.

Templele cer ca imaginile Buddha să treacă prin Kaiguang și susțin că o imagine fără Kaiguang este nefolositoare. În zilele noastre călugării din temple și acei mari maeștri adevărați au plecat de mult. De la "Marea Revoluție Culturală118", unii călugări juniori care n-au primit învățătură adevărată au ajuns acum să conducă templele și multe lucruri nu s-au mai transmis. Dacă îl întrebi care este scopul Kaiguang, va spune că imaginea de Buddha va avea efect după Kaiguang. Nu poate explica exact de ce, așa că va ține numai ceremonia. Va pune o scriptură budistă înăuntrul statuii acelui Buddha, apoi o va sigila cu hârtie și va recita scripturi asupra ei. Numește aceasta Kaiguang. Totuși, poate fi atins țelul ceremoniei Kaiguang? Aceasta depinde de cum se recită scripturile. Sakyamuni a spus că scripturile trebuiesc citite cu mintea dreaptă și atenție totală pentru a zgudui paradisul căii sale de cultivare și pentru a invita un înalt iluminat. Țelul procedurii Kaiguang este atins numai atunci când Fashen-ul unui înalt iluminat ajunge pe imaginea de Buddha.

În timp ce recită scripturi, unii călugări se gândesc la cât de mulți bani li se vor plăti după Kaiguang. Sau în timp ce recită, cineva se gândește "cutare mă tratează foarte rău". Chiar și ei au intrigi și lupte. Acum este perioada de sfârșit a Dharmei. Trebuie să admitem că un astfel de fenomen există. Noi nu criticăm aici budismul. Însă unele temple pur și simplu nu au pace în perioada de sfârșit a Dharmei. Cum poate veni un înalt iluminat, dacă mintea lui este plină de astfel de lucruri și exprimă astfel de gânduri bolnave? Scopul Kaiguang nu va fi atins deloc. Totuși nu este absolut, existând de asemenea temple budiste bune precum și mănăstiri taoiste.

Într-un oraș am văzut un călugăr care avea mâinile foarte negre. A pus scripturile înăuntrul statuii Buddha și a sigilat-o. După ce a murmurat câteva cuvinte, procedura Kaiguang a luat sfârșit. Apoi a adus o altă statuie Buddha și a murmurat din nou câteva cuvinte. Pentru fiecare procedură Kaiguang cerea 40 de yuani. În zilele noastre, călugării au comercializat Kaiguang și au făcut avere din asta. Când m-am uitat, am văzut că Kaiguang nu fusese obținut deloc, deoarece el nu-l putea realiza. În zilele noastre, călugării își permit chiar un astfel de lucru. Ce altceva am mai văzut? Într-un templu, o persoană care părea budist laic executa Kaiguang pentru o imagine Buddha. A ținut o oglindă în soare pentru a reflecta lumina pe imaginea Buddha. Susținea că asta era Kaiguang. A atins un astfel de grad ridicol! Budismul a atins astăzi un astfel de stadiu, fiind un fenomen destul de comun.

O mare statuie Buddha de bronz făcută în Nanjing a fost așezată pe Dayushan, în Hong Kong. Este o statuie Buddha foarte mare. O mulțime de călugări din toată lumea au venit să conducă ceremonia de Kaiguang pentru ea. Unul dintre călugări a ținut o oglindă în soare pentru a reflecta lumina pe fața statuii și a numit asta Kaiguang. Un astfel de fapt a putut avea loc într-o ceremonie atât de grandioasă și solemnă ca aceasta. Găsesc că este cu adevărat păcat! Nu este de mirare că Sakyamuni a zis: "În timpul perioadei de sfârșit a Dharmei, călugării vor avea greutăți în a se salva ei înșiși, ca să nu mai menționăm oferirea salvării altora". În plus, mulți călugări interpretează scripturile budiste din propriile puncte de vedere. Chiar și scriptura Reginei Mame și-a găsit locul în temple. Multe materiale clasice non-budiste au intrat în temple, care sunt aduse în momentul de față într-un mare haos și confuzie. Bineînțeles, mai există călugări care practică adevărata cultivare și sunt destul de buni. Kaiguang este, de fapt, pentru a invita Fashen-ul unui înalt iluminat să stea pe imaginea Buddha. Aceasta este Kaiguang.

Așa că dacă o imagine Buddha n-a trecut prin Kaiguang cu succes, n-ar trebui venerată. Dacă este venerată vor apare consecințe serioase. Care sunt aceste consecințe serioase? În zilele noastre, cei specializați în studierea corpului uman au descoperit că activitățile minții umane, sau gândurile umane, pot genera o substanță. La un nivel foarte înalt am observat că este într-adevăr o substanță. Totuși, această substanță nu este în forma undelor cerebrale, așa cum s-a descoperit din cercetări, ci este în forma completă a unui creier uman. În mod normal, atunci când un om obișnuit se gândește la ceva, generează ceva în forma creierului său. Deoarece n-are energie, această substanță se va dispersa în scurt timp. Însă energia unui practicant poate fi păstrată mult mai mult timp. Nu spun că o imagine a unui Buddha are minte după ce a fost confecționată în fabrică. N-are o minte. Unele imagini Buddha n-au trecut prin procedura de Kaiguang, și când au fost duse la temple procedura de Kaiguang n-a avut succes. Dacă procedura de Kaiguang a fost executată de un maestru fals de qigong sau de cineva care urmează căi malefice, va fi mult mai primejdios, deoarece o vulpe sau o nevăstuică se vor atașa de imaginea Buddha.

Va fi extrem de periculos dacă venerezi o imagine care n-a trecut prin procedura de Kaiguang. Cât de periculos poate fi? Am menționat că pe parcursul evoluției omenirii până în prezent totul s-a deteriorat. Întreaga societate și totul în întregul univers se corupe succesiv. Tot ce li se întâmplă oamenilor obișnuiți este cauzat de ei înșiși. Este foarte dificil să găsești și să urmezi o Lege ortodoxă, deoarece interferența poate veni din multe părți. Poți să vrei să urmezi un Buddha, dar cine este un Buddha? Este foarte dificil chiar să-l găsești. Dacă nu credeți, voi vorbi despre aceasta. Va fi groaznic atunci când prima persoană venerează imaginea de Buddha care n-a trecut prin procedura de Kaiguang. Câți oameni venerează în zilele noastre imaginea unui Buddha pentru a obține Dreapta Realizare a cultivării? Sunt prea puțini asemenea oameni. În ce scop venerează imaginea Buddha cei mai mulți oameni? Umblă după eliminarea greutăților, rezolvarea problemelor și strânsul averilor. Sunt cuprinse aceste lucruri în scripturile budiste? Ele nu includ deloc astfel de lucruri.

Dacă cel care-l venerează pe Buddha și care umblă după bani se prosternează în fața imaginii unui Buddha sau a Bodhisattva Avalokitesvara și spune: "Te rog ajută-mă să fac ceva bani.", ei bine, un gând complet este format. Deoarece este făcut către imaginea de Buddha, este în felul acesta proiectat pe imaginea de Buddha. Într-o altă dimensiune, o entitate poate deveni mare sau mică. Atunci când gândul acestei persoane ajunge pe imagine, ea primește un creier și o minte, dar n-are un corp. Alții vor veni de asemenea să venereze acea imagine Buddha. Treptat, oamenii îi vor da o oarecare cantitate de energie prin această venerare. Pentru un practicant va fi și mai periculos s-o venereze, deoarece acest lucru îi va da treptat energie, permițându-i să formeze un corp cu formă. Totuși acest corp tangibil este format într-o altă dimensiune. După formare, va exista într-o altă dimensiune și va putea afla puțin din adevărul universului. Astfel că va putea face ceva pentru oameni. În acest fel va dezvolta puțin gong. Însă va ajuta oamenii cu condiții și contra cost. Se mișcă liber în altă dimensiune și poate controla cu ușurință oamenii obișnuiți. Acest corp tangibil arată exact ca imaginea acelui Buddha. Venerarea umană creează o Bodhisattva Avalokitesvara falsă sau un Tathagata fals, care seamănă exact cu imaginea Buddha, arătând ca un Buddha. Însă mintea acestui fals Buddha sau a acestei Bodhisattva falsă este extrem de rea. Umblă după bani. Este născută într-o altă dimensiune și are minte. Știe puțin adevăr și nu îndrăznește să comită nelegiuiri majore, dar își permite să comită unele minore. Uneori îi mai ajută pe oameni; altfel ar fi complet malefică și ar fi omorâtă. Cum îi ajută pe oameni? Cineva se poate ruga: "Buddha, te rog dă-mi bani pentru că cineva de acasă este bolnav." Bine, îți va da o mână de ajutor. Te va face să donezi banii în cutia milei, deoarece mintea sa este după bani. Cu cât dai mai mulți bani, cu atât boala se va vindeca mai repede. Pentru că are energie, din altă dimensiune poate manipula un om obișnuit. Va fi periculoasă în special dacă este venerată de un practicant. Pentru ce se roagă acest practicant? Pentru bani. Vă rog să vă gândiți, de ce s-ar ruga un practicant pentru bani? Chiar și rugăciunile pentru eliminarea necazurilor și bolilor rudelor sunt un atașament al sentimentalității pentru rude. Vrei să manipulezi soarta celorlalți oameni? Fiecare are soarta sa! Dacă o venerezi și te rogi: "Te rog ajută-mă să fac niște bani", ei bine te va ajuta. Dorește ca tu să umbli după bani deoarece cu cât îi vrei mai tare, cu atât poate obține mai multe lucruri de la tine. Este un târg cinstit. Alții care au venerat-o au aruncat o mulțime de bani în cutia milei și te lasă să obții câțiva. Cum se întâmplă? Poți găsi un portofel după ce ieși pe ușă, sau poate de la servici ți se dă o primă. Va face astfel încât să te lase să capeți banii. Cum te poate ajuta necondiționat? Nu se pierde, nu se câștigă. Îți va lua din energia de cultivare dacă are nevoie, sau va lua dan-ul pe care l-ai cultivat. Dorește astfel de lucruri.

Uneori acești Buddha falși sunt foarte periculoși. Mulți dintre practicanții noștri care au tianmu-ul deschis cred că au văzut un Buddha. Cineva spune că un grup de Buddha a venit astăzi la acest templu. Pe Buddha îl cheamă cutare și conduce acest grup. Respectivul descrie cum a fost grupul de ieri și cum este cel de astăzi. Imediat după ce pleacă un grup, vine altul. Cine sunt ei? Aparțin acestei categorii. Nu sunt Buddha adevărați, ci falși. Destul de mulți dintre ei aparțin acestei categorii.

Dacă un astfel de lucru se petrece într-un templu, este mult mai periculos. Dacă este venerat de un călugăr, va avea grijă de acesta: "Nu mă venerezi? Și știi exact că faci asta. Nu vrei să practici cultivare? Voi avea grijă de tine și îți voi aranja cultivarea." Îți va aranja cultivarea. Unde te vei duce după ce termini cu succes acea cultivare? Din moment ce cultivarea ta este aranjată de el, nici o altă cale de cultivare de nivel mai înalt nu te va mai accepta. Va trebui să îl asculți, din moment ce cultivarea ta este aranjată de el. Nu va fi cultivarea ta în zadar? Am spus că acum este foarte dificil ca oamenii să mai obțină Dreapta Realizare. Un astfel de fenomen este foarte comun. Mulți dintre voi au văzut lumina lui Buddha în munții cunoscuți și de-a lungul râurilor. De cele mai multe ori aparține acestei categorii. Are energie și poate fi vizibilă. Un înalt iluminat adevărat nu se dezvăluie la întâmplare.

În trecut existau ceva mai puțini așa-numiți Buddha pământeni și Tao pământeni, însă în zilele noastre sunt mulți. Când comit vreo nelegiuire, ființele înalte vor vrea să-i omoare. Când se petrece un astfel de lucru, ei fug și se așează pe imaginea de Buddha. În mod obișnuit, un înalt iluminat nu se va amesteca în principiile oamenilor obișnuiți fără motive serioase. Cu cât nivelul înalt iluminatului este mai ridicat, cu atât va încerca mai mult să nu se amestece în principiile oamenilor obișnuiți, nici măcar cât de puțin. El oricum nu va distruge pe loc imaginea Buddha cu un fulger. Nu va face un astfel de lucru, așa că îi va lăsa în pace dacă se duc pe imaginile de Buddha. Ei vor ști că sunt în primejdie de a fi omorâți, așa că se vor ascunde. Așadar, este ceea ce ai văzut tu adevărata Bodhisattva Avalokitesvara? Ce ai văzut este un Buddha real? Este greu de spus.

Mulți dintre noi s-au gândit la o asemenea problemă: "Ce facem cu imaginile Buddha de acasă?" Poate că mulți s-au gândit la mine. Pentru a ajuta practicanții în cultivare, vă spun că puteți face următoarele: puteți lua cartea mea (deoarece în carte există poza mea) sau poza mea și ține imaginea de Buddha în mână. Apoi faceți Semnul Marii Flori de Lotus cu mâna, și cereți Kaiguang învățătorului adresându-vă mie. Va fi făcut în jumătate de minut. Vă spun tuturor că acest lucru se poate face numai pentru practicanții noștri. Acest Kaiguang nu va funcționa pentru rude sau prieteni, pentru că noi nu avem grijă decât de practicanți. Unii oameni spun că lasă poza mea în casele rudelor sau prietenilor, pentru a alunga spiritele rele. Eu nu mă aflu aici pentru a alunga spiritele malefice pentru oamenii obișnuiți. Acesta este cea mai mare lipsă de respect pentru învățător.

Vorbind despre Buddha pământeni și Tao pământeni, mai există o chestiune: în China antică existau mulți oameni care practicau cultivarea în munți îndepărtați și în păduri adânci. Cum de au dispărut cu toții în zilele noastre? De fapt n-au dispărut, numai că nu vor ca oamenii obișnuiți să știe de ei. Nu sunt deloc mai puțini. Toți acești oameni au capacități supranormale. N-au dispărut în toți acești ani, sunt toți aici. În lume în zilele noastre există mai multe mii. Țara noastră are relativ mai mulți practicanți de acest fel, în special în acei munți faimoși și de-a lungul marilor râuri, unii de asemenea în munții înalți. O astfel de persoană își va sigila peștera cu capacități supranormale, astfel încât nu îi vei putea vedea existența. Progresul cultivării sale se face relativ încet și metoda sa este relativ greoaie, deoarece n-a prins esența cultivării. În schimb, noi țintim direct către inima umană și practicăm conform celei mai înalte caracteristici a universului și după cum este universul. Prin urmare energia de cultivare crește rapid, deoarece calea de cultivare este ca o piramidă, numai calea din centru este cea principală. Căile lăturalnice sunt minore și nu cer xinxing de nivel înalt în practicarea cultivării. Se poate ca astfel de oameni să-și fi deschis gong-ul, chiar dacă n-au cultivat la nivel înalt. Dar acestea sunt foarte departe de Marea Cale a cultivării adevărate.

Un maestru al unei astfel de căi lăturalnice de practică are și el discipoli. Deoarece cultivarea sa poate ajunge numai la un nivel anume și pentru că nivelul său de xinxing se poate ridica numai atât de sus, discipolii săi practică toți cultivarea numai până la acest nivel. Cu cât o practică lăturalnică este mai aproape de periferia cultivării, cu atât are mai multe reguli și cu atât calea sa de cultivare este mai complicată, din moment ce nu poate prinde esența cultivării. Cultivarea trebuie să cultive în principal xinxing-ul. Ei tot nu înțeleg asta și își închipuie că pot să practice cultivarea suferind în principal greutăți. Astfel că trec prin perioade lungi de timp și obțin puțină energie de cultivare prin practicarea cultivării timp de mai multe sute de ani, sau peste o mie de ani. De fapt, n-au obținut energie de cultivare din cauză că au îndurat greutăți. Cum au cultivat-o? Este asemenea unuia care a avut o mulțime de atașamente în tinerețe. O dată ce îmbătrânește, viitorul i se pare fără speranță și atașamentele sale sunt abandonate și uzate o dată cu trecerea timpului. O astfel de cale lăturalnică folosește și ea această metodă. Observă că își pot îmbunătăți energia de cultivare atunci când stau în meditație, prin capacitate de concentrare și prin îndurarea greutăților. Însă nu știu că mentalitatea de om obișnuit este uzată treptat, după o perioadă lungă de timp și că gong-ul crește încet, o dată cu abandonarea acestei inimi.

Calea noastră de cultivare se concentrează și țintește cu adevărat la inimă, pe abandonare. Din această cauză noi progresăm rapid în cultivare. Am fost în unele locuri unde am întâlnit deseori astfel de persoane care au cultivat de mai mulți ani. Ei au menționat de asemenea: "Nimeni nu știe că suntem aici. Nu ne vom amesteca în ceea ce faci tu și nu-ți vom cauza nici un fel de probleme". Aceștia aparțin celor relativ buni.

A trebuit de asemenea să avem de a face și cu oameni răi. De exemplu, atunci când am ținut prelegeri în Guizhou pentru prima dată, cineva a căutat să mă vadă și mi-a spus că marele său maestru ar vrea să mă vadă. L-a descris pe marele său maestru și mi-a spus că acesta practică cultivarea de mulți ani. Am observat că această persoană purta qi yin și arăta foarte vicios, cu o față galbenă. Am spus că n-am timp să-l văd și l-am refuzat. Drept urmare, bătrânul său maestru s-a înfuriat și a început să-mi facă probleme. A continuat să-mi facă probleme în fiecare zi. Sunt o persoană căreia îi displace să se lupte cu ceilalți și nici nu merita să mă lupt cu el. De câte ori îmi făcea probleme, le curățam, după care îmi continuam prelegerea.

Pe timpul dinastiei Ming119 a existat un practicant taoist care, în timpul cultivării sale, a fost posedat de un șarpe. Mai apoi, acest practicant a murit fără să-și termine cultivarea. Șarpele a luat corpul uman al acelui practicant și a cultivat o formă umană. Maestrul acelui om era acel șarpe în forma umană. Deoarece natura sa nu se schimbase, se transforma în șarpe pentru a-mi face necazuri. M-am gândit că a mers prea departe, așa că l-am prins în mână. Am folosit o energie de cultivare foarte puternică numită Dizolvarea gong-ului, pentru a-i dizolva partea de jos a corpului și a o transforma în apă. Partea de sus a corpului său a fugit înapoi acasă.

Într-o zi, supraveghetoarea centrului nostru de asistență din Guizhou a fost vizitată de discipolul acestuia, care i-a spus că marele său maestru ar vrea s-o vadă. Supraveghetoarea a mers acolo și a intrat într-o peșteră întunecoasă, unde nu putea vedea nimic în afară de o umbră care stătea acolo, și ai cărei ochi aruncau raze verzi. Când își deschidea ochii, peștera se lumina. Când îi închidea, peștera devenea din nou întunecoasă. I-a spus în dialect local: "Li Hongzhi va veni din nou și de data aceasta nu voi mai cauza probleme. Am greșit. Li Hongzhi vine pentru a salva oameni." Discipolul său l-a întrebat din nou: "Maestre vă rog ridicați-vă. Ce s-a întâmplat cu picioarele dumneavoastră?" A răspuns: "Nu pot sta în picioare, deoarece mi-au fost rănite." Când a fost întrebat de ce i-au fost rănite picioarele, a început să povestească despre deranjul produs de el. La Târgul Oriental al Sănătății din 1993, în Beijing, a început din nou să-mi facă probleme. Deoarece a comis mereu fărădelegi și s-a amestecat în predarea Legii mele, l-am eliminat complet. După ce l-am eliminat, surorile și frații săi voiau toți să ia măsuri. Atunci le-am spus câteva vorbe care i-au șocat pe toți; s-au înfricoșat atât de tare încât nici unul n-a mai îndrăznit să facă nimic. Au înțeles toți ce se întâmplase. Unii dintre ei erau încă oameni complet obișnuiți, deși practicau cultivarea de mult timp. Acestea sunt câteva exemple despre chestiunea Kaiguang.

Zhuyou Ke

Ce este Zhuyou Ke? În comunitatea cultivatorilor există mulți oameni care o predau ca parte a categoriei cultivării, atunci când își transmit învățătura. De fapt nu aparține practicii cultivării. Este predată ca trucuri, formule și tehnici. Folosește desenarea formulelor, arderea tămâiei, arderea de hârtie, recitarea de formule magice, etc. Poate vindeca boli și metodele sale de tratament sunt foarte aparte. De exemplu, dacă cineva are un abces pe față, practicantul va desena un cerc pe podea cu o pensulă înmuiată în cerneală de cinabru și va trasa o cruce în centrul cercului. Persoana va fi rugată să stea în picioare în centrul cercului. Apoi practicantul va începe să recite incantații. Mai apoi, practicantul va folosi pensula înmuiată în cerneală de cinabru pentru a trasa cercuri pe fața persoanei. În timp ce desenează, practicantul recită incantații. Practicantul continuă să deseneze până când face un punct pe abces cu pensula sa, moment în care incantațiile sunt terminate. Îi va spune persoanei că este gata. Când aceasta își palpează abcesul, este mai mic și nu atât de dureros. Poate avea efect. Poate vindeca boli minore, dar nu pe cele majore. Ce face dacă te doare brațul? Va începe să recite formule magice și îți cere să ridici brațul. Va sufla în punctul Hegu120 al mâinii acesteia și îl va scoate prin punctul Hegu al mâinii celelalte. Vei simți o pală de vânt și brațul tău nu va mai fi atât de dureros la atingere. Mai mult, unii oameni folosesc metode ca arderea hârtiilor, desenarea de simboluri magice, lipirea de desene magice. Fac astfel de lucruri.

Practicile mici lumești ale școlii taoiste nu practică cultivarea vieții. Sunt complet angajate în ghicirea adevărului, fengshui121, exorcizarea relelor și vindecarea bolilor. Majoritatea acestor practici mici lumești folosesc Zhuyou Ke. Pot vindeca boli, dar metodele folosite nu sunt bune. Nu vom menționa ce folosesc pentru vindecarea bolilor, dar practicanții Marii Legi trebuie să nu le folosească, deoarece poartă mesaje foarte joase și foarte rele. În China antică, metodele de tratament erau clasificate în specialități, de exemplu metode de tratament al fracturilor, acupunctură, masaj, tratament chiropractic, acupresare, vindecare prin qigong, tratamente cu ierburi, etc. Existau multe feluri. Fiecare metodă de tratament este o specialitate. Acest Zhuyou Ke a fost clasificat ca specialitatea a treisprezecea, astfel încât numele său complet este Zhuyou, a Treisprezecea specialitate. Zhuyou Ke nu ține de categoria cultivării și nu este gong obținut prin practica de cultivare. Este ceva de genul unei tehnici.


110 cunoscut și sub numele de srivatsa, roata luminii din sanskrită, simbol datând de peste 2.500 de ani, ce a fost regăsit pe relicve arheologice în Grecia, Peru, India și China. De secole simbolizează norocul, reprezintă soarele și are conotație pozitivă. Este diferit ca orientare de cel adoptat de Hitler, N.T.

111 ființă iluminată cu Fruct al Statusului în școala budistă; unul care este deasupra celor Trei Tărâmuri, N.T.

112 sau căi de cultivare neconvențională, N.T.

113 școli lăturalnice și căi stângace, N.T.

114 spirite răuvoitoare, N.T.

115 un corp alcătuit din Gong și Lege

116 una dintre cele două mari Bodhisattva din paradisul Fericirii Absolute, binecunoscută pentru compasiunea sa

117 consacrarea, deschiderea luminii, N.T.

118 mișcare politică din China care denunță cultura și valorile tradiționale (1966-1976), N.T.

119 între 1368 D.C. și 1644 D.C., N.T.

120 punct de acupunctură aflat pe dosul palmei, între degetul mare și arătător, N.T.

121 geomanție chinezească; practica citirii peisajelor, N.T.