Lecția 2

Problema tianmu-ului

Mulți maeștri de qigong au vorbit deja despre tianmu. Însă Legea are manifestări diferite la niveluri diferite. Un practicant a cărui cultivare a ajuns la un anumit nivel poate vedea numai scenele acelui nivel. Nu va putea vedea adevărul deasupra acelui nivel și nici nu-l va crede. De aceea va considera drept adevăr numai ce vede la nivelul său. Până când cultivarea sa nu ajunge la un nivel mai înalt, va crede că lucrurile respective nu există și că nu sunt de crezut. Acest fapt este determinat de nivelul său și mintea sa nu poate nici ea ascede la un nivel mai ridicat. În particular, despre problema tianmu-ului, unii oameni au vorbit într-un anume fel, iar alții în alt fel. Drept rezultat au creat confuzie și nimeni nu mai poate da o explicație clară în final. De fapt, tianmu-ul este de asemenea ceva ce nu poate fi explicat clar la un nivel coborât. Deoarece în trecut structura tianmu-ului aparținea secretului secretelor, nu era permis să fie cunoscută de oamenii obișnuiți. De aceea nimeni n-a discutat despre asta de-a lungul istoriei. Însă noi nu vorbim aici despre asta bazându-ne pe teoriile din trecut. Noi folosim știința modernă și cel mai simplu limbaj modern pentru a-l explica, discutând despre problema sa fundamentală.

Tianmu-ul la care ne referim este de fapt localizat ușor deasupra și între sprâncene și este conectat la corpul pineal. Acesta este canalul principal. În corp există mulți alți ochi. Școala taoistă spune că fiecare qiao46 este un ochi. Școala taoistă denumește punctele de acupunctură qiao, numite în medicina chineză xue. Școala budistă spune că fiecare por este un ochi. De aceea, unii oameni pot citi cu urechile și unii pot vedea cu mâinile, ca și cu spatele capului. Mai mult, unii pot vedea cu picioarele, sau cu stomacul. Sunt toate posibile.

Pentru a discuta despre tianmu, vom vorbi mai întâi despre această pereche de ochi umani de carne. În zilele noastre, unii oameni cred că această pereche de ochi poate vedea orice materie și obiect din această lume. De aceea, unii oameni și-au format o concepție rigidă conform căreia tot ceea ce văd cu ochii lor este real și nu vor crede ceea ce nu văd. În trecut se considera că acești oameni au o calitate slabă de iluminare, iar unii nu puteau explica clar de ce aveau calitate de iluminare slabă. Nu vezi, nu crezi. Poate suna destul de rezonabil, dar din perspectiva unui nivel puțin mai înalt nu este rezonabil. Orice spațiu-timp este alcătuit din materie. Bineînțeles, spațiile temporale diferite au structuri fizice diferite și felurite forme de manifestare ale diferitelor forme de viață.

Să vă dau un exemplu. În budism se spune că toate fenomenele societății umane sunt iluzii și ireale. Cum pot fi ele iluzii? Obiectele reale și concrete există aici, cine ar putea spune că nu sunt reale? Forma obiectelor apare într-un astfel de mod, dar felul lor de manifestare nu este de fapt în acest mod. Numai că ochii noștri au capacitatea de a stabiliza obiectele dimensiunii noastre fizice într-o astfel de stare, pe care o vedem în acest moment. De fapt obiectele nu sunt într-o astfel de stare și nu sunt într-o astfel de stare nici măcar în dimensiunea noastră. De exemplu cum arată o ființă umană sub microscop? Întregul corp este format din molecule mici și libere, ca grăunțele de nisip, și sunt în mișcare. Electronii se învârt în jurul nucleelor și întregul corp mișună și este în mișcare. Suprafața corpului nu este netedă și regulată. Toată materia din univers, oțelul, fierul și piatra sunt la fel și elementele moleculare dinăuntru sunt toate în mișcare. Nu poți vedea întreaga sa formă, care, de fapt, nu este stabilă. Masa aceasta este de asemenea în agitație și totuși ochii n-o pot vedea. Această pereche de ochi poate crea o impresie falsă.

Nu este vorba că nu putem vedea lucrurile din microcosmos și că oamenii n-au o asemenea capacitate. Ființele umane sunt născute cu o asemenea capacitate și pot vedea lucruri într-un anumit microcosmos. Numai că această pereche de ochi pe care o avem în această dimensiune fizică creează o astfel de impresie falsă și împiedică oamenii să vadă. Astfel, în trecut se spunea că oamenii care nu cred ce nu pot vedea sunt priviți de comunitatea cultivatorilor ca având calitate slabă de iluminare și ca fiind înșelați de iluzii printre oamenii obișnuiți și pierduți printre oamenii obișnuiți. Aceasta este o afirmație făcută în trecut de religii. De fapt și noi am găsit-o rezonabilă.

Această pereche de ochi poate stabiliza lucrurile din dimensiunea noastră fizică într-o astfel de stare. În afară de asta n-are nici o altă calitate semnificativă. Când privești către ceva, imaginea nu se formează direct în ochi. Ochii sunt ca lentilele unei camere de luat vederi, care acționează numai ca unelte. Când privim la distanță, lentilele se vor depărta; o astfel de funcție au și ochii noștri. Când privim în beznă, pupilele se măresc. Când un aparat foto face o poză în întuneric, diafragma sa devine de asemenea mai mare. Altfel poza n-ar avea suficientă expunere la lumină și ar fi întunecoasă. Când cineva pășește afară într-o zonă foarte luminoasă, pupilele i se contractă instantaneu. Altfel, ochii îi vor fi orbiți de lumină și nu va putea vedea nimic clar. Un aparat foto are același principiu; diafragma sa trebuie să se micșoreze și ea. Poate numai să capteze imaginea unui obiect, fiind numai o unealtă. Când vedem cu adevărat un obiect, o persoană și forma de existență a unui obiect, imaginile sunt formate în creier. De fapt, vedem prin ochi, iar imaginile sunt apoi transmise prin nervul optic la corpul pineal din spatele creierului și reflectate în acea zonă. Așadar imaginile reflectate cu adevărat sunt văzute în zona corpului pineal, în creier; și medicina modernă a descoperit acest lucru.

Deschiderea tianmu-ului despre care vorbim este evitarea folosirii nervului optic uman și deschiderea unui canal între sprâncene, astfel încât corpul pineal să poată vedea direct afară. Asta se numește deschiderea tianmu-ului. Unii oameni se pot întreba: "Asta nu e realist. Această pereche de ochi poate până la urmă servi drept unealtă și poate capta imaginea obiectelor, ceea ce n-ar fi posibil fără ochi". Disecțiile medicinei moderne au descoperit deja că secțiunea frontală a corpului pineal este echipată cu întreaga structură a unui ochi uman. Deoarece există în craniu, se spune că este un rudiment de ochi. Dacă este rudiment sau nu, comunitatea noastră, a cultivatorilor, are rezerve. Dar cel puțin medicina modernă a realizat existența unui ochi în mijlocul creierului uman. Canalul pe care-l vom deschide țintește exact spre acel loc și corespunde cunoștințelor medicinei moderne. Acest ochi nu va crea imagini false, ca perechea de ochi de carne, ci va putea vedea natura materiei și esența materiei. Astfel, cel cu un tianmu de nivel înalt poate vedea dincolo de dimensiunea noastră în alte spații temporale și poate vedea scene pe care oamenii obișnuiți nu le văd. Cel cu un tianmu de nivel coborât poate avea vedere penetrantă și vedea lucrurile prin perete și prin corpul uman. Este pur și simplu echipat cu o asemenea capacitate supranormală.

Școala budistă vorbește despre cinci niveluri de vedere: Vederea în Carne, Vederea Celestă, Vederea Înțelepciunii, Vederea Legii și Vederea Buddha. Acestea sunt cele cinci niveluri majore ale tianmu-ului și fiecare nivel este împărțit în superior, mediu și coborât. Școala taoistă vorbește despre de nouă ori nouă niveluri, adică 81 niveluri, de Vedere a Legii. Noi aici deschidem tianmu-ul pentru toată lumea, dar nu-l deschidem la, sau mai jos de nivelul Vederii Celeste. De ce? Deși stați aici și începeți să practicați cultivarea, o faceți de fapt ca persoane obișnuite și încă trebuie să abandonați multe atașamente de-ale oamenilor obișnuiți. Dacă vi se va deschide tianmu-ul sub Vederea Celestă, veți avea capacitate supranormală, așa cum este ea privită de oamenii obișnuiți, și veți putea vedea lucruri prin pereți și prin corpul uman. Dacă asigurăm o asemenea capacitate supranormală pe scară largă și dacă tianmu-ul fiecăruia este deschis într-un asemenea grad, va perturba societatea oamenilor obișnuiți și va strica starea societății umane obișnuite. Secretele naționale nu vor mai putea fi păzite. Va fi același lucru dacă oamenii vor purta haine sau nu, iar de afară veți putea vedea oamenii din case. Mergând pe stradă veți putea alege primul premiu la loterie, dacă îl vedeți. Asta n-ar fi permis! Vă rog să vă gândiți. Ar mai fi o societate umană dacă tianmu-ul fiecăruia ar fi deschis la nivelul Vederii Celeste? Este absolut interzis ca starea societății umane să fie perturbată grav. Dacă v-aș deschide într-adevăr tianmu-ul la acest nivel, veți deveni probabil instantaneu maeștri de qigong. Unii oameni visau în trecut să ajungă maeștri de qigong. Dacă tianmu-ul lor ar fi deschis, vor crede că pot vindeca pacienți. Nu v-aș conduce pe un drum greșit în cazul acesta?

Atunci la ce nivel vă deschid tianmu-ul? Vă voi deschide tianmu-ul direct la nivelul Vederii Înțelepciunii. Xinxing-ul vostru nu este suficient de bun pentru a vi se deschide la un nivel mai ridicat. Dacă vă este deschis la un nivel mai coborât va perturba grav starea societății umane. Cu Vederea Înțelepciunii nu aveți capacitatea de a vedea lucruri prin perete sau prin corpul uman. Totuși, puteți vedea scene existente în alte dimensiuni. Ce beneficii are aceasta? Vă poate întări încrederea în practică. Când vedeți cu adevărat lucruri pe care oamenii obișnuiți nu le pot vedea, veți crede într-adevăr că ele există. Indiferent dacă puteți vedea clar sau nu pentru moment, tianmu-ul vi se va deschide la acest nivel, ceea ce este benefic pentru practică. Un adevărat practicant Falun Dafa poate obține aceleași rezultate dacă citește această carte, dacă își impune cerințe stricte de îmbunătățire a xinxing-ului.

Care este factorul care determină nivelul tianmu-ului? Nu înseamnă că dacă vi se deschide tianmu-ul, veți putea vedea orice. Nu este așa. Mai există și o împărțire pe niveluri. Atunci ce determină nivelurile? Există trei factori. Primul este că tianmu-ul trebuie să aibă un câmp dinăuntru spre afară, pe care îl denumim esență de qi. La ce folosește? Este ca un ecran de TV. Fără stratul fluorescent, dacă se dă drumul unui televizor, va fi numai ca un bec. Va ilumina, fără să arate imagini. Imaginile pot fi expuse datorită stratului fluorescent. Bineînțeles că acest exemplu nu este chiar exact, pentru că noi vedem lucruri direct, în timp ce TV-ul înfățișează imagini pe ecran. Aceasta este ideea în mare. Această bucățică de esență de qi este extrem de prețioasă și este alcătuită din cea mai fină substanță rafinată din "De". În mod normal esența de qi a fiecăruia este diferită. Probabil ca doi oameni din zece mii să aibă același nivel.

Nivelul tianmu-ului este manifestarea directă a Legii în universul nostru. Este ceva supranatural și strâns legat de nivelul de xinxing al persoanei. Dacă cineva are un nivel de xinxing coborât, se află la un nivel coborât. Din cauza nivelului coborât de xinxing, o mare parte din esența de qi va fi pierdută. Dacă nivelul de xinxing al unei persoane este ridicat și din copilărie până la maturitate n-a dat importanță faimei, profitului, conflictelor interumane, câștigului personal, diverselor sentimentalisme umane și dorințelor în societatea umană, esența sa de qi poate fi păstrată relativ mai bine. Astfel, va vedea mai clar după deschiderea tianmu-ului. Copiii sub șase ani vor putea vedea destul de clar după deschiderea tianmu-ului. Tianmu-ul lor se deschide de asemenea ușor. Un cuvânt de-al meu îl va putea deschide.

Aflați în puternicul curent și imensa cuvă de vopsit a societății umane obișnuite, ceea ce oamenii consideră adesea corect, este de fapt greșit. Cine nu vrea să trăiască o viață mai bună? A dori o viață mai bună va călca peste interesul altora, sau va nutri propriile dorințe egoiste, sau va conduce la a profita de ceilalți, sau la a-i lovi sau răni. Pentru interes personal el se va întrece și va lupta cu ceilalți oameni obișnuiți. Nu merge aceasta împotriva caracteristicii universului? Astfel, ceea ce oamenii cred că este corect poate să nu fie neapărat corect. În educarea unui copil, adultul de multe ori îi spune acestuia "Trebuie să înveți să devii isteț" pentru a-și obține ascensiunea în societatea umană. "A fi isteț" este deja greșit din perspectiva universului nostru, pentru că noi cerem urmarea ordinii naturale și ca interesul personal să fie luat ușor. Fiind atât de isteț va ținti la urmărirea interesului personal. "Dacă cineva te bruschează, du-te și plânge-te învățătorului sau părinților lui", "Ia banii pe care-i găsești pe jos". Copilul va fi educat așa. Din copilărie până la maturitate, cu cât copilul primește mai multe lucruri, cu atât mai mult va deveni treptat egoist în societatea umană obișnuită. Va profita de ceilalți și își va pierde "De"-ul.

Substanța "De" nu dispare după ce este pierdută, ci este transferată altei persoane. Dar această esență de qi poate dispare. Dacă cineva este foarte șiret din copilărie până la maturitate și are o dorință puternică pentru interes personal și umblă numai după interes, în mod normal tianmu-ul său nu va funcționa sau vedea clar după ce este deschis. Totuși nu înseamnă că nu va mai funcționa niciodată. De ce? Deoarece în timpul cultivării noi țintim spre întoarcerea la sinele nostru original, prin cultivare persistentă îl vom putea restabili constant și recupera. De aceea, trebuie acordată atenție xinxing-ului. Accentuăm îmbunătățirea generală și ascensiunea generală. Dacă xinxing-ul este ridicat, totul va urma îmbunătățirea. Dacă xinxing-ul nu este îmbunătățit, acea puțină esență de qi nu va putea fi refăcută. Există un astfel de principiu.

Al doilea factor este că atunci când cineva practică qigong pe cont propriu, tianmu-ul său poate fi deschis dacă are calitate înnăscută bună. Adeseori unii oameni se sperie în momentul în care tianmu-ul lor se deschide. De ce li se face frică? Pentru că de obicei oamenii practică qigong la miezul nopții, când este întuneric și liniște. În timp ce practică, persoana poate vedea brusc în fața sa un ochi mare, care-l va speria dintr-o dată. O astfel de sperietură este teribilă și din acest moment i se va face frică să mai practice qigong. Cât de înspăimântător este! Acest ochi mare clipește și privește și se vede extrem de clar. De aceea, unii oameni îl numesc ochiul demonului, alții ochiul Buddha, etc. De fapt este propriul tău ochi. Bineînțeles, cultivarea depinde de individ, în timp ce transformarea energiei de cultivare depinde de maestru. Întregul proces de transformare a energiei de cultivare în celelalte dimensiuni este foarte complicat. Corpul nu se schimbă numai într-o singură dimensiune, ci în toate. Corpurile din toate dimensiunile se schimbă. Poți face asta singur? Nu. Aceste lucruri sunt aranjate de maestru și executate de maestru. De aceea se spune: cultivarea depinde de individul însuși, în timp ce transformarea energiei de cultivare depinde de maestru. Tu poți avea numai un astfel de gând și o astfel de dorință. Însă cel care face aceste lucruri cu adevărat este maestrul.

Unii oameni își deschid tianmu-ul prin practica proprie. Noi îl numim ochiul tău, dar nu ești capabil să ți-l dezvolți singur. Unii oameni au maeștri și aceștia îl vor transforma pentru ei, dacă văd că tianmu-ul lor s-a deschis. Acesta se numește Ochiul Adevărat. Desigur, unii oameni nu au maeștri, dar pot beneficia de unul care este în trecere pe acolo. În școala budistă se spune "Nu există nici un loc în care să nu se afle iluminați". Sunt atât de mulți încât există iluminați pretutindeni. De asemenea unii oameni au spus "Se află zeități la o palmă deasupra capului" însemnând că sunt foarte mulți. Dacă un maestru în trecere vede că practici foarte bine, ai tianmu-ul deschis și ai nevoie de un ochi, ți-l va dezvolta, ceea ce va fi considerat rezultatul propriei tale cultivări. Deoarece nu există nici o condiție sau considerație pentru cost, răsplată, sau faimă pentru a oferi salvare oamenilor, ei sunt cu mult mai nobili decât modelele eroilor oamenilor obișnuiți. O fac în întregime din compasiune benevolentă.

După ce tianmu-ul unei persoane s-a deschis, apare o stare: ochii îi vor fi orbiți puternic de lumină și vor fi iritați. De fapt cei care sunt orbiți nu sunt ochii tăi. De fapt corpul pineal este cel care este orbit, dar tu simți că ochii îți sunt orbiți. Aceasta, deoarece n-ai obținut încă acest Ochi Adevărat. O dată ce ți se va instala acest Ochi Adevărat, ochii nu-ți vor mai fi orbiți. Mulți dintre practicanți vor putea simți sau vedea acest Ochi Adevărat. Deoarece poartă aceeași natură cu universul, este de asemenea foarte inocent și curios. Se uită înăuntru pentru a examina dacă tianmu-ul tău este deschis sau nu și dacă poate vedea. Se uită și înăuntrul tău. Atunci când tianmu-ul îți este deschis, ți se va face frică când îl vei vedea brusc. De fapt este Ochiul tău Adevărat. De acum înainte, când vei privi din nou lucrurile, te vei uita prin acest Ochi Adevărat. Chiar dacă tianmu-ul tău este deschis, fără acest Ochi Adevărat nu vei putea vedea nimic.

Al treilea factor sunt diferențele în felul în care sunt înfățișate diversele spații, atunci când se fac treceri către alte niveluri. Aceasta este ceea ce determină cu adevărat nivelul realizărilor cuiva. În afară de canalul principal prin care se văd lucruri, oamenii mai au și multe alte sub-canale. Școala budistă susține că fiecare por al pielii este un ochi, în timp ce școala taoistă afirmă că fiecare qiao a corpului este un ochi. Cu alte cuvinte, toate punctele de acupunctură sunt ochi. Bineînțeles, ei vorbesc despre o formă de transformare a Legii în corp, neexistând nici o parte a corpului care să nu poată vedea.

Nivelurile despre care vorbim sunt totuși diferite. În afară de canalul principal mai există unele sub-canale majore în diferite locuri: prin sprâncene, deasupra pleoapelor, dedesubtul pleoapei stângi și de asemenea prin punctul Shangen47. Ele determină trecerea nivelurilor. Bineînțeles, dacă un practicant obișnuit poate vedea cu aceste locuri diferite, el a atins deja un nivel foarte înalt. Unii oameni pot vedea și cu ochii lor de carne, cultivându-și cu succes ochii, aceștia fiind echipați cu tot felul de capacități supranormale. Totuși dacă acest ochi nu este folosit cum trebuie, deseori el poate vedea aceste lucruri, dar nu pe celelalte. Asta nu va merge. De aceea unii oameni folosesc un ochi pentru a privi o parte și pe celălalt pentru a privi cealaltă parte. Nu există nici un sub-canal sub acest ochi (ochiul drept) deoarece este strâns legat de Lege. Oamenii au tendința să folosească acest ochi drept atunci când fac lucruri rele. Astfel că nu există canal sub ochiul drept. Acestea sunt unele dintre sub-canalele majore dezvoltate în timpul cultivării în Shi-Jian-Fa.

După ce se atinge un nivel extrem de înalt și cultivarea în Chu-Shi-Jian-Fa, va fi format un ochi asemănător cu ochiul compus. În partea de sus a feței va apare un ochi mare, format din numeroși alți ochi mai mici. Unii mari iluminați la niveluri foarte înalte au cultivat un număr mare de ochi, care le acoperă fețele. Toți ochii vor privi prin acest ochi mare și pot vedea tot ce vor să vadă. Cu o singură privire pot vedea toate nivelurile. În zilele noastre zoologii și entomologii studiază muștele. Ochiul unei muște este foarte mare. La microscop se observă că înăuntru are numeroși ochi mai mici, numindu-se ochi compus. La un nivel extrem de înalt poate apare o astfel de stare. Pentru a fi în starea respectivă, cineva trebuie să fie de multe ori mai sus decât nivelul Tathagata. Totuși, oamenii obișnuiți n-o pot vedea, și nici practicanții la nivel obișnuit. Fiind într-o altă dimensiune, oamenii de la nivelul mediu n-o pot vedea, ei putând vedea numai că este o persoană obișnuită. Aceasta explică trecerea la alte niveluri. Astfel, problema este dacă cineva poate atinge diferite dimensiuni.

Am explicat deja, în mare, structura tianmu-ului. Îți deschidem tianmu-ul cu o forță externă, ceea ce este relativ mai rapid și mai ușor. În timp ce vorbeam despre tianmu, fiecare dintre voi și-a simțit fruntea încordându-se și că mușchii s-au strâns și au forat spre înăuntru. Nu este așa? Așa este. Dacă vă hotărâți cu adevărat să studiați Falun Dafa aici, toată lumea va avea o astfel de senzație. Forța externă forează înăuntru foarte puternic. Am eliberat energia specializată în deschiderea tianmu-ului pentru a vă deschide tianmu-ul. În același timp am trimis Falun-ul pentru a vă repara tianmu-ul. Când vorbeam despre tianmu, am deschis tianmu-ul tuturor celor care practică Falun Dafa. Însă nu neapărat toată lumea va vedea clar și nu neapărat toată lumea va putea vedea. Asta depinde de tine însuți. Nu-i nimic. Nu contează dacă poți vedea sau nu cu el și-ți poate lua ceva timp să-l cultivi. Dacă îți ridici constant nivelul, treptat vei putea vedea și vederea îți va fi din ce în ce mai clară. Atâta timp cât practici cultivare și ești hotărât s-o faci, vei recupera tot ceea ce a fost pierdut.

Este relativ mai dificil să-ți deschizi tianmu-ul singur. Să vorbim despre diferite forme de deschidere a tianmu-ului pe cont propriu. De exemplu, în timpul șederii în meditație, unii dintre voi simțiți că atunci când vă uitați la tianmu este întuneric în frunte și că nu există nimic acolo. O dată cu trecerea timpului, se va vedea că treptat în frunte va deveni alb. După o perioadă de practică a cultivării, se va descoperi că în frunte începe să fie luminos și apoi devine roșu. În acest moment va înflori, așa cum înfloresc bobocii la televizor sau în filme, când înfloresc într-o secundă. Vor fi asemenea scene. Culoarea roșie începe prin a fi roșu plat și mai apoi se va umfla în mijloc, apoi va înflori petală după petală. Dacă vrei s-o faci singur să înflorească până la capăt, nici măcar 8 sau 10 ani nu vor fi prea mult, deoarece tianmu-ul tău este total blocat.

Tianmu-ul unora nu este blocat și este echipat cu un canal. Totuși n-are nici un fel de energie pentru că ei nu practică qigong. De aceea, atunci când practică qigong, în fața ochilor lor va apare deodată un disc, rotund și negru. După un timp de practică discul va deveni treptat alb și apoi luminos. În final va deveni din ce în ce mai strălucitor și ochii vor fi puțin orbiți. Unii oameni vor spune: "Am văzut soarele și am văzut luna". De fapt n-au văzut soarele sau luna. Ce au văzut? Acelea sunt canalele lor. Unii oameni fac rapid treceri la alte niveluri. Vor putea vedea imediat ce li se instalează ochiul. Pentru alții va fi mai dificil. Când practică qigong, vor simți că aleargă în afară prin acest canal, care este ca un tunel sau un puț. Chiar și în somn, simt că aleargă spre afară. Unii simt ca și cum călăresc un cal; alții ca și cum zboară, alții ca și cum aleargă și alții ca și cum merg repede cu mașina. Totuși, simt tot timpul că nu pot alerga până la capăt, pentru că este foarte dificil de a deschide tianmu-ul pe cont propriu. Școala taoistă descrie corpul uman ca un mic univers. Dacă este un mic univers, vă rog să vă gândiți, va fi mai mult de o sută opt mii de li48 de la frunte până la corpul pineal. Astfel, vor simți tot timpul că aleargă afară și că nu sunt capabili să ajungă până la capăt.

Faptul că școala taoistă consideră corpul uman drept un mic univers are sens. Nu înseamnă că are o compoziție și structură similare cu cele ale universului, și nici nu se referă la forma corpului existent în dimensiunea noastră fizică. Întrebăm: "Care este starea corpului fizic alcătuit din elemente mai mici decât celulele, conform înțelegerii științei moderne?" Există configurații moleculare diferite. Mai mici decât moleculele sunt atomii, protonii, nucleele, electronii, quarcii, cele mai mici particule studiate în prezent fiind neutrino. Atunci care este cea mai mică particulă? Este într-adevăr foarte greu de studiat. În ultimii săi ani, Sakyamuni a spus: "Spre afară este nemărginit de mare, spre înăuntru este nemărginit de mic". Ce înseamnă asta? La nivelul de Tathagata, este atât de imens încât nu se pot vedea marginile universului și este atât de minuscul încât nu se poate vedea cea mai mică particulă a materiei. Drept rezultat, el a spus "Spre afară este nemărginit de mare, spre înăuntru este nemărginit de mic".

Sakyamuni a mai vorbit și despre teoria celor trei mii de lumi. A spus că în universul nostru și în Calea noastră Lactee există trei mii de corpuri cerești unde se află ființe vii, asemănătoare rasei noastre umane. A mai spus că există trei mii de astfel de lumi într-un grăunte de nisip. Un grăunte de nisip este exact ca un univers, în care există oameni cu înțelepciune, ca noi, corpuri cerești, cât și munți și râuri. Sună de necrezut! Dacă este așa, vă rog gândiți-vă. Există oare nisip în cele trei mii de lumi? Există oare alte trei mii de lumi în oricare dintre acele grăunțe de nisip? Atunci există cumva nisip în acele trei mii de lumi? Și atunci mai există încă trei mii de lumi în oricare dintre acele grăunțe de nisip? Astfel, la nivelul de Tathagata nu i se poate vedea capătul.

Același lucru este valabil și cu celulele moleculare umane. Oamenii întreabă cât de mare este universul. Vă spun că acest univers are și el marginile sale. Însă la nivelul de Tathagata va fi considerat drept fără margini și infinit de mare. Dar corpul intern uman este la fel de mare ca acest univers, de la molecule la particulele microscopice din microcosmos. Sună de necrezut. Când se creează o ființă umană sau o viață, elementele unice ale vieții sale și calitățile sale esențiale sunt deja compuse în extremul microcosmos. Astfel că ceea ce studiază știința noastră modernă este foarte departe de aceasta. În comparație cu ființele de pe alte planete din întregul univers pe care există înțelepciune mai ridicată, nivelul științific al rasei noastre umane este destul de coborât. Nu putem nici măcar atinge alte dimensiuni care există simultan în același loc, în timp ce farfuriile zburătoare de pe alte planete pot călători direct în alte dimensiuni. Conceptul acelui spațiu-timp este diferit. De aceea, farfuriile zburătoare pot apare și dispare atât de repede încât mintea umană nu poate accepta.

Am menționat o chestiune atunci când am vorbit despre tianmu, anume că atunci când simți că alergi în afară de-a lungul tunelului, simți că este fără de limite și fără de sfârșit. Unii oameni pot vedea probabil altă situație: nu aleargă de-a lungul unui canal, ci de-a lungul unui drum nesfârșit. În timp ce aleargă afară, există munți, râuri și orașe pe ambele margini ale acestui drum, ceea ce sună și mai incredibil. Îmi amintesc că un maestru de qigong a declarat că într-un por al corpului uman există un oraș și că înăuntru merg atât trenuri cât și mașini. Unii vor fi foarte surprinși să audă asta și o consideră de necrezut. Se știe că particulele microscopice ale materiei includ molecule, atomi și protoni. Când se cercetează mai departe până la capăt, dacă în loc de un punct puteți vedea planul fiecărui nivel și veți vedea planul moleculelor, planul atomilor, al protonilor și planul nucleelor, veți vedea formele existente ale diferitelor dimensiuni. Orice materie, incluzând corpul uman, există în același timp, și este conectată, cu niveluri ale dimensiunilor din univers. Fizica modernă studiază particulele materiei, cercetând particule microscopice numai prin analiză și fisiune. După ce are loc fisiunea nucleară, se va studia configurația. Dacă ar exista un instrument prin care să se poată vedea întreaga manifestare a tuturor elementelor atomice sau moleculare din acest plan, sau dacă s-ar putea vedea această imagine, veți trece dincolo de această dimensiune și veți fi martori la scene reale existente în alte dimensiuni. Corpul uman corespunde dimensiunilor externe și are astfel de forme de existență.

Mai există alte situații care apar când cineva își deschide tianmu-ul pe cont propriu. Am menționat în principal unele dintre fenomenele comune. De asemenea unii oameni au observat că tianmu-ul li se rotește. Cei care practică în școala taoistă văd deseori că tianmu-ul lor se rotește înăuntru. După ce placa Taiji49 se rupe dintr-o dată, vor vedea imagini. Totuși nu înseamnă că au Taiji în cap. De fapt maestrul este cel care le-a instalat un set de lucruri de la bun început, unul dintre ele fiind Taiji. El le-a pecetluit tianmu-ul. Atunci când tianmu-ul este deschis, aceasta se va rupe. Maestrul a plănuit-o intenționat, aceasta nefiind ceva care a existat în capul lor la început.

Unii oameni caută să-și deschidă tianmu-ul. Cu cât practică mai mult pentru asta, cu atât devine mai puțin probabil să se deschidă. De ce? Ei înșiși nu știu. În principal deoarece nu se poate alerga după tianmu. Cu cât cineva îl dorește mai mult, cu atât devine mai puțin probabil să-l obțină. Dacă îl dorește cu disperare, nu numai că va sta închis, dar din tianmu-ul său se va emana ceva care nu este nici alb nici negru, care îi va acoperi tianmu-ul. O dată cu trecerea timpului va forma un câmp foarte mare. Cu cât curge în afară mai mult, cu atât se acumulează mai mult. Cu cât este mai dificil ca tianmu-ul său să se deschidă, cu atât îl va căuta mai mult și cu atât va ieși afară mai multă materie. Drept rezultat, îi va acoperi întregul corp, atât de mult încât va deveni foarte gros, având un câmp foarte mare. Chiar dacă tianmu-ul unei astfel de persoane va fi într-adevăr deschis, tot nu va putea vedea nimic, deoarece este pecetluit de atașamentul său. Dacă în viitor nu se va mai gândi la asta și va abandona complet acest atașament, aceasta va dispare treptat. Totuși, va fi necesară o perioadă de practică foarte chinuitoare și foarte lungă pentru a o îndepărta. Nu-i nevoie de așa ceva. Unii oameni n-au știut. Maestrul le-a spus să nu alerge după el, sau să nu-l caute, dar ei nu l-au crezut. Au continuat să alerge după el și în final rezultatul a fost exact opus.

Capacitatea supranormală de clarviziune

O capacitate supranormală strâns legată de tianmu se numește clarviziune. Unii oameni afirmă: "În timp ce stau aici, pot vedea scene în Beijing sau în America, sau scene de pe cealaltă parte a pământului". Unii oameni nu pot înțelege și nici nu poate fi explicat științific. Cum este posibil? Unii oameni o explică așa, alții altfel, dar nu pot explica logic. Se întreabă cum de pot avea oamenii o asemenea capacitate mare. Nu este așa. Un practicant la nivelul Shi-Jian-Fa n-are o asemenea capacitate. Ceea ce vede el, clarviziunea, ca și multe alte capacități supranormale, funcționează toate într-o dimensiune specifică. În cel mai bun caz, nu trec deasupra dimensiunii acesteia fizice a rasei noastre umane. În mod normal nu trec deasupra dimensiunii persoanei respective.

Într-o dimensiune specială a corpului uman există un câmp diferit de cel al "De". Cele două nu sunt în aceeași dimensiune, dar au aceeași mărime. Acest câmp corespunde cu universul: orice există în univers, va fi reflectat aici în mod corespunzător. Orice poate fi reflectat. Este un fel de imagine, dar nu este real. De exemplu, pe pământ există America și Washington. În acest câmp, America și Washington pot fi de asemenea reflectate, dar ele sunt imagini reflectate. Totuși imaginile reflectate sunt și ele o formă de existență a materiei, fiind rezultatul reflecției respective, care se schimbă în concordanță cu schimbările de acolo. Astfel, capacitatea supranormală de clarviziune la care se referă unii oameni constă în a vedea lucrurile care se află în propria dimensiune. Atunci când cineva practică cultivarea peste nivelul Shi-Jian-Fa, nu va mai vedea lucrurile așa. Va vedea lucrurile direct, ceea ce se numește putere divină a Fo Fa, iar această putere mare nu cunoaște limite.

Cum poate funcționa capacitatea supranormală de clarviziune în timpul cultivării Shi-Jian-Fa? Am să dezvălui tuturor. În câmpul acestei dimensiuni, în dreptul frunții există o oglindă. Oglinda unei persoane care nu practică este îndreptată către aceasta, în timp ce oglinda unui practicant se rotește. Când capacitatea supranormală de clarviziune a unei persoane este pe punctul de a ieși afară, oglinda se va roti ciclic. Se știe că pentru un film se expun 24 de cadre pe secundă, ceea ce permite filmului să producă mișcări continue. Dacă se folosesc mai puțin de 24 de cadre pe secundă, imaginea va sări. Viteza oglinzii este mai mare de 24 de rotații pe secundă și va reflecta ce este în fața sa, pentru a-ți permite să vezi. Imaginile vor fi apoi șterse în timpul întoarcerii următoare. Ea va reflecta și se va întoarce și apoi va șterge din nou imaginile. O astfel de rotație va fi continuă. Astfel, ce vezi tu este în mișcare. Îți permite să vezi ceea ce este reflectat în propria ta dimensiune, iar ceea ce există în câmpul dimensiunii tale corespunde cu ceea ce există în marele univers.

Atunci cum poate vedea cineva ceva aflat în spatele corpului său? Cum poate o oglindă atât de mică reflecta totul din jurul corpului unei persoane? Se știe că atunci când tianmu-ul unei persoane este deschis deasupra Vederii Celeste și este pe punctul de a atinge Vederea Înțelepciunii, va ajunge dincolo de dimensiunea noastră. În momentul în care se face trecerea, tianmu-ul se schimbă. Când va privi obiectele, acestea au dispărut. Atât oamenii cât și zidurile vor dispare. Nu va mai fi nici o existență materială. Cu alte cuvinte când vei privi în adâncime în această dimensiune particulară, vei vedea că oamenii nu mai există. Există numai această oglindă care stă în cadrul câmpului dimensiunii tale. Dar această oglindă este la fel de mare cât întregul tău câmp dimensional. Astfel că atunci când se rotește, va reflecta totul. Poate reflecta tot ceea ce se află în acest câmp, atâta timp cât corespunde lucrurilor existente în univers. Aceasta este capacitatea supranormală de clarviziune, așa cum o numim noi.

Când oamenii de știință specializați în studierea corpului uman testează o astfel de capacitate supranormală, de obicei o pot nega ușor. Motivul negării este următorul. De exemplu, cineva este rugat să spună ce face în Beijing o rudă a unei anumite persoane. După ce i se dă numele rudei persoanei și i se descriu lucruri de bază, persoana se va putea uita. Va descrie cum arată clădirea, cum se intră pe ușă și cum este mobilată camera, atunci când se intră în cameră. Ce spune el este corect. Ce face ruda? El spune că ruda scrie. Pentru a proba lucrurile vor suna ruda și o vor întreba "Ce faci în momentul acesta?" "Mănânc". Nu este în dezacord cu ce a văzut el? În trecut acesta era motivul pentru contestarea acestei capacități supranormale. Totuși, mediul înconjurător pe care l-a văzut nu era deloc greșit. Există o diferență a conceptului de timp între spațiul și timpul nostru, pe care-l numim spațiu-timp, și spațiu-timpul în care se află capacitatea supranormală. Înainte omul scria. Acum mănâncă. Există o astfel de diferență de timp. Drept urmare, dacă oamenii de știință care studiază corpul uman își construiesc ipotezele și conduc cercetarea pe baza teoriilor convenționale și științei moderne, își vor risipi eforturile în zadar chiar dacă mai trec încă zece mii de ani, pentru că aceste lucruri sunt oricum deasupra oamenilor obișnuiți. În mod corespunzător, omenirea trebuie să-și schimbe mentalitatea și trebuie să nu mai înțeleagă aceste lucruri în acest fel.

Capacitatea supranormală Suming Tong50

O altă capacitate supranormală strâns legată de tianmu este cea numită Suming Tong. Astăzi sunt recunoscute public șase capacități supranormale, incluzând tianmu, clarviziunea și Suming Tong. Ce este Suming Tong? Este faptul că o persoană poate cunoaște viitorul și trecutul alteia. Atunci când capacitatea sa este mare, poate vedea apariția și declinul unei societăți. Cu o capacitate și mai mare, se poate vedea legea tuturor schimbărilor corpului cosmic. Aceasta este capacitatea supranormală Suming Tong. Deoarece materia se mișcă respectând anumite legi, orice materie dintr-o dimensiune anume are forme de existență în multe alte dimensiuni. De exemplu, atunci când corpul uman se mișcă, celulele din corp se mișcă de asemenea și toate elementele din microcosmos, de exemplu moleculele, protonii, electronii, cât și cele mai mici particule, se vor mișca și ele cu acest corp. Totuși corpul are forma lui independentă de existență, iar formele corpului din alte dimensiuni se vor schimba de asemenea.

N-am menționat noi că materia nu moare? Într-o anume dimensiune, tot ceea ce a făcut, sau ceea ce face o persoană cu o mișcare a mâinii are o existență materială și tot ceea ce faci va lăsa o imagine și un mesaj. Într-o altă dimensiune acestea nu mor și rămân pentru totdeauna. Cel cu capacități supranormale va ști ce s-a întâmplat în trecut, atunci când se uită la scenele din trecut care sunt încă acolo. În viitor, când vei avea capacitatea supranormală Suming Tong, vei observa că forma lecției mele de astăzi va exista încă. Există și aici în același timp. Când cineva se naște, întreaga sa viață există deja într-un spațiu special, care n-are conceptul de timp. Pentru unii oameni acolo se află mai mult de o viață.

Unii oameni pot gândi: "Ce se va întâmpla cu eforturile noastre de a ne schimba? Nu vor deveni ele inutile?" Nu vor putea accepta. De fapt eforturile individuale pot schimba lucruri minore ale vieții. Unele lucruri minore pot fi schimbate prin eforturi individuale. Dar tocmai din cauza acestor eforturi de schimbare se poate obține karma. Altfel n-ar exista problema producerii karmei și nu va exista chestiunea faptelor bune sau rele. Când cineva insistă să facă lucruri într-un anume fel, va profita de alții și va comite lucruri greșite. De aceea se cere mereu urmarea mersului natural în practicarea cultivării, pentru că prin străduințele tale vei face rău altora. Dacă viața ta n-are ceva anume și ai obținut ceea ce aparținea altei persoane din societate, îi vei fi dator.

Cât despre evenimentele majore din viață, un om obișnuit nu le poate schimba deloc. Există însă o cale de a o face, și anume, dacă cineva face lucruri rele, numai lucruri rele, își va putea schimba viața. Însă se va îndrepta către distrugerea completă a vieții sale. De la un nivel superior vedem că atunci când moare cineva, yuanshen-ul său nu moare. Cum este posibil ca yuanshen-ul să nu moară? De fapt am văzut că după ce o persoană moare, cadavrul său de la morgă nu este decât o masă de celule umane din dimensiunea noastră. Toate țesuturile celulare ale organelor interne și întregul corp din acest spațiu au fost lepădate în această dimensiune, în timp ce corpul format din particule mai mici decât moleculele, atomii, protonii, etc. din celelalte dimensiuni nu este mort. Există în celelalte dimensiuni și încă trăiește în microcosmos. Cel care face tot felul de lucruri rele se va îndrepta către dezintegrarea totală a tuturor celulelor sale, ceea ce în budism se numește pierderea corpului și a sufletului.

Mai există o cale de a schimba viața, care este singura cale, și anume, atunci când cineva ia calea cultivării. De ce poate fi schimbată viața sa, dacă ia calea practicării cultivării? Cine poate face cu ușurință un astfel de lucru? O dată ce se gândește să ia calea practicii cultivării și o dată ce un astfel de gând este format, el strălucește ca aurul și scutură Lumea Celor Zece Direcții. Imaginea școlii budiste despre univers este exprimată în teoria Lumii Celor Zece Direcții. Pentru o ființă mai înaltă, viața unui om nu este pentru a exista ca persoană obișnuită. Aceasta e de părere că viața omului se naște în spațiul universului și împărtășește aceleași caracteristici cu acesta. Viața este benevolentă și este alcătuită din substanța Zhen - Shan - Ren. Însă viețile au și ele relații sociale. Când se asociază cu alții din comunitate, unii dintre ei devin răi și nu mai pot sta la nivelul respectiv și vor coborî la un nivel mai jos. Ei coboară în permanență în acest fel, până când, în final, ajung în nivelul aceasta al oamenilor obișnuiți.

La acest nivel o astfel de persoană trebuia distrusă și eliminată. Totuși, în marea lor compasiune benevolentă, ființele înalt luminate au creat special un astfel de spațiu, cel al societății noastre umane. În dimensiunea acestui spațiu i se dă în plus un corp uman, de carne și această pereche de ochi, care poate vedea numai în această dimensiune fizică. Astfel este pierdut în labirint și nu i se permite să vadă adevărul universului, care poate fi văzut în toate celelalte dimensiuni. În acest labirint și în astfel de condiții i se mai dă o șansă. Deoarece este în iluzie, el suferă mult; cu acest corp va putea suferi. Dacă cineva vrea să se întoarcă la origine din această dimensiune, școala taoistă spune că trebuie să practice cultivarea pentru a se întoarce la sinele său original. Dacă are încă inimă pentru practicarea cultivării, natura sa de Buddha a ieșit la iveală. Această inimă este considerată cea mai prețioasă și oamenii îl vor ajuta. În circumstanțe atât de dificile această persoană încă nu s-a pierdut și vrea să se întoarcă. Drept urmare oamenii îl vor ajuta și îi vor da o mână de ajutor necondiționată. Îl vor ajuta cu orice. Acesta este motivul pentru care putem face un astfel de lucru pentru practicanți, dar nu și pentru oamenii obișnuiți.

Cât despre oamenii obișnuiți care vor să-și vindece bolile, nu-i putem ajuta cu nimic. O persoană obișnuită este numai o persoană obișnuită. Un om obișnuit va trebui să se conformeze stării societății umane obișnuite. Mulți oameni au spus că Buddha vorbesc despre oferirea salvării tuturor ființelor și că școala budistă crede în salvarea tuturor ființelor. Vă spun că puteți căuta peste tot în scripturi și nu veți găsi nici una care spune că vindecarea bolilor oamenilor obișnuiți reprezintă oferirea salvării tuturor ființelor. Cei care au încurcat acest subiect sunt maeștrii aceia falși de qigong din ultimii ani. Adevărații maeștri de qigong, care au pavat drumul, nu v-au spus să vindecați bolile altora. V-au învățat numai practica și cum să vă vindecați bolile și să vă păstrați singuri condiția fizică. Ca om obișnuit, cum poți vindeca boli după ce ai studiat două zile? Nu este asta înșelarea celorlalți? Nu încurajează atașamentul tău? Aceasta este numai căutarea faimei, bogăției și a lucrurilor supranormale, pentru a te făli cu ele în fața oamenilor obișnuiți! Este absolut nepermis. Astfel, cu cât unii aleargă mai tare după ceva, cu atât mai puțin probabil să obțină. Nu-ți este permis să faci asta și nu-ți este permis să modifici la întâmplare starea societății umane obișnuite.

În univers există un principiu: atunci când vrei să te întorci la sinele tău adevărat, ceilalți te vor ajuta. Părerea lor este că viața umană trebuie să se întoarcă de unde a venit, nu să rămână între oamenii obișnuiți. Dacă unuia i s-ar permite să nu aibă nici o boală și să trăiască în confort, nu va fi interesat să devină nemuritor nici dacă i se propune. Cât de minunat ar fi ca oamenii să nu sufere de boli sau greutăți, și să aibă tot ceea ce vor! Ar fi cu adevărat o lume de nemuritori. Însă ai căzut în această dimensiune pentru că ai devenit corupt și, de aceea, nu te vei simți bine. Este probabil ca omul să comită lucruri rele atunci când se află în iluzie, ceea ce în budism se numește principiul karmic al recompensei și răsplatei. De aceea când unii oameni au greutăți sau nenorociri, își plătesc karma conform principiului karmic al recompensei și răsplatei. Se mai spune în budism că există iluminați peste tot. La mișcarea mâinii unui Buddha bolile omenirii pot fi șterse, este absolut posibil de obținut. De ce nu se face asta, cu atâția iluminați în jur? Pentru că în trecut omul a comis fapte rele și trebuie să îndure suferințe. Dacă i-ai vindecat bolile va echivala cu încălcarea principiului universului și cu faptul că poate face lucruri greșite fără a mai trebui să plătească. Nu este permis. Astfel, toți păstrează starea societății oamenilor obișnuiți și nimeni nu vrea s-o saboteze. Singura cale de a ajunge confortabil, fără boli, și de a atinge țelul libertății adevărate este practicarea cultivării. Salvarea reală a tuturor ființelor constă în a-i face pe oameni să practice Lege ortodoxă.

De ce mulți maeștri de qigong pot vindeca boli? De ce vorbesc despre vindecarea bolilor? Probabil că unii oameni și-au pus aceste întrebări. În majoritatea lor, acești maeștri de qigong nu vin din școli de practică ortodoxă. În cursul cultivării, atunci când realizează că toate ființele vii suferă, unui maestru adevărat de qigong i se permite să ajute pe cineva din compasiune și bunătate. Totuși nu poate vindeca bolile, ci le poate numai reprima temporar sau amâna, astfel încât să nu le ai acum, dar să le ai mai târziu, sau le poate transforma, astfel încât vor fi transmise rudelor tale. Nu este capabil să-ți elimine karma cu adevărat, complet. Nu i se permite să facă asta la întâmplare pentru un om obișnuit, ci numai pentru un practicant. Există un astfel de principiu.

În școala budistă salvarea tuturor ființelor implică aducerea ta la un nivel mai înalt din cea mai dureroasă stare - a oamenilor obișnuiți. Nu vei mai suferi niciodată greutăți și te vei elibera de ele. Aceasta este ceea ce implică. N-a menționat Sakyamuni cealaltă față a nirvanei? Acesta este înțelesul adevărat al salvării tuturor ființelor despre care a vorbit el. Presupunând că trăiești confortabil printre oamenii obișnuiți și ai o grămadă de bani, încât îi poți folosi drept saltea, și n-ai nici o suferință, n-ai fi interesat să devii nemuritor nici dacă ai fi rugat. Ca practicant, cursul vieții tale poate fi schimbat. Numai prin practicarea cultivării se poate schimba cursul vieții tale.

Capacitatea supranormală Suming Tong funcționează astfel: există un mic ecran fluorescent de felul unui televizor, situat în frunte. Pentru unii este la distanță față de frunte. Alți oameni îl au aproape de frunte. Unii îl au înăuntrul frunții. Unii oameni pot vedea lucruri cu ochii închiși. Cu o capacitate mare, se pot vedea lucruri cu ochii deschiși. Este însă invizibil pentru ceilalți oameni, pentru că sunt lucruri din perimetrul câmpului spațiului tău. După ce această capacitate supranormală este dezvoltată, mai trebuie să existe o alta care servește drept purtătoare, pentru a reflecta imaginile din altă dimensiune și a putea fi văzute cu tianmu-ul. Se poate vedea foarte clar viitorul și trecutul cuiva. Indiferent cât de bine funcționează ghicitul viitorului, nu poate prevedea detalii și evenimente minore. În schimb, cu capacitatea supranormală Suming Tong se pot vedea toate detaliile, pentru că ceea ce se vede sunt reflecțiile adevărate ale oamenilor și lucrurilor din dimensiuni diferite.

Atâta timp cât practici Falun Dafa, am să-ți deschid tianmu-ul. Însă capacitățile supranormale pe care le-am menționat mai apoi nu-ți vor fi deschise. O dată cu îmbunătățirea constantă a nivelului tău, capacitatea supranormală Suming Tong va apare în mod natural. Astfel de lucruri vor apare în practica ta viitoare de cultivare. Vei ști ce se întâmplă atunci când se va dezvolta o astfel de capacitate. De aceea am dezvăluit asemenea Lege și principii.

Transcenderea celor Cinci Elemente și a celor Trei Tărâmuri

Ce este "Transcenderea celor Cinci Elemente și a celor Trei Tărâmuri"? Este o întrebare foarte delicată. În trecut, mulți maeștri de qigong au vorbit despre această chestiune, fiind năpădiți de întrebările celor care nu cred în qigong. "Care dintre voi a trecut de cele Cinci Elemente și cele Trei Tărâmuri?" Unii nu sunt maeștri de qigong dar pretind că sunt maeștri de qigong. Dacă nu știu, ar trebui să tacă. Însă au îndrăznit să vorbească despre asta, iar alții i-au amuțit cu întrebări. Acest lucru a adus multe prejudicii și mult haos comunității cultivatorilor. Unii oameni au folosit acest prilej pentru a ataca qigong-ul. Transcenderea celor Cinci Elemente și a celor Trei Tărâmuri este o propoziție din comunitatea cultivatorilor, înrădăcinată în religii și care vine din religii. De aceea, nu putem vorbi despre această chestiune fără a considera fundalul său istoric și circumstanțele acelui timp.

Ce înseamnă transcenderea celor Cinci Elemente? Atât fizica antică din China cât și cea modernă consideră corectă teoria chineză a celor Cinci Elemente. Este adevărat că cele Cinci Elemente: metal, lemn, apă, foc și pământ, formează totul în universul nostru. Astfel, vorbim despre teoria celor Cinci Elemente. Când se spune că cineva a trecut de cele Cinci Elemente, în limbaj modern înseamnă că a trecut dincolo de această lume fizică a noastră. Sună chiar de necrezut. Vă rog să vă gândiți la o astfel de problemă. Un maestru de qigong posedă gong. Eu am fost testat, și mulți alți maeștri de qigong au trecut de asemenea prin astfel de experimente, pentru a le fi măsurată energia. Multe dintre aparatele noastre pot detecta elementele materiale din energia de cultivare. Astfel că atâta timp cât există un aparat, va putea fi detectată existența componentelor energiei unui maestru de qigong. Aparatele moderne sunt capabile să detecteze infraroșii, ultraviolete, ultrasunete, infrasunete, electricitate, forțe magnetice, raze Gamma, atomi, neutroni. Un maestru de qigong are toate aceste substanțe, iar maeștrii de qigong mai au și altfel de substanțe, care nu pot fi detectate pentru că nu există aparate care să le măsoare. Atâta timp cât există aparate, toate pot fi detectate; s-a observat că substanțele emise de maeștrii de qigong sunt extrem de bogate.

Sub efectul unui câmp magnetic special, un maestru de qigong poate emite o aură foarte puternică și foarte frumoasă. Cu cât potența sa energetică este mai mare, cu atât câmpul de energie este mai mare. O persoană obișnuită are și ea o aură, dar foarte slabă. În studiul fizicii particulelor de înaltă energie, oamenii cred că energia este formată din particule ca neutroni și atomi. Au fost testați mulți maeștri de qigong, incluzându-i pe cei binecunoscuți. Și eu am fost testat și s-a observat că emit de 80 până la 170 de ori mai multe raze Gamma și neutroni termici decât materia normală. În acest punct, indicatorul aparatului de testare a atins limita maximă. Aparatul n-a mai putut arăta cât de multă energie aveam până la capăt. Este pur și simplu de neconceput ca cineva să aibă neutroni atât de puternici. Cum poate avea cineva neutroni atât de puternici? Aceasta demonstrează faptul că noi, maeștrii de qigong, avem gong, așadar energie, lucru care a fost verificat de comunitatea științifică.

Pentru a transcende cele Cinci Elemente și cele Trei Tărâmuri, trebuie urmată o cale de cultivare integrată a xinxing-ului și a vieții. Dacă practica nu este una de cultivare a xinxing-ului și a vieții, atunci se poate îmbunătăți doar energia de cultivare care determină nivelul unei persoane. O practică de cultivare care nu cultivă corpul, nu se preocupă de acest lucru pentru că nu ia calea transcenderii celor Cinci Elemente. O practică a cultivării xinxing-ului și a vieții acumulează energie în toate celulele corpului. În general, practicanții noștri și cei care abia încep să dezvolte gong eliberează granule foarte mari de energie, care au spații între ele și densitate mică. Astfel că puterea lor este slabă. Cu timpul, o dată ce nivelul devine mai înalt, este posibil ca energia să devină de o sută, o mie, 100 de milioane, etc. de ori mai mare decât densitatea moleculelor obișnuite de apă, deoarece cu cât nivelul este mai ridicat, cu atât densitatea este mai mare și granulele de energie mai mici, și cu atât energia va fi mai puternică. În aceste circumstanțe, energia va fi acumulată în fiecare celulă a corpului. O astfel de energie nu se acumulează numai în fiecare celulă din corpul acestei dimensiuni, ci și în moleculele, atomii, protonii, electronii tuturor corpurilor celorlalte dimensiuni, până la particulele extrem de microscopice. O dată cu trecerea timpului, întregul corp al unei persoane va fi umplut cu o astfel de materie de energie înaltă.

O astfel de materie de energie înaltă posedă inteligență și are capacități. O dată ce este în cantitate mare, densitatea sa devine mare și umple toate celulele corpului și va putea inhiba celulele de carne umane, celulele cele mai incompetente. O dată ce celulele sunt inhibate, nu mai pot avea metabolism. În final, celulele de carne umane vor fi complet înlocuite. Bineînțeles, îmi este foarte ușor să vorbesc despre acest lucru. Va fi un proces de cultivare treptat și lent pentru a atinge acest stadiu. Când cultivarea ta va atinge acest stadiu, toate celulele din corpul tău vor fi înlocuite de materie cu energie înaltă. Gândește-te la asta. Va mai fi corpul tău format din cele Cinci Elemente? Va mai fi el compus din materie din dimensiunea noastră? Este deja format din materie colectată din alte dimensiuni, ce nu mai este controlată de spațiu-timpul dimensiunii noastre. Substanța "De" este și ea de asemenea materie din alte dimensiuni, care nu este controlată de câmpul spațio-temporal al dimensiunii noastre.

Știința modernă susține că timpul are un câmp. Dacă ceva nu este în câmpul timpului, nu va fi controlat de timp. Conceptele de timp-spațiu din alte dimensiuni sunt diferite de cele ale noastre de aici. Cum poate timpul de aici să controleze materia din alte dimensiuni? Nu se poate. Vă rog să vă gândiți. Nu veți transcende atunci cele Cinci Elemente? Va mai fi corpul vostru corpul unei persoane obișnuite? Absolut deloc. Totuși, o persoană obișnuită nu va putea vedea deosebirile. Deși corpul a fost transformat într-un astfel de grad, nu este sfârșitul practicii de cultivare. Trebuie încă să progreseze către niveluri superioare în cultivare. Astfel, trebuie încă să practice cultivarea printre oamenii obișnuiți, iar cultivarea nu va fi posibilă dacă oamenii nu-l vor putea vedea.

Ce se va întâmpla cu respectivul mai târziu? Deși în timpul cultivării, toate celulele sale la nivel molecular sunt înlocuite de materia de energie înaltă, atomii au ordinea lor de combinație. Combinațiile moleculelor și configurațiile atomice nu se vor schimba. Combinațiile moleculare ale celulelor sunt astfel încât se simte moale la atingere. Combinațiile moleculare ale oaselor au o astfel de densitate încât se simt tari. Densitatea moleculelor de sânge este foarte mică și acesta este lichid. Oamenii obișnuiți nu pot vedea schimbările în înfățișarea exterioară, deoarece celulele moleculelor sale păstrează încă structura și organizarea originală. Structura nu se schimbă, dar înăuntru energia se schimbă. Astfel că persoana va rămâne veșnic tânără, din moment ce celulele sale nu vor muri. Pe parcursul cultivării și practicii, va arăta tânără și va rămâne în felul acesta până la capăt.

Bineînțeles că oasele pot fi probabil încă rupte atunci când corpul său este lovit de o mașină și va sângera încă atunci când este tăiat cu un cuțit, deoarece combinațiile moleculare nu s-au schimbat. Numai că celulele nu vor muri în mod natural și nu vor îmbătrâni în mod natural. Metabolismul nu va mai avea loc. Aceasta este ceea ce noi numim "transcenderea celor Cinci Elemente". Ce superstiție este în asta? Poate fi explicat cu principii științifice. Unii sunt incapabili s-o explice și fac remarci la întâmplare. Alții vor spune că răspândesc superstiții. Deoarece această frază vine din religii, nu este terminologie creată de qigong-ul nostru modern.

Ce înseamnă "transcenderea celor Trei Tărâmuri"? După cum am menționat ieri, cheia îmbunătățirii gong-ului constă în cultivarea xinxing-ului nostru și asimilarea la caracteristica universului. În acest fel, caracteristica universului nu te va mai limita. Dacă xinxing-ul tău este îmbunătățit, elementul de "De" va fi transformat în gong, care va crește constant spre niveluri mai înalte. Apoi va forma un gongzhu. Pe cât este de înalt gongzhu-ul tău, pe atât de înalt este nivelul energiei tale. Există zicala: "Marea Lege este fără limite". Cultivarea depinde în totalitate de inima ta. Înălțimea nivelului de cultivare depinde cu totul de capacitatea ta de Ren și de a îndura suferințe. Dacă ți-ai folosit substanța albă, substanța ta neagră poate fi transformată în substanță albă prin îndurarea de suferințe. Dacă tot nu este destul, atunci poți purta păcatele prietenilor sau rudelor tale care nu practică cultivarea, și îți poți îmbunătăți gong-ul. Dar acest lucru poate fi făcut numai de către un practicant care este deja într-o dimensiune extrem de înaltă. Un practicant obișnuit nu trebuie să se gândească să poarte păcate pentru rudele sale. Cu o asemenea cantitate mare de karma, un practicant obișnuit nu poate cultiva. Vorbesc aici despre principii la diferite niveluri.

Cele Trei Tărâmuri menționate în religii se referă la cele nouă niveluri ale cerului, sau la cele treizeci și trei de niveluri ale cerului. Cu alte cuvinte, cerul, pământul și sub pământul, împreună cu toate ființele ce viețuiesc acolo, constituie cele Trei Tărâmuri. În religii se spune că toate ființele vii din cele treizeci și trei de niveluri ale cerului trec prin ciclurile celor Șase Căi ale Reîncarnării. Cele Șase Căi ale Reîncarnării înseamnă că cineva care este om în această viață, poate deveni animal în viața următoare. În budism se spune că: "Timpul limitat al acestei vieți trebuie folosit. Dacă nu cultivi acum, când o vei mai putea face?", deoarece animalelor nu li se permite nici să cultive și nici să asculte Legea. Chiar dacă practică cultivarea, ele nu vor obține Dreapta Realizare. Dacă nivelul gong-ului lor este prea ridicat, vor fi omorâte de cer. Poate că nu vei putea obține un corp uman mai multe sute de ani și poate îl vei obține într-o mie de ani. O dată ce-l obții, nici măcar nu știi să-l prețuiești. Dacă vei fi reîncarnat într-o piatră, nu vei putea ieși afară zece mii de ani. Dacă acea bucată de piatră nu este sfărâmată sau roasă de vreme, nu vei putea ieși niciodată. Cât de dificil este să obții un corp uman! Dacă cineva poate obține cu adevărat Marea Lege este pur și simplu mult prea norocos. Este dificil să obții un corp uman, ceea ce explică un astfel de principiu.

Pentru practicanți există chestiunea nivelurilor de cultivare. Nivelul pe care îl obții depinde în întregime de tine însuți. Dacă vrei să transcenzi cele Trei Tărâmuri, cultivă-te în continuare. Atunci când energia ta de cultivare devine foarte foarte înaltă, n-ai trecut deja de ele? Atunci când unii oameni stau cu picioarele încrucișate, yuanshen-ul părăsește corpul și poate urca imediat foarte sus. Unul dintre practicanți a scris în raportul său: "Învățătorule, m-am urcat la mai multe niveluri ale paradisului și am văzut niște scene." I-am spus să urce mai sus. Mi-a răspuns: "N-o pot face. Nu îndrăznesc să urc mai sus și nici nu pot urca mai sus." De ce? Pentru că gongzhu-ul său este de înălțimea respectivă, s-a urcat acolo stând pe vârful gongzhu-ului său. Acesta este Fructul Statusului menționat în budism, iar cultivarea sa a atins acest stadiu. Totuși, pentru un practicant nu este încă cel mai înalt stadiu. El va continua să se înalțe și să se îmbunătățească permanent. Dacă gongzhu-ul tău trece de marginile celor Trei Tărâmuri, nu vei transcende cele Trei Tărâmuri? Am cercetat și am observat că cele Trei Tărâmuri menționate în religii sunt cuprinse numai în teritoriul celor nouă planete majore ale noastre51. Unii oameni au vorbit despre zece planete majore. Aș spune că nu este deloc adevărat. Am observat că unii dintre maeștrii de qigong din trecut aveau gongzhu-uri foarte înalte, care au trecut dincolo de Calea Lactee. Au depășit cu mult cele Trei Tărâmuri. Transcenderea celor Trei Tărâmuri despre care tocmai am vorbit este de fapt o chestiune de niveluri.

Problema căutării

Mulți oameni vin la locurile noastre de practică având atașamentul unor căutări. Unii oameni vor să obțină capacități supranormale. Alții vor să asculte niște teorii. Unii speră să-și vindece bolile. Alții vor să obțină un Falun. Există tot felul de mentalități. Unii chiar mi-au spus: "Cineva de acasă nu poate veni la lecții, am să plătesc ceva bani, vă rog să-i dați un Falun." Ne-a luat multe generații, o perioadă extrem de lungă și un număr înspăimântător de ani pentru a forma acest Falun. Cum crezi că poți cumpăra un Falun cu câteva duzini de yuani52? Cum de îl putem da necondiționat oricăruia dintre voi? Deoarece vreți să vă cultivați. O astfel de inimă nu poate fi cumpărată cu nici o sumă de bani. Putem face un astfel de lucru numai atunci când v-a apărut natura de Buddha.

Te agăți de atașamentul căutărilor. Ai venit aici numai pentru un astfel de lucru? Fashen-ul meu din altă dimensiune știe tot ce gândești. Din cauza diferențelor de timp dintre cele două spații temporale, formarea gândurilor tale se vede ca un proces foarte lent în altă dimensiune. El va putea ști tot ceea ce gândești înainte s-o faci. Așa că ar trebui să-ți abandonezi gândurile incorecte. Școala budistă crede în relația predestinată. Toată lumea vine aici datorită relației predestinate. Dacă l-ai obținut, probabil că-l meriți. Astfel că ar trebui să-l prețuiești și să nu porți atașamentul nici unei căutări.

În practica religioasă, în trecut, școala budistă vorbea despre "golire". Ei nu se gândeau la nimic și intrau pe ușa "golirii". Școala taoistă predă "nimicul". Nu aveau nimic, nu doreau nimic și nu căutau nimic. Un practicant accentuează obținerea neintenționată de energie prin practica intenționată. Dacă vei cultiva într-o stare liberă de intenție și nu vei ține la nimic în afară de îmbunătățirea xinxing-ului tău, vei progresa nivel după nivel și vei obține de la sine ceea ce trebuie să obții. Dar dacă te agăți de căutările tale, nu înseamnă că ai un atașament? Am predat tuturor o asemenea Lege dintr-o dată, așa că cerințele pentru xinxing-ul vostru sunt cu siguranță înalte. Așa că n-ar trebui să vii să înveți Legea cu atașamentul căutărilor în inimă.

Pentru a fi responsabili față de toată lumea, vă conducem pe calea cea dreaptă și trebuie să vă explicăm amănunțit această Lege. Când cineva aleargă după tianmu, acesta va fi blocat de către el însuși și corpul său poate fi pecetluit. În plus, vă spun că toate capacitățile supranormale pe care le dezvoltă cineva în practicarea cultivării în Shi-Jian-Fa sunt capacități înnăscute umane, originare, ale corpului fizic, pe care le are în mod natural. În zilele noastre le numim capacități supranormale. Ele pot funcționa numai în această dimensiune a noastră și pot controla oamenii obișnuiți. Pentru ce căutați aceste capacități și tehnici minore? Umblați după asta sau cealaltă și ele nu vor putea funcționa deloc în celelalte dimensiuni, o dată ce ajungeți peste Shi-Jian-Fa. Când se practică cultivarea Chu-Shi-Jian-Fa, toate aceste capacități supranormale umane vor trebui aruncate și ascunse într-o dimensiune foarte adâncă pentru păstrare. În viitor vor servi drept mărturie a cultivării tale și pot folosi numai în acest scop.

Când se ajunge în Chu-Shi-Jian-Fa, trebuie să se ia cultivarea de la început. Corpul va fi unul care a trecut de cele Cinci Elemente, după cum tocmai am menționat. Este corpul unui Buddha. Nu este corect să numim acest tip de corp, corpul unui Buddha? Acest corp de Buddha trebuie să practice cultivarea din nou de la început și de asemenea să dezvolte din nou capacități supranormale, care în loc să se mai numească capacități supranormale, vor fi acum numite puteri divine ale Fo Fa53, fiind extrem de puternice și putând controla dimensiuni diferite, fiind ceva cu adevărat efectiv. De ce să cauți capacități supranormale? Nu vor toți cei care urmăresc capacități supranormale să le folosească și să se laude cu ele în fața oamenilor obișnuiți? Altfel pentru ce le vrei? Sunt invizibile și intangibile. Ca decorație, ar trebui găsit ceva care să arate bine. Este garantat că ai intenția subconștientă de a le folosi. Ele nu pot fi urmărite ca meșteșugurile umane obișnuite. Sunt ceva complet supranatural și nu-ți va fi permis să le demonstrezi oamenilor obișnuiți. Lauda este și ea un atașament, un atașament extraordinar de rău, o inimă foarte rea, o inimă pe care un practicant ar trebui s-o abandoneze. Va fi interzis dacă vrei să câștigi bani și să faci avere cu ele, sau dacă vrei să-ți atingi cu ele scopurile personale printre oamenii obișnuiți. Asta ar însemna folosirea lucrurilor de nivel mai înalt pentru a perturba și distruge societatea umană obișnuită. Un astfel de gând este chiar mai rău. Astfel că nu se permite folosirea lor la întâmplare.

În mod normal apariția capacităților supranormale este mai probabilă la copii și cei în vârstă. În particular femeile în vârstă își pot menține bine xinxing-ul de obicei, fără multe atașamente de-ale oamenilor obișnuiți. După ce li se dezvoltă capacitățile supranormale, se pot controla ușor și n-au dorința de a se lăuda cu ele. De ce este mai dificil ca tinerii să dezvolte capacități supranormale? În special bărbații tineri vor încă să facă eforturi pentru a-și atinge țelurile personale în societatea umană obișnuită! O dată ce au capacități supranormale, le vor folosi pentru a-și atinge țelurile. Așadar capacitățile lor supranormale nu vor apărea.

Chestiunea practicii cultivării nu este o glumă și nici o tehnică a oamenilor obișnuiți. Este o chestiune extraordinar de serioasă. Dacă vrei să practici cultivarea și dacă poți s-o practici depinde numai de cum îți îmbunătățești xinxing-ul. Ar fi groaznic dacă cineva ar putea obține cu adevărat capacități supranormale prin căutare. Ai putea observa că nu-i pasă de cultivare și că nici nu se gândește la așa ceva. Deoarece xinxing-ul său este la nivelul oamenilor obișnuiți și capacitățile sale supranormale sunt obținute prin căutări, poate comite tot felul de lucruri rele. În bănci există o mulțime de bani și poate lua din ei. Există destule bilete de loterie pe stradă și poate lua premiul cel mare. De ce nu s-au întâmplat asemenea lucruri? Unii maeștri de qigong au spus: "Fără a fi virtuos, cineva poate face foarte ușor lucruri rele, după ce a dezvoltat capacități supranormale." Aș spune că această propoziție este greșită - nu este deloc așa. Dacă nu prețuiești virtutea și nu-ți cultivi xinxing-ul, nu vei dezvolta deloc capacități supranormale. Mai există un fenomen: dacă ai un xinxing bun, dezvolți capacități supranormale la nivelul respectiv; mai târziu nu te poți controla bine și faci lucruri care nu trebuiau făcute. O dată ce faci lucruri greșite, capacitățile tale supranormale vor fi slăbite sau pierdute. Dacă sunt pierdute, sunt pierdute pentru totdeauna. În plus, cel mai rău lucru este că vor permite dezvoltarea atașamentelor.

Unii maeștri de qigong spun că dacă oamenii le studiază practicile timp de trei sau cinci zile, vor putea vindeca boli, ceea ce sună a reclamă. Ar trebui numiți vânzători de qigong. Vă rog să vă gândiți. Ca om obișnuit, cum poți vindeca bolile altora doar prin emiterea qi-ului tău? O persoană obișnuită are și ea qi în corp, ca și tine. Ai început practica de curând și poți primi și emite qi numai pentru că punctul Laogong54 îți este deschis. Alți oameni au și ei qi în corp atunci când tu le tratezi bolile. Poate că qi-ul lor a vindecat bolile tale! Cum poate qi-ul unei persoane să-l controleze pe al alteia? Qi-ul nu poate vindeca boli deloc. În plus, când tratezi un pacient, formezi împreună cu acesta un câmp prin care qi-ul său patogenic vine în întregime la tine. Vei avea tot atâta cât are și pacientul, deși își are rădăcina în corpul acestuia. Dacă ai prea mult, te vei îmbolnăvi și tu. O dată ce crezi că poți vindeca boli, vei începe să vizitezi pacienți. Nu vei refuza cererile și vei dezvolta un atașament. Cât de încântat vei fi atunci când vei putea vindeca boli! Cum pot fi ele vindecate? Nu te-ai gândit că acei maeștri falși de qigong au toți futi în corp. Pentru a te face să crezi, îți vor da puțin din mesajul lor, care va fi terminat după ce vindeci trei, cinci, opt, sau zece pacienți. Este un fel de consum de energie și această puțină energie nu va mai exista după aceea. Tu nu ai propriul tău gong, atunci de unde vine? Noi, maeștrii de qigong am practicat cultivare mai multe decenii. În trecut era foarte greu să practici cultivarea. Dacă în loc să se urmeze o cale de cultivare ortodoxă se practică o cale lăturalnică sau o cale mică, este foarte dificil.

Deși unii maeștri de qigong sunt faimoși și binecunoscuți, ei au cultivat mai multe decenii pentru a obține puținul de energie. Tu n-ai practicat niciodată cultivarea. Cum o poți avea după ce ai luat parte la câteva cursuri de qigong? Cum poate fi posibil? După aceea vei dezvolta un atașament. O dată ce se formează atașamentul, dacă nu vei putea vindeca o boală vei deveni neliniștit. Pentru a-și menține reputația, când tratează o boală, unii gândesc: "Te rog lasă-mă să am eu boala asta, astfel încât pacientul să fie vindecat." Acest gând nu vine din compasiune, pentru că inima lui pentru faimă și interes n-a fost abandonată deloc. Nu poate dezvolta o asemenea compasiune în nici un fel. Îi este frică să nu-și piardă reputația și mai degrabă s-ar îmbolnăvi el însuși pentru a-și salva renumele. Ce atașament puternic pentru faimă! O dată ce o astfel de dorință este exprimată, ei bine, acea boală poate fi transferată corpului său pe loc. Va avea loc cu adevărat. Se va duce acasă cu boala și pacientul își va reveni. După ce a vizitat pacientul, va suferi acasă. Când te vei gândi că ai vindecat o boală și că alții te numesc maestru de qigong, vei deveni exaltat și foarte mulțumit. Nu este un atașament? Atunci când nu poți vindeca o boală, lași capul în jos și te simți descurajat. Nu este din cauza inimii tale pentru faimă și interes? În plus, qi-ul patogenic al pacientului va veni în corpul tău. Deși maeștrii falși de qigong te-au învățat cum să-l îndepărtezi din corp, îți spun că n-o vei putea face deloc, nici un pic, pentru că tu însuți n-ai capacitatea de a distinge qi-ul bun de cel rău. După un timp, înăuntrul corpului tău este negru și aceasta este karma.

Când vrei într-adevăr să practici cultivare, va fi un chin. Ce poți face? Cât de mult trebuie să suferi pentru a transforma karma în substanța albă? Este foarte greu. În particular, cu cât calitatea înnăscută a unei persoane este mai bună, cu atât este mai probabil să dea peste această problemă. Unii umblă după vindecări. Dacă asta cauți, un animal va vedea și va veni să te posede. Asta este futi. Nu vrei să vindeci boli? Te va ajuta s-o faci. Dar nu te ajută să vindeci boli de pomană. Nu se pierde, nu se câștigă. Este foarte periculos. În final îl vei invita să-ți posede corpul. Cum vei mai putea continua să practici cultivare? Se va termina.

Unii oameni cu calitate înnăscută bună își schimbă calitatea lor înnăscută pe karma altora. Un om bolnav are de obicei multă karma. Dacă vindeci un pacient foarte bolnav, când ajungi acasă te vei simți rău. Mulți dintre practicanții noștri care au vindecat în trecut cunosc acest sentiment. După ce pacientul își revenea, tu deveneai foarte bolnav acasă. Cu trecerea timpului, îți era transferată mai multă karma. Dai "De" altora și iei în schimb karma. Nu pierzi, nu câștigi. Deși ce ai obținut este o boală, va trebui să dai în schimb din "De"-ul tău pentru asta. Acest univers are un asemenea principiu: nimeni nu te va opri atâta timp cât este ceea ce vrei și nu va spune nimeni că ești bun. Regula specifică a universului este că cine are multă karma este o persoană rea. Dacă dai din calitatea ta înnăscută altei persoane pentru karma, cum poți să practici cultivarea având din ce în ce mai multă? Calitatea ta înnăscută bună va fi total distrusă de ea. Nu este înfricoșător? Boala sa este vindecată și acum se simte bine, însă tu suferi acasă. Dacă ai vindecat câțiva pacienți de cancer, va trebui să le iei locul. Nu este periculos? Cu siguranță, iar mulți oameni nu știu adevărul.

Ignoră cât de binecunoscuți sunt unii pseudo-maeștri de qigong. Un maestru binecunoscut de qigong nu cunoaște neapărat qigong bine. Ce știu oamenii obișnuiți? Ei repetă de fapt părerile altora și cred orbește în lucruri. Prin ceea ce fac maeștrii falși de qigong le fac rău nu numai altora, ci și lor înșiși. Vei vedea ce li se va întâmpla într-un an sau doi. Nu se permite distrugerea practicii cultivării în acest fel. Practicarea cultivării poate vindeca boli, dar scopul ei nu este vindecarea bolilor. Este ceva supranatural, nu o tehnică a oamenilor obișnuiți. Este absolut nepermis să fie distrusă la întâmplare. În zilele noastre, unii maeștri falși de qigong au transformat-o în haos și folosesc qigong-ul pentru a-și asigura faima și averea. Încearcă să-și mărească influența și să formeze o clică malefică. În zilele noastre există mult mai mulți maeștri de qigong falși decât adevărați. Chiar dacă oamenii obișnuiți spun toți asta și fac în felul acesta, însă există vreun motiv să-i crezi? Poate crezi că qigong-ul este numai asta, dar nu este. Ce vă spun este principiul real.

Când au loc diverse contacte sociale între oamenii obișnuiți, din cauza intereselor personale, un om obișnuit va comite fărădelegi și se va îndatora celorlalți. Va trebui să îndure suferințe pentru a plăti datoria. Să presupunem că tu tratezi la întâmplare pacienți. Cum îți poate fi permis să tratezi boala cu adevărat? Iluminați există peste tot. Dacă sunt atât de mulți, de ce nu fac ei așa ceva? Cât de minunat ar fi dacă un Buddha ar face toți oamenii să trăiască în confort! De ce n-o face? Trebuie să plătești pentru karma ta. Nimeni nu îndrăznește să încalce acest principiu. În timpul cultivării, un practicant poate ajuta ocazional pe cineva din compasiune. Totuși, asta nu poate decât amâna boala. Dacă nu suferi acum, vei suferi mai târziu. Sau ți-o poate transforma, încât în loc să te îmbolnăvești vei pierde bani sau suferi alte neplăceri. Va fi probabil în felul acesta. Eliminarea reală a karmei poate fi făcută numai pentru practicanți, nu pentru oamenii obișnuiți. Eu nu vorbesc aici despre un principiu al școlii mele. Vorbesc despre adevărul întregului univers și discut despre situații actuale din comunitatea cultivatorilor.

Aici noi nu vă învățăm să vindecați boli. Vă conducem pe Calea cea Mare și pe calea dreaptă și vă ridicăm. Astfel, în lecțiile mele voi spune mereu că practicanților Falun Dafa nu li se permite să vindece boli. Dacă vindecați boli, nu sunteți practicanți Falun Dafa. Deoarece vă conducem pe calea cea dreaptă, în timpul practicii cultivării în Shi-Jian-Fa, corpurile voastre vor fi purificate constant, până când vor fi transformate complet în materie de energie înaltă. Cum puteți să practicați cultivarea dacă tot mai adunați acele lucruri negre în corp? Acelea sunt karma! Nu vei mai putea să practici cultivare deloc. Cu prea multă karma nu vei putea suporta. Dacă suferi prea tare, nu vei mai putea să practici cultivarea. Acesta este motivul. Am făcut publică această Mare Lege și probabil că încă nu realizați ce am predat. Din moment ce această Mare Lege poate fi făcută publică, există căi de a o proteja. Dacă vindeci bolile altora, Fashen-ul meu va lua înapoi toate componentele de cultivare instalate în corpul tău. Nu îți este permis să distrugi lucruri atât de prețioase pentru faimă și interes. Dacă nu urmezi cerințele Legii, nu vei fi practicant Falun Dafa. Corpul tău va fi adus înapoi la nivelul oamenilor obișnuiți și lucrurile rele ți se vor da înapoi pentru că vrei să fii o persoană obișnuită.

După lecția de ieri, mulți dintre voi și-au simțit corpurile foarte ușoare. Totuși un număr foarte mic de oameni cu boli serioase au luat-o înaintea celorlalți și au început să se simtă rău de ieri. După ce ieri am înlăturat lucrurile rele din corpul vostru, cei mai mulți dintre voi și-au simțit întregul corp ușor și foarte confortabil. Totuși universul acesta are un principiu, și anume: nu se pierde, nu se câștigă. Nu vă putem înlătura toate lucrurile rele. Este absolut nepermis ca voi să nu îndurați nimic. Astfel, am înlăturat cauza primară a bolii și a sănătății voastre șubrede. Totuși mai aveți un câmp de boală. Când tianmu-ul unei persoane se deschide la un nivel foarte coborât, poate vedea în corpul tău nori de qi negru și qi patogenic tulbure, care este de asemenea condensat într-un nor de qi negru de densitate mare. O dată difuzat, se va răspândi în întregul tău corp.

De azi înainte unii dintre voi vor simți frig peste tot în corp, ca și cum au o răceală zdravănă și probabil că îi vor durea și oasele. Cei mai mulți dintre voi se vor simți neconfortabil undeva. Poate că vă vor durea picioarele, sau poate capul va fi amețit. Îți vei simți din nou partea bolnavă a corpului tău, pe care o credeai vindecată de exercițiile de qigong din trecut, sau care a fost tratată de vreun maestru de qigong. Aceasta deoarece el nu ți-a vindecat boala, ci numai a amânat-o. Era încă acolo și ar fi ieșit afară mai târziu, dacă nu ieșea acum. Trebuie să le dăm pe toate afară, complet, de la rădăcină. În felul acesta vei simți probabil că bolile ți-au revenit. Aceasta pentru a înlătura fundamental karma ta. Așa că vei avea reacții. Unii oameni pot avea reacții în unele locuri. Unii se vor simți neconfortabil într-un fel sau altul și vor avea tot felul de suferințe. Sunt toate normale. Vă spun că indiferent cât de mult disconfort simțiți, trebuie să continuați să veniți la lecțiile mele. O dată ce intrați în clasă, toate simptomele vor trece și nu va fi nici un pericol. Un singur lucru trebuie menționat, anume că oricât de mult disconfort îți va aduce "boala", sper că vei continua să vii la cursuri, pentru că este foarte dificil să obții Legea. Când te simți foarte neconfortabil înseamnă că lucrurile se vor schimba după ce au atins extremul și întregul tău corp va fi purificat. Trebuie să fie complet purificat. Cauza bolii tale a fost înlăturată, cu excepția acestui qi negru care va ieși afară de unul singur, astfel încât să înduri unele neplăceri și unele dureri. Nu este permis să nu înduri absolut nimic.

În societatea umană obișnuită, te-ai întrecut cu alții pentru faimă și interes. Nu poți dormi sau mânca bine și corpul tău este într-o formă foarte proastă. Când corpul este privit din alte dimensiuni, toate oasele sunt negre. Cu un astfel de corp este imposibil să n-ai nici o reacție atunci când este purificat dintr-o dată. Așadar vei avea reacții. Unii oameni vor avea vărsături și scaune moi. În trecut mulți practicanți din diferite locuri au menționat asta în raportul progresului lor: "Învățătorule, după ce am luat parte la lecție, am căutat toalete peste tot în drumul spre casă." Asta este din cauză că toate organele voastre interne trebuiesc purificate. Unii adorm și se trezesc din somn imediat cum termin cursul. De ce? Deoarece în creierul lor există boli care trebuiesc înlăturate. Nu pot suporta dacă se lucrează la creierul lor. Astfel că trebuiesc puși într-o stare de anestezie sau inconștiență. Totuși, unii oameni n-au nici o problemă cu auzul. Deși sforăie, aud totul fără să scape vreun cuvânt. Vor deveni energici după aceea și nu vor fi somnoroși chiar dacă n-au dormit de două zile. Toate acestea sunt stări care trebuiesc ajustate și întregul corp purificat.

Dacă ești un practicant Falun Dafa adevărat și îți poți abandona atașamentele, vei avea reacții de acum înainte. Cei care nu-și pot abandona atașamentele pot susține că au făcut-o, dar fără s-o facă cu adevărat. Astfel, este foarte dificil să le fie purificate corpurile. Există și oameni care vor înțelege conținutul lecturilor mele mai târziu. Încep să-și abandoneze atașamentele și corpurile le sunt purificate. Alții și-au simțit deja corpurile ușoare, în timp ce aceștia abia încep să scape de boli și să se simtă neconfortabil. În fiecare clasă există oameni care rămân în urma celorlalți și au o calitate de iluminare mai proastă. Astfel că este normal, indiferent prin ce treci. Așa s-a întâmplat și când am ținut lecții în alte părți. Unii oameni s-au simțit atât de rău încât nu mai mișcau în scaun. Așteptau ca eu să cobor de pe podium și să-i ajut. N-am s-o fac. În cultivare vă veți întâlni cu teste majore de acum înainte. Dacă nu puteți trece acest test, cum mai puteți să practicați cultivarea mai târziu? Nu puteți trece o astfel de încercare minoră? Toată lumea o poate face. Astfel că ar trebui să nu veniți la mine pentru vindecarea bolilor, căci n-am să fac asta. O dată ce menționați cuvântul "boală", nu mai vreau să ascult.

Oamenii sunt foarte greu de salvat. În fiecare clasă există întotdeauna circa cinci, zece la sută dintre oameni care nu-i pot urma pe ceilalți. Este imposibil ca toată lumea să obțină Calea. Chiar dacă te cultivi perseverent mai departe, rămâne încă de văzut dacă poți termina cultivarea, sau dacă poți fi ferm hotărât să te cultivi. Este imposibil ca toată lumea să devină Buddha. Prin citirea acestei cărți un practicant Falun Dafa adevărat va avea aceleași experiențe și va obține tot ceea ce merită să obțină.


46 deschidere, apertură, N.T.

47 punct de acupunctură localizat între sprâncene

48 mile chinezești, N.T.

49 simbol al școlii taoiste, cunoscut în vest sub numele de "simbol yin-yang"

50 precogniție și retrocogniție, N.T.

51 sistemul solar, N.T.

52 monedă chineză (aprox. = 0.12 USD)

53 Fofa Shentong, chineză în original, N.T.

54 punct de acupunctură situat în centrul palmei, N.T.