Lecția 3

Îi consider discipolii mei pe toți practicanții

Știți ce lucruri fac? Îi consider discipolii mei pe toți practicanții, inclusiv pe cei care pot să practice cu adevărat cultivarea prin studiu individual. Pentru a vă conduce către dimensiuni înalte învățându-vă practica de nivel înalt, dacă nu v-aș trata în felul acesta, n-ar putea merge. Ar fi ca și cum aș fi iresponsabil și aș crea haos. V-am dat atâtea lucruri și v-am spus atâtea principii care n-ar trebui cunoscute de către oamenii obișnuiți. V-am învățat această Lege și în plus vi s-au dat atâtea alte lucruri. Corpurile voastre au fost purificate și unele chestiuni legate de aceasta au fost implicate de asemenea. Drept urmare, n-ar fi deloc permis dacă nu v-aș considera discipoli. Nu este permis să dezvălui la întâmplare atâtea secrete cerești oamenilor obișnuiți. Însă trebuie făcută o precizare. Acum timpurile s-au schimbat. Noi nu practicăm ritualul prosternării și al plecăciunilor. Aceste formalități nu sunt de folos, și arată ca o religie, noi nu facem asta. Ce folos are prosternarea ta și venerarea maestrului, dacă vei continua să te porți ca de obicei atunci când ieși pe ușa asta, făcând tot ce vrei, întrecându-te și luptând pentru faimă și interesele tale personale printre oamenii obișnuiți? Poți strica reputația Falun Dafa în numele meu!

Practicarea reală a cultivării depinde în întregime de inima ta. Atâta timp cât practici cultivarea și devii ferm înrădăcinat în practicarea cultivării până la capăt, te vom trata ca discipol. Nu s-ar face dacă nu te-aș trata în felul acesta. Însă există unii care nu se consideră cu adevărat discipoli, pentru a practica înainte cultivarea. Pentru unii este imposibil să reușească. Însă mulți vor cultiva cu adevărat. Atâta timp cât cultivi mai departe, te îndrumăm ca discipol.

Poți fi considerat student Falun Dafa numai pentru că practici câteva seturi de exerciții zilnic? Nu neapărat. Deoarece practica reală de cultivare trebuie să urmeze cerințele de xinxing pe care le-am stabilit, trebuie să-ți îmbunătățești cu adevărat xinxing-ul - atunci este practică reală de cultivare. Dacă practici numai exercițiile, fără să-ți ridici xinxing-ul și fără energia puternică ce întărește tot ceea ce ai cultivat, nu poate fi numită cultivare, și nu te putem considera discipol al Marii Legi. Dacă vei continua așa fără să urmezi cerințele noastre Falun Dafa și te porți ca de obicei printre oamenii obișnuiți, fără să-ți ridici xinxing-ul, poți da peste alte necazuri, deși practici exercițiile. Poți chiar susține că practicarea Falun Dafa te face s-o iei razna. Toate acestea sunt posibile. Așa că trebuie să urmezi cu adevărat cerințele noastre de xinxing. Numai atunci ești practicant. Am clarificat acest lucru pentru toată lumea. Așadar vă rog să nu veniți la mine pentru formalități de genul venerării maestrului. Atâta timp cât practicați cu adevărat cultivarea, vă vom considera astfel. Există atât de multe Fashen de-ale mele, încât sunt fără de număr. Sunt capabil să am grijă de oricâți studenți vor exista, fără a-i mai menționa pe practicanții de aici.

Qigong al școlii budiste și budism

Qigong-ul de școală budistă nu este budism. Trebuie să fac acest lucru clar pentru toată lumea. După cum nici qigong-ul școlii taoiste nu este taoism. Unor practicanți de-ai noștri astfel de lucruri le sunt mereu neclare. Unii sunt călugări din temple, alții sunt budiști laici. Ei cred că știu puțin mai mult despre budism și îl promovează cu entuziasm printre practicanții noștri. Vă spun, nu faceți un astfel de lucru, pentru că nu aparține aceleiași școli de cultivare. Religia are forme religioase, dar noi aici predăm o parte a școlii noastre de cultivare. Cu excepția acelor călugări și călugărițe care sunt discipoli Falun Dafa, nimeni altcineva nu trebuie să urmeze formalitatea religioasă. Așa că școala noastră nu este budism în perioada de sfârșit a Dharmei.

Dharma budistă este numai o mică parte a Fo Fa. Există multe alte Mari Legi la niveluri înalte. Niveluri diferite au Legi diferite. Sakyamuni a spus că există peste 84.000 de căi de cultivare. Budismul include numai câteva căi de cultivare. Include numai calea de cultivare Tian-tai, calea de cultivare Hua-yan, budismul zen, școala Jingtu, tantrism, etc. Ele nu însumează decât un număr mic! Așa că nu poate reprezenta toată Fo Fa, ci numai o parte minusculă a ei. Falun Dafa a noastră este una din cele 84.000 de căi de cultivare din școala budistă, nefiind legată de budismul de început, sau de budismul din perioada de sfârșit a Dharmei, și n-are nimic de a face cu religiile moderne.

Budismul a fost fondat de Sakyamuni în India acum 2.500 de ani. Atunci când Sakyamuni a devenit kaigong55 și iluminat, și-a amintit și a făcut public ce cultivase în trecut, pentru a salva oamenii. Indiferent câte volume de scripturi au fost produse în acea școală, era de fapt alcătuită din trei cuvinte "Percept56, Samadhi57 și Înțelepciune". Perceptul este abandonarea tuturor dorințelor umane, a te forța să abandonezi căutarea interesului și a te rupe de tot ceea ce este lumesc, etc. În acest fel mintea persoanei va deveni goală, fără să se gândească la nimic și va putea sta concentrată în liniște. Se completează una pe cealaltă. O dată ce te poți liniști, poți sta în concentrare pentru cultivare adevărată și poți depinde de puterea ta de concentrare pentru a progresa în cultivare; aceasta este adevărata parte de cultivare în acea școală. N-are nici un exercițiu și nu schimbă benti58. Cultivă numai gong-ul care determină nivelul. Așa că se cultivă numai xinxing-ul. Nu se cultivă corpul și nu acordă atenție transformării gong-ului. În același timp, se va întări abilitatea de concentrare în meditație și se vor suporta dureri în poziția lotus pentru a se elimina karma. Înțelepciunea se referă la faptul că persoana devine iluminată, obținând mare înțelepciune, vede adevărul universului și de asemenea adevărul diferitelor dimensiuni ale universului. O astfel de persoană își poate manifesta puterile divine supranormale. Deschiderea înțelepciunii și iluminarea mai este numită și kaigong.

Atunci când Sakyamuni a fondat calea sa de cultivare, existau opt religii predominante în acea perioadă în India. Exista religia adânc înrădăcinată numită brahmanism. De-a lungul vieții sale, Sakyamuni s-a luptat ideologic cu celelalte religii. Pentru că ceea ce preda el era o Lege ortodoxă, Dharma budistă pe care o preda devenise din ce în ce mai populară în decursul predării, în timp ce restul religiilor deveniseră din ce în ce mai slăbite. Chiar și brahmanismul adânc înrădăcinat era în pragul dispariției. Însă după nirvana59 lui Sakyamuni, celelalte religii, în special brahmanismul, și-au regăsit popularitatea. Care era însă situația în budism? Unii călugări au devenit kaigong și iluminați la diverse niveluri, iar nivelurile lor de iluminare erau destul de coborâte. Sakyamuni a atins nivelul de Tathagata, dar mulți călugări n-au ajuns la acest nivel.

Fo Fa are manifestări diferite la niveluri diferite. Însă cu cât nivelul este mai ridicat, cu atât este mai aproape de adevăr. Cu cât nivelul este mai coborât, cu atât este mai departe de adevăr. Când acei călugări au devenit kaigong și iluminați la niveluri mai coborâte, au folosit manifestarea universului pe care au văzut-o la nivelul lor și situațiile și principiile pe care le-au înțeles pentru a interpreta ceea ce a spus Sakyamuni. Cu alte cuvinte unii călugări au interpretat Dharma budistă în felul acesta sau celălalt. Mai mult, unii călugări au răspândit ceea ce au înțeles ei ca fiind cuvintele lui Sakyamuni, în loc să folosească cuvintele originale ale lui Sakyamuni, ceea ce a distorsionat Dharma budistă până n-a mai putut fi recunoscută, iar aceea n-a mai fost deloc Dharma predată de Sakyamuni. În final Dharma budistă a fost făcută să dispară în India. Aceasta a fost o lecție serioasă a istoriei. Drept urmare, mai târziu India n-a mai avut budism. Înainte de dispariția sa, budismul a trecut prin numeroase reforme. A fost integrat cu ceva din brahmanism și în final a devenit religia din zilele noastre în India, numită hinduism. Nu mai venerează nici un Buddha, ci venerează altceva. Nici nu mai crede în Sakyamuni. Aceasta este situația.

În timpul dezvoltării sale, budismul a trecut prin unele reforme relativ majore. Una a luat naștere imediat după plecarea lui Sakyamuni. Unii oameni au fondat Mahayana60 bazându-se pe unele principii de nivel înalt predate de Sakyamuni. Credeau că Dharma predată de Sakyamuni în public era menită salvării proprii a oamenilor obișnuiți și obținerii nivelului de Arhat. Nu oferea salvare tuturor ființelor și astfel a fost numită Hinayana61. Călugării din Asia de sud-est încă mai respectă calea de cultivare inițială practicată în timpul lui Sakyamuni. Noi în regiunea Han62 o numim Micul Vehicul. Bineînțeles, ei nu cred acest lucru, ci cred că au moștenit tradiția originală a lui Sakyamuni. Este într-adevăr așa, au moștenit practic calea de cultivare din timpul lui Sakyamuni.

După ce această Mahayana reformată a fost introdusă în China, a prins rădăcini în țara noastră și a devenit budismul zilelor noastre în China. De fapt a luat o cu totul altă înfățișare față de budismul din timpul lui Sakyamuni. Totul s-a schimbat, de la ținută până la întreaga stare de iluminare și întregul curs al cultivării. În budismul inițial ca fondator era venerat numai Sakyamuni. Acum în budism există mulți Buddha și mari Bodhisattva, și sunt venerați mulți Buddha. Budismul a devenit o religie multi-Buddha iar credința este dedicată multor Tathagata, ca de exemplu: Buddha Amitabha, Bhaishajaguru, Marele Soare Tathagata etc. De asemenea există multe mari Bodhisattva. În felul acesta întregul budism a devenit total diferit de cel pe care l-a fondat Sakyamuni în timpul său.

În această perioadă de timp a mai avut loc încă o reformă. Bodhisattva Nagarjuna a făcut publică o cale secretă de cultivare. Venea din India și a fost introdusă în regiunea Han prin Afganistan și Xinjiang63. A avut loc în timpul dinastiei Tang64 și astfel a fost numită tantrism Tang. Deoarece China a fost influențată mult de confucianism, valorile sale morale erau diferite de cele ale altor naționalități. O astfel de practică ezoterică preda cultivarea dublă a bărbatului și a femeii, care n-a putut fi acceptată de societate în timpul acela. Așa că a fost eradicată în timpul Huichang al dinastiei Tang, când budismul a fost suprimat, tantrismul Tang dispărând complet din regiunile noastre Han. În zilele noastre există tantrism Estic în Japonia, care în acea vreme a venit din China. Însă n-a fost transmis prin guanding65. Conform tantrismului, dacă cineva îl studiază fără guanding, se consideră furt de Lege și nu va fi recunoscut ca unul transmis în persoană. O altă varietate a fost introdusă în Tibet din India prin Nepal și se numea tantrism tibetan. A fost transmisă până în zilele noastre. Aceasta este în mare situația în budism. Am rezumat pe scurt cursul dezvoltării și evoluția sa. În timpul întregii dezvoltări a budismului, și-au făcut apariția unele căi de cultivare, de exemplu budismul zen, fondat de Boddhidarma, școala Jingtu, calea de cultivare Hua-yan, etc. Fondate toate pe înțelegerea celor spuse de Sakyamuni la timpul respectiv. Ele aparțin toate budismului reformat. Există peste zece asemenea căi de cultivare în budism și toate au luat forme religioase. Drept urmare aparțin toate budismului.

Însă religiile fondate în acest secol, și nu numai în acest secol, ci și multe religii noi fondate cu câteva secole în urmă, sunt majoritatea false. Înalt iluminații au propriile lor paradisuri pentru a salva oamenii. Acești Buddha Tathagata ca Sakyamuni, Buddha Amitabha, sau Marele Soare Tathagata, etc. au toți marile lor paradisuri pentru a salva oamenii. În Calea noastră Lactee există peste o sută de asemenea paradisuri. Falun Dafa a noastră are și ea Paradisul Falun.

Unde își iau acele practici false discipolii pentru a-i salva? Nu pot salva oameni. Ceea ce propovăduiesc ei nu este Legea. Bineînțeles atunci când unii oameni au fondat la început religiile nu intenționau să devină demoni și să submineze religiile ortodoxe. Au devenit kaigong și iluminați la diverse niveluri. Au văzut unele principii și totuși erau departe de iluminații care pot salva oameni. Erau la niveluri foarte coborâte și au descoperit unele principii. Realizaseră că unele lucruri nu sunt în regulă printre oamenii obișnuiți, și le spuneau acestora cum să facă lucruri bune. La început nu erau împotriva religiilor. În final oamenii îi venerau și considerau că ceea ce spuneau ei era rezonabil. Atunci oamenii au început să aibă din ce în ce mai multă încredere în ei. Drept urmare au început să-i venereze pe ei și nu religiile. O dată ce atașamentul acestora pentru faimă și interes a fost format, au început să ceară onoruri publice și unele titluri. Au început atunci noi religii. Vă spun că acestea sunt toate religii malefice. Chiar dacă nu fac rău oamenilor, tot sunt practici malefice pentru că au interferat cu credința oamenilor în religiile ortodoxe. Religiile ortodoxe pot salva oamenii, însă ei nu. O dată cu trecerea timpului au ajuns să facă lucruri rele pe nesimțite. Recent multe asemenea lucruri au fost introduse în China. Așa-numita școală Guanyin este una dintre ele. Așa că fiți atenți. Se spune că există peste două mii de practici într-o țară din Asia de sud-est. Există tot felul de credințe în țări din Asia de sud-est și în țări vestice. Într-o țară există în mod fățiș practica de venerare a diavolului. Asemenea lucruri sunt toate demoni ieșiți afară în perioada de sfârșit a Dharmei. Perioada de sfârșit a Dharmei nu se referă numai la cea din budism, ci și la corupția multor alte dimensiuni, de sub o dimensiune a unui nivel foarte înalt. Perioada de sfârșit a Dharmei nu se referă numai la budism, ci și la faptul că în inimile oamenilor nu mai există Lege pentru a menține moralitatea în societatea umană.

Practicarea unei singure căi de cultivare

Noi cerem practicarea unei singure căi de cultivare. Indiferent cum practici cultivarea, trebuie să nu ți-o strici prin adăugarea altor lucruri. Unii budiști laici practică budism în timp ce practică Falun Dafa a noastră. Vă spun că în final nu veți obține nimic, pentru că nimeni nu vă va da nimic. Deoarece suntem toți din școala budistă, există o problemă de xinxing și de asemenea chestiunea specializării într-o singură cale de cultivare. Ai un singur corp. Energia de cultivare a cărei școli se va dezvolta în corpul tău? Cum poate fi transformată? Unde vrei să mergi? Vei merge oriunde te va duce școala ta. Dacă urmezi școala de cultivare Jingtu, vei ajunge în Paradisul Fericirii Absolute, al lui Buddha Amitabha. Dacă urmezi cultivarea lui Bhaishajaguru te vei duce în Paradisul Majolika. Așa se spune în religii, numindu-se "calea unică".

Practica exercițiilor la care ne referim noi este într-adevăr întregul proces de transformare a gong-ului, care urmează calea de cultivare respectivă. Încotro zici că vrei să mergi? Dacă stai cu picioarele în două bărci în același timp, nu vei obține nimic. Nu numai că trebuie ca practicile de qigong să nu fie amestecate cu budismul din temple, dar nu trebuie să apară nici amestecuri între diversele căi de cultivare, sau între practici de qigong și între religii. Chiar și în cadrul aceleiași religii, diferitele sale căi de cultivare nu trebuie amestecate, putând fi aleasă o singură cale de cultivare. Dacă vei cultiva școala Jingtu, ar trebui să cultivi numai școala Jingtu. Dacă vei cultiva budism zen, ar trebui să cultivi numai budism zen. Dacă vei cultiva tantrism, ar trebui să cultivi numai tantrism. Dacă stai cu picioarele în două bărci în același timp și le cultivi și pe aceasta și pe cealaltă nu vei obține nimic. Cu alte cuvinte, chiar și în budism se cere practicarea unei căi unice de cultivare și nu se permite amestecul practicilor de cultivare. Un budist practică și de asemenea se cultivă, iar procesul de evoluție al gong-ului său urmează procesul practicii de cultivare și transformarea din calea de cultivare respectivă. În alte dimensiuni există de asemenea un proces de dezvoltare a gong-ului, care este extrem de complex și greu de deslușit și căruia nu i se pot adăuga lucruri de dragul cultivării.

Atunci când unii budiști laici au aflat că noi practicăm qigong de școală budistă, i-au luat pe practicanții noștri la temple pentru a-i converti la budism. Spun tuturor celor care stau aici că nimeni nu trebuie să facă un astfel de lucru. Altfel veți ruina Marea Lege a noastră cât și perceptele din budism. În același timp veți interfera cu practicanții și îi veți face să nu obțină nimic. Acest lucru nu este permis. Practicarea cultivării este o chestiune serioasă, trebuie practicată o singură cale de cultivare. Deși porțiunea pe care o predăm noi printre oamenii obișnuiți nu este religie, țelurile în practicarea cultivării sunt comune, țintind la a deveni kaigong și iluminat și la terminarea cu succes a cultivării.

Sakyamuni a spus că în perioada de sfârșit a Dharmei, chiar și călugării din temple vor avea dificultăți în a se salva, fără a-i mai menționa pe budiștii laici de care nu mai are nimeni grijă. Deși ai un maestru, așa-numitul maestru este și el un practicant. Cultivarea sa va fi în zadar dacă nu practică cu adevărat. Nimeni nu poate reuși fără a-și cultiva inima. Convertirea este o formalitate de-a oamenilor obișnuiți. Vei fi o persoană din școala budistă după convertire? Și un Buddha va avea grijă de tine? Nu există așa ceva. Va fi de pomană chiar dacă te prosternezi zilnic până îți sângerează capul și chiar dacă arzi bețișoare legătură după legătură. Trebuie să-ți cultivi inima cu adevărat și onest. În perioada de sfârșit a Dharmei, universul a trecut prin schimbări mari. Chiar și locurile venerate de religii au devenit corupte. Cei care au capacități supranormale (inclusiv călugării) au descoperit și ei această situație. În prezent sunt singurul din lume care predă Lege ortodoxă în public. Am făcut ceva ce n-a mai fost făcut de nimeni în trecut și am deschis o astfel de ușă largă în perioada de sfârșit a Dharmei. De fapt o astfel de ocazie nu apare într-o mie de ani, și nici chiar în zece mii de ani. Totuși, dacă un om poate fi sau nu salvat, sau dacă poate sau nu să practice cultivarea depinde de el însuși. Ce am spus este un principiu cosmic enorm.

Eu nu vă cer să-mi studiați Falun Dafa. Ceea ce am spus eu este un principiu. Dacă vrei să practici cultivarea, trebuie să practici numai o singură cale de cultivare, altfel nu poți reuși. Bineînțeles, dacă nu vrei să mai practici cultivarea, te vom lăsa în pace. Această Lege este predată numai practicanților adevărați. Așa că trebuie practicată numai o singură cale de cultivare și nu trebuie amestecată nici măcar cu idei ale altor practici. Eu nu predau aici activități mentale. Nu există nici un fel de activități mentale în Falun Dafa a noastră. Așa că nu adăuga nici un gând practicii. Fii sigur că ții minte acest lucru, nu există nici un fel de activitate mentală. Școala budistă cere golire, iar școala taoistă vorbește despre "nimic".

Odată am avut mintea conectată cu patru sau cinci înalt iluminați și mari taoiști de la niveluri extrem de înalte. Vorbind despre niveluri înalte: erau la niveluri atât de înalte încât oamenilor le va veni greu să accepte când aud. Voiau să știe ce era în mintea mea. Am practicat cultivare atâția ani. Este absolut imposibil ca alții să-mi citească gândurile, iar capacitățile supranormale ale altor oameni nu mă pot atinge nicicum. Nimeni nu mă poate înțelege sau ști ce este în mintea mea. Voiau să știe ce este în mintea mea, așa că și-au conectat mintea cu a mea, pentru o perioadă de timp, cu consimțământul meu. După conectare a fost într-o anumită măsură greu de suportat pentru mine, pentru că indiferent cât de înalt sau de coborât este nivelul meu, deoarece sunt printre oameni obișnuiți și fac încă ceva cu scop - salvez oamenii - inima mea este devotată salvării oamenilor. Însă cât de liniștite erau inimile lor? Liniștea lor atingea un grad teribil. Poate fi posibil ca o persoană să atingă o astfel de liniște, dar acolo stăteau patru sau cinci persoane cu o pace ca aceea a unui eleșteu de apă liniștită, nimic nu se mișca înăuntru. Am încercat în zadar să le simt gândurile. M-am simțit într-adevăr neconfortabil mental în acele zile și am avut un anume sentiment. Mințile lor erau deasupra imaginației și înțelegerii oamenilor obișnuiți, fiind total libere de atașament și goale.

În cultivarea de nivel înalt nu există nici un fel de activitate mentală, deoarece fundamentele pentru asta au fost deja așezate când te aflai la nivelul construirii fundamentelor, printre oamenii obișnuiți. După ce ai ajuns la cultivarea de nivel înalt, în special în sistemul nostru de cultivare, totul este automat, practicarea cultivării fiind complet automată. Atâta timp cât îți ridici xinxing-ul, gong-ul tău va crește. Nici măcar nu va trebui să faci vreun exercițiu. Exercițiile noastre țintesc la întărirea mecanismului energetic automat. De ce se stă în nemișcare în meditație? Este starea de non-atașament complet66. Poți observa că școala taoistă cere exercițiul acesta sau celălalt, așa-numitele activități mentale, sau ghidarea activităților mentale. Vă spun că de îndată ce școala taoistă ajunge deasupra stadiului de qi, nu va mai avea nimic și nu va mai da deloc atenție acestei sau celeilalte intenții. Dar unii care au practicat alt qigong, au mereu probleme în a abandona metodele de respirat și activitățile mentale, etc. Eu le predau ceva de la universitate, iar ei mă întreabă mereu de lucruri de la nivelul școlii elementare, de exemplu cum să conducă și să folosească activitățile mentale. S-au obișnuit în felul acesta și cred că qigong-ul este pur și simplu în acest fel, dar de fapt nu este așa.

Capacități supranormale și potență energetică

Mulți dintre practicanții noștri sunt neclari asupra termenilor de qigong, iar unii îi încurcă mereu. Consideră capacitățile supranormale67 drept potență energetică68, sau invers. Energia de cultivare pe care o obținem prin cultivarea xinxing-ului nostru evoluează din virtuțile noastre, când ne-am asimilat caracteristicii universului. Ea determină nivelul realizărilor, tăria potenței energetice și înălțimea poziției Fructului. Acesta este gong-ul cel mai important. Ce se va întâmpla cu persoana în timpul cultivării sale? Își va putea dezvolta unele capacități supranaturale pe care le denumim pe scurt capacități supranormale. Gong-ul explicat de mine, care decide nivelul, este numit potență energetică. Cu cât nivelul cuiva este mai ridicat, cu atât potența sa energetică este mai mare și capacitățile supranormale pe care le are sunt mai puternice.

Capacitățile supranormale sunt numai produse secundare ale procesului de cultivare, ele nereprezentând nivelul, înălțimea realizărilor persoanei, sau tăria potenței sale energetice. Unii pot dezvolta mai multe, iar alții pot dezvolta mai puține. În afară de asta, capacitățile supranormale nu sunt de obținut ca obiectiv principal al cultivării. Se pot dezvolta numai atunci când persoana este hotărâtă să practice cultivarea reală, nu pot fi considerate obiectivul principal al cultivării. Pentru ce le cultivi? Vrei să le folosești printre oamenii obișnuiți? Îți este absolut nepermis să le folosești la întâmplare printre oamenii obișnuiți. Astfel, cu cât le cauți mai mult, cu atât este mai puțin probabil să le obții, deoarece le urmărești, iar urmărirea este ea însăși un atașament. Ce trebuie să abandonezi în cultivare sunt exact atașamentele.

Mulți nu au capacități supranormale deși au atins niveluri înalte și profunde de conștiență în cultivare. Maeștrii lor le-au încuiat, pentru cazul în care nu se pot stăpâni și comit lucruri greșite. Așa că sunt incapabili să-și folosească capacitățile supranormale. Există destul de mulți asemenea oameni. Capacitățile supranormale sunt controlate de minte. Respectivul poate să nu fie în stare să se controleze în somn, și cu un vis se poate întâmpla ca cerul și pământul să fi fost întoarse pe dos dimineața următoare, iar asta nu este permis. Deoarece practicarea cultivării are loc printre oamenii obișnuiți, de obicei celor cu capacități supranormale mari nu li se permite să le folosească. Majoritatea lor le au încuiate, dar acest lucru nu este absolut. Există mulți care practică foarte bine cultivarea și sunt capabili să se stăpânească. Lor li se permite să păstreze unele capacități supranormale. Dacă vei ruga o astfel de persoană să-și demonstreze la întâmplare capacitățile supranormale, se va putea stăpâni și n-o va face deloc.

Cultivare inversă și împrumut de energie

Unii n-au practicat niciodată qigong, sau au învățat unele mișcări într-o clasă de qigong. Însă toate acestea sunt menite să vindece boli și să păstreze sănătatea, ele nefiind practici de cultivare. Cu alte cuvinte acești oameni n-au primit învățătură adevărată și totuși au obținut brusc gong peste noapte. Vom vorbi de unde vine acest gong și despre formele sale generale.

Una dintre forme este cultivarea inversă. Ce este cultivarea inversă? Unii sunt relativ în vârstă și vor să practice cultivarea. Este prea târziu să practice de la început. Atunci când qigong-ul avea popularitate, voiau și ei să practice cultivarea. Știau că qigong-ul poate fi folosit pentru a face lucruri bune pentru ceilalți oameni și că se puteau în același timp ridica. Aveau o astfel de dorință și voiau să se ridice și să practice cultivarea. Însă acum câțiva ani, când qigong-ul se bucura de popularitate, maeștrii aceia de qigong promovau toți qigong-ul dar nimeni nu vorbea despre ceva de nivel mai înalt. Chiar până în ziua de astăzi nimeni altcineva nu predă qigong către niveluri mai înalte în public, sunt singurul care face acest lucru. Nu este nimeni altcineva care să o facă. Toți acei oameni cu cultivare inversă aveau peste cincizeci de ani. Erau destul de în vârstă și aveau o calitate înnăscută foarte bună, aveau lucruri bune în corp și erau aproape suficient de buni pentru a fi discipolii și succesorii altora. Însă erau destul de vârstnici și voiau să practice cultivarea. Acest lucru nu este deloc ușor! Unde puteau găsi un maestru? Însă o dată ce se gândeau la cultivare și o dată ce această idee le apărea în minte, strălucea ca aurul și scutura Lumea celor Zece Direcții. Aceasta este natura de Buddha despre care vorbesc oamenii și care se înfățișa.

Din perspectiva nivelurilor mai înalte, viața unei persoane nu este pentru a trăi ca om. Deoarece viața este născută în univers, este asimilată cu Zhen - Shan - Ren, caracteristica universului, iar natura sa este bună și binevoitoare. Însă după ce numărul ființelor se multiplică, se formează interacțiuni sociale. Drept urmare unii devin egoiști sau răi și nu mai pot sta la nivelurile foarte înalte. Vor coborî la niveluri mai joase unde devin din nou răi, și vor coborî și mai jos, până ce în final ajung în acest tărâm al oamenilor obișnuiți. Atunci când ajung la acest nivel ar trebui eliminați complet. Însă din compasiune benevolentă, înalt iluminații au decis să dea oamenilor încă o șansă în cel mai dificil mediu, așa că au creat o astfel de dimensiune.

Oamenii celorlalte dimensiuni nu au asemenea corpuri. Pot levita și deveni mari sau mici. Însă în dimensiunea aceasta, omului i se dă un astfel de corp - corpul nostru de carne. Cu un astfel de corp persoana va suferi dacă îi este frig, cald, dacă este obosită, sau îi este foame. Este dureros indiferent ce se întâmplă. Dacă ești bolnav, vei suferi. Trebuie să treci prin naștere, bătrânețe, boli și moarte pentru a-ți plăti datoriile karmice prin suferință. Ți se dă o altă șansă pentru a se vedea dacă te poți întoarce la origine. Așa că omenirea a căzut în labirint. O dată ce cazi acolo, ți se dă această pereche de ochi, pentru a nu vedea celelalte dimensiuni și adevărata față a materiei. Dacă te poți întoarce la origine, cea mai amară suferință este cea mai prețioasă. Există o mulțime de greutăți în cultivare atunci când cineva încearcă să se întoarcă la origine din labirint prin capacitate de iluminare, așa că se poate face repede. Dacă devii mai rău, viața ta va fi eliminată. Așadar în ochii înalt iluminaților viața nu este dată pentru a fi om, ci pentru întoarcerea la sinele original adevărat. Un om obișnuit nu poate realiza acest lucru. Un om obișnuit este numai un om obișnuit din societatea umană obișnuită, care se gândește cum să se dezvolte și să trăiască bine. Cu cât trăiește mai bine, cu atât devine mai egoist și cu atât vrea să posede mai mult. Se mișcă mai departe în direcție opusă caracteristicii universului, îndreptându-se spre distrugere.

De la nivelurile mai înalte se vede că deși poți crede că progresezi, de fapt regresezi. Omul crede că evoluează și că știința progresează. Dar de fapt ele urmează numai Legea universului. Zhang Guolao69, una dintre cele opt zeități, călărea invers pe măgarul său. Puțini știu de ce călărea el invers pe măgar. Descoperise că mersul înainte era mers înapoi, astfel că își călărea măgarul invers. Așa că de îndată ce unii vor să practice cultivarea, persoanele înalt iluminate consideră această inimă ca foarte prețioasă și vor da ajutor fără nici o condiție. Exact ca practicanții noștri care stau astăzi aici. Dacă vrei să practici cultivarea, te pot ajuta fără condiții. Însă dacă vrei numai să-ți vindeci bolile, sau umbli după lucrul acesta sau celălalt ca o persoană obișnuită, nu va merge, iar eu nu te voi putea ajuta. De ce? Pentru că vrei să rămâi o persoană obișnuită, iar oamenii obișnuiți trebuie să treacă prin naștere, bătrânețe, boli și moarte. Trebuie să fie în felul acesta. Totul are o relație cauză-efect care nu poate fi întreruptă. Viața ta nu includea inițial practicarea cultivării, iar acum vrei s-o practici. Atunci viața ta viitoare va trebui rearanjată, și apoi corpul tău poate fi reajustat.

O persoană voia să practice cultivarea. Îndată ce au văzut o asemenea dorință, înalt iluminații au considerat-o foarte prețioasă. Dar cum o puteau ajuta? Unde putea găsi un maestru în lume? În plus, avea peste cincizeci de ani. Înalt iluminații n-o puteau învăța, pentru că dacă i s-ar fi dezvăluit și ar fi învățat-o și i-ar fi dat Legea și exercițiile, ar fi fost o dezvăluire de secrete cerești și ar fi comis fărădelegi și ar fi trebuit să cadă ei înșiși. Oamenii cad în labirint deoarece au comis fărădelegi și trebuie să practice cultivarea prin iluminare, în labirint. Așa că înalt iluminații nu-i pot învăța. Dacă un Buddha adevărat ar fi vizibil, sau ar preda Legea și exercițiile, oamenii cu păcate de neiertat ar veni și ei să învețe de la el și toată lumea ar crede în acest lucru. Atunci la ce ar mai trebui să se ilumineze oamenii? Nu s-ar mai pune problema iluminării. Deoarece oamenii au căzut în labirint singuri, ar fi trebuit distruși. Ți se dă încă o șansă de întoarcere la origine din labirint. Dacă te vei putea întoarce la origine, vei reuși. Dacă nu te poți întoarce la origine, vei continua ciclul reîncarnării sau vei fi distrus.

Fiecare trebuie să meargă el însuși pe calea aleasă. Ce este de făcut dacă vrea să practice cultivarea? Au găsit o cale. În perioada aceea qigong-ul era foarte popular, aceasta fiind și ea o schimbare a climatului cosmic. Pentru a coopera cu acel climat cosmic, iluminații îi asigurau acestei persoane energie pe măsura nivelului ei de xinxing, printr-un tub moale care funcționa ca un robinet de apă. Energia venea dacă era deschis. Dacă persoana voia să dea energie, energia venea. Când nu emitea, nu avea energie proprie. Exista o astfel de stare. Se numește cultivare inversă, în care persoana se cultivă de la nivel înalt spre nivelul coborât.

Noi practicăm de obicei cultivarea de la niveluri coborâte spre niveluri înalte, până la kaigong și terminarea cultivării. Cultivarea inversă era pentru acei oameni în vârstă care nu mai aveau timp să practice cultivarea de la ceea ce este coborât la ceea ce este înalt. Astfel că era mai rapid ca ei să practice de la niveluri înalte către nivelurile coborâte. A fost un fenomen al acelor timpuri. O astfel de persoană trebuia să aibă un xinxing de nivel foarte înalt, iar energia i se dădea după meritul nivelului său de xinxing. Care erau motivele? Unul era de a se colabora cu climatul cosmic al acelui timp. El putea suferi încercări atunci când făcea lucruri bune, deoarece atunci când cineva este printre oamenii obișnuiți, diversele atașamente umane pot interfera cu el. Când vindeca boala unui pacient, acesta putea să nu înțeleagă. Când trata pacientul, putea să-i îndepărteze o grămadă de lucruri rele din corp. Deși vindeca pacientul într-un astfel de grad, în momentul respectiv putea să nu existe nici o schimbare evidentă. Dar pacientul nu era fericit și spunea că este înșelat, în loc să-și exprime mulțumirea. Cu aceste probleme, mintea unei persoane putea fi testată într-un astfel de mediu. Scopul de a-i da energie era de a-i permite să practice cultivarea și de a se ridica singur. În timp ce făcea fapte bune, își putea dezvolta propriile capacități supranormale și propria energie de cultivare. Însă unii nu știau acest principiu. N-am menționat că nimeni nu le putea preda Legea? Dacă puteau înțelege, o obțineau. Este o chestiune de iluminare. Dacă cineva nu poate înțelege singur, nu se poate face nimic.

Atunci când unii au primit energie, s-au simțit brusc foarte fierbinți într-o noapte în somn și cu greu mai puteau folosi păturile. După ce se trezeau în dimineața următoare, aveau un șoc electric pe orice puneau mâna. Știau că aveau energie. Puteau să vindece cu mâna pe oricine avea dureri prin corp, și funcționa destul de bine. Din acel moment știau că au energie. Se purtau ca maeștrii de qigong și își atârnau firmele. Își puneau singuri eticheta de maeștri de qigong și își întemeiau practicile. La început o astfel de persoană era destul de decentă. Când vindeca bolile altora, aceștia îi ofereau bani sau cadouri, pe care le refuza probabil pe toate. Însă nu putea rezista contaminării marii cuve de vopsit a oamenilor obișnuiți. Deoarece asemenea oameni nu trecuseră niciodată prin cultivarea adevărată a xinxing-ului, le era foarte dificil să-și stăpânească bine xinxing-ul. Treptat o astfel de persoană accepta mici cadouri. Mai târziu accepta cadouri mari. În final se simțea ofensată când cadourile erau puține. Până la urmă spunea: "De ce îmi dați atâtea lucruri? Dați-mi bani!" Nu era mulțumită dacă nu i se dădeau bani suficienți. De asemenea, nu-i respecta pe maeștrii de qigong ai învățăturilor ortodoxe și urechea i se umplea de complimentele celorlalți oameni, care îi spuneau cât de capabilă este. Dacă cineva îi spunea ceva rău, se supăra. Atașamentele sale pentru faimă și interes personal se dezvoltau. Credea că este mai bună decât restul și că este extraordinară. Credea că i s-a dat energie pentru a deveni maestru de qigong și a face avere. De fapt i se dădea pentru practicarea cultivării. O dată ce atașamentele sale pentru faimă și interes erau dezvoltate, nivelul său de xinxing de fapt căzuse.

Am menționat că nivelul de gong este la fel de înalt ca cel de xinxing. Atunci când nivelul său de xinxing cădea, nici energia furnizată nu mai era atât de multă, pentru că trebuia să i se dea conform nivelului său de xinxing. Nivelul de gong este la fel de înalt ca cel de xinxing. Cu cât atașamentul său pentru faimă și interes era mai mare, cu atât cobora mai mult printre oamenii obișnuiți, iar ca urmare energia sa se împuțina. Atunci când, în final, cădea complet la fund, nu i se mai dădea energie și nici nu mai avea energie. Cu câțiva ani în urmă erau destul de mulți asemenea oameni. Erau relativ mai multe femei peste cincizeci de ani. Deși puteai vedea o astfel de femeie practicând qigong, nu obținuse niciodată învățături adevărate. Poate că învățase câteva mișcări pentru vindecarea și păstrarea condiției fizice în ceva clase de qigong. Într-o zi putea avea brusc energie. O dată ce xinxing-ul ei se înrăutățea și atașamentul pentru faimă și interes era dezvoltat, cădea până la fund. Sfârșea prin a nu mai avea nimic, iar energia ei era și ea dusă - o grămadă de asemenea oameni cu cultivare inversă au căzut până la fund, numai foarte foarte puțini dintre ei au mai rămas. De ce? Ea nu știa că scopul era practicarea cultivării, și credea că i s-a dat pentru a face avere și reputație și pentru a deveni maestru de qigong. De fapt era pentru cultivarea ei.

Ce este împrumutul de energie? N-are nici o limită de vârstă, însă există o cerință, și anume persoana trebuie să aibă un xinxing extrem de bun. Știa că qigong-ul poate fi folosit pentru practicarea cultivării și voia de asemenea să practice cultivarea. Avea inimă pentru practicarea cultivării, dar unde putea găsi un maestru? Cu câțiva ani în urmă existau într-adevăr maeștri de qigong care predau qigong-ul. Însă ce predau ei era ceva pentru vindecarea bolilor și păstrarea condiției fizice. Nimeni nu preda qigong către niveluri mai înalte. Nimeni n-ar fi făcut acest lucru.

Vorbind despre împrumutul de energie, trebuie să menționez o altă chestiune. În afară de zhu yuanshen70 o persoană mai are și fu yuanshen71. Unii au una, două, trei, patru, sau cinci fu yuanshen. Sexul fu yuanshen nu este neapărat același cu cel al corpului de carne. Unii sunt bărbați și unii femei. Sunt diferiți. De fapt nici sexul zhu yuanshen nu este neapărat același cu cel al corpului de carne, deoarece am observat că în zilele noastre o mulțime de bărbați au yuanshen feminin și multe femei au yuanshen masculin. Concordă perfect cu climatul cosmic așa cum este el descris de școala taoistă, în care yin și yang sunt inversate, cu yin-ul în creștere și yang-ul în declin.

Fu yuanshen-ul vine de obicei de la niveluri mai înalte decât zhu yuanshen. În special fu yuanshen-ul unora vine de la niveluri foarte înalte. Fu yuanshen nu este deloc futi, ci este născut o dată cu tine, din același uter matern. Împărțiți același nume și același corp. În mod normal zhu yuanshen este cel care decide dacă oamenii se gândesc la ceva sau fac ceva. Fu yuanshen încearcă în principal să prevină ca zhu yuanshen să comită greșeli. Însă dacă zhu yuanshen este foarte încăpățânat, fu yuanshen nu va putea ajuta. Fu yuanshen nu este indus în eroare de societatea umană obișnuită, în timp ce zhu yuanshen este cu ușurință înșelat de ea.

Fu yuanshen-ul unora vine de la un nivel foarte înalt și este probabil pe punctul de a obține Dreapta Realizare a cultivării. Chiar dacă fu yuanshen vrea să practice cultivarea, nu poate face nimic dacă zhu yuanshen nu vrea. Când qigong-ul era foarte popular, într-o zi zhu yuanshen voia și el să practice qigong. În mod normal gândul cultivării către niveluri mai înalte era foarte simplu, fără dorințe pentru lucruri ca faimă și interes. Fu yuanshen era încântat: "Vreau să practic cultivarea, dar nu eu iau deciziile. Tu vrei să practici cultivarea, iar asta este exact ce vreau și eu." Însă unde putea găsi un maestru? Fu yuanshen era destul de capabil și putea părăsi corpul pentru a căuta persoane înalt iluminate pe care le cunoștea din viața sa anterioară. Deoarece fu yuanshen-ul unora venea de la niveluri foarte înalte, putea părăsi corpul persoanei. După ce se ducea acolo, își exprima dorința pentru cultivare și cerea energie cu împrumut. Ei vedeau dintr-o privire că persoana respectivă era destul de bună și cu siguranță îi dădeau ajutor în cultivarea sa. Așa că fu yuanshen împrumuta ceva energie. În mod obișnuit asemenea gong are energie uniform radiantă și este livrat printr-o țeavă. În unele cazuri energia împrumutată venea și ca produs finit, care în mod normal îngloba capacități supranormale.

Astfel că respectivul putea avea și capacități supranormale. O asemenea persoană se simțea și ea fierbinte în somn într-o noapte, așa cum am mai menționat. Când se trezea dimineața următoare, observa că are energie. Avea un șoc electric pe orice punea mâna. Putea vindeca bolile altora și realiza că obținuse energie. De unde venea energia? Nu-i era clar. Avea numai o idee în mare că energia venea din univers. Însă nu știa exact de unde îi venise. Fu yuanshen nu-i spunea, pentru că fu yuanshen era cel care practica cultivarea. Ea știa numai că are.

De obicei nu exista limită de vârstă pentru oamenii care împrumutau energie, fiind relativ mai mulți oameni tineri. Așa că în urmă cu câțiva ani existau unii oameni de douăzeci, treizeci sau patruzeci de ani care apăruseră în public. Existau și unii vârstnici. Era mai greu ca o persoană tânără să se controleze cum trebuie. Puteai vedea că de obicei era destul de bună și că ținea puțin la faimă și interes atunci când nu avea nici o capacitate în societatea umană obișnuită. O dată ce devenea binecunoscută, era lesne interferată de faimă și interes. Simțea că are încă un drum lung de parcurs în viață și voia să facă orice efort pentru a atinge unele țeluri de-ale oamenilor obișnuiți. Așa că o dată ce avea capacități supranormale și unele abilități, le considera mijloace de a-și urmări scopurile în societatea umană obișnuită. Atunci nu mai funcționau și nu se permitea folosirea lor în aceste scopuri. Cu cât le folosea mai mult, cu atât avea mai puțină energie. În final sfârșea prin a nu mai avea nimic. Mulți asemenea oameni au căzut până la fund. Nu cred să mai fie vreunul rămas.

Cele două cazuri pe care le-am menționat implicau energie obținută de oameni cu xinxing relativ bun. Asemenea energie nu era dezvoltată prin propria lor practică de cultivare și venea de la înalt iluminați. Așa că energia însăși era bună.

Futi72

Mulți dintre voi ați auzit probabil ceva despre posesiuni de către animale de genul vulpilor, nevăstuicilor, fantomelor sau șerpilor, etc. Despre ce este vorba? Unii vorbesc despre dezvoltarea capacităților supranormale prin practica de qigong. Capacitățile supranormale nu sunt dezvoltate de fapt, ci sunt capacități instinctuale umane. Numai că o dată cu progresul societății umane, omul s-a concentrat din ce în ce mai mult pe lucruri tangibile din lumea noastră fizică și a devenit din ce în ce mai dependent de uneltele moderne. Drept urmare capacitățile noastre instinctuale umane au degenerat din ce în ce mai mult, până au dispărut complet.

Pentru a avea capacități supranormale, ele trebuie cultivate prin practică și prin întoarcerea la sinele original adevărat. Însă un animal n-are mintea atât de sofisticată, așa că este în ton cu caracteristica universului și posedă instinctul său primordial. Unii afirmă că animalele pot să practice cultivarea și spun că vulpile știu să cultive dan, sau că șerpii știu să practice cultivarea, etc. Nu că știu să practice cultivarea. La început nici ele nu știu deloc ce este cultivarea. Au numai acest instinct primordial. Apoi, în condiții și circumstanțe speciale poate avea ceva efect după o lungă perioadă de timp. Vor putea obține energie și vor dezvolta unele capacități supranormale.

În felul acesta un animal va avea unele abilități. În trecut am fi spus că acest animal a obținut inteligență și ceva abilități. În ochii oamenilor obișnuiți animalele sunt atât de formidabile încât pot manipula cu ușurință oamenii. De fapt aș spune că nu sunt formidabile și că sunt nimic în fața unui practicant adevărat. Deși poți observa că a practicat cultivarea de aproape o mie de ani, degetul mic va fi suficient pentru a-l strivi. Am spus că animalele au un asemenea instinct primordial și pot avea unele abilități. Însă în universul nostru există un principiu, și anume că animalul nu poate reuși în cultivare. Așa că în cărțile antice poți găsi că animalul va fi omorât o dată la câteva sute de ani într-o calamitate mare, sau un mic dezastru. După o perioadă de timp animalul va dezvolta energie și va trebui eliminat, sau lovit de trăsnet, etc. Nu i se permite să practice cultivarea pentru că n-are natură umană. Nu poate să practice cultivarea și va deveni în mod legic demon. Nu li se permite să cultive, așa că cerul le va omorî. Chiar și ele știu acest lucru. Dar, după cum am spus, societatea umană este acum într-un declin teribil. Unii oameni comit tot felul de păcate. Nu va fi societatea umană în primejdie atunci când ajunge într-o astfel de stare?

În mod legic lucrurile se vor întoarce în direcția opusă atunci când ating limita! Am observat că de fiecare dată când societatea umană a trecut prin distrugeri periodice în timpuri preistorice, acest lucru avea loc mereu atunci când rasa umană era coruptă până la limită. Acum, atât dimensiunea noastră umană, cât și multe alte dimensiuni sunt într-o situație extrem de primejdioasă, iar multe alte dimensiuni ale aceluiași nivel sunt în aceeași situație. Vor și ele să scape ridicându-se la niveluri mai înalte. Cred că pot scăpa de primejdie dacă își ridică dimensiunea. Însă cum se poate face acest lucru cu ușurință? Pentru practica de cultivare îți trebuie un corp uman. Acesta este unul dintre motivele pentru care un practicant devine posedat de un spirit.

Unii se întreabă de ce nu au înalt iluminații grijă de acest lucru, de vreme ce sunt atât de mulți. Există un alt principiu în universul nostru: dacă vrei să urmărești un lucru, ceilalți nu vor interveni. Îți arătăm cum să iei calea dreaptă și în același timp îți explicăm cu amănunțime Legea, pentru a-ți permite să devii iluminat tu însuți. Este treaba ta dacă vrei să înveți sau nu. Maestrul te conduce prin porți, dar de tine depinde să practici cultivarea. Nimeni nu te va forța s-o practici. Este treaba ta dacă vrei să practici sau nu cultivarea. Cu alte cuvinte nimeni nu va interveni în calea pe care o vei alege, în ceea ce vrei sau ce încerci să obții, în afară de a-ți da un sfat binevoitor.

Deși vezi că unii oameni practică qigong, de fapt energia a fost toată obținută de futi. Cum obține cineva futi? Câți practicanți de qigong din toată țara au futi în spatele corpurilor lor? Dacă voi menționa numărul, mulți vor deveni prea speriați pentru a mai practica qigong. Numărul este într-adevăr înfricoșător! De ce a apărut o astfel de situație? Asemenea lucruri aduc probleme mari societății oamenilor obișnuiți. De ce există un asemenea fenomen sever? Este și el indus de oameni. Apare deoarece societatea este coruptă, iar demonii sunt peste tot. În special acei maeștri falși de qigong poartă toți futi în corpurile lor, și asta este ce transmit ei o dată cu învățăturile lor. De-a lungul întregii istorii a omului, animalelor nu li s-a permis să posede oamenii. Dacă o făceau, erau omorâte. Oricine vedea acest lucru, îl împiedica. Însă în societatea noastră prezentă unii oameni se roagă către ele pentru ajutor, le doresc și le venerează. Unii gândesc: "Dar nu le-am rugat anume!" Nu le-ai chemat, dar ai urmărit capacități supranormale. Ți le va da o persoană înalt iluminată, care aparține unei practici de cultivare ortodoxe? Urmărirea este un atașament al oamenilor obișnuiți, care trebuie abandonat. Cine ți le va da atunci? Numai demonii altor dimensiuni și diversele animale ți le pot da. Nu este ca și cum le chemi? Iar ele vor veni.

Câți practică qigong-ul cu o inimă dreaptă? Practica de qigong cere ca persoana să dea atenție virtuților, să facă lucruri bune și să fie bună. Trebuie să-ți impui tu însuți acest fel de a fi în orice împrejurare, oriunde. Câți gândesc așa atunci când practică qigong în parc sau acasă? Nimeni nu știe ce fel de qigong practică unii. Atunci când practică și își leagănă corpul, pălăvrăgesc: "Vai, nora mea pur și simplu nu mă respectă. Cât de teribilă este soacra mea!" Unii comentează de asemenea totul, de la probleme de servici până la afaceri de stat. Nu există nimic despre care să nu vorbească, și vor deveni destul de supărați dacă ceva nu se conformează felului lor de gândire. Numiți asta practică de qigong? Mai mult, unii practică exercițiile în picioare și stau acolo în timp ce picioarele le tremură de oboseală. Însă mințile lor nu se liniștesc: "În zilele noastre lucrurile sunt atât de scumpe și prețurile au urcat. Serviciul nu-mi poate plăti salariul. De ce nu dezvolt eu ceva capacități supranormale din practica de qigong? Dacă le am, devin și eu maestru de qigong și fac și avere. Voi putea trata pacienți și scoate ceva bani." O dată ce respectivul vede că ceilalți au dezvoltat capacități supranormale, va deveni mai nerăbdător. Va umbla cu totul după ele și va alerga după tianmu și după capacitatea de a vindeca boli. Vă rog să vă gândiți. Cât de departe este de caracteristica universului nostru, Zhen - Shan - Ren! Merge total împotriva acestei caracteristici. Pentru a vorbi serios, practică cultivarea malefică! Însă o face inconștient. Cu cât se gândește mai mult în felul acesta, cu atât mintea îi devine mai rea. O astfel de persoană n-a obținut Calea și nu știe să dea atenție virtuților. Crede pur și simplu că poate dezvolta energie prin practicarea exercițiilor și că va obține ce dorește prin căutarea sa. Crede că așa ar fi.

Își va atrage lucruri rele tocmai din cauza intențiilor sale greșite. Un animal poate vedea acest lucru. "Omul acesta vrea să facă avere prin practicarea qigong-ului. Vrea să fie faimos și să obțină capacități supranormale. Vai de mine, corpul său nu este rău și poartă de asemenea ceva destul de bun. Dar mintea lui este cu adevărat rea și umblă după capacități supranormale! Are probabil un maestru, dar nu mi-e frică." Animalul știe că un maestru al unei practici ortodoxe nu-i va da capacități supranormale atunci când vede că le urmărește în felul acesta. Cu cât le vrea mai mult, cu atât este mai puțin probabil ca maestrul să i le dea, deoarece acesta este exact un atașament care trebuie abandonat. Cu cât se gândește mai mult în felul acesta, cu atât va fi mai improbabil să le obțină și cu atât mai puțin probabil să se ilumineze la acest lucru. Cu cât le urmărește mai mult, cu atât mintea îi devine mai rea. În final maestrul îl va părăsi cu părere de rău, după ce realizează că acest om este fără speranță, și nu va mai avea grijă de el. Unii oameni nu au maeștri, dar sunt luați probabil în grijă de cineva care trece prin apropiere, pentru că există o mulțime de persoane iluminate în diversele dimensiuni. Un înalt iluminat se va uita la el și îl va urma pentru o zi. Apoi, iluminatul îl va părăsi când va vedea că nu este suficient de bun. Ziua următoare un alt iluminat va trece prin apropiere și îl va părăsi și el după ce vede că nu este bun.

Un animal știe că indiferent dacă are sau nu un maestru, sau un maestru în trecere, aceștia nu-i vor da ce urmărește. Deoarece animalele nu pot vedea dimensiunile în care stau înalt iluminații, nu le este frică de aceștia și profită de situație. În universul nostru există un principiu, și anume că în mod normal ceilalți nu pot interveni în ceea ce vrea și ceea ce caută cineva. Animalul profită de această situație. "Dacă vrea ceva, îi dau eu. Nu este greșit să-l ajut, nu?" Animalul i le va da. Nu îndrăznește să-l posede de la început, și îi va da mai întâi ceva energie de încercare. Într-o zi persoana observă brusc că are energia după care umblă și că poate vindeca boli. Atunci când vede că funcționează, animalul va folosi acest lucru ca preludiu la o piesă muzicală: "Din moment ce vrea, mă voi atașa de corpul său. În acest fel îi pot da mai multe și pot face acest lucru mai ușor. Nu vrea tianmu? Acum îi voi da orice." Și atunci îl va poseda.

În timp ce mintea omului vrea astfel de lucruri, tianmu-ul său se va deschide și va putea de asemenea elibera ceva energie, cu mici capacități supranormale. Devine foarte bucuros și crede că a obținut în final ce a vrut, prin exerciții. De fapt n-a căpătat nimic prin practica sa. Crede că poate vedea prin corpul uman pentru a cerceta unde se află bolile în corp. De fapt tianmu-ul său nu este deschis deloc, ci este animalul care îi controlează mintea. Acel animal își folosește proprii ochi pentru a vedea și reflectă ceea ce vede în creierul persoanei, lucru care o face pe aceasta să creadă că tianmu-ul îi este deschis. "Vrei să dai gong? Fă-o." Atunci când persoana întinde mâna să dea energie, animalul își întinde și el laba, din spate. De îndată ce eliberează energie, limba despicată a capului acelui șarpe va ieși pentru a linge locul bolnav, sau partea umflată a corpului. Există multe asemenea cazuri. Futi al acestor oameni este obținut datorită propriilor lor căutări.

Deoarece umblă după ceva și vrea să facă avere și un nume, i se dau capacități supranormale. Poate vindeca boli și tianmu-ul său poate vedea unele lucruri, ceea ce îl face fericit. Animalul vede și gândește: "Nu vrei tu să faci avere? Bun, te ajut să faci bani." Este prea ușor să controlezi mintea unui om obișnuit. Animalul îi poate face pe mulți, destul de mulți, să vină acolo pentru tratament. Vai de mine, în timp ce el examinează un pacient aici, animalul îi determină pe ziariști să-i facă reclamă în ziar dincolo. Îi controlează pe oamenii obișnuiți făcând asemenea lucruri. Dacă un pacient nu-i plătește destui bani, nu merge, iar animalul îl va face să aibă o durere de cap. Va trebui să i se dea oricum o grămadă de bani. Persoana respectivă a obținut și bani și faimă. Acum, când face bani și obține faimă, se poartă ca un maestru de qigong. În mod normal o astfel de persoană nu dă atenție xinxing-ului și îndrăznește să spună orice. Susține că cerul este numărul unu, iar el este numărul doi. Îndrăznește să susțină că este reîncarnarea Reginei Mamă73 sau a Împăratului de Jad74, și îndrăznește chiar să spună că este un Buddha. Deoarece n-a trecut prin cultivare adevărată de xinxing, va umbla după capacități supranormale în practică, ceea ce-i va aduce drept urmare futi.

Unii gândesc probabil: "Ce este rău în asta? E bine, atâta timp cât se fac bani și se poate obține faimă." Mulți gândesc așa. Vă spun că de fapt animalul are propriile lui intenții, și nu-ți dă ceva degeaba. Acest univers are un principiu, care se numește: "nu pierzi, nu câștigi". Ce câștigă? Păi n-am menționat mai devreme acest lucru? Vrea să obțină esența corpului tău pentru a cultiva o formă umană și colectează această esență din corp. Un corp uman are numai o singură porție din această esență. Pentru practicarea cultivării există numai o porție. Dacă îl lași pe animal s-o obțină, va trebui să uiți de practicarea cultivării. Cu ce vei mai cultiva? Nu-ți va mai rămâne nimic și nu vei mai putea să practici cultivare deloc. Unii pot spune: "Dar eu nu vreau să practic cultivarea, ci vreau să fac bani. Atâta timp cât am bani, va fi în regulă. Nu-mi pasă." Vă spun că deși vreți să faceți avere, nu veți mai gândi așa după ce vă spun care este motivul. De ce? Dacă îți părăsește corpul timpuriu, cele patru membre vor fi foarte slăbite. Din acest moment va fi așa pentru toată viața, deoarece ți-a luat prea multă esență umană. Dacă îți părăsește corpul târziu, vei fi ca o legumă și vei sta în pat pentru tot restul vieții, putând numai să respiri. Deși ai bani, îi poți cheltui? Deși ai faimă, te poți bucura de ea? Nu este înfricoșător?

Astfel de cazuri sunt notabile printre practicanții zilelor noastre, existând o mulțime. Un animal nu numai că poate poseda o persoană, ci îi poate chiar omorî yuanshen-ul și poate de asemenea intra în palatul său Niwan75 pentru a locui acolo. Văzut din afară arată ca o ființă umană, dar nu este. În zilele noastre pot avea loc chiar astfel de lucruri. Deoarece valorile morale umane s-au schimbat, el nu te va crede când îi spui că face lucruri greșite. Crede că este în drept și firesc să câștige bani, să alerge după bani și să facă avere. Așa că va face rău și îi va lovi pe ceilalți. Pentru a face bani va comite tot felul de păcate și va îndrăzni să facă orice. Dacă animalul nu pierde nimic, nu va câștiga nimic. Cum îți poate da ceva pe degeaba? Vrea să obțină ce este în corpul tău. Bineînțeles, noi am menționat că oamenii dau peste astfel de necazuri din cauza conceptelor lor incorecte și pentru că inimile lor nu sunt drepte.

Să vorbim despre Falun Dafa. În practicarea căii noastre de cultivare, atâta timp cât îți poți stăpâni xinxing-ul, nu vei da peste probleme, deoarece o minte dreaptă poate supune o sută de rele. Dacă nu-ți poți stăpâni xinxing-ul și umbli după asta sau cealaltă, îți vei aduce în mod legic unele necazuri. Unii pur și simplu nu pot abandona ce au practicat odată. Cerem ca oamenii să practice o singură cale de cultivare, din moment ce cultivarea adevărată trebuie să urmeze o singură cale. Deși unii maeștri de qigong au publicat cărți, vă spun că acestea conțin tot felul de lucruri și sunt la fel ca ceea ce practică ei: șerpi, vulpi și nevăstuici galbene. Atunci când citești aceste cărți, lucrurile acestea vor ieși dintre rânduri. Am spus că numărul maeștrilor falși de qigong este de multe ori mai mare decât cel al celor adevărați, nu poți face distincția. Așa că toată lumea trebuie să trateze aceste probleme cum trebuie. Nu vă cer aici să practicați Falun Dafa. Puteți practica orice școală vreți. Însă în trecut era o vorbă: "Decât să practici căi malefice pentru o zi, mai bine nu obții Lege ortodoxă o mie de ani." Așa că trebuie să te comporți bine și să practici cu adevărat Lege ortodoxă. Nu amesteca nimic altceva în practicarea cultivării, nici măcar vreo intenție. Falun-ul unora s-a deformat. De ce s-a deformat? Ei pot susține că nu practică un alt fel de qigong, însă când practică, adaugă gânduri de la ceea ce obișnuiau să practice. Nu adaugă asta lucruri în practică? Despre chestiunea posesiunii de către spirite vom menționa numai atât.

Limbajul cosmic

Ce este limbajul cosmic? Este atunci când cineva poate vorbi brusc un limbaj ciudat, mormăind ceva de neînțeles chiar pentru el. Cel cu putere telepatică poate prinde ideea generală, dar nu poate spune exact despre ce este vorba. De asemenea unii pot vorbi multe astfel de limbi diferite. Unii cred că acest lucru este remarcabil și îl consideră o abilitate, sau o capacitate supranormală. Nu este nici capacitate supranormală, nici capacitatea unui practicant și nici nu poate reprezenta nivelul cuiva. Ce este atunci? Mintea respectivului este controlată de un spirit străin. Totuși el poate fi mulțumit și poate să dorească acest lucru. Se bucură. Cu cât te bucuri mai mult, cu atât te va controla mai bine. Ca practicant adevărat, cum îl poți lăsa să te controleze? În plus vine dintr-un nivel extrem de coborât. Ca practicanți adevărați n-ar trebui să invităm asemenea lucruri.

Ca suflet al întregii materii, omul este cel mai prețios. Cum poți permite să fii controlat de astfel de lucruri? Cât de trist este să nu vrei nici măcar propriul corp! Unele astfel de lucruri sunt atașate de corpurile umane. Altele nu, ci păstrează o distanță față de oameni. Dar te manipulează și te controlează. Când vrei să vorbești, îți permit să vorbești și să mormăi. Limbajul poate fi transmis unei alte persoane, dacă vrea să învețe. Atunci când este suficient de îndrăzneț să încerce, poate vorbi. De fapt asemenea lucruri vin și în grup. Dacă vrei să vorbești, unul dintre ele va veni la tine și îți va permite să vorbești.

De ce există o asemenea situație? După cum am spus, și ei vor să-și ridice nivelul. Însă dincolo nu există nici un fel de greutăți, astfel că nu pot să practice cultivarea și nu se pot ridica. S-au gândit la o idee: vor ajuta oamenii, făcând lucruri bune. Însă ei înșiși nu știu cum s-o facă. Dar știu că energia pe care o pot elibera reprimă bolile pacienților și ușurează pe moment durerile pacientului, chiar dacă nu le poate vindeca, și mai știu că folosirea gurii unei persoane poate juca rolul de eliberare a energiei. Asta este ce se întâmplă. Unii îl numesc limbaj ceresc. Alții îl numesc limbajul unui Buddha, ceea ce este o calomnie pentru Buddha. Eu l-aș numi simplă prostie!

Se știe că un Buddha nu-și deschide gura la întâmplare pentru a vorbi. Dacă și-ar deschide gura și ar vorbi în dimensiunea noastră, ar cauza omenirii un cutremur. Cum poate avea loc așa ceva, cu un sunet atât de puternic? Unii au spus: "Tianmu-ul meu a văzut un Buddha care îmi vorbea." Nu ți-a vorbit. Unii au spus că au văzut Fashen-ul meu făcând același lucru. Nu-ți vorbea. Gândul pe care ți l-a transmis era cu sunet spațial. Atunci când ajunge la urechile tale, ți se pare că l-ai auzit vorbind. De obicei vorbește în dimensiunea sa. Însă după ce este transmis în dimensiunea noastră, nu poți auzi clar ce spune, deoarece conceptele de timp și spațiu ale celor două dimensiuni sunt diferite. Un shichen este o perioadă de două ore în dimensiunea noastră. În dimensiunea aceea mare, un shichen de-al nostru reprezintă un an și timpul nostru este într-adevăr mai încet decât cel de acolo.

În trecut exista o vorbă: "O zi în cer este egală cu o mie de ani pe pământ" ceea ce se referea la paradisurile individuale, care nu au concept de timp și spațiu. Cu alte cuvinte acelea sunt paradisurile în care stau iluminații, ca de exemplu Paradisul Fericirii Absolute, Paradisul Majolika, Paradisul Falun, Paradisul Lotus, etc. Însă în dimensiunea aceea mare, timpul este într-adevăr mai rapid decât al nostru. Dacă îl poți recepționa, vei auzi pe cineva vorbind. Unii oameni au abilitatea de claraudiție și au urechile deschise. Sunt capabili să audă pe cineva vorbind, dar nu clar. Orice auzi va fi ca un ciripit, sau ca o înregistrare care rulează cu viteză mare. Nu se poate spune despre ce este vorba. Bineînțeles, unii pot auzi muzică și discuții. Însă sunetul poate ajunge la urechile tale numai printr-o capacitate supranormală care să servească drept purtător și să îndepărteze diferențele de timp. Atunci vei putea auzi clar. Aceasta este situația. Unii îl denumesc limbajul de Buddha, dar nu este deloc așa ceva.

Atunci când se întâlnesc doi înalt iluminați, pot înțelege totul cu un zâmbet, deoarece folosesc telepatia fără sunet, care este recepționată în sunet spațial. Atunci când zâmbesc și-au comunicat deja ideile. Nu este singura metodă pe care o folosesc. Uneori mai folosesc și alt mijloc de comunicare. Se știe că în tantrism, lama tibetani folosesc mișcări ale mâinilor. Însă dacă întrebi un lama ce sunt mișcările mâinilor, îți va spune că sunt Yoga Supremă. Dar la ce folosesc exact? Nici el nu știe. De fapt este limbajul înalt iluminaților. Atunci când sunt mulți oameni, se vor folosi semne mari ale mâinilor, care sunt foarte frumoase și sunt alcătuite dintr-o grămadă de mișcări mari ale mâinilor. Când sunt numai câțiva oameni, se vor folosi semne mici ale mâinilor, care sunt de asemenea foarte frumoase și compuse din diferite mișcări mici ale mâinilor. Sunt foarte sofisticate și bogate, alcătuind un limbaj. În trecut acest lucru era considerat un secret ceresc, pe care noi acum îl dezvăluim. Ce se folosește în Tibet sunt numai mișcări pentru practică, iar oamenii le-au clasificat și sistematizat. Servesc numai ca limbaj în practică și sunt în forma mai multor exerciții. Adevăratele mișcări ale mâinilor sunt destul de sofisticate.

Ce a dat învățătorul practicanților

Atunci când mă vedeau unii oameni, îmi strângeau mâna și nu-i mai dădeau drumul. Atunci când alții au văzut că aceștia îmi strângeau mâna, au venit și ei să mi-o strângă. Știu ce era în mintea lor. Unii erau fericiți că pot strânge mâna învățătorului. Alții voiau să primească ceva mesaje și nu mai dădeau drumul mâinii mele. Ți-am spus că adevărata cultivare este treaba ta. Noi nu suntem aici pentru a vindeca bolile și a-ți menține sănătatea, sau pentru a-ți da mesaje sau a-ți vindeca bolile. Nici nu facem un astfel de lucru. Bolile tale vor fi vindecate direct de mine. Cei care practică la locurile pentru exerciții vor avea bolile vindecate de Fashen ale mele. Cei care studiază Marea Lege prin citirea cărții, vor avea de asemenea Fashen care să le vindece bolile. Crezi că îți poți îmbunătăți gong-ul dacă îmi atingi mâna? Nu este o glumă?

Gong-ul depinde de cultivarea xinxing-ului fiecăruia. Dacă nu practici cu adevărat cultivarea, gong-ul nu va crește, pentru că are un criteriu de xinxing. Atunci când gong-ul tău crește, o persoană de la un nivel mai înalt poate vedea că atunci când atașamentul tău, acea substanță, este îndepărtată, deasupra capului tău va crește un etalon. În plus acest etalon există sub formă de gongzhu. Cu cât etalonul este mai înalt, cu atât gongzhu-ul tău este mai înalt. Reprezintă gong-ul cultivat de tine și de asemenea nivelul tău de xinxing. Nu va funcționa indiferent cât de mult îți adaugă alții. Nu poate fi adăugat nici un pic, pentru că nu va sta acolo și va cădea tot jos. Te pot face să atingi starea de "trei flori adunate deasupra capului"76 instantaneu. Însă de îndată ce ieși pe această ușă, tot gong-ul va cădea jos, pentru că nu este al tău și nu provine din propria cultivare. Așa că nu poate sta acolo. Deoarece standardul tău de xinxing n-a ajuns încă acolo, nimeni nu-ți poate adăuga energie acolo. Aceasta depinde numai de propria cultivare, de cultivarea acelei inimi a ta. Te poți ridica numai prin îmbunătățirea ta constantă și prin asimilarea la caracteristica universului. Când unii îmi cer autograful, nu sunt dornic s-o fac. Unii susțin că au autograful învățătorului. Se laudă cu el, sau vor ca mesajul învățătorului să-i protejeze. Nu este acesta un alt atașament? Trebuie să practici cultivarea tu însuți. De ce vorbești de mesaje? Ar trebui să vorbești despre un astfel de lucru în cultivarea de nivel înalt? Ce va fi acel lucru? Acela este ceva pentru vindecarea bolilor și păstrarea condiției fizice.

În starea extrem microscopică gong-ul dezvoltat de tine, fiecare particulă microscopică a gong-ului tău, arată exact ca tine. Atunci când atingi nivelul Chu-Shi-Jian-Fa, ești deja la cultivarea corpului de Buddha. Acel gong va lua înfățișarea unui Buddha, care este foarte frumos și stă pe floarea de lotus. Orice particulă minusculă va fi așa. Însă energia unui animal este toată vulpi și șerpi mici. În starea extrem de microscopică, particulele lor minuscule sunt toate asemenea lucruri. Mai există ceva numit mesaj. Cineva îți amestecă ceaiul și tu îl bei, pentru că se presupune că este gong. O persoană obișnuită vrea numai să-și ușureze temporar durerile și să-și amâne și reprime boala. Până la urmă un om obișnuit este numai un om obișnuit. Noi nu ne implicăm în felul în care își strică el corpul. Însă deoarece sunteți practicanți, vă spun aceste lucruri. De acum înainte nu mai faceți astfel de lucruri. Niciodată să nu cereți asemenea lucruri, de exemplu mesajul acesta, sau pe celălalt. Unii maeștri de qigong afirmă: "Îți trimit mesajul, iar tu îl poți primi în orice parte a țării." Ce primești? Vă spun că asemenea lucruri nu sunt de prea mare folos. Presupunând că sunt bune, vor fi numai pentru vindecarea bolilor și păstrarea condiției fizice. Însă ca practicanți, gong-ul nostru vine din propria cultivare. Energia mesajului primit de la alți oameni nu poate ridica nivelul, ci numai vindeca bolile și păstra condiția fizică a oamenilor obișnuiți. Trebuie menținută o minte dreaptă, și nimeni nu poate să practice cultivare pentru altcineva. Numai atunci când practici cu adevărat cultivarea tu însuți îți poți ridica nivelul.

Ce v-am dat eu atunci? Știți că mulți dintre practicanții noștri n-au practicat niciodată înainte qigong și au corpuri bolnave. Alții, deși au practicat qigong mulți ani, persistă încă la nivelul de qi, fără să aibă gong. Bineînțeles unii au tratat pacienți, și nici măcar nu știu cum au făcut-o. Atunci când am vorbit despre chestiunea posesiunii de către spirite, îndepărtasem deja futi, indiferent ce era, scoțând asemenea lucruri rele din interiorul spre exteriorul corpurilor celor care pot cultiva Marea Lege cu adevărat. Dacă cel care citește această Mare Lege poate cu adevărat să se cultive prin studiu individual, îi voi curăța de asemenea corpul. În plus întregul mediu de acasă va fi de asemenea curățat. Ar trebui să arunci imediat altarul spiritului de vulpe sau de nevăstuică pe care l-ai păstrat cu sfințenie în trecut. Toate au fost îndepărtate și nu mai există. Deoarece vrei să practici cultivarea, putem deschide pentru tine cea mai convenabilă ușă și facem asemenea lucruri pentru tine. Însă vor fi făcute numai pentru practicanți. Bineînțeles unii nu vor să practice cultivarea și n-au realizat ceea ce spun nici până în acest moment. Nu vom putea avea grijă de ei. Avem grijă numai de practicanții adevărați.

Mai este un caz: oameni cărora li s-a spus în trecut că aveau futi. Ei au simțit-o de asemenea. Însă o dată ce este îndepărtat, mintea lor încă este îngrijorată de asta. Simt mereu că acea stare încă există. Cred că este încă acolo, iar acesta este un atașament numit suspiciune. O dată cu trecerea timpului și-l poate aduce înapoi. Tu singur trebuie să clasezi obsesia, deoarece această posesiune de către spirite sau animale nu mai există. Unii au fost deja vindecați de astfel de lucruri în clasele mele anterioare. Am făcut deja astfel de lucruri și am îndepărtat tot futi.

Școala taoistă cere așezarea unor fundații la un nivel coborât al cultivării, pentru a forma circuitul ceresc, câmpul dantian-ului77 și alte lucruri. Aici vă vom da Falun78, qiji79, toate mecanismele pentru practicarea cultivării și multe alte lucruri, mai mult de zece mii. Toate vă vor fi date și vor fi plantate în corpurile voastre ca semințe. După ce vă îndepărtez bolile, voi face toate lucrurile necesare și vă voi da toate lucrurile care trebuie să vi se dea. Atunci veți putea termina cu adevărat cultivarea în calea noastră de cultivare. Altfel, dacă nu v-aș da nimic, ar fi numai vindecarea bolilor și păstrarea condiției fizice. Vorbind deschis, unii nu dau atenție xinxing-ului, ar face mai bine să practice exerciții fizice.

Dacă practici cultivarea reală trebuie să fim responsabili față de tine. Acei practicanți autodidacți vor putea obține aceleași lucruri, dar trebuie să fie practicanți adevărați. Dăm toate aceste lucruri practicanților adevărați. Am spus că trebuie să vă consider cu adevărat discipolii mei. În plus trebuie să studiați serios Legea nivelurilor mai înalte și să știți cum să practicați cultivarea. Cele cinci seturi de exerciții vă vor fi predate îndată și le veți învăța pe toate. În timpul ce va veni veți obține un nivel destul de înalt, atât de înalt încât este peste închipuirea voastră. Nu va fi o problemă să obțineți Dreapta Realizare a cultivării. Predau această Lege pentru niveluri diferite. În practicarea cultivării voastre viitoare la niveluri diferite, veți vedea că are mereu un rol de îndrumare pentru voi.

Ca practicant, de acum înainte calea vieții tale se va schimba. Fashen-ul meu o va rearanja. Cum este rearanjată? Câți ani mai are de trăit o persoană? Nici ea nu știe. Unii se pot îmbolnăvi grav după jumătate de an, sau un an și pot fi bolnavi mai mulți ani. Unii pot suferi comoții cerebrale, sau alte boli și nu se vor mai putea mișca de loc. Cum poți să practici cultivarea pentru restul vieții? Trebuie să curățăm toate aceste lucruri pentru tine și să le prevenim. Însă specificăm clar din timp că asemenea lucruri se vor face numai pentru practicanții adevărați. Nu este permis să facem asemenea lucruri la întâmplare pentru persoanele obișnuite. Ar echivala cu fărădelegi. Pentru oamenii obișnuiți lucrurile de genul nașterii, bătrâneții, bolilor și morții au toate relații karmice care nu pot fi subminate la întâmplare.

Îi considerăm pe practicanți drept cei mai prețioși oameni, astfel că putem face asemenea lucruri pentru practicanți. Cum facem? Dacă maestrul are virtuți puternice, cu alte cuvinte dacă maestrul are o mare potență energetică, îți poate elimina karma. Dacă nivelul de energie al maestrului este mare, îți poate elimina multă karma. Dacă nivelul de energie al maestrului este mai redus, îți poate elimina numai o mică parte din karma. Să luăm un exemplu. Vom pune împreună toate felurile de karma existente în cursul vieții tale viitoare și vom elimina o parte din ea, sau jumătate. Jumătatea care rămâne este oricum mai mare ca un munte, tot n-o poți depăși. Ce ar trebui făcut? Atunci când obții Calea în viitor, probabil că mulți vor beneficia. În felul acesta mulți vor duce o porție pentru tine. Bineînțeles, pentru ei este nimic. Vei cultiva de asemenea multe ființe în corpul tău. În afară de zhu yuanshen, fu yuanshen, mulți dintre tine vor lua și ei o bucată din karma ta. Nu va mai rămâne aproape nimic atunci când vei trece prin încercări. Dar deși nu mai este aproape nimic, tot va fi enormă și tot n-o vei putea depăși. Ce se va întâmpla atunci? Va fi împărțită în numeroase porții în diferitele etape din cultivarea ta, și va fi folosită pentru a-ți îmbunătăți xinxing-ul, a-ți transforma karma și a-ți dezvolta energia de cultivare.

Mai mult, nu este deloc ușor atunci când cineva vrea să practice cultivarea. După cum am spus, este o chestiune extrem de serioasă. Este ceva de deasupra oamenilor obișnuiți și este mai dificil decât orice lucru de-al oamenilor obișnuiți. Nu este supranormal? Așa că are o cerință mai ridicată decât orice problemă de-a oamenilor obișnuiți. Ca ființe umane avem yuanshen, iar acest yuanshen nu moare. Să ne gândim. Dacă yuanshen-ul nu moare, n-a comis el unele fărădelegi în activitățile sociale din viețile sale precedente? Este destul de probabil. Este posibil să fi făcut lucruri ca omoruri, datorii către ceilalți, să-i fi brutalizat pe ceilalți, să-i fi lovit pe unii, etc. Dacă a fost așa, ei te pot vedea clar atunci când practici cultivarea aici. Dacă vrei numai să-ți vindeci bolile și să-ți menții condiția fizică, nu le pasă, deoarece știu că așa îți amâni numai plata. Dacă nu plătești acum, vei plăti mai târziu, și vei plăti mai greu în viitor. Așa că nu le pasă dacă nu plătești pe moment.

O dată ce te decizi să practici cultivarea, n-o vor permite: "Vrei să practici cultivarea și să pleci. Atunci când dezvolți gong nu vom mai putea ajunge la tine și nu te vom mai putea atinge." Nu vor permite. Vor încerca totul pentru a-ți opri cultivarea. Așa că vor aplica tot felul de metode pentru a te perturba, sau chiar vor veni să te omoare. Bineînțeles că nu ți se va tăia capul în timp ce stai aici în meditație. Ar fi imposibil pentru că trebuie să respecte starea societății umane obișnuite. Poți să fi lovit de mașină îndată ce ieși pe ușă, sau să cazi dintr-o clădire, sau să dai peste altă primejdie. Asemenea lucruri pot avea loc și vor fi destul de primejdioase. Cultivarea adevărată nu este atât de ușoară cum îți imaginezi. Crezi că dacă vrei să practici cultivarea, vei putea s-o faci? De îndată ce vrei cu adevărat să practici cultivarea, viața ta va fi instantaneu în pericol și vei fi implicat într-o astfel de chestiune. Mulți maeștri de qigong nu îndrăznesc să predea studenților către niveluri mai înalte. De ce? Pentru că pur și simplu nu pot face un asemenea lucru și nu-i pot proteja.

În trecut existau mulți oameni care predau Calea. Dar aceștia nu puteau să transmită învățăturile decât unui singur discipol și nu puteau proteja decât un singur discipol. O persoană obișnuită nu va îndrăzni s-o facă pe scară atât de largă. Însă după cum am spus, eu o pot face pentru că am numeroase Fashen care posedă supraputerile mele extraordinar divine. Ele pot exercita puteri supranaturale mari și puterea imensă a Legii. În plus, ceea ce facem noi aici astăzi nu este atât de simplu pe cât vedem la suprafață. N-a fost un capriciu de moment când am ieșit în public. Vă pot spune că multe persoane înalt iluminate observă, iar aceasta este ultima oară când mai predăm Lege ortodoxă în perioada de sfârșit a Dharmei. Ceea ce facem acum n-are voie să meargă greșit. Nimeni nu va îndrăzni să te atingă la întâmplare dacă urmezi calea cea dreaptă în practicarea cultivării. În plus ai protecția Fashen-ului meu și nu vei trece prin nici o primejdie.

O datorie trebuie plătită. Așa că în cursul practicării cultivării pot avea loc unele situații primejdioase. Însă atunci când au loc asemenea lucruri nu vei fi speriat și nici nu se va permite să fii în primejdie adevărată. Vă pot da câteva exemple. Pe când țineam o clasă în Beijing, o practicantă trecea strada pe bicicletă. La o curbă ascuțită a venit o mașină de lux și a dat-o jos pe practicantă, o femeie de peste cincizeci de ani. Mașina a dat peste ea instantaneu și a lovit-o foarte tare. "Bang" și a lovit-o exact la cap cu acoperișul mașinii. În acel moment picioarele practicantei erau încă pe pedalele bicicletei. Deși a fost lovită tare la cap, n-a simțit nici o durere. Nici n-a simțit vreo durere și nici capul nu i-a sângerat și nu i s-a umflat. Șoferul s-a speriat de moarte și a sărit din mașină. A întrebat-o în grabă dacă este rănită și i-a sugerat să meargă împreună la spital. Ea a răspuns că este în regulă. Bineînțeles această practicantă a noastră avea un xinxing foarte bun și nu i-a găsit nici o vină șoferului. I-a spus că este în regulă, dar mașina avea o mare îndoitură.

Asemenea evenimente au scopul de a lua viața persoanei. Însă aceasta nu va fi în primejdie. Ultima oară când am ținut o prelegere la universitatea din Jilin, un practicant își împingea bicicleta prin poarta principală a universității din Jilin. De îndată ce a ajuns în mijlocul străzii, două mașini l-au prins la mijloc dintr-o dată. Aproape că l-au lovit, dar el nu s-a speriat deloc. În mod normal nu suntem deloc speriați atunci când dăm peste astfel de lucruri. Mașinile s-au oprit în ultimul moment și nu s-a întâmplat nimic.

A mai fost un caz care a avut loc tot în Beijing. Iarna se face întuneric relativ devreme, iar oamenii se culcă de asemenea devreme. Pe stradă nu era nimeni. Era foarte liniște. Un practicant se grăbea acasă pe bicicletă, având în față numai un jeep. Brusc jeep-ul s-a oprit. El nu și-a dat seama și a continuat să meargă înainte, ținându-și capul în jos. Însă jeep-ul a început brusc să dea înapoi, mișcându-se cu viteză destul de mare. Dacă s-ar fi ciocnit, cele două forțe i-ar fi luat viața. Chiar înainte de a se fi ciocnit, o forță i-a tras bicicleta înapoi mai mult de o jumătate de metru, iar jeep-ul s-a oprit imediat lângă roata sa. Probabil că șoferul jeep-ului și-a dat seama că era cineva în spate. De asemenea, în acel moment practicantul nu era speriat. Nici unul dintre cei care trec prin astfel de lucruri nu este speriat, deși se pot speria mai târziu. Primul lucru care i-a trecut prin minte a fost: "Cine m-a tras înapoi? Trebuie să-i mulțumesc." S-a întors să-și exprime mulțumirile, dar a văzut că strada era liniștită și nimeni împrejur. A înțeles imediat: "Cel care m-a protejat a fost învățătorul".

Un alt caz s-a petrecut în Changchun80. Lângă casa unui practicant se afla o clădire în construcție. În zilele noastre clădirile se construiesc foarte înalte, iar schelele sunt făcute din stâlpi de fier de cinci centimetri diametru și patru metri lungime. Înainte ca acest practicant să fi mers foarte departe de casă, din zgârie-nori a căzut vertical o bară de fier, până jos, spre capul său. Lumea de pe stradă încremenise. El a spus "Cine m-a atins?" A crezut că cineva l-a atins pe cap. În acel moment și-a întors capul și a văzut un Falun mare rotindu-se deasupra capului său. Bara de fier a alunecat pe lângă capul său și s-a înfipt în pământ, rămânând în picioare. Dacă lovea corpul cuiva, să ne gândim, era atât de grea încât i-ar fi penetrat corpul așa cum trece bățul prin fructele glasate de gherghin. A fost cu adevărat primejdios!

Au existat multe astfel de cazuri, numeroase. Însă nimeni n-a fost în primejdie. Nu toată lumea va trece prin astfel de lucruri, ci numai puțini dintre practicanții noștri. Indiferent dacă dai peste așa ceva sau nu, te pot asigura că nu vei fi în nici o primejdie. Pot garanta acest lucru. Unii practicanți nu urmează cerințele de xinxing și practică numai exercițiile, fără a-și cultiva xinxing-ul. Ei nu pot fi considerați practicanți.

Vorbind despre ce v-a dat învățătorul, v-am dat aceste lucruri. Fashen-ul meu vă va proteja până în momentul în care vă puteți proteja singuri. În acel moment veți practica cultivarea în Chu-Shi-Jian-Fa și veți fi obținut deja Calea. Însă trebuie să vă considerați practicanți adevărați, altfel n-o veți putea face. Era cineva care, în timp ce mergea pe stradă, striga ținând cartea mea în mână: "Am protecția maestrului Li și nu mi-e frică de faptul că mă poate lovi vreo mașină." Aceasta este sabotare a Marii Legi. Asemenea oameni nu vor fi protejați. De fapt un practicant adevărat nu va face așa ceva.

Câmpul de energie

Atunci când practicăm, în jurul nostru există un câmp. Ce câmp este? Unii îl numesc câmp de qi, câmp magnetic, sau câmp electric. De fapt este impropriu oricum l-ai numi, deoarece materia conținută în acest câmp este extrem de substanțială și bogată. Aproape orice materie care constituie orice spațiu al universului este prezentă în această energie de cultivare. Este mai corect să-l numim câmp de energie. Drept urmare, în mod normal, îl numim câmp energetic.

Atunci ce efect are acest câmp? După cum știți toți, practicanții noștri, ai unei Legi ortodoxe, au toți sentimentul că cine a practicat cultivare într-o Lege ortodoxă este benevolent și asimilat cu Zhen - Shan - Ren, caracteristica universului. Așa că practicanții noștri îl pot simți toți și în timp ce stau aici în acest câmp mințile lor sunt libere de gânduri rele. În plus, în timp ce stau aici, mulți practicanți nici măcar nu se pot gândi să fumeze. Simt o atmosferă serenă, care este extraordinar de confortabilă. Aceasta este energia pe care o poartă cu el un practicant al Legii ortodoxe, și care joacă un astfel de rol în acest câmp. După această clasă, marea majoritate a practicanților noștri va avea gong, energie dezvoltată cu adevărat, deoarece ceea ce vă învăț eu este ceva pentru cultivare în Legea ortodoxă, iar voi veți încerca să acționați după un astfel de criteriu de xinxing în cultivare. O dată cu practicarea constantă și cu cultivarea conform cerințelor noastre de xinxing, energia voastră va fi din ce în ce mai puternică.

Predăm salvarea proprie cât și a celorlalți, și a tuturor ființelor. Așa că Falun-ul poate salva persoana respectivă prin rotații înăuntru și îi poate salva pe ceilalți prin rotație în afară. Când se rotește în afară, eliberează energie și ceilalți pot beneficia. În acest fel, cei care se află în câmpul acoperit de energia ta vor beneficia și se pot simți foarte confortabil. Indiferent dacă mergi pe stradă, la servici, sau acasă, poți avea un astfel de efect asupra celorlalți. Poți vindeca neintenționat bolile celor din câmpul tău, deoarece un astfel de câmp poate rectifica orice stare anormală. Corpul uman n-ar trebui să se îmbolnăvească, iar starea de boală este o stare anormală. Poate rectifica o astfel de stare anormală. Dacă o persoană cu minte malefică se gândește la ceva rău, își poate schimba gândurile din cauza efectului puternic al acestui câmp al tău, și poate că nu va mai vrea să facă rele în acel moment. Poate că cineva vrea să înjure pe altcineva. Își poate schimba brusc intenția, răzgândindu-se. Numai câmpul de energie din practica de cultivare a unei Legi ortodoxe poate avea un astfel de efect. Așa că în trecut exista o vorbă în budism: "Lumina unui Buddha poate ilumina totul și poate aduce calitatea și virtutea la strălucire și perfecțiune." Această zicală exprimă exact acest lucru.

Cum ar trebui să promoveze practicanții Falun Dafa Marea Lege

Mulți dintre practicanții noștri cred că această cale de cultivare este foarte bună și vor s-o transmită rudelor sau prietenilor după prelegere. Da, o puteți toți promova și transmite tuturor. Însă trebuie să precizez un lucru pentru toată lumea. Am dat tuturor atâtea lucruri care nu pot fi valorate cu bani. De ce vi le-am dat? Ele sunt menite practicării cultivării. Aceste lucruri vi se pot da numai dacă practicați cultivarea. Cu alte cuvinte, atunci când o promovați în viitor, n-o puteți folosi pentru a umbla după faimă și interes. Așa că nu puteți ține prelegeri și lua onorarii cum fac eu. Pentru că noi trebuie să tipărim cărți și materiale și de asemenea să mergem să răspândim practica, avem cheltuieli. Onorariile noastre sunt cele mai mici din țară, și am dat pe gratis cele mai multe lucruri. Aducem oamenii cu adevărat spre niveluri mai înalte și toată lumea a înțeles acest lucru. Atunci când o promovezi în viitor, ca practicant Falun Dafa, avem pentru tine două cerințe.

Prima cerință este că nu poți lua onorarii. V-am dat atâtea lucruri care nu sunt pentru a face avere și a umbla după faimă, ci pentru a te salva și a-ți permite să practici cultivarea. Dacă iei onorarii, Fashen-ul meu va lua înapoi tot ce ți s-a dat și în plus nu vei mai fi practicant Falun Dafa. Ceea ce vei promova nu va fi Falun Dafa a noastră. Atunci când o promovezi trebuie să nu umbli după faimă și interes și trebuie să-i servești pe ceilalți voluntar. Practicanții din toată țara au făcut astfel, iar instructorii diferitelor regiuni au dat asemenea exemple cu propriile lor fapte. Dacă vrei să vii să studiezi calea noastră de cultivare, o poți face, atâta timp cât vrei să înveți. Putem fi responsabili față de tine și nu-ți vom cere nici un ban.

A doua cerință este că nu trebuie să adaugi nimic personal în Marea Lege. Cu alte cuvinte în timpul promovării ei, indiferent dacă tianmu-ul tău este deschis, dacă ai văzut ceva, sau dacă ai dezvoltat vreo capacitate supranormală, nu poți folosi ceea ce ai văzut pentru a explica Falun Dafa a noastră. Puținul pe care l-ai văzut la nivelul tău este nimic și foarte departe de înțelesul adevărat al Legii pe care am predat-o. Astfel că atunci când o promovezi în viitor, fii foarte atent la această chestiune. Numai făcând astfel se poate asigura că lucrurile originale din Falun Dafa rămân neschimbate.

În plus nimănui nu i se permite să predea practica în felul în care o fac eu și nimănui nu i se permite să predea Legea în forma prelegerilor pe scară largă, ca mine. Nu ești capabil să predai Legea. Ceea ce am spus eu are implicații foarte profunde și înglobează lucruri de niveluri înalte. Acum voi practicați cultivarea la diverse niveluri. După ce vă veți îmbunătăți în viitor, veți continua să vă ridicați atunci când ascultați din nou această înregistrare. Dacă o ascultați constant, veți avea o nouă înțelegere și veți obține lucruri noi. Va fi chiar mai mult atunci când citiți această carte. Aceste prelegeri ale mele încorporează ceva foarte înalt și profund. Așa că nu puteți preda această Lege. Nu vă este permis să folosiți cuvintele mele originale ca fiind ale voastre. Ar fi un act de furt de Lege. Puteți numai să rostiți cuvintele mele originale și puteți adăuga "așa cum spune învățătorul", sau "cum este scris în carte". Puteți spune numai în felul acesta. De ce? Pentru că atunci când le spuneți în acest fel, poartă puterea Legii. Nu puteți promova ceea ce știți ca fiind Falun Dafa. Altfel ceea ce promovați nu este Falun Dafa și va echivala cu sabotarea Falun Dafa a noastră. Dacă spuneți ceva conform ideilor și părerilor voastre, aceea nu va fi Legea, nu poate salva oamenii și nici nu va avea vreun efect. Așa că nimeni altcineva nu poate preda această Lege.

Felul în care promovați această practică de cultivare în viitor trebuie să fie prin rularea casetelor audio sau video pentru practicanți la locurile de practică sau de instrucție, și apoi instructorii pot preda exercițiile. Puteți folosi forma seminariilor, pentru a comunica unii cu alții, unde puteți învăța unii de la alții prin discuții și exprimarea gândurilor. Vă cerem să faceți în felul acesta. În același timp, nu puteți numi practicantul (discipolul) care promovează Falun Dafa "învățător" sau "maestru". În Falun Dafa există un singur maestru. Toți practicanții sunt discipoli, indiferent când au început practica de cultivare.

Atunci când promovează practica unii pot gândi: "Învățătorul poate instala Falun și ajusta corpul unei persoane. Noi nu putem face acest lucru." Nu contează. V-am spus deja că în spatele fiecărui practicant se află Fashen-ul meu, și nu numai unul. Așadar Fashen-ul meu va avea grijă de astfel de lucruri. Când îi predai exercițiul, dacă merită, în acel moment i se va da Falun-ul. Dacă n-are o relație predestinată bună, îl poate obține treptat, după ce corpul său este ajustat și după o perioadă de practică. Fashen-ul meu va ajuta la ajustarea corpului său. În plus față de acestea, vă pot spune că cine studiază Legea prin citirea cărții mele, urmărirea casetelor video, sau ascultarea înregistrărilor, dacă se poate purta cu adevărat ca practicant va putea obține aceleași lucruri pe care le merită.

Nu permitem practicanților să vindece bolile altora. Practicanților Falun Dafa le este absolut interzis să vindece bolile altor oameni. Vă învățăm cum să vă ridicați în cultivare și nu vă lăsăm să dezvoltați vreun atașament sau să vă ruinați sănătatea. Locurile noastre de exerciții sunt mai bune decât oricare alte locuri în care se practică qigong. Atâta timp cât mergeți la locurile noastre de practică, este mult mai bine decât metoda voastră de vindecare a bolilor. Fashen ale mele vor sta în cerc. Deasupra locului de exerciții există un scut, peste care se află un Falun mare. Un Fashen mare păzește locul deasupra scutului. Acel loc nu este unul obișnuit, și nici un loc obișnuit pentru practica de qigong. Este un loc pentru practicarea cultivării. Mulți dintre practicanții noștri cu capacități supranormale au văzut că acest loc unde se practică Falun Dafa are un scut de lumină roșie, fiind roșu peste tot.

Fashen-ul meu poate instala Falun-ul direct pentru un practicant. Însă nu încurajăm atașamentul. Atunci când predai exercițiul cuiva, el poate spune: "Aha, acum am Falun". Poți crede că tu l-ai plantat, dar te înșeli. Vă spun aceste lucruri pentru a nu dezvolta acest atașament. Totul este făcut de Fashen-ul meu. Studenții Falun Dafa trebuie să răspândească sistemul de cultivare în felul acesta.

Oricine alterează exercițiile practice ale Falun Dafa subminează Marea Lege și face rău acestei căi de cultivare. Unii au schimbat instrucțiunile de practică în rime. Nu putem permite așa ceva. O cale adevărată de cultivare este transmisă din perioade preistorice, este păstrată din trecutul îndepărtat, și în cadrul ei s-au iluminat persoane fără de număr. Nimeni n-a îndrăznit s-o schimbe câtuși de puțin. Un astfel de lucru poate avea loc numai în această perioadă de sfârșit a Dharmei. N-a mai avut loc niciodată în istorie. Toată lumea trebuie să fie foarte atentă la acest lucru.


55 eliberarea finală a energiei de cultivare, iluminare completă, N.T.

56 moralitate, N.T.

57 meditație în transă, N.T.

58 corpul fizic și de asemenea corpurile din diversele dimensiuni, N.T.

59 din sanskrită) părăsirea lumii umane la terminarea cultivării în școala lui Buddha Sakyamuni, lăsând aici corpul fizic

60 budismul Marelui Vehicul, N.T.

61 budismul Micului Vehicul, N.T.

62 China; grupul etnic majoritar în China N.T.

63 provincie în China de nord-vest

64 una dintre cele mai prospere perioade ale Chinei (618 D.C. - 907 D.C.)

65 umplerea energiei prin vârful capului, ritual initiațic N.T.

66 wuwei chineză în original, N.T.

67 Gongneng chineză în original, N.T.

68 Gongli chineză în original, N.T.

69 una dintre cele Opt Zeități în școala taoistă

70 zhuyishi conștiința principală, N.T.

71 fu yishi paraconștiință, N.T.

72 posesiune de către spirite sau animale

73 în mitologia chineză este zeitatea feminină cu cel mai înalt nivel în cele Trei Tărâmuri 7

4 în mitologia chineză, zeitatea care supervizează Cele Trei Tărâmuri

75 termen taoist pentru corpul pineal, N.T.

76 Sanhua Juding, chineză în original, N.T.

77 în partea de jos a abdomenului, N.T.

78 Roata Legii, o entitate din altă dimensiune și totodată Gong al acestei școli, N.T.

79 mecanism energetic, N.T.

80 capitala provinciei Jilin