PREDAVANJE 6

Kultivacijska norost

U krogih kultivatorjev obstaja termin z imenom kultivacijska norost. Ta pojem ima velik vpliv na javnost. Pravzaprav je s strani določenih ljudi tako reklamiran, da so se nekateri pričeli bati čigonga. Ko slišijo, da lahko čigong privede do kultivacijske norosti, se bojijo celo le poizkusiti. Pravzaprav, vam bom jaz povedal, da ne obstaja nič podobnega kultivacijski norosti.

Precejšnje je število ljudi, ki so privabili futi, ker njihovo srce ni častno. Njihova glavna zavest ne more nadzorovati same sebe in oni vseeno zaradi nečesa mislijo, da je to Gong. Njihova telesa upravlja obsedajoči duh ali žival, ki jih dela dezorientirane ali jih navede, da vpijejo in vreščijo. Ko ljudje slišijo za take stvari, se bojijo vaditi čigong. Mnogi med vami mislijo, da je to Gong vendar, kako je to lahko vadba čigonga? To je le najnižja oblika zdravljenja in vzdrževanja zdravja. Vendar je zelo nevarno. Če se navadiš na ta način, se bo tvoja glavna zavest za vedno ostala nesposobna kontrolirati in takrat lahko nad tvojim telesom zavlada vzporedna zavest, tuja sporočila, obsedajoči duhovi in živali, itd. Takrat bi lahko storil kaj nevarnega, povzročajoč veliko škodo svetu kultivacije. To je posledica nemoralnega razmišljanja in navezanosti na bahanje – in ne kultivacijska norost. Nihče ne ve kako so nekateri postali t.i. čigong–mojstri, glede na to, da sami verjamejo v kultivacijsko norost. Čigong praksa, pravzaprav ne more pripeljati do kultivacijske norosti. Večina se je ta izraz naučila iz beletristike, romanov o borilnih veščinah in podobnem. Če ne verjamete, poglejte stare knjige o kultivaciji, da se prepričate, da tam ni takih stvari. Kako le, bi lahko obstajala kultivacijska norost? Kaj takega se sploh ne more zgoditi.

Običajno se verjame, da ima kultivacijska norost nekaj oblik. To kar sem omenil je tudi ena od njenih oblik. Ko je um nemoralen, lahko oseba privabi obsedajočega duha ali lahko ima raznorazne ideje, kot je težnja k t.i. čigong–stanju, da bi se pokazal pred drugimi. Nekateri ljudje gredo direktno na nadnaravne moči ali vadijo lažni čigong. Ko vadijo čigong, zapustijo svojo glavno zavest. Oni izgube zavest o vsem, odstopajoč svoje telo drugim; postanejo mentalno dezorientirani, dovoljujoč, da z njihovim telesom upravlja vzporedna zavest, tj. tuje informacije. Se čudno obnašajo: taka oseba se bo vrgla skozi okno ali skočila v vodo, če se ji reče. Ne bo želela niti živeti in bo odstopila svoje telo drugim. To ni kultivacijska norost, temveč zavijanje s poti v čigong praksi, povzročeno z namernim težnjam k takšnemu stanju od samega začetka. Mnogi mislijo, da nezavedno nihanje s telesom predstavlja čigong. Resnica je, da če nekdo v takem stanju vadi čigong, lahko to pripelje do težkih posledic. To ni čigong praksa, temveč rezultat navezanosti in namen običajnih ljudi.

Drug primer je, da se praktikant ustraši, ko se či zablokira nekje v telesu ali ko se či ne more spustiti z vrha glave. Človeško telo je majhno vesolje. Posebno v taoistični praksi, nastanejo težave take vrste, kadar se či ne more premakniti skozi prehod. Če či ne more skozi prehod, ostane tu. To se lahko zgodi ne le na vrhu glave temveč tudi v drugih delih telesa, vendar je glava najobčutljivejši del. Či se vzpenja na vrh glave in se nato spušča. Če či ne more skozi prehod, oseba občuti, kot da je glava težka in napihnjena, kot če bi na sebi nosil masivno kapo iz čija in podobno. Vendar či ne more kontrolirati ničesar, niti ne more povzročiti težav ali povzročiti kake bolezni, ne glede na to kaj se zgodi. Nekateri ljudje ne poznajo resnice o čigongu, zato dajejo nerazumljive komentarje, kar privede do zmot. V skladu s tem, ljudje mislijo da, če se či povzpne do vrha glave, od koder se ne more spustiti, to povzroči kultivacijsko norost ali kaj napačnega. Posledica tega je, da je mnoge strah.

Če se či povzpne do vrha glave i se ne more spustiti, je to le trenutno stanje. Pri nekaterih to lahko traja dalj časa in včasih se ne more spustiti niti po pol leta. Ko se to zgodi, je potrebno poiskati pravega čigong–mojstra, da popelje či kamor je potrebno, da se bo spustil. V čigong praksi, morajo tisti, katerih či ne more skozi prehod ali se spustiti, razlog za to poiskati v lastnem šinšingu, da bi videli ali niso morda predolgo na trenutnem nivoju in bi morali izboljšati svoj šinšing! Ko tudi v resnici izboljšaš svoj šinšing, boš videl, da se bo či lahko spustil. Ne moreš težiti izključno k transformaciji gonga v fizičnem telesu brez poudarka na izboljšanju svojega šinšinga. On te čaka, da boš izboljšal svoj šinšing – šele potem, se bo lahko zgodil celoten napredek. Če je či resnično blokiran, to vseeno ne bo povzročilo težav – običajno so v igri naši lastni psihološki dejavniki. Poleg tega se oseba prestraši, če od lažnega čigong–mojstra sliši, da je mogoče zblazneti, če se ti či povzpne na vrh glave. Takšen strah res lahko povzroči težave. Ko se bojiš je to navezanost na strah. Ali ni to navezanost? Ko navezanost priplava na površje ali je ni potrebno odstraniti? Bolj ko se bojiš, bolj bolan si videti – to tvojo navezanost je potrebno odpraviti. Ta lekcija te bo prisilila, da se naučiš, da se moraš osvoboditi strahu, da bi lahko naprej napredoval.

V prihodnji kultivaciji se praktikanti na fizičnem področju ne bodo počutili prijetno, ker bodo njihova telesa razvila številne vrste gonga, od katerih vsaka od njih predstavlja nekaj silnega, kar se giblje po notranjosti telesa – zaradi tega, ti bo tu in tam neprijetno. Razlog za to neprijetnost je načeloma v tem, ker se ves čas bojiš, da boš od nečesa zbolel. Pravzaprav so stvari, ki so se razvile v tvojem telesu precej silne in vse so Gong, nadnaravne moči in številne žive entitete. Če se premikajo moraš čutiti srbenje, nelagodje, bolečino in podobno – živčni končiči so izjemno občutljivi zato nastopajo razni simptomi. Tako se boš počutil, vse dokler se ti telo v celoti ne preobrazi v visoko–energijsko materijo. Na to je potrebno gledati kot na nekaj dobrega. Če kot praktikant sebe neprestano obravnavaš kot vsakodnevno osebo, večno misleč, da si bolan, kako se boš kultiviral? Ko tekom kultivacije nastane težava in, če sebe še naprej obravnavaš kot vsakodnevno osebo, bi dejal, da ti v tem trenutku šinšing pade na nivo vsakodnevne osebe. Vsaj pri tem konkretnem vprašanju si padel na nivo vsakodnevne osebe.

Kot pravi praktikanti, moramo stvari opazovati z zelo visokega nivoja in ne iz perspektive običajne osebe. Če začneš verjeti, da si bolan, ti to verovanje res lahko povzroči bolezen. Kajti, čim misliš, da si bolan, ti takrat šinšing pade na nivo vsakodnevne osebe. Čigong praksa in prava kultivacija ne bosta privedli do bolezni, posebno ne pod tem pogojem. Poznano je, da je tisto, kar povzroča bolezen 70% psihološke in 30% fizične narave. Tipično, oseba najprej pade> na psihičnem področju in nato ga bolezen, tako obremenjenega, z lahkoto zlomi. Običajno je tako. Naj prikažemo s primerom. Nekega moškega so privezali na posteljo. Prijeli so ga za roko in mu povedali, da mu bodo prerezali žile, nato pa so mu preko oči zavezali trak in mu opraskali zapestje. (Niso ga niti malo porezali, niti ni zakrvavel.) Odprli so pipo, da se je slišalo kako teče voda in moški je mislil, da to teče njegova kri. Malo kasneje je umrl. On pravzaprav ni bil porezan in sploh ni krvavel – tekla je voda in ne kri. Smrt je povzročil psihološki dejavnik. Če stalno verjameš, da si bolan, boš verjetno res zbolel, kajti tvoj šinšing je padel na nivo vsakodnevne osebe in običajni ljudje, normalno, obolevajo.

Če kot praktikant vedno sumiš da si bolan, bolezen praktično privabljaš, in če jo vabiš, bo prišla v tvoje telo. Kot praktikantu, mora biti tvoj nivo šinšinga visok. Ni potrebno vedno skrbeti, da je bolezen, saj takšen strah pred boleznijo predstavlja navezanost in ti bo prinesel neprijetnosti. V kultivaciji se mora eliminirati karma, kar je boleče – saj, kako bi bilo možno na prijeten način povečati Gong? In kako se drugače osvoboditi navezanosti? Povedal vam bom zgodbo iz budizma. Nekoč je živel mož, ki je z veliko truda v kultivaciji postal Arhat. Glede na to, da pravkar prejema Resnični dosežek v kultivaciji, postajajoč Arhat, kako ne bi bil srečen? Vsak hip bo presegel Tri Domene! Vendar, takšna vznemirjenost predstavlja navezanost, navezanost na samozadovoljstvo. Arhat pa mora biti vedno osvobojen navezanosti, s umom, ki ga nič ne more vznemiriti. Vendar je on padel in njegova kultivacija je bila zaman. Moral je pričeti vse od začetka. Nadaljeval je svojo kultivacijo in po veliko naporih je ponovno uspel v kultivaciji. Tokrat se je ustrašil in je samega sebe opomnil: „Ne smem se vznemirjati, drugače bom ponovno padel.” Zaradi tega strahu je ponovno padel. Strah je prav tako vrsta navezanosti.

Obstaja še ena situacija v kateri se omenja kultivacijska norost, in sicer v psihozi. Celo taki so, ki čakajo, da jim bom jaz ozdravil njihovo psihozo! Menim, da mentalna motenost ni bolezen in ob tem nimam časa, da bi se ukvarjal s takimi stvarmi. Zakaj? Zato, ker psihotični pacient ni okužen z nikakršnim virusom in njegovo telo nima patoloških sprememb, niti infekcije – po mojem mnenju to ni bolezen. Psihoza nastane kadar glavna zavest postane preveč šibka. Kako šibka lahko postane? To je kot kadar ne moreš biti sam sebi gospodar – glavna duša mentalnega pacienta je prav taka, ona ne želi več upravljati s telesom. Brez prekinitve je v zanosu in se ne more osvestiti. Takrat se bo vmešala vzporedna zavest ali tuje informacije. Ker je v vsaki dimenziji veliko nivojev, ga bodo vznemirjale razne vrste informacij. Poleg tega je glavna duša v predhodnih življenjih morda storila slabe stvari in jo morda žele napasti upniki. Možnosti so raznorazne. Tako mi opisujemo mentalno blaznost. In kako vam jo lahko jaz ozdravim? Rekel bi, da se psihoza razvija na ta način. Kaj se da glede tega storiti? Osebo je potrebno izobraziti in ji pomagati, da pride k sebi – vendar je to zelo težko narediti. Poznano je, da ko zdravnik na psihiatriji vzame električno palico, pacient trenutno postane preveč prestrašen da bi govoril nesmisle. Zakaj? V tem trenutku postane glavna duša pacienta budna in jo je strah elektro–šoka.

Običajno, ko nekdo vstopi skozi vrata kultivacije, želi nadaljevati. Vsakdo ima Buda– naravo in željo po kultivaciji. Zato jo bodo, ko se jo enkrat naučijo, mnogi praktikanti izvajali do konca življenja. Ni bistveno ali lahko uspe v kultivaciji ali doseže Fa - taka oseba ne glede na to- ima željo slediti Tao in se vedno želi kultivirati. Vsakdo ve, da ta oseba vadi čigong – kolegi v službi vedo, kot tudi daljni in bližnji sosedje. Ampak razmislite: kdo je pred nekaj leti izvajal pravo kultivacijo? Nihče. Le z resničnim kultiviranjem je moč spremeniti življenjsko pot. Ampak kdo bo tistemu, ki kot navaden človek, samo zaradi zdravljenja in ohranjanja zdravja vadi čigong, spremenil tok življenja? Kot običajen človek, bo nekega dne zbolel ali kak drug dan doživel nesrečo. Nekega dne lahko postane psihotičen ali premine. Življenje običajnega človeka je prav tako. Čeprav ga vidiš v parku kako vadi čigong, se pravzaprav ne kultivira resnično. Čeprav se želi kultivirati proti visokim nivojem, tega ne more, dokler ne prejme prave poti. Ima le željo, da bi se kultiviral proti visokim nivojem vendar je še naprej praktikant čigonga na nizkem nivoju zdravljenja in ohranjanja zdravja. Nihče mu ne bo spremenil toka življenja, zato bo oboleval. Če ne ceni vrline, se njegove bolezni ne da pozdraviti. Ni res, da tisti, ki vadi čigong ne more zboleti.

K kultivaciji je potrebno pristopiti resno in biti pozoren na lasten šinšing. Bolezni se lahko odstrani le z resničnim izvajanjem kultivacije. Ker čigong praksa niso gimnastične vaje, temveč nekaj nad nivojem običajnih ljudi, mora za praktikante obstajati višje načelo in standard. Da bi dosegla svoj cilj, mu mora oseba slediti in delovati v skladu z njim. Vendar mnogi ne postopajo tako, ostajajoč običajni ljudje – zato bodo vseeno bolni, ko nastopi čas. Taka oseba bo nekega dne doživela možgansko kap, nenadoma jo bo strla ta ali ona bolezen ali pa bo postala psihotična. Vsi vedo, da ona vadi čigong. Ko postane psihotična, bodo ljudje rekli, da ima kultivacijsko norost in ji bo ostala ta etiketa. Si predstavljate, je to logično? Laik ne pozna resnice. Celo profesionalcem in mnogim praktikantom je resnico težko dojeti. Če taka oseba postane psihotična doma, bo to morda manj problematično z vidika javnega mnenja, čeprav bodo tudi takrat rekli, da je to zaradi vadbe čigonga. Če pa postane psihotična na mestu za vaje, bo to strašno. Velika etiketa bo prilepljena, taka ki jo je nemogoče odstraniti, kakorkoli bi se trudili. Tisk bo razglasil, da je čigong privedel do kultivacijske norosti. Nekateri ljudje nasprotujejo čigongu brez vpogleda vanj: „Videli ste ga pred kakšnim dnevom, da je bil dobro, ko je delal čigong vaje, pa poglej sedaj v kaj se je spremenil.” Kot običajni osebi, se mu dogaja tisto, kar mu je namenila usoda. Lahko ima tudi druge bolezni in se sooči z drugimi težavami. Ali je razumno za vse kriviti čigong? To je kot z zdravnikom v bolnici: če je nekdo zdravnik ali to pomeni, da nikdar v življenju ne sme biti bolan – se to lahko razume na ta način?

Zato lahko rečemo, da mnogi ljudje podajajo brezumne komentarje, brez da bi poznali pravo resnico o čigongu in načela, ki stoje za njim. Kadar se pojavi težava, se vse vrste označb daje na čigong. Čigong je zelo kratek čas popularen v družbi. Mnogi ljudje vztrajajo pri trmastem stališču, večno zanikajoč čigong, ga podcenjujejo in zavračajo. Nikomur ni jasno kaj ti ljudi mislijo v svojih glavah; njim se je čigong tako zagnusil, kot da ima to kakršnokoli zvezo z njimi. Ko se omeni čigong, ga imenujejo idealizem. Čigong je znanost in to naprednejša znanost. To se dogaja le zato, ker so ti ljudje preveč trdoglavi, medtem ko je njihovo znanje zelo omejeno.

V krogih kultivatorjev obstaja še ena situacija, ki se imenuje „čigong stanje”. Taka oseba ima mentalne iluzije, ne pa kultivacijsko norost. Oseba v tem stanju je dokaj razumna. Najprej naj vam pojasnim kaj je čigong stanje. Znano je, da čigong praksa vključuje vprašanje prirojene kakovosti. V vsaki državi na svetu živijo ljudje, ki verjamejo v religije. Na Kitajskem obstajajo ljudje katerih vera je budizem ali taoizem že nekaj tisoč let. Oni verjamejo, da so za dobra dela ljudje nagrajeni z dobrim in za zla kaznovani z zlom. Vendar nekateri ljudje v to ne verjamejo. Posebno v času Kulturne revolucije, je bilo to kritizirano in označeno kot praznoverje. Nekateri ljudje za praznoverje proglasijo vse, česar ne morejo razumeti, se ne uči v učbenikih, kar moderna znanost ni priznala in vse kar še ni odkrito. Pred nekaj leti je bilo veliko takih ljudi, sedaj pa jih je vse manj. Čeprav neke pojave morda ne priznaš, se one manifestirajo v naši dimenziji. Ne drzneš si jih priznati, vendar imajo sedaj ljudje pogum, da o njih spregovorijo. Prav tako so tudi dobili vpogled v nekatera dejstva o čigongu na osnovi tistega kar vidijo in slišijo.

Nekateri ljudje so trmasti do te mere, da se ti smejijo iz dna srca, ko jim omenite besedo čigong. Mislijo, da ste vraževerni in smešni. Ko omeniš fenomen čigonga, te imajo za nevedneža. Čeprav ima taka oseba predsodke, pa njegova prirojena kakovost ni nujno slaba. Če ima dobro prirojeno kakovost in želi vaditi čigong, se mu lahko Tretje oko odpre na zelo visokem nivoju in prav tako lahko dobi nadnaravne moči. On ne verjame v čigong, vendar ne more jamčiti, da ne bo nikdar zbolel. Ko zboli, bo odšel v bolnico. Ko ga zdravnik Zahodne medicine ne bo mogel ozdraviti, bo odšel k zdravniku kitajske medicine. Ko niti zdravnik kitajske medicine ne bo mogel ozdraviti njegove bolezni in ko nobeno ljudsko zdravilo ne bo pomagalo, se bo spomnil čigonga, razmišljajoč: „Poskusil bom srečo, da vidim ali me lahko čigong ozdravi ali ne.” Prišel bo oklevajoč. Zahvaljujoč dobri prirojeni kakovosti mu bo šlo dobro, čim bo začel vaditi. Morda bo njegov učitelj zainteresiran zanj ali mu bo pomagalo višje bitje iz druge dimenzije. Naenkrat se mu Tretje oko odpre ali je v stanju pol–razsvetljenja. S Tretjim očesom odprtim na zelo visokem nivoju, lahko nenadoma sprevidi nekaj resnice vesolja. Poleg toga, on poseduje nadnaravne moči. Ali bi rekli, da ko se taka vrsta osebe sooči z dano situacijo, njen um to lahko prenese? Kaj mislite, v kakšnem mentalnem stanju bo? Tisto kar je prej, ko so drugi govorili o tem, imel za praznoverje, nekaj popolnoma nemogočega in smešno, mu pravzaprav leži pred očmi in on je v stiku s tem. Ker je mentalni pritisk prevelik, um te osebe tega ne bo mogel prenesti. Tistega kar pove, drugi ne bodo razumeli, čeprav je njegov um razumen. Vendar ne more obdržati ravnotežja med obema stranema. Odkril je, da je napačno to kar dela človeštvo, medtem ko je to kar se počne na drugi strani običajno pravilno. Če postopa na način kot se postopa tam, bodo ljudje rekli, da tukaj nima prav. Oni ga ne morejo razumeti, zato bodo zanj rekli, da ima kultivacijsko norost.

Ta oseba dejansko nima kultivacijske norosti. Večina med vami, ki vadite čigong ne bo postala takšna – le tisti z velikimi predsodki, bodo izkusili čigong stanje. Mnogi med publiko imajo odprto Tretje oko – precejšnje število jih je. Oni so resnično videli stvari v drugih dimenzijah. Oni niso presenečeni, se počutijo dobro, niso doživeli šoka, niti niso v takem čigong stanju. Ko je nekdo v čigong stanju, je zelo čustven in kar govori zelo filozofsko in logično – le običajni ljudje ne verjamejo temu kar pravi. V neki priložnosti bi lahko dejal, da je videl nekoga, ki je umrl in da mu je ta rekel, da naj nekaj naredi. Kako lahko običajni ljudje verjamejo kaj takega? Kasneje ta oseba dojame, da mora take stvari zadržati zase, namesto da jih obelodani. Ker bo na pravi način vzpostavil odnose na obeh straneh, bo vse v redu. Značilno je, da imajo tudi take osebe nekatere nadnaravne moči. Tudi to ni kultivacijska norost.

Obstaja še ena situacija, ki se imenuje „prava norost”, ki pa jo redko srečamo. „Prava norost” o kateri govorimo ne pomeni zares znoreti. Namesto tega pomena, označuje „kultivacijo resnice”. Kaj je prava norost? Lahko vam povem, da se tako osebo redko vidi med praktikanti, morda je ena na sto tisoč. Pomeni, da to ni običajno in nima nikakršnega vpliva na družbo.

Običajno za „pravo norost” obstajajo predpogoji: oseba mora imeti izjemno prirojeno kakovost in biti mora starejša. Upoštevajoč njeno starost je zanjo prepozno, da bi se kultivirala. Tisti, ki imajo izvrstne prirojene kakovosti so tukaj običajno z nalogo in prihajajo z zelo visokih nivojev; vsakdo se boji obiskati to družbo običajnih ljudi, saj, ko se mu enkrat spomin izbriše, ne bo mogel prepoznati nikogar. Ko oseba prispe v družbeno sredino običajnih ljudi, jo bodo ljudske motnje prisilile, da bo težila k slavi in denarju, zato bo padla na nivo običajnih ljudi, brez upanja, da bi se lahko izvlekla. Zato se nihče ne drzne priti sem, saj se boje. Vseeno obstajajo tisti, ki prihajajo. Ko pridejo, se resnično ne morejo obnašati dobro med običajnimi ljudmi in res prične padati. Oni res padejo do nizkega nivoja in zagrešijo mnoge slabe stvari v času svojega življenja. Ko nekdo živi zaradi borbe za lastno korist, potem stori veliko slabega in drugim ostane veliko dolžan. Njegov učitelj vidi, da bo padel. Ker je on kljub vsemu nekdo, ki ima Resnični dosežek, učitelj ne bo tako lahko dovolil njegovega padca. Kaj se da storiti? Njegov učitelj je zaskrbljen in ni načina, da ga napelje, da bi se kultiviral – kje je v tem trenutku možno najti učitelja? On se mora vrniti k prvobitnemu jazu in to s kultivacijo od začetka, vendar je to lažje reči kot storiti. Glede na to, da je star, je zanj prepozno, da bi se kultiviral. Kje naj najde metodo kultivacije uma in telesa?

Samo, če ima izjemno prirojeno kakovost in samo pod takimi neobičajnimi okoliščinami, se zanj lahko uporabi metodo prave norosti. Z drugimi besedami, ko absolutno ni upanja, da bi se taka oseba sama povrnila k sebi, se lahko uporabi to metodo, da se osebo naredi duševno moteno. Nekatere funkcije možganov se ji izključi. Na primer, kot človeška bitja se bojimo mraza in umazanije, zato se v možganih izključijo centri, ki se bojijo mraza in umazanije. Ko se nekatere funkcije onesposobijo, bo videti kot da ima oseba mentalne težave in se bo vedla, kot nekdo, ki je resnično mentalno moten. Vendar običajno ne počne nič slabega, niti žali ali tepe ljudi. Namesto tega, pogosto opravlja dobra dela, vendar je zelo kruta do sebe. Ker se ne zaveda mraza, pozimi bosa hodi po snegu, oblečena v lahka oblačila in stopala ji zmrzujejo do krvavenja. Ker se ne zaveda umazanije, si drzne jesti človeške iztrebke in piti človeški urin. Poznal sem osebo, ki je z zadovoljstvom jedla zmrznjen konjski iztrebek, trd kot kamen. Lahko je prenesla tisto česar običajna oseba pri polni zavesti ne bi mogla nikdar. Pomislite koliko je pretrpela zaradi take norosti. Seveda imajo take osebe običajno nadnaravne moči in večina so starejše ženske. Nekoč je živela ženska, ki je sama sebi zavezovala stopala, da bi jih zmanjšala, vendar je vseeno lahko brez napora preskočila zid visok dva ali več metrov. Ko je njena družina dojela, da je motena in da neprestano beži od doma, so jo začeli zaklepati v hišo. Ko so njeni odšlo iz hiše, se je s prstom naslonila na ključavnico in jo odklenila. Nato je pobegnila. Zatem so jo zvezali z železnimi verigami. Ko so vsi odšli od doma, se je z lahkoto otresla verig. Bilo jo je nemogoče zadržati. Na tak način je lahko zelo trpela. Z veliko trpljenja, je lahko kmalu odplačala dolgove, ki so nastali s slabimi dejanji. Dovolj bi bilo največ tri leta, najpogosteje pa le eno ali dve, upoštevajoč, da je tako trpljenje neizrekljivo. Potem bi naenkrat doumela, kaj se je zgodilo. Ker je končala svojo kultivacijo, se ji je takoj odklenil Gong in izplavale so raznorazne božanske moči. Takšni primeri se redko vidijo a jih je bilo nekaj v preteklosti. Tega se ne dopušča ljudem s povprečno prirojeno kakovostjo. Zgodovina pomni motene svečenike in motene taoiste, kot je bil moteni svečenik, ki je z metlo napodil Čin Hveja79 iz svetišča, kot tudi druge zgodbe o motenih taoistih. Veliko je takšnih klasičnih zgodb.

Nedvomno lahko rečemo, da kultivacijska norost (bruhati ogenj ali znoreti) ne obstaja. Če lahko nekdo bruhne ogenj80, in če je to resnično, bi rekel, da je ta oseba nekaj zastrašujočega. Če lahko nekdo prižge ogenj z odprtjem ust ali iztegnjeno roko ali če lahko s prstom prižge cigareto, jaz to imenujem nadnaravna moč!

Demonske motnje v kultivaciji

Kaj so to demonske motnje v kultivaciji? To so motnje v čigong praksi, na katere često naletimo. S čim to čigong praksa privablja demonske motnje? Pravzaprav je veliko ovir, ko se nekdo želi kultivirati – v pravi kultivaciji se preprosto ne da uspeti brez zaščite mojega Fašena. Čim stopiš skozi vrata je tvoje življenje lahko ogroženo. Človeška Glavna duša je nesmrtna. Pomeni, da si v svojih družbenih odnosih v prejšnjih življenjih drugim lahko ostal dolžan, jim škodoval ali storil kaj drugega slabega. Ti tvoji upniki te bodo poiskali, da izterjajo dolg. V budizmu se reče, da oseba živi zaradi karmičnega vračanja. Če nekomu nekaj dolguješ, te bo našel, da bi poračunal. Če zaračuna preveč bo moral višek naslednjič vrniti. Če sin ne spoštuje staršev bo v naslednjem življenju z njimi zamenjal mesto – cikličnost se odigrava na ta način. Vseeno pa smo mi opazili demonske motnje, ki vam preprečujejo vadbo čigonga. Vse to ima karmične odnose in se ne dogaja brez razloga. Ne bi moglo obstajati brez razloga.

Najpogostejša oblika demonske motnje se dogaja na sledeč način. Preden začneš vadbo, je tvoja okolica relativno mirna. Odkar si se naučil čigong, uživaš v vadbi, vendar, čim začneš vajo sedeče meditacije, je zunaj nenadoma zelo hrupno. Sliši se zvoke avtomobilskih hup, korakov na pločniku, pogovore, treskanje vrat, radio. Nenadoma ni več tiho. Če ne delaš vaj, je okolica precej mirna, čim pa začneš z vadbo postane hrupna. Mnogi od nas nikdar niso razmišljali zakaj se vse to dogaja, razen, da se nam zdi vse to čudno in smo razočarani, da ne moremo vaditi. To „čudno” bo preprečilo našo vadbo. To je motnja s strani demonov, ki manipulirajo z ljudmi, da bi te oni motili. To je najenostavnejša oblika motnje a lahko doseže cilj, da prekineš vadbo. Če vadiš čigong in če dosežeš Tao, kaj bo s tvojimi neporavnanimi dolgovi do drugih? Oni tega ne dovolijo, zato ti ne dovolijo, da bi vadil čigong. Kljub temu pa je to obenem tudi indikacija določenega nivoja: po določenem obdobju, ta pojav ne bo smel več obstajati. Z drugimi besedami, ko se dolgovi odstranijo, demonom ni več dovoljeno, da prihajajo in te motijo. To je zato ker kultivacija v naši Falun Dafa omogoča hitro napredovanje in hitro prebijanje skozi nivoje.

Obstaja pa še ena vrsta demonske motnje. Vemo, da se z vadbo čigonga lahko odpre Tretje oko. Z odprtim Tretjim očesom, bodo nekateri ljudje, ko vadijo doma, zagledali srhljive prizore in strašne like. Nekateri imajo neurejene, dolge lase, nekateri se žele pretepati s teboj ali celo izvajajo nekakšne gibe, ki so precej grozljivi. Včasih jih lahko vidiš kako se plazijo na zunanji strani okna, srhljivega videza. Kako se lahko zgodi taka situacija? To je ena oblika demonske motnje. Vendar se v naši šoli Falun Dafe, to dogaja redko – morda kot en med stotimi primeri. Večina ljudi se ne bo znašla v takšni situaciji. Ker ne morejo koristiti tvoji kultivaciji, jim ni dovoljeno, da te na tak način motijo. V drugih konvencionalnih praksah ta vrsta motenj predstavlja najobičajnejši pojav, ki traja precej dolgo. Nekateri ljudje samo zaradi tega ne morejo vaditi čigonga ker se prično bati. Ljudje običajno izberejo vadbo ponoči, ko je tiho. Ko  79 Čin Hvej – zli uradnik na kraljevskem dvoru južne Song dinastije (1126 – 1279) 80 Bruhati ogenj – kitajski izraz, ki med drugim označuje „kultivacijsko norost”; tu ga lahko razumemo dobesedno in figurativno pred očmi zagledaš nekega pol–duha, pol–človeka, boš preveč prestrašen, da bi nadaljeval z vadbo. V naši Falun Dafi na splošno ni tega pojava. Vseeno pa so redke izjeme, saj za nekatere ljudi nastanejo posebne situacije.

Obstaja še ena kultivacijska metoda, ki prakticira zunanjo in notranjo kultivacijo – metoda zahteva treniranje borilnih veščin in notranjo kultivacijo. Običajno jo srečamo v Tao– šoli. Tisti, ki se kultivira na ta način, pogosto naleti na demonsko motnjo kakršne ni v običajnih kultivacijskih metodah, temveč samo v tistih, ki vključujejo zunanjo in notranjo kultivacijo ali pri borilnih veščinah. Praktikant bo izzvan na spopad, saj je na svetu veliko taoističnih praktikantov in mnogi med njimi se učijo borilne veščine ali izvajajo notranjo in zunanjo kultivacijo. Učenec borilnih veščin tudi lahko razvije Gong. Kako? Ko se osvobodi želje po ugledu in denarju, kot tudi drugih navezanosti, tudi njemu raste Gong. Vseeno pa bo potreboval več časa, da se reši želje po tekmovanju z drugimi, in nje se bo osvobajal precej počasi, kar pomeni, da jo bo na določenih nivojih imel še naprej. Ko sedi v transu, bo vedel kdo vse vadi borilne veščine. Njegova duša (juenšen) bo zapustila telo, da bi nekoga izzvala na borbo, da bi se videlo, čigava borilna veščina je večja, zato bo prišlo do borbe. Te stvari se dogajajo v drugi dimenziji, kjer ga lahko tudi kdo drug pokliče k borbi. Če odbije, ga bo tisti drugi resnično ubil in zato, se bo med njima zgodila borba. Čim oseba zaspi, jo bo nekdo poiskal, da jo izzove, kar mu jamči nemirno noč. Pravzaprav, je to pravi trenutek, da se osvobodi navezanosti na tekmovanje; če se ne bo rešil tekmovalne mentalitete, bo vedno tako. Če se bo nadaljevalo, se niti po nekaj letih kultivacije ne bo mogel premakniti s tega nivoja in ne bo sposoben nadaljevati naprej. Ker porablja preveč energije, tudi njegovo fizično telo tega ne more več prenesti, zato lahko ostane popolnoma nemočen. V praksi, ki vključuje zunanjo in notranjo kultivacijo, se lahko oseba sreča s tako situacijo, ki je celo precej pogosta. V naši praksi notranje kultivacije ni take situacije, niti je dovoljeno, da bi se zgodila. Teh nekaj oblik, ki sem jih navedel, so precej običajne.

Vendar obstaja še ena vrsta demonske motnje s katero se bo srečal vsakdo, vključno s tistimi iz naše šole: to je demon poželenja. To je nekaj zelo resnega. V družbi običajnih ljudi, zahvaljujoč seksualnemu življenju med zakonci, človeška vrsta proizvaja potomstvo. Človeška rasa na ta način zagotavlja svoj obstoj. Upoštevajoč, da v človeški družbi obstajajo čustva, so take stvari za vsakodnevne ljudi popolnoma upravičene. Ker imajo človeška bitja čustva – bes je čustvo, sreča je čustvo, kot tudi ljubezen in sovraštvo; čustvo je, ko nam je kaj všeč ali nam ni všeč, vtis ali je nekdo dober ali ne, imeti hobi in stvari, ki jih ne maramo, vse je čustvo - ljudje žive za čustva. Zatorej nek praktikant, ki se je povzdignil nad vse to, ne sme ocenjevati stvari s to logiko, temveč se mora od nje ločiti. Veliko je navezanosti, ki so izvedene iz čustev in morajo nam postati manj pomembne, da bi se jih vseh, v neki točki, v celoti osvobodili. Želje, poželenje in podobne stvari so vse same človeške navezanosti – in vseh se moramo osvoboditi.

Od tistih praktikantov, ki izvajajo kultivacijo med običajnimi ljudmi, naša šola ne zahteva, da bi postali menihi oz. nune. Mladi praktikanti morajo še naprej ustvarjati družine. Torej, kako naj se ravnamo glede tega? Rekel sem, da naša šola kultivacije meri neposredno v človeško srce. Ona te ne sili, da bi karkoli izgubil v smislu materialne koristi. Temveč te, prav nasprotno, preizkuša, tako da sredi materialnih interesov običajnih ljudi ojekleniš svoj šinšing – tisto, kar se res razvija je tvoj šinšing. Če se lahko osvobodiš navezanosti, si sposoben zapustiti vse, zato, ko se bo od tebe zahtevalo, da opustiš materialne koristi, boš ti to zares lahko storil. Če se ne moreš osvoboditi navezanosti, ne boš mogel odvreči ničesar. Pomeni, da je prvi cilj kultivacije kultivirati lastno srce. Kultivacijska praksa po samostanih te prisiljuje, da zares izgubiš te stvari, da bi se osvobodil navezanosti. Ne dovoljujoč ti, da o njih razmišljaš, te prisilijo, da se jih v popolnosti odrečeš. Takšno metodo uporabljajo. Ampak mi od vas ne zahtevamo tega; zahtevamo, da vam materialni interesi, ki leže tu pred vami, niso tako pomembni. Zato so tisti, ki opravijo kultivacijo v naši šoli najsolidnejši. Mi od vas ne zahtevamo, da postanete menihi in nune. Kultiviramo se med običajnimi ljudmi in naša praksa bo v prihodnosti vedno bolj priljubljena. Predpostavimo, da bi vsi praktikanti Falun Dafe postali napol menihi, ki to niso; če bi vsi praktikanti to želeli, se to ne bo smelo zgoditi. Celo, če si ti praktikant, tvoj zakonski partner pa ni, ti ni dovoljeno, da se ločiš zaradi prakse. Z drugimi besedami, mi spolnosti ne smemo dajati tolikšnega pomena, ki ji ga dajejo običajni ljudje. Posebno tako imenovana seksualna svoboda in pornografija današnje družbe so motnja ljudem. Nekaterim ljudem so te stvari zelo pomembne, medtem ko jim mi, kot praktikanti, ne smemo pripisovati velikega pomena.

Gledano z visoke perspektive, se reče, da se običajni ljudje v družbi igrajo z blatom, ne da bi razumeli, da je umazano. Rekli smo, da zaradi tega ne smete motiti harmonije v svoji družini. Zatorej, je v sedanji fazi dovolj, da temu posvečate manj pozornosti. Dobro je vzdrževati normalno, harmonično zakonsko življenje. V prihodnosti, ko boste dosegli določen nivo, bo na tem nivoju nastala nova situacija. Za sedaj naj bo tako - dovolj je, da izpolnete to zahtevo. Seveda pa se ne smete ravnati po te, kar se danes dogaja v sodobni družbi. Kako le bi lahko bilo to dovoljeno!

Še ena stvar je vezana na to. Veste, da telesa naših praktikantov nosijo energijo. Za osemdeset do devetdeset odstotkov ljudi prisotnih na seminarju, ne le, da bodo rešene zdravstvene težave, temveč se jim bo razvil tudi Gong, kar pomeni, da bodo nosili zelo silno energijo. Tvoj Gong in nivo tvojega šinšinga nista sorazmerna. Ker je naenkrat nadgrajen, je tvoj Gong za sedaj večji, medtem ko tvoj šinšing šele napreduje. Postopno ga bo tvoj šinšing dohitel – jamčim, da ga bo v tem časovnem obdobju dohitel – in zato smo to storili vnaprej. Z drugimi besedami, vi imate neko količino energije. Ker je energija vzgojena na pravilni poti čista in blagorodna, vsi vi, ki sedite tukaj, občutite ozračje vzvišenosti in blagosti. Jaz sem se kultiviral na ta način in nosim te stvari v sebi. Vsi, ki sede tukaj so harmonični, brez slabih pomislekov v glavi, in celo nihče ne razmišlja, da bi prižgal cigareto. Tudi v prihodnje morate slediti zahtevam naše Dafe, pa bo tudi Gong, ki ga razvijate s kultivacijo takšen. Z vašo stalno rastočo Gong–potenco, bo energija razsuta iz gonga v vaših telesih prav tako precej močna. Celo, če ni tako močna, bo vsakodnevna oseba v vašem polju gonga vseeno obvladana v vaši prisotnosti. Ali, če ste doma, boste tudi obvladovali druge, zato bodo tudi vaši domači obvladani z njo. Zakaj se to dogaja? Da bi to izvedli, vam ni potrebno niti uporabljati uma. To je polje čiste harmonije, blagosti, in pravilnega mišljenja. Zato je malo verjetno, da bodo ljudje v njem razmišljali o slabih stvareh in počeli slabe stvari. Polje ima tak učinek.

Pred kakim dnevom sam dejal, da svetloba Bude osvetljuje vse stvari in prinaša dostojnost in pravičnost v jasnost in popolnost. Z drugimi besedami, energija razpršena iz naših teles je sposobna popraviti vsa abnormalna stanja, ki nas obdajajo. Zato, pod vplivom tega polja, če ne misliš o teh stvareh, boš nehote obvladal tudi svojega partnerja; če ti ne razmišljaš o teh stvareh, niti tvoj zakonski tovariš ne bo razmišljal o njih. Vendar to ni absolutno, saj je v obstoječi sredini dovolj vključiti TV in se najdejo raznorazne stvari, ki stimulirajo željo. Vendar imaš, v normalnih pogojih, tak obvladujoč učinek. V prihodnosti, ko boš dosegel kultivacijo na visokem nivoju, boš vedel kaj početi, brez mojih napotkov. Do takrat bo nastalo drugo stanje, ki ti bo zagotovilo harmonično življenje. Zatorej ti ni potrebno biti zelo zaskrbljen glede spolnosti, saj preveč skrbi tudi pomeni navezanost. V zakonskih odnosih ne obstaja problem seksa, obstaja pa problem poželenja. Dokler mu ne pripisuješ posebnega pomena in se počutiš mentalno uravnoteženo, bo vse v redu.

S kakšnimi demoni poželenja se lahko oseba sreča? Če tvoja sposobnost da se upreš skušnjavi ni ustrezna, se bodo pojavili v tvojih sanjah ali ko vstopiš v ding81 ko meditiraš. Med spanjem ali ko meditiraš, se bo nenadoma pojavil – če si moški, se bo prikazala lepotica; če si ženska, se bo pojavil moški tvojih sanj. Vendar bosta gola. Če le pomisliš na seks, boš ejakuliral in ga s tem naredil resničnega. Prosim, razmislite o tem; v naši praksi se telesna esenca uporablja za vzgajanje življenja; ne bi smel vedno kar tako ejakulirati. Obenem pa nisi opravil testa spolnega poželenja. Kako se lahko to dopusti? Zato vam povem, da bo vsakdo prišel do  81 Ding – stanje izpraznjenega a vseeno zavedajočega se uma tega vprašanja, to vam jamčim. Medtem, ko vam predavam Fa, jaz v vaš um odtisnem zelo močno energijo. Ko odidete skozi ta vrata, se morda ne boste spomnili kaj točno sem vam dejal, ko pa se boste srečali s tem vprašanjem, se boste spomnili mojih besed. Če sebe obravnavaš kot kultivatorja, se boš v trenutku spomnil in se boš sposoben vzdržati in takrat boš sposoben opraviti test. Če prvič padeš na testu, ga bo drugič težko opraviti. Obstaja tudi primer, ko nekdo pade na prvem testu in mu je zelo žal, ko se prebudi. Morda bo tak način razmišljanja, to stanje zavesti, ojačilo tvoje misli o tem. Ko se naslednjič pojavi to vprašanje, se boš lahko obvladal in boš opravil test. Če tisti, ki pade na testu, ni pozoren na to, mu bo kasneje težje opraviti test. Nedvomno je tako.

Ta oblika motnje lahko pride od demona ali od učitelja, ki je en predmet transformira v drugega, da bi te preizkusil. Obe obliki obstajata, ker mora ta test opraviti vsak. Mi začenjamo kultivacijo kot običajni ljudje; prvi korak je ta test in z njim se bo srečal vsakdo. Dal vam bom primer. Ko sem predaval na seminarju v Vuhanu, je bil na seminarju nek mladenič, tridesetletnik. Takoj po predavanju je odšel domov in sedel k meditaciji. Takoj je vstopil v ding. Nato je naenkrat zagledal Budo Amitabo, ki se je pojavila na eni strani, in Lao Cea na drugi – to je navedel, pišoč o svoji izkušnji. Ko sta se pojavila, sta ga oba pogledala in brez besed izginila. Nato se je prikazala Bodisatva Avalokitešvara, noseč v roki vazo iz katere se je vil bel dim. Ko je tako sedel, je bil praktikant zalo zadovoljen, ker je vse videl zelo živo. Naenkrat se je dim spremenil v nekaj lepotic; to so bile leteča nebeška dekleta (Apsare), ki so izjemno privlačna. Z gracioznimi gibi so zaplesale pred njim. Pri sebi je pomislil: „Ker vadim, me Bodisatva nagrajuje, spreminjajoč lepotice, da jih gledam, mi pošilja leteča nebeška dekleta, da mi plešejo.” Medtem, ko se je navduševal nad to mislijo, so lepotice naenkrat postale gole in pristopile z raznimi gibi k njemu, božajoč in objemajoč ga. Šinšing tega praktikanta se je zelo hitro popravljal; v tem trenutku, je postal pozoren. Prva misel, ki ga je prešinila je bila: „Jaz nisem običajen človek. Jaz sam praktikant. Ne smete se tako vesti do mene, saj sem praktikant Falun Dafe.” Ko je izplavala ta misel, je nenadoma vse izginilo, saj je bilo tako ali drugače iluzija. Nato sta se ponovno pojavila Buda Amitaba in Lao Ce. Lao Ce je pokazal na praktikanta in z nasmehom dejal Budi Amitabi: „Tega otroka se da naučiti.” To je pomenilo, da je fant dober za kultivacijo in da se je sposoben učiti.

Skozi zgodovino ali iz perspektive višje dimenzije, sta bili vprašanji želje in poželenja kritični za opredelitev ali se nekdo lahko kultivira. Zatorej moramo biti do teh stvari resnično indiferentni. Vendar pa, ker se mi kultiviramo med običajnimi ljudmi, ne zahtevamo od vas, da se v celoti odrečete teh stvari. Vsaj na tej stopnji, jim ne smete pripisovati prevelikega pomena in to ne bi smelo biti podobno temu, kar je bilo prej. Praktikant mora biti tak. Ko se v čigong praksi pojavi motnja te ali one vrste, poišči razloge v sebi in najdi tisto, česar se še nisi osvobodil.

Demonska motnja iz lastnega uma

Kaj je to demonska motnja iz lastnega uma? V vsaki dimenziji ima človeško telo fizično polje. Znotraj posebnega polja, se vse iz tega vesolja odraža v našem dimenzijskem polju, v obliki senc. Čeprav so sence, so snovne narave. Vse kar je znotraj polja tvoje dimenzije, narekujejo misli v tvojih možganih. Pomeni, če le mirno gledaš stvari s Tretjim očesom, brez mentalnih aktivnosti, je tisto kar vidiš stvarno; če začneš le malo razmišljati, bo tisto, kar vidiš lažno. To se imenuje demonska motnja iz lastnega uma ali mentalna transformacija. To se dogaja zaradi tega, ker nekateri praktikanti sebe niso sposobni obravnavati kot praktikante in se ne morejo nadzorovati. Oni stremijo po nadnaravnih močeh in so navezani na nižje razredne veščine in celo na nekatere stvari, ki jih slišijo v drugih dimenzijah. Oni so obsedeni s pridobivanjem teh sposobnosti. Takšnim ljudem je najlažje razviti demonsko motnjo iz lastnega uma in pasti na nižji nivo. Ne glede na to kako visok je njegov nivo kultivacije, ko se mu zgodi ta težava, oseba pade na samo dno, in je na koncu uničena – to je zelo resno vprašanje z resnimi posledicami. Ni kot na drugih področjih, kjer ko se enkrat pade na testu šinšinga, se da vstati in nadaljevati s kultivacijo. To ni slučaj, ko se zgodi demonska motnja iz lastnega uma, ker se na ta način kultivacija prekine in s tem lahko uniči življenje. Posebno, se ta težava lahko zgodi praktikantom s Tretjim očesom odprtim na določenem nivoju. Prav tako nekatere ljudi večno ovirajo tuja sporočila v njihovi zavesti in oni verjamejo vse kar jim je rečeno v tujih sporočilih – tudi ta težava se lahko dogodi. Pomeni, da boste imeli nekateri med vami, katerih Tretje oko je odprto, motnje v obliki raznoraznih sporočil.

Dal vam bom en primer. Na nizkem nivoju kultivacije je zelo težko obdržati ne vznemirjen um. Morda ne boš mogel jasno videti kako zgleda tvoj učitelj. Nekega dne boš morda zagledal velikega, visokega nesmrtnika. On te bo pohvalil in te začel nekaj učiti. Če sprejmeš, boš uničil svoj Gong. Ko se navdušiš in ga sprejmeš za učitelja, mu boš sledil. Vendar on ni dosegel Resničnega dosežka. V drugi dimenziji, se njegovo telo lahko transformira po velikosti; s tem pred seboj, gledajoč v visokega nesmrtnika, boš zelo vznemirjen. Mar ne boš, tako vznemirjen, pristal, da se učiš od njega? Zelo težko je odrešiti praktikanta, ki se ne zna obvladovati – takšen lahko sebe z lahkoto uniči. Nebeška bitja so božanstva, vendar niti ona niso dosegla Resničnega dosežka, zato nadaljujejo s Samsaro, kot vsi ostali. Če kar tako, vzameš za učitelja neko tako bitje, kam te lahko ono odvede? Ono celo ne more doseči Resničnega dosežka. Ali ne bo tvoja kultivacija zaman? Tvoj Gong bo na ta način končal v zmešnjavi. Zelo težko je obdržati um ne vznemirjen. Vsem vam povem, da je to zelo resno vprašanje, ker se boste mnogi med vami kasneje srečali s to težavo. Jaz vas učim Fa; od vas samih je odvisno ali se boste vedli kot je treba. Tisto kar sem opisal je ena od možnih situacij. Ne dovoli si, da bi se vznemiril, ko zagledaš razsvetljeno bitje iz druge šole kultivacije. Drži se ene šole. Ne glede na to ali je nekdo takšen Buda, Tao, nesmrtnik ali demon, ne dovoli, da te vznemiri. Če se boš tako vedel, je uspeh zajamčeno na vidiku.

Demonska motnja iz lastnega uma se pojavlja tudi v drugih oblikah. Morda bo motnja prišla s strani preminulega sorodnika, ki te bo jokajoč preklinjal, da stori to ali ono. Razne stvari se lahko zgodijo – ali ti bo po tem srce ostalo mirno? Predstavljaj si, da si zelo navezan na svojega otroka ali imaš rad svoje starše, ki so umrli. Rekli so ti, da storiš nekatere stvari... in vse to so stvari, ki jih ne smeš storiti, da ne bi uničil svoje kultivacije. Tako težko je biti praktikant. Govori se, da je budizem v kaosu. Sprejel je celo stvari iz konfucianizma, kot je spoštovanje staršev in ljubezen do otrok, kar niso budistična načela. Kaj to pomeni? Ker je pravo življenje osebe, življenje duše (juenšen), je tvoja prava mater le tista, ki je dala življenje tvoji duši. Tekom samsare, si imel matere, ki so bile ljudje, in ki niso bile ljudje, in preveč jih je bilo, da bi se jih dalo našteti. Prav tako se ne da prešteti koliko sinov in hčera si imel tekom svojih različnih življenj. Kdo je tvoja mater? Kdo so tvoji otroci? Ko boš izdahnil, tega ne boš vedel. Vendar boš moral drugim vrniti kar jim dolguješ. Človeška bitja žive v slepilu in se preprosto ne morejo otresti teh stvari. Nekateri se ne morejo sprijazniti s smrtjo sinov in hčera, zato ves čas poudarjajo kako so bili dobri; ali kako je bila dobra pokojna mater. Tako so ožaloščeni, da bi jih rade volje spremljali ostanek življenja. Zakaj ne razmislite? Ali niso oni tu, da bi vas trpinčili? Oni to počno, da bi vam preprečili živeti normalno življenje.

Običajni ljudje morda ne razumejo, da če si navezan na te stvari, se nikakor ne moreš kultivirati. Budizem zaradi tega nima teh vsebin. Če želiš izvajati kultivacijo, se mora ljudske sentimente potisniti na stran. Seveda moramo, pri kultivaciji v človeški družbi, spoštovati starše in vzgajati otroke. V vseh okoliščinah moramo biti dobri in ljubeznivi do drugih, da ne omenjamo družinskih članov. Vse moramo obravnavati na enak način. Dobri moramo biti do svojih staršev in otrok, in na vsak način uvidevni do drugih. Takšno srce je nesebično; to je srce dobrote in blagohotnosti. Čustva so nekaj, kar pripada običajnim ljudem, ki žive samo zanje.

Mnogi ne morejo disciplinirati samih sebe, kar povzroča težave pri kultivaciji. Nekateri trdijo, da jim je Buda nekaj rekel. Razen, če si v življenjski nevarnosti in se ti pove kako se ji izogniti, so vsi tisti, ki ti svetujejo, kako se izogniti neki težavi, ki se bo zgodila na ta in ta dan, ti izdajo dobitno številko na lotu in ti pravijo da poskusi, in tisti ki ti žele, da bi dobil nekaj v družbi običajnih ljudi, demoni. Če želiš le koristi med običajnimi ljudmi in nisi sposoben opraviti preizkusa, ne boš napredoval. Kako se lahko kultiviraš, če med običajnimi ljudmi živiš udobno življenje? Kako se ti lahko transformira karma? Kje boš našel sredino, da boš popravil svoj šinšing in transformiral svojo karmo? Vsi morate imeti to na umu. Demon ti lahko tudi laska z govorjenjem o tem, kako visok je tvoj nivo, kako si velik Buda ali Tao, kako on misli, da si sijajen – vse to je laž. Kot nekdo, ki zares izvaja kultivacijo na visokem nivoju, se moraš osvoboditi raznih navezanosti. Ko se srečaš s temi stvarmi, moraš biti na preži!

V obdobju kultivacije, se ti bo odprlo Tretje oko. Z odprtim Tretjim očesom ima oseba težave v kultivaciji; z zaprtim Tretjim očesom ima oseba prav tako težave v kultivaciji – v obeh primerih se ni lahko kultivirati. Ko imaš Tretje oko odprto je normalno, da se bo težko obvladovati, ob raznoraznih informacijah, ki te ovirajo. V drugih dimenzijah je vsaka stvar zaslepljujoče lepa, očarljiva in vsaka zase lahko predstavlja skušnjavo. Ko te enkrat prevzamejo ti lahko predstavljajo motnjo, kar ti bo uničilo Gong – običajno je tako. Ta situacija se dogaja tudi, ko se oseba z demonskimi motnjami iz lastnega uma ni sposobna kontrolirati. Na primer, za tako osebo je zelo nevarno, če ima nemoralne misli: Nekega dne ima odprto Tretje oko in precej razločno vidi. Ona tedaj misli: „Na tem vadišču imam le jaz Tretje oko odprto kot je treba. Morda jaz nisem povprečna oseba? Sposoben sem se naučiti Falun Dafo učitelja Lija, in to tako dobro, da sem boljši od drugih – verjetno nisem povprečna oseba.” Te misli se že razvijajo v napačno smer. Nato bo pomislil: „Morda sem tudi jaz Buda. Naj se vidim.” Ko se bo pogledal, bo res ugotovil, da je Buda. Zakaj? Zato, ker se bo vse znotraj dimenzijskega polja okoli njegovega telesa, transformiralo skladno z njegovimi mislimi, kar se imenuje tudi „transformacija sledi mentalni nameri.”

Vse kar se zrcali iz vesolja, se transformira v skladu z mislimi osebe, ker je vse, kar je znotraj dimenzijskega polja osebe, pod njegovim poveljstvom. Tako je tudi z zrcalnimi slikamisencami, ki so tudi snovnega izvora. Ta oseba misli: „Morda sam jaz Buda in morda nosim obleko Bude.” Nato bo odkrila, da res nosi obleko kakršno nosijo Bude. „Hej! Jaz sem res Buda.” Zelo bo vznemirjena. „Morda jaz nisem tako majhen Buda.” Pri naslednjem pogledu bo odkrila, da je veliki Buda. „Morda sem večji tudi od Li Hondžija!” Ponovo bo pogledal: „Hej, jaz sem večji od Li Hondžija.” Nekateri ljudje to tudi slišijo na lastna ušesa. Demon se bo vmešal in dejal: „Ti si večji od Li Hondžija. Ti si mnogo večji od Li Hondžija.” On bo verjel tudi to. Ali si razmišljal, kako se boš v bodoče kultiviral? Ali si se kadarkoli kultiviral? Kdo te je učil kultivacije? Celo kadar pravi Buda pride sem dol z nalogo, se mora tudi on kultivirati od začetka. Ne bo mu dan njegov originalni Gong, le hitreje bo napredoval v kultivaciji. Zato, ko se mu enkrat zgodi ta težava, se bo težko rešil iz nje; takoj bo razvil navezanost. Kadar se ta navezanost razvije, se bo drznil reči karkoli: „Jaz sem Buda. Ne smeš se učiti od kogarkoli drugega. Jaz sem Buda, in jaz ti bom povedal kaj počni.” Takšen bo postal.

Mar nimamo v Čangčunu prav nekoga takega? Na začetku je bil dokaj dober, vendar je nato postal takšen. Mislil je, da je Buda, in se je na koncu imel za večjega od vseh drugih. To je posledica slabe samokontrole in navezanosti, ki se razvila. Zakaj obstaja takšen fenomen? Budizem uči, da moramo vse kar vidimo ignorirati, ker je vse demonska iluzija, kot tudi, da se je treba vzdigniti z meditacijo. Zakaj se pri njih ne dopušča, da se gleda stvari in da se postane navezan na to? Ker se boje, da bi lahko naleteli na to težavo. V budistični praksi kultivacije ni intenzivne metode kultivacije, niti v sutrah ni nasvetov kako se izogniti takim stvarem – Sakyamuni v tistem obdobju ni predaval take Darme. Da bi se izognil težavi demonske motnje iz lastnega uma ali transformaciji po lastni nameri, je vse prizore, ki se vidijo v kultivaciji, imenoval demonske iluzije. Pomeni, da ko se razvije navezanost, ona vodi k tej demonski iluziji, ki se je bomo zelo težko osvobodili. Če se ne obravnava na pravi način, je praktikant lahko uničen, naveden na demonsko pot. S tem, ko je sebe imenoval za Budo, se je že demoniziral. Na koncu bi ga lahko obsedli duhovi ali pa bi lahko doživel kaj drugega in bo popolnoma uničen. Lahko bi se tudi pogreznil v nemoralo in padel na samo dno. Veliko je takih ljudi. Celo na tem seminarju so ljudje, ki imajo o sebi v tem trenutku visoko mnenje, ki nastopajo z drugačnim stališčem. Celo budizem uči vzdržnost do ocene lastnega statusa. To kar sem ravnokar opisal, predstavlja še eno vrsto demonske motnje, po imenu „demonske motnje iz lastnega uma” ali „transformacija sledi mentalni nameri.” Taki praktikanti so v Pekingu in tudi v drugih mestih. Kar je še huje, takšni delajo resne motnje praktikantom.

Nekdo me je vprašal: „Učitelj, zakaj ne eliminirate te težave?” Prosim, razmislite: Če odstranimo vse ovire z vaše poti kultivacije, kako boste izvajali kultivacijo? Predvsem v okoliščinah demonskih motenj lahko pokažeš ali si sposoben nadaljevati kultivacijo, se zares razsvetliš v Tau, ostaneš odporen na motnje in ali se lahko trdno držiš te šole kultivacije ali ne. Veliki valovi izpirajo pesek – to je tisto kar je kultivacija. Tisto, kar ostane na koncu je čisto zlato. Brez take vrste motnje, se mi zdi, da bi se bilo preveč lahko kultivirati. Dejal bi celo, da je že tako preveč lahko. Tista velika razsvetljena bitja na visokih nivojih bi morda še lahko menila, da je to nepošteno: „Kaj delaš? Je to zate odreševanje ljudi? Kakšna je to kultivacija, ko na poti ni ovir in se pluje po mirnem morju vse do konca – je to kultivacija? Bolj ko vadijo, bolj prijetno jim postaja in ni nobenih motenj. Kako se lahko to dopusti?” To je dobro vprašanje, o katerem sem tudi sam razmišljal. V začetni fazi sem eliminiral mnoge take demone, a se mi tudi samemu zdi, da ne bi bilo v redu to početi ves čas. Tudi mi je rečeno: „Ti jim preveč olajšuješ kultivacijo. Ljudje imajo le malo lastnih muk, nekaj malega težav med seboj. Veliko je navezanosti, katerih se še vedno niso osvobodili! Ostaja vprašanje ali lahko dojamejo tvojega Dafa sredi zmede in prividov.” To vprašanje je na mestu, zato bodo motnje in preizkušnje. Pravkar sam dejal, da je to oblika demonske motnje. Zelo je težko odrešiti osebo in izjemno lahko jo je uničiti. Če tvoje srce ni častno, bo tvoja kultivacija propadla.

Tvoja glavna zavest mora biti prevladujoča

Ker so v različnih življenjih počeli slabe stvari, ljudem to prinaša nesrečo, praktikantom pa ustvarja karmične ovire - zato obstajajo rojstvo, starost, bolezen in smrt. To je običajna karma. Obstaja še ena močna karma, ki ima velik učinek na praktikante, in se imenuje miselna karma. V skrbi za življenje, morajo ljudje misliti. Izgubljena med običajnimi ljudmi, oseba v sebi pogosto razvija misli, ki se vrte okrog slave, koristi, poželenja, jeze itd. Te misli postopno postanejo močna miselna karma. Ker ima vse v drugih dimenzijah življenje, je tako tudi s karmo. Ko se prične kultivirati na Pravi poti, mora oseba eliminirati svojo karmo. Eliminacija karme pomeni brisanje in transformacijo karme. Seveda se karma upira, zato osebo čakajo težave in ovire. Toda miselna karma je lahko neposredna ovira umu; tako nastanejo misli v katerih se obsoja Učitelj in Dafa, nedostojne misli in vulgarne besede. Ko se to zgodi, so nekateri praktikanti zmedeni in jim ni jasno kaj je to, zato mislijo, da te misli prihajajo od njih samih. Nekateri spet verjamejo, da prihajajo od obsedajočih duhov, vendar niso od obsedajočih duhov, temveč so rezultat odseva miselne karme v možganih. Nekateri ljudje nimajo dovolj močne glavne zavesti, zato, sledeč miselni karmi, počnejo slabe stvari. Takšni ljudje bodo doživeli neuspeh in padli. Vendar pa se večina, lahko upre in odstrani miselno karmo z lastnimi močnimi mislimi (z močno glavno zavestjo). To kaže, da je dano osebo moč odrešiti in da je sposobna razlikovati dobro in zlo, to pomeni, da ima oseba dobro sposobnost prosvetljenja. Moji Fašeni bodo pomagali, da se eliminira večji del take miselne karme. To situacijo se sreča pogosto. Ko nastane, je oseba testirana, da se vidi ali lahko sama preseže take slabe misli. Če je odločna, se karmo lahko eliminira.

Um mora biti iskren

Kaj pomeni ne imeti iskrenega uma? To se nanaša na nesposobnost, da bi sebe vedno obravnaval kot praktikanta. Med kultivacijo, se praktikant srečuje z nadlogami. Ko pride nadloga, se lahko manifestira kot spor z drugimi – nastanejo intrige in podobno, kar neposredno vpliva na tvoj šinšing. Veliko bo primerov povezanih s tem. S čim se boš še srečal? Naša fizična telesa se lahko nenadoma počutijo neprijetno, saj ima odplačilo karmičnih dolgov razne manifestacije. V določenem trenutku boš naveden, da boš občutil, da ne moreš razlikovati kaj je resnica in kaj laž, ali tvoj Gong obstaja ali ne, ali se lahko kultiviraš in uspeš, in ali obstajajo Bude ter da obstajajo oboji - resnični in lažni. V prihodnosti bodo take situacije nastajale, da bi ti dale lažen vtis, da bi se ti zazdelo, da te stvari ne obstajajo, in da so utvara – da bi se videlo ali si neomajen. Praviš, da moraš biti odločen in napredovati z zanesljivimi koraki. S takšno neomajnostjo, si boš do takrat lahko izdelal čvrsto podlago in ti bo šlo avtomatično dobro, ker je tvoj šinšing že izboljšan. Ampak v tem trenutku še nisi tako stabilen. Če se ti takoj naloži vse te nadloge, se vanjo sploh ne boš mogel prosvetliti, in se sploh ne boš mogel kultivirati. Nadloge se lahko pojavijo v različnih oblikah.

V času kultivacije, da bi se vzpel k visokim nivojem, se mora oseba kultivirati na ta način. Zato bodo včasih nekateri od vas, ko bodo občutili fizično neprijetnost, mislili, da so bolni. Taka oseba ni sposobna sebe vedno obravnavati kot praktikanta, zato, ko se ji to zgodi, misli, da je bolna. Zakaj je toliko težav? Naj vam povem, da jih je za vas veliko že odstranjenih in so vaše tegobe precej trivialne. Če ne bi bile odstranjene, bi bili morda, soočeni s težavo, že mrtvi ali morda ne bi niti več vstali iz postelje. Ko se srečate z majhno težavo, se počutite zelo neprijetno. A, le kako bi lahko bilo prijetno? Na primer, ko sem predaval na seminarju v Čangčunu, je bil tam nek moški zelo dobre prirojene kakovosti, ki je bil vsekakor perspektiven. Ugotovil sem, da je zelo dober, zato sem mu malo povečal trpljenje, da bi lahko hitro odplačal karmo in se razsvetlil – tako sem aranžiral. Nekega dne je nenadoma dobil simptome možganske kapi: padel je na zemljo in se ni več mogel premakniti. Čutil je, da so mu vsi udi odpovedali, in poslan je bil na urgentni klinični center. Kasneje je ponovno lahko hodil. Razmislite, kako je mogoče tako hitro vstati po možganski kapi in premikati obe roki in nogi? Vendar se je on spremenil in za to okrivil Falun Dafo, da mu je škodovala. Ni pomislil na to, kako si je tako hitro opomogel od možganske kapi? Če v tem obdobju ne bi vadil Falun Dafe, bi morda res obležal tam, kjer je padel. Če je zares doživel možgansko kap, bi do konca življenja ostal paraliziran.

Želim povedati kako težko je odrešiti osebo - toliko je bilo storjenega zanj, pa vendar ni razumel in si je drznil reči nekaj takega. Nekateri starejši praktikanti so me vprašali: „Učitelj, zakaj imam neprijeten občutek povsod po telesu? Redno hodim v bolnico na injekcije, pa ne pomaga. Niti ko popijem zdravilo ne pomaga.” Še sram jih ni, da mi to povedo! Seveda zdravila ne pomagajo. To niso bolezni - le kako bi lahko pomagala? Kar tako naprej, pojdi na pregled. Vse je v redu a se vseeno slabo počutiš. Imamo nekega praktikanta, ki je v bolnici polomil nekaj igel. Na koncu je bilo zdravilo iztisnjeno iz injekcije, igla pa še vedno ni mogla prodreti. Končno je doumel: „Oh, jaz sem praktikant in ne smem prejemati injekcij.” Razumel je, da ne sme prejemati injekcij. Zato, ko naletite na težave, bodite pozorni na to. Nekateri mislijo, da jim jaz preprosto ne dovoljujem hoditi v bolnico, in si mislijo: „Če mi ne dovoliš oditi v bolnico, grem pa k čigong–mojstru.” Zopet mislijo, da je to bolezen in želijo obiskati čigong–mojstra. Kje naj najdejo pravega čigong–mojstra? Če najdeš lažnega, boš v trenutku uničen.

Dejali smo: „Kako boš razlikoval pravega od lažnega čigong–mojstra?” Mnogi čigong– mojstri so samooklicani. Jaz sem verificiran in imam dokumentacijo o eksperimentih, ki so bili izvršeni na meni v znanstveno–raziskovalnih ustanovah. Mnogi čigong–mojstri so prevaranti in samooklicani, mnogi blefirajo in goljufajo ljudi. Tudi takšen, lažen čigong–mojster, lahko zdravi bolezni. Kako to, da lahko? Taka oseba je obsedena z zlim duhom, brez katerega ne bi mogla goljufati ljudi! In ta zli duh lahko oddaja energijo in zdravi, ker on prav tako obstaja v obliki energije in z lahkoto kontrolira vsakodnevne ljudi. Ampak jaz vas vprašam: „Kaj ti bo ta zli duh dal, ko ti zdravi bolezen?” Na ekstremno mikroskopskem nivoju, vse kar ti da nosi podobo zlega duha. Če ti vse to da, kaj boš potem? „Nesmrtnika je lažje priklicati, kot ga poslati stran82.” Mi nimamo potrebe, da bi se ukvarjali z običajnimi ljudmi, ker oni žele biti običajni ljudje in najti trenutno tolažbo. Ti pa si praktikant – mar ne želiš konstantno prečiščevati svojega telesa? Če se ti navesi na telo, kdaj se ga boš lahko znebil? Poleg vsega ima tudi on določeno količino energije. Nekateri se bodo vprašali: „Kako to, da mu Falun dovoli priti? Mar nimamo Učiteljevih Fašenov zato, da nas varujejo?” V našem vesolju obstaja načelo: Nihče se ne bo vmešaval, če sam nekaj želiš – dokler je to nekaj kar sam želiš, ne bo nihče interveniral. Moj Fašen te bo zaustavil in dal namige. Če bo videl, da si vedno tak, se ne bo več vmešaval. Kako je možno nekoga prisiliti, da se kultivira? Ne moreš biti prisiljen h kultivaciji. Pravi napredek je odvisen od tebe samega in tu nihče ne more nič, če sam ne želiš napredovati. Naučen si resnice in načel Fa. Koga lahko kriviš, če se še naprej ne želiš izboljšati? V skladu s tem kar želiš, niti Falun, niti moji Fašeni ne bodo intervenirali – to zagotovo. Nekateri ljudje so se celo udeleževali lekcij drugih čigong–mojstrov, po povratku domov, pa so se počutili neprijetno. Zakaj te moj Fašen ni zaščitil? Po kaj si pa šel tja? Ko si šel tja poslušat ali nisi nečesa hotel? Če nisi poslušal z lastnimi ušesi, kako ti je lahko vstopilo v telo? Nekateri ljudje so deformirali svoj Falun. Vedite, da je ta Falun vreden več od vašega življenja – on predstavlja višje življenje, ki se ga ne more kar tako uničiti. Danes je veliko čigong–mojstrov in nekateri so zelo poznani. Na sestanku z administratorji v Kitajskem društvu za raziskovanje čigonga sem omenil Da Ji83, ki je nekoč davno carski dvor privedla do katastrofe. Ta lisica je prizadejala mnogo zla, vendar ne toliko kot ga povzročajo današnji lažni čigong–mojstri, ki so preprosto prinesli katastrofo celi deželi. Koliko je žrtev?! Na zunaj se vam zdijo popolnoma v redu, ampak koliko ljudi te stvari nosi v svojem telesu? Če ti jo dajo, jo boš imel – so preprosto preveč predrzne. Zato je za običajno osebo težko, da jih oceni po videzu.

Nekateri bodo pomislili: „Po obiskovanju tega čigong seminarja in poslušanja tega, kar je Li Hondži danes povedal, mi je jasno kako velik in jedrnat je čigong! Če bodo še drugi čigong seminarji, bi bilo potrebno obiskati tudi nje.” Vendar bi jaz dejal, da nanje definitivno ni potrebno oditi – če jih boste poslušali, vam bodo v ušesa vstopile slabe stvari. Zelo je težko tudi odrešiti osebo, težko ji je spremeniti mišljenje in težko je tudi prečistiti njeno telo. Preveč je lažnih čigong–mojstrov. In celo pravi čigong–mojster iz pravilne šole, ali je on res čist? Nekatere živali so zelo zlobne; čeprav se ne morejo pripeti na njegovo telo, jih tudi on prav tako ne more odgnati. Ta oseba in posebno njegovi učenci, nimajo sposobnosti, da bi pri tem zmagali na široki podlagi. Ko tak čigong–mojster oddaja Gong, se vmešavajo mnoge slabe stvari. Čeprav je on sam lahko pošten, njegovi učenci ne bodo, ker so obsedeni z vsakovrstnimi zlimi duhovi.

Če se zares želiš kultivirati v Falun Dafi, ne hodi k drugim čigong predavanjem. Seveda, če ne želiš prakticirati Falun Dafe temveč poskusiti vse, le naprej. Jaz ti tega ne bom preprečeval, ker ne boš učenec Falun Dafe. Če bo šlo kaj narobe, ne trdi, da je to posledica Falun Dafe. Pravi praktikant Falun Dafe je samo tisti, ki izpolnjuje šinšing standard in izvaja kultivacijo v skladu z Dafo. Nekdo je vprašal: „Ali se lahko srečujem s praktikanti drugih čigong šol?” Dovolite, da vam povem, da oni le vadijo čigong, medtem ko vi izvajate kultivacijo v Dafi – po tem predavanju, jih boste, kar zadeva nivo, pustili daleč za seboj. Ta Falun se je formiral skozi kultivacijo mnogih generacij, in ima veliko moč. Seveda je vse v redu, če si sposoben, dokler si z njimi v stiku, njim ne dati nič in od njih ničesar vzeti, in jim le  82 „Nesmrtnika je lažje priklicati, kot ga poslati stran” – kitajski izrek, ki se običajno uporablja, da se opiše situacija v katero je lahko vstopiti a težko izstopiti 83 Da Ji – zla konkubina zadnjega imperatorja dinastije Šeng (1765 p.n.š – 1122 p.n.š). Verjelo se je, da je obsedena z duhom lisice, in da je povzročila padec dinastije Šeng preprosto biti prijatelj. Vendar, če ti ljudje zares nosijo kaj zlega, potem je to zelo slabo in je bolje, da z njimi nimaš stika. Kar zadeva zakonskega partnerja, menim da ni pomembno, če tvoj partner vadi drugačen čigong. Vendar je nekaj: ker se kultiviraš na pravi poti, bo tvoja kultivacija drugim prinesla korist. Če se tvoj partner ukvarja z napačno prakso, on v telesu morda nosi slabe stvari. Da bi se tebi zagotovila varnost, mora biti očiščen tudi on. Vse bo zate očiščeno v drugih dimenzijah; tudi tvoje hišno okolje bo očiščeno. Če se tvoje okolje ne očisti in ti raznorazne stvari povzročajo motnje, kako se boš kultiviral?

Kljub vsemu, pa obstaja situacija v kateri moj Fašen ne bo pomagal, da se stvari očisti. Imamo praktikanta, ki je nekega dne videl mojega Fašena, da prihaja k njemu na dom. Bil je zelo vznemirjen: „Učiteljev Fašen je tu. Učitelj, prosim vas, vstopite.” Moj Fašen mu je rekel: „V sobi je nered. Tu imaš preveč stvari”, nato je odšel. Običajno, kadar je v drugih dimenzijah mnogo zlih duhov, jih bo moj Fašen za vas očistil. Njegova soba, pa je bila polna raznih zlih čigong knjig. On je to razumel in je očistil sobo tako, da je knjige zažgal ali jih prodal. Moj Fašen se je po tem vrnil. To mi je povedal učenec.

So tudi ljudje, ki obiskujejo vedeževalke. Nekdo me je vprašal: „Učitelj, jaz sedaj vadim Falun Dafo. Zelo pa me tudi zanima Džuju in stvari, kot je vedeževanje. Ali jih lahko še naprej uporabljam?” Naj vam takole pojasnim: če nosiš znatno količino energije, bo vse kar rečeš imelo učinek. Če nekaj ni tako, ti pa si s tem, ko si nekomu dejal da je, naredil da je, si morda storil nekaj slabega. Vsakdanja oseba je zelo šibka; njena sporočila so nestabilna in spremenljiva. Če odpreš usta in mu nekaj rečeš, lahko ta tegoba postane stvarna. Če ima ta oseba mnogo karme, ki jo mora odplačati, ti pa ji rečeš, da jo bo spremljala sreča, ali bo v redu, če ne bo mogla odplačati dolgov? Mar ji s tem ne škoduješ? Nekateri ljudje se ne morejo osvoboditi te navezanosti, kot da imajo nek poseben talent. Ali ni to navezanost? Poleg tega, tudi če veš pravo resnico, moraš kot praktikant, varovati svoj šinšing, in ne kar tako izdajati nebeške skrivnosti običajnim osebam. To je načelo. Ne glede na to kako se uporablja Džuju za vedeževanje, del tega že ni več resnica. Uporablja se približno prerokovanje z nekaj resnice in nekaj neresnice. Tako vedeževanje je dovoljeno in lahko obstaja v družbi običajnih ljudi. Upoštevajoč, da si ti nekdo s pravim gongom, bi dejal, da mora pravi praktikant slediti višjemu standardu. Vseeno, nekateri praktikanti najdejo druge, ki jim preberejo usodo, sprašujoč: „Mi lahko malo prerokuješ, da vidiš kako napredujem? Kako gre moji kultivaciji? Me čaka kakšna nova težava?” Poiščejo druge, da jim napovedo te stvari. Če se ti težavo napove, kako se boš popravil? Celotno življenje praktikanta se re-aranžira – njegovi odčitki dlani, odčitki obraza, podatki o rojstvu, vse informacije v telesu so že drugačne in se spreminjajo. Če greš k vedeževalki, ji boš verjel – zakaj bi sicer šel? Tisto, kar ti lahko ona pove so neke površinske stvari iz tvoje preteklosti. Vseeno pa se je njihova vsebina že spremenila. Prosim, razmislite: če greš k vedeževalki ali ne poslušaš nje in ali ne verjameš njej? Ali ni to potemtakem psihična obremenitev? Ali ni navezanost, če sebe obremeniš z razmišljanjem o tem? Kako se lahko potem ta navezanost odstrani? Ali nisi sam sebi vsilil dodatno težavo in ali boš še bolj trpel, da bi se rešil te navezanosti? Vsak test in vsaka tegoba nastane v povezavi z napredovanjem in nazadovanjem pri kultivaciji. Dovolj je težko, ti pa kljub temu sam sebi vsiljuješ težavo? Kako jo boš premagal? Rezultat bodo verjetno nove težave in problemi. Drugim ni dovoljeno, da bi videli tvojo spremenjeno življenjsko pot. Če jo drugi vidijo ali, če ti najavijo kdaj boš imel težavo, kako se boš lahko kultiviral? Zato sploh ni dovoljeno, da bi se videlo. Tudi nikomur iz drugih šol ni dovoljeno da vidi, kot tudi ne kolegom praktikantom iz tvoje šole. Nihče ti ne more točno napovedati prihodnosti, ker je tvoje življenje spremenjeno zaradi kultivacije.

Nekdo me je vprašal ali sme brati druge religiozne knjige in druge čigong knjige. Rekli smo, da vse religiozne knjige, posebno budistične, uče ljudi kako vzgojijo svoj šinšing. Tudi mi pripadamo Buda–šoli, zato ne bi smelo biti težav. Vendar je eno zadevo potrebno poudariti: marsikaj v svetih spisih je bilo pokvarjeno tekom prevajanja. Da bi bile stvari še slabše, so številne interpretacije suter ustvarjene s perspektiv na različnih nivojih in definicije so izvedene svojevoljno. To je poškodovalo Darmo. Tisti, ki so svojevoljno razlagali sutre so bili predaleč od domen Bud; niso razumeli prave vsebine suter, zato so njihova razumevanja drugačna. Ne bo ti jih lahko dobro razumeti in sam se ne boš mogel razsvetliti v njihov pomen. Če pa praviš: „Mene zanima le preučevanje svetih spisov,” in jih neprestano proučuješ, se boš pravzaprav kultiviral v tej šoli, saj imajo sutre integriran Gong in Fa dane šole. Kad se jih naučiš, boš vadil v tej šoli – tu leži problem. Če se jih temeljito učiš in se vedeš v skladu z njimi, pomeni, da slediš tej šoli kultivacije in ne naši. Skozi zgodovino se je v kultivaciji zahtevalo, da se istočasno ne prevzema dveh šol. Če se res želiš kultivirati v tej šoli, moraš brati izključno besedila, ki so izšla iz te šole.

Kar zadeva čigong literaturo, če se želiš kultivirati, tega ne smeš brati. Isto velja tudi za knjige Klasična interna alkimija rumenega cesarja, Šinmin Gvidži in Tao Zang. Čeprav ne prenašajo slabih sporočil, pa prav tako vsebujejo sporočila z različnih nivojev. Tudi one same so kultivacijske metode. Ko jih prebereš, ti nekaj dajo, povzročajoč zmedo. Če ugotoviš, da ti je všeč en stavek v njih, bo povabljen in se bo dodal na tvoj Gong. Čeprav to ni nekaj slabega, kako se boš kultiviral, če se ti naenkrat nekaj da? Ali ne bo to povzročilo težav? Če v elektroniko v televizorju dodaš del, kaj misliš, da se bo zgodilo s televizorjem? V trenutku bo prenehal delovati. Tako je rezultat. Poleg tega so mnoge čigong knjige dandanes lažne in nosijo raznorazna sporočila. Ko je naš praktikant obračal strani neke čigong knjige, je velika kača skočila iz nje. Seveda, tega nisem pripravljen razlagati podrobno. To kar sem omenil, so le nekatere težave, ki nastanejo, ko se praktikant ni sposoben vesti kot je treba; to pomeni, da težave so privabljene z njihovim zlim namenom. Da se take težave ne bi dogajale v prihodnosti, jih je koristno izpostaviti in vsem povedati kaj naj počno in kako jih lahko razlikujejo. Čeprav tega kar sem povedal ne poudarjam zelo, bi moral biti vsakdo pazljiv, ker pri tem vprašanju in v zvezi z njim pogosto nastajajo težave. Kultivacija je poudarjeno zahtevna in izjemno resna. Če si za hip nepazljiv, se lahko spotakneš in boš v trenutku uničen. Zato mora biti tvoj um iskren.

Čigong borilnih veščin

Poleg metode notranje kultivacije, obstaja tudi (Wushu) čigong borilnih veščin. Ko omenjamo čigong borilnih veščin, moramo poudariti, da je dandanes v krogih kultivatorjev mnogo načinov govora čigongu.

Pojavili so se tako imenovani čigong lepih umetnosti, glasbeni čigong, kaligrafski čigong in plesni čigong – vse vrste jih je. Ali je vse to čigong? Meni je to malo čudno in dejal bi, da je to podcenjevanje čigonga. Ne samo, da je podcenjevanje, temveč je preprosto uničevanje čigonga. Kaj je njihova teoretična osnova? Pravijo, da je lahko oseba, ko slika, poje, pleše ali piše, v stanju transa ali tako imenovanem čigong–stanju. Ali je to zato čigong? Tega ne bi smeli razumeti tako. Ali ni to zloraba čigonga? Čigong je vseobsegajoče in jedrnato učenje kultivacije človeškega telesa. Oh, kako bi le lahko bilo stanje transa čigong? Kako bi potemtakem imenovali odhod v kopalnico v stanju transa? Ali ni to razvrednotenje čigonga? Jaz bi rekel, da to je razvrednotenje čigonga. Pred dvema letoma, se je na Orientalnem sejmu zdravja, znašel tako imenovani kaligrafski čigong. Kaj je kaligrafski čigong? Šel sem pogledat in naletel na moža, ki je pisal s peresom. Po pisanju je na vsako besedo z rokami emitiral svoj či in emitirani či je bil popolnoma črn. Njegov um je bil preobremenjen z denarjem in slavo. Kako ima lahko on Gong? Enako tudi njegov či ne more biti dober. Njegovi lepopisi so viseli označeni z visokimi cenami, vendar so jih vse pokupili tujci. Vsak, ki je to kupil bo v težavah. Kako je lahko črn či dober? Temu možu je cel obraz potemnel, bil je obseden z denarjem in je govoril le o njem – kako bi lahko imel on kakršenkoli Gong? Vseeno je imel na vizitki kup napisov, kot Internacionalni kaligrafski čigong. Vprašam se, kako bi lahko nekaj takega bilo čigong?

Prosim, razmislite o tem. Osemdeset do devetdeset odstotkov oseb na tem predavanju, ne le da bo ozdravljeno, temveč bodo tudi razvili Gong – pravi Gong. Tisto, kar nosijo vaša telesa je že precej nadnaravno. Če sam izvajaš kultivacijo, tega ne boš razvil niti v celem življenju. Celo, če bi mlad človek sedaj pričel s kultivacijo, v tem življenju ne bi mogel razviti tistega, kar dajem jaz, in bi bilo tudi nujno, da ga vodi pravi, dober učitelj. Mnogo generacij nam je bilo potrebnih, da formiramo ta Falun in te mehanizme. Vse te stvari se istočasno postavlja v tvoje telo, zato ti svetujem, da jih ne izgubiš tako z lahkoto, kot si jih dobil. One so izjemno dragocene – neprecenljive vrednosti. Po tem predavanju, je tisto, kar boš odnesel s seboj resničen Gong, visoko–energijska materija. Ko odideš domov in napišeš nekaj besed, bodo, ne glede na to kakšen rokopis imaš – nosile Gong! Ali morajo zaradi tega vsi prisotni dobiti naziv „mojstra”, in postanejo mojstri kaligrafskega čigonga? Zdi se mi, da tega ne smemo razumeti na tak način. Kot osebe s pravim gongom in energijo, vam je ni potrebno namerno prenašati – vi puščate energijo na vsemu česar se dotaknete, in to se potem blesti.

V nekem časopisu sem nekoč našel vest, ki je najavljala uro kaligrafskega čigonga. Na hitro sem prebral, da bi videl kaj poučujejo. Pisalo je, da se prvo regulira dihanje, tj. vdih in izdih. Nato se sedi 15 – 30 minut, fokusirajoč se na či v Dan Tijanu in zamišljajoč kako se či iz Dan Tijana dviga v podlaket. Zatem je potrebno vzeti kaligrafsko pero in ga pomočiti v črno črnilo. Potem je treba či preusmeriti na vrh peresa. Ko mentalna namera dospe tja, moramo začeti pisati. Ali ni to zavajanje ljudi? Če lahko nekdo premakne či ali je to potrebno imeti za čigong? V tem primeru, bi morali pred obrokom malo posedeti v meditaciji, nato vzeti paličice in pomakniti či na vrh paličic in pričeti jesti. To bi se imenovalo čigong prehrane, kajne? In tisto kar pojemo, bi bilo vse sama energija. Samo komentiramo to temo. Jaz to imenujem podcenjevanje čigonga, ker tako razumevanje degradira čigong v nekaj površinskega. Zato čigonga ne smemo razumeti na ta način.

Čigong borilnih veščin, pa se lahko obravnava kot neodvisen čigong. Zakaj? Ker ima zapuščino nekaj tisočletij, celoten sistem kultivacijskih teorij in celoten sistem kultivacijskih metod, se lahko smatra za celovit sistem. Navkljub temu pa čigong borilnih veščin ostaja nekaj kar pripada najnižjemu nivoju notranjih kultivacijskih praks. Trdi čigong je oblika nakopičene energijske snovi in je namenjen le borbi. Dal vam bom primer. Po prisostvovanju predavanju naše Falun Dafe, nek praktikant iz Pekinga ničesar ni mogel stisniti z rokami. Ko je kupoval otroški voziček, je presenečeno odkril, da se je voziček polomil ob zvoku "pa", ko je preizkušal njegovo čvrstost. Ko je odšel domov in sedel na stol, ni smel pritisniti z rokami; če bi pritisnil, bi se stol polomil. Vprašal me je kaj je to? Nisem mu povedal, ker nisem želel, da bi razvil navezanost. Povedal sem mu le, da je to naravno in naj temu ne posveča pozornosti, glede na to, da je vse to dobro. Če bi to nadnaravno moč znal izkoristiti kot je treba, bi z dotikom roke lahko skalo spremenil v prah. Ali ni to trdi čigong? Vendar on ni nikdar vadil trdega čigonga. V praksi notranje kultivacije, se lahko pogosto razvijejo take nadnaravne moči. Vendar je, ko se razvijejo, šinšing težko vzdrževati, zato običajno ni dopuščeno, da bi se uporabljale. To posebno velja na nizkem nivoju kultivacije, ko šinšing še ni izboljšan. Zato ne bo dopuščeno, da bi se uporabljalo nadnaravne moči razvite na nizkem nivoju. Kakor bo mineval čas in bo tvoj nivo rastel, te stvari ne bodo več uporabne in se ne bodo več pojavljale.

Kako se konkretno vadi čigong borilnih veščin? Pri vadbi čigonga borilnih veščin je potrebno uravnavati či, vendar na začetku ni lahko uravnavati či. Čeprav želiš uravnavati či, tega ne moreš kar tako. Kaj potem? Moraš trenirati svoje roke, obe strani prsnega koša, stopala, noge, roke in glavo. Kako se trenira? Nekateri z rokami udarjajo v deblo drevesa, nekateri z dlanjo klofutajo skalo. Lahko si predstavljate kako bolijo kosti pri takem kontaktu, saj krvavijo ko se uporabi najmanjšo sila! Či pa se, vseeno še naprej ne da usmeriti. Kaj moramo storiti sedaj? Praktikant začne nihati z rokami, da bi se vanje natekla kri in bi dlani in roke zatekle. One tudi v resnici postanejo zatečene. Po tem, ko udariš v kamen, imajo kosti dejansko podlago in ne pridejo v neposreden stik s kamnom. Zato ne občutijo tako močne bolečine. Ko bo v nadaljevanju vadil, ga bo njegov učitelj učil in se bi sčasoma naučil uravnavati či. Tudi s tem sama sposobnost uravnavanja či ne zadošča, ker v pravi borbi nasprotnik ne bo čakal. Seveda je tisti, ki lahko uravnava či, sposoben odbijati napade in ne občuti bolečin ko ga udarijo z debelo palico. Ko usmeri či v roke, bodo nabrekle. Vendar je v začetku či nekaj zelo primitivnega, kar se lahko s pomočjo vadbe transformira v visoko–energijsko snov. Ko je transformiran v visoko–energijsko snov, postopno formira energetski grozd velike gostote, ta energetski grozd pa ima inteligenco. Zato je to obenem tudi grozd nadnaravne moči, to je nadnaravna moč. Vendar ta nadnaravna moč služi le za dajanje in odbijanje udarcev in ne more služiti zdravljenju. Ker takšna visoko–energijska snov obstaja v drugi dimenziji in ne potuje skozi našo dimenzijo, teče njen čas mnogo hitreje od našega. Ko nekoga udariš, ni potrebe da usmerjaš či ali, da razmišljaš o tem, ker Gong že tam. Ko poskušaš odbiti napad, je zopet Gong že tam. Ne glede na to s kakšno hitrostjo izvedeš udarec, potuje on hitreje od tebe, saj se koncept časa na obeh straneh razlikuje. Z vadbo čigonga borilnih veščin je moč razviti tako imenovano Dlan železnega peska, Cinober dlan, Vajrino nogo in Arhatovo stopalo84. To so veščine običajnih ljudi. Vsakodnevna oseba lahko z vadbo doseže ta nivo.

Največja razlika med čigongom borilnih veščin in praksami notranje kultivacije je to, da čigong borilnih veščin zahteva vadbo v gibanju, da či na ta način potuje pod kožo. Zaradi vadbe v gibanju se ne da doseči stanja mirnosti, niti či vstopa v Dan Tijan. Či potuje pod kožo in skozi mišice. Zato se ne da vzgajati telesa, niti moči na visokem nivoju. Naša praksa notranje kultivacije zahteva vadbo v stanju mirnosti. V konvencionalnih praksah je potrebno, da či vstopi v Dan Tijan v predelu spodnjega trebuha. Zahteva se vadba v stanju mirnosti in transformacija Bentija, kar omogoča kultivacijo telesa in vodi k kultivaciji na višjih nivojih.

Verjetno ste iz beletristike slišali o takih tehnikah borilnih veščin (Gongfu ) kot so tako imenovani Ščit zlatega zvona, Srajca iz jeklene tkanine in streljanje skozi vrbov obroč s stotih korakov. Lahke borilne veščine omogočajo, da se na višini potuje z enega kraja na drugi. Nekateri lahko celo prodrejo v druge dimenzije. Ali obstajajo take borilne veščine? Da, zagotovo obstajajo – vendar ne obstajajo med običajnimi ljudmi. Tisti, ki so vzgojili take superiorne borilne veščine, jih ne morejo javno prikazati. Ker se za tako osebo ne more le reči, da preprosto vadi borilne veščine, in ker je v popolnosti nad nivojem običajnih ljudi, se mora kultivirati sledeč prakso notranje kultivacije. Taka oseba mora ceniti in popravljati lastni šinšing, medtem, ko je materialni interes ne sme zanimati. Ko vzgoji take borilne veščine, jih ne sme več po volji uporabljati med običajnimi ljudmi. Dovoljeno ji je, da jih uporablja, kadar ni nikogar v bližini. Prebirajoč romane o borilnih veščinah, boste ugotovili, da se liki borijo in ubijajo s superiornimi veščinami zaradi nekakšnega tajnega zemljevida meča, zaklada ali ženske. Vsi so orisani, kot da imajo velike moči, vsi skrivnostno potujejo skozi prostor. Razmislite, ali niso vsi, ki zares imajo znanje borilnih veščin, to vzgojili z notranjo kultivacijo? Pridobijo jih izključno z vzgajanjem lastnega šinšinga, in precej pred tem morajo biti nezainteresirani za ugled, denar in raznorazne potrebe. Le kako bi lahko ubijali druge? Le kako bi jim lahko bilo toliko do denarja in slave? To je absolutno nemogoče in to so le umetniška pretiravanja. Ljudje preprosto iščejo mentalno stimulacijo in bodo storili vsa, da bi potešili lakoto po njej. Pisci izkoriščajo to slabost in se trudijo napisati tisto kar zadovoljuje vaše želje in vam godi. Bolj so take knjige absurdne, raje jih berete. To so le umetniška pretiravanja. Tisti, ki imajo zares moči borilnih veščin, jih ne bodo uporabljali tako. Zagotovo pa jih nikdar ne bodo prikazali javno.

Bahavost

Ker se kultivirajo med običajnimi ljudmi, se mnogi naši praktikanti ne morejo rešiti mnogih svojih navezanosti. Mnoge navezanosti so jim že postale naravne, zato sami ne opazijo njihovega obstoja. Bahavost lahko nastane v vsaki situaciji; lahko pride na površje tudi, ko se  84 Dlan železnega peska, Cinober dlan, Vajrina noga, Arhatovo stopalo – vrste kitajskih borilnih veščin dela dobro delo. Da bi pridobili ugled, osebni dobitek in malo koristi, se nekateri ljudje pogosto hvalijo in bahajo pred drugimi: „Jaz sem sposoben in zmagujem.” Tudi pri nas so primeri, ko se tisti, ki vadijo malo bolje od drugih, bolje vidijo s Tretjim očesom ali tisti, katerih gibi pri vadbi zgledajo bolje, radi hvalijo.

Nekateri govorijo: „Slišal sem nekaj od učitelja Lija,” in ljudje se bodo zbrali okrog njega, poslušajoč kaj govori. Takšna oseba prenaša govorice, okrašene z njegovimi lastnimi razlagami. Kaj je njegov motiv? Motiv je, da se pobaha. So tudi taki, ki med seboj razširjajo govorice z velikim zanimanjem, kot da so dobro obveščeni, kot da mnogi naši praktikanti ne razumejo ali vedo toliko kot oni. To je za njih postalo običajno, zato se tega morda niti sami ne zavedajo. Podzavestno imajo preprosto potrebo, da se pobahajo. V nasprotnem primeru, kaj bi lahko bil razlog za razširjanje govoric? Nekateri ljudje opravljajo o tem, kdaj se bo Učitelj vrnil v gore. Jaz nisem prišel z gora – v katere gore naj se vrnem? Drugi govoričijo, da sem nekomu nekega dne nekaj dejal in da imam do njega poseben odnos. Kakšno dobro je od širjenja takih stvari? Nič dobrega ni v tem. Vidimo pa, da je to njihova navezanost – potreba za bahanjem.

Nekateri pridejo k meni, da bi dobili avtogram. Čemu? Običajni ljudje imajo navado hraniti avtogram kot spominek. Če ne izvajaš kultivacije, ti moj avtogram nikakor ne bo pomagal. Vsaka beseda v moji knjigi nosi moj lik in Falun in vsak stavek sem izgovoril jaz. Zakaj neki potrebujete moj avtogram? Nekateri predpostavljajo: „Če imam avtogram, me bo ščitilo učiteljevo sporočilo.” Še naprej verjamejo v stvari kot so sporočila. Nas ne zanimajo sporočila. Ta knjiga je že neprecenljive vrednosti – kaj še iščeš? Vse to so odrazi teh navezanosti. Tudi, ko vidijo, kako se vedejo učenci, ki potujejo z menoj, se bodo nekateri takoj začeli učiti od njih, ne razmišljajoč ali so oni dobri ali slabi. Pravzaprav je nepomembno kakšna je oseba, je le en Fa. Pravi standard se lahko doseže le z obnašanjem v skladu z Dafo. Ljudje, ki delajo z menoj nimajo nikakršne posebne obravnave in so isti kot vsi ostali; so samo člani osebja Raziskovalnega Društva. Ne razvijajte takih navezanosti. Pogosto, kadar izoblikuješ to vrsto navezanosti, se ti bo zgodilo, da nehote prevzameš vlogo nekoga, ki nenamerno izpodkopava Dafo. Senzacionalistične govorice, ki si si jih izmislil lahko celo privedejo do konfliktov in spodbudijo pri praktikantih navezanost, da bi se približali Učitelju, pričakujoč, da bodo slišali več stvari, in podobno. Ali ne pripada vse to eni in isti stvari?

Do česa še lahko ta potreba po bahanju privede? Dve leti predavam to prakso. Nekateri od naših veteranov praktikantov bi lahko kmalu dosegli stanje Odpiranja gonga. Nekateri bodo vstopili v fazo postopnega razsvetljenja. Zakaj prej niso imeli te nadnaravne moči? Ker sem vas naenkrat potisnil tako visoko, nekaj takega ne bi bilo dopustno, glede na to, da svojih navezanosti običajnih ljudi niste v celoti odpravili. Vsekakor se je vaš šinšing že znatno popravil, vendar se mnogih vezanosti še niste osvobodili, zato se vam ne da teh nadnaravnih moči. Ko se ta faza konča in boste postali stabilni, boste naenkrat porinjeni v proces postopnega razsvetljenja. V tem stanju postopnega razsvetljenja, se vam bo Tretje oko odprlo na zelo visokem nivoju, in razvili boste mnoge nadnaravne moči. Pravzaprav vam lahko povem, da kadar se resnično kultivirate, vi že na začetku razvijate mnoge nadnaravne moči. Vi ste že dosegli ta visoki nivo, zato imate mnoge nadnaravne moči. V bližnji prihodnosti, bi se mnogim od nas lahko zgodila ta situacija. So tudi taki, ki ne morejo doseči visokega nivoja v kultivaciji – tisto, kar oni fizično nosijo v sebi je, v kombinaciji z njihovo sposobnostjo, da potrpijo, omejeno. V skladu s tem, bodo nekateri izkusili Odpiranje gonga in se razsvetlili – popolnoma razsvetlili – na zelo nizkem nivoju. Taki ljudje bodo.

Poudarjam to vprašanje, da bi vsi vedeli, da ko se pojavi taka oseba, je ne smemo imeti za izjemno, razsvetljeno osebo. To je zelo resno vprašanje za kultivacijo. Samo sledeč Dafo, boš lahko ravnal kot je treba. Ne sledi ga in ne poslušaj ga, ker ima nadnaravne sposobnosti, nadnaravne moči ali zato, ker lahko vidi nekatere stvari, ker mu boš s tem škodoval, saj bo razvil navezanost za samozadovoljstvo in končal z izgubo vsega in izključitvijo vsega, kar je imel. Na koncu bo padel vse do dna. Tudi tisti, ki je dosegel stanje Odpiranja gonga lahko pade. Če se ni sposoben nadzorovati, lahko pade celo tisti, ki je razsvetljen. Kadar ne postopa kot je treba, lahko pade celo Buda, da ne omenjam praktikantov, kot ste vi, med običajnimi ljudmi! Zato, ne glede na to koliko nadnaravnih moči si razvil, kako so velike ali je velika tvoja božanska moč, se moraš dobro obvladovati. Nedavno smo imeli tukaj nekoga, ki je v trenutku lahko izginil, in se v naslednjem prikazal. To je preprosto tako. A morda se bodo pojavile tudi večje božanske moči, in kaj potem? Kot moj praktikant in učenec, ne glede na to ali se te stvari v prihodnosti zgodijo tebi ali komu drugemu, jih ne smeš idealizirati, niti težiti k njim. Ko to enkrat prične vplivati nate, bo vse končano – padel boš. Morda si ti na nivoju višjem od njih, vendar se tvoje nadnaravne moči še niso pojavile, in boš na koncu padel prav pri tem konkretnem vprašanju. V skladu s tem, morate biti vsi posebno pozorni na to vprašanje, ki ga postavljamo na zelo pomembno mesto, saj bo ta situacija nastala kmalu, in ko bo nastala, bo težava, če se ne boš mogel obvladovati kot je treba.

Praktikant, ki je razvil Gong in dosegel stanje Odpiranja gonga ali se je zares razsvetlil, ne sme misliti, da je nekaj posebnega. Tisto, kar vidi, so stvari omejene na njegov nivo. Njegova kultivacija je dosegla dan nivo, zato ker so njegova sposobnost prosvetljenja, šinšing standard in modrost dosegli ta nivo. Zato on verjetno ne bo verjel v tisto kar je na višjih nivojih. Prav zato, ker ne verjame, misli da je tisto kar vidi absolutno in da obstaja le to. Vendar je to daleč od resnice, ker je njegov nivo le tu kjer je.

Ker ne morejo več napredovati v kultivaciji, bo nekaterim Gong odprt na tem nivoju. Zato oni lahko izkusijo Odpiranje gonga in prosvetljenje le na tem nivoju. Med vami, ki boste v prihodnosti dokončali kultivacijo, se bodo nekateri razsvetlili na majhnih zemeljskih poteh, nekateri se bodo razsvetlili na različnih nivojih, nekateri pa se bodo razsvetlili z Resničnim dosežkom. Le razsvetljeni z Resničnim dosežkom bodo dosegli svoje najvišje nivoje in bodo sposobni videti in se manifestirati na različnih nivojih. Celo tisti, ki se razsvetlijo na zemeljskih poteh na najnižjem nivoju, bodo lahko videli nekatere dimenzije in nekatera razsvetljena bitja ter bodo lahko z njimi komunicirali. Takrat ne smete biti samozadovoljni. Na malih zemeljskih poteh na nizkem nivoju ne morete doseči Resničnega dosežka. To je zagotovo tako. Kaj se potem lahko stori? Lahko se ostane na tem nivoju in je nadaljevanje kultivacije proti višjim nivojem vprašanje prihodnosti. Če lahko kultivacija osebe prispe le do te točke, čemu bi mu še naprej držali zaklenjen Gong? Če nadaljuje s kultivacijo, naprej ne bo mogel napredovati, zato mu bo, glede na to, da je prispel do konca kultivacije, Gong odklenjen; takih primerov bo veliko. Ampak, ne glede ne to kaj se zgodi, moraš vzdrževati visok šinšing, in to lahko samo sledeč Dafo. Ne glede na to ali to zadeva tvoje nadnaravne moči ali tvoje Odpiranje gonga, to dosegaš s kultivacijo v Dafi. Če daš Dafo na sekundarno mesto, nadnaravne moči pa na primarno, ali če kot razsvetljena oseba verjameš, da je neko tvoje lastno razumevanje pravilno ali celo, če imaš sebe za tako sijajnega, da si nad Dafo, bi dejal, da si že pričel padati in si v nevarnosti, da bo še huje. Takrat boš zares v težavah in tvoja kultivacija bi lahko bila zaman.

Dopustite mi, da vam povem še to, da vsebina te knjige vključuje Fa, ki sam ga predaval na nekaj seminarjih. Vse to so moje besede, vsak stavek tvorijo moje besede, ki so vzete z zvočnega posnetka in prepisane, vsaka posebej. Moji učenci in praktikanti so mi pomagali vse to prenesti s posnetkov, nato pa sem vse to uredil, spet in ponovno. Vse to je moj Fa – tisto, česar vas učim je preprosto tale Fa.